Almanya içinde tren ile seyahat teklifleri (DB- Deutsche Bahn AG)

 
 
 

Deutsche Bahn AG – Alman Demir Yolları

(2024 yılına günceldir!)

 

 
DB AG – (Deutsche Bahn Aktiengesellschaft ) (Alman Demiryolu Anonim Şirketi) ; 1994 yılında eski Batı Almanya’ daki devlet demiryolu sistemi olan Deutsche Bundesbahn (Alman Federal Demiryolu) ile eski Doğu Almanya’ daki devlet sistemi olan Deutsche Reichsbahn‘ ın (Alman Devlet Demiryolu) birleşmesiyle oluşturulan Almanya’ nın demiryolu sistemidir. Almanya’ nın yeniden birleşmesi sırasında sistemin güzergah uzunluğu yaklaşık 25.800 mil (41.500 km) idi ve bunun üçte ikisi Batı Almanya’ daydı ; hatların yaklaşık üçte biri elektrikliydi. 2021 yılı itibarıyla Almanya, 20.540 kilometresi (12.760 mil) elektrikli ve 18.556 kilometresi (11.530 mil) çift hatlı olmak üzere 33.399 kilometrelik (20.753 mil) bir demiryolu ağına sahiptir. Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) bir üyesidir. Almanya için UIC Ülke Kodu 80‘ dir. Merkezi önce Frankfurt iken sonra, sonra Berlin’ e taşınmıştır. Bu anonim şirketin bünyesinde 200 yan kuruluş vardır. Yapılan cironun %50′ sini tren yolu taşımacılığından kazanmaktadırlar. . Şirketin kuruluş sermayesi 2,15 milyar €’ dan günümüzde geliri 40 milyar € seviyelerinde  seyir etmektedir.

Almanya’ daki ilk demiryolu hattı 1835 yılında Nürnberg ve Fürth arasında açılmıştır. 1870′ ten sonra Almanya özel sektöre ait demiryollarını kamu mülkiyetine devretmeye başlamıştır. 1920 yılına gelindiğinde tüm demiryolu ağı tek bir ulusal demiryolu şirketi olan “Reichsbahn” tarafından işletiliyordu. İkinci Dünya Savaşı’ ndan sonra da Almanya’ nın bölünmesi, savaşta ciddi hasar görmüş ve büyük ölçüde yeniden inşa edilmesi ve yenilenmesi gereken bir ağ bırakılmıştır. 1990 yılından bu yana doğu-batı arası bağlantılarının yeniden kurulması için çalışmalar devam etmektedir. Sistem, 1994 yılında yarı-devlet şirketine dönüştürülmüştür.

DB- (Alman Demiryolları) yüksek hızlı IC ve ICE trenleri ile, Almanya’ nın dört bir yanındaki büyük şehir ve kasabalar arasında konforlu bir şekilde seyahat etmenin en iyi yoludur. Saatte 186 mil (300 Km/H) hızla seyahat eder ve doğrudan online rezervasyon yaparsanız gerçekten ucuz ücretli bilet bulabilirsiniz. Koltuk rezervasyonu isteğe bağlıdır, genelde küçük bir ekstra ücret karşılığında, koltuk başına 3 € ila 5 € bedel ödenir. Havayollarının aksine, pratik amaçlar için, Avrupa trenlerinde bagajlar için genellikle boyut veya ağırlık sınırı yoktur (taşıma ve yerleştirme size aittir!). Teorik olarak, Eurostar bagajı yolcu başına herhangi bir boyutta maksimum 85 cm’ i geçmeyen iki büyük valiz ve küçük bir el bagajı ile sınırlar, ancak pratikte uygulamada sorun sıklıkla olmaz.
 

 – DB – Ağ Haritası –


 
DB’ nin genel bilet uygulama ve tarifelerii çin buraya bakın.
 
Bazı Bilet Türlerine örnekler – 2024 ;

➵  İnterRail Pass Bileti  (genel bilgi)
 

➵   German Rail Pass 

Almanya dışında yaşayan yolculara ülke çapında sınırsız seyahat imkanı sunar (Genel bilgi broşürü – pdf) / (Ücret bilgileri buradan (2024).

    • 3, 4, 5, 7, 10 veya 15 ardışık seyahat günü seçili biletler ile Yüksek hızlı ICE dahil olmak üzere tüm tarifeli Deutsche Bahn trenlerinde seyahat edin (160 €’ dan itibaren). Bilet online – çevirimiçi alınıp kullanılabilir durumdadır (buradan bilet alın).
    • Pass bileti, ikamet yeri Almanya dışında olan yolcular için geçerlidir.
    • DB uzun mesafe biletlerini kabul eden diğer demiryolu şirketleri tarafından işletilen tüm trenleri de kullanabilirsiniz.
  •  

    • Almanya dışında, aşağıdaki varış noktalarına DB trenlerini kullanabilirsiniz : Basel, Badischer Bahnhof (İsviçre) / Salzburg, Kufstein ve Innsbruck (Avusturya) / Liège ve Brüksel (Belçika) / Bolzano, Trento, Verona, Bologna ve Venedik (İtalya).
    • Rail Pass biletini yolculuğunuz başlamadan 11 ay öncesine kadar rezerve edebilirsiniz.
    • Twin Pass rezervasyonu yapan kişilerin mutlaka birlikte seyahat etmeleri gerekmez. Kartı belirli bir günde bir kişi kullanabilir. Ancak, ikinci kişi o gün kartı kullanamaz.
    • Alman Demiryolu Pass bileti online olarak rezerve edilebilir. German Rail Twin Pass şu anda yalnızca şahsen başvurulu, örneğin DB Seyahat Merkezlerimizde satılmaktadır.
    • Almanya’ da koltuk rezervasyonu gerekli değildir. Ancak, yapabilirsiniz. Bazı uluslararası bağlantılarda veya gece trenlerinde rezervasyon gereklidir. Rezervasyon gerektiren bağlantılar, seyahat bilgilerinde R ile işaretlenmiştir.
    • İPTALLER ; Geçerlilik süresinin ilk gününden önce değişim ücretsizdir. Geçerliliğin ilk gününden önce yapılan geri ödeme, %15 işlem ücretine tabidir.

 
➽  Çocuklarda Rail Pass Bilet ücreti :

        • 6-11 yaş arası en fazla iki çocuk, bir yetişkine eşlik ederek ücretsiz seyahat edebilir. İki yetişkin Twin Pass kullanıyorsa, en fazla dört çocuk onlara ücretsiz olarak eşlik edebilir. İlave her çocuğun bir Alman Rail Pass Youth’ a ihtiyacı vardır.
        • 6 yaşın altındaki çocuklar ücretsiz seyahat eder ve kendi geçiş kartlarına ihtiyaçları yoktur.
        • 12 yaş ve üzeri çocukların German Rail Pass Youth’ a ihtiyacı vardır.

 
➽  Bu biletin esnek formu (Alman Rail Pass Flexi’ dir) ; Biletler 170 €’ dan başlar.. Tarihler ardaşık olmayıp süresi daha geniştir.
 
Almanya’ da daha onlarca bilet teklifi vardır – incelersiniz.
 
 
 
Amanya’ da Regional – Bölgesel Trenler (bakın) ;


 

  • Bölgesel Trenler (DB) ; IRE (İnterregio Express)(güzergahtaki tüm istasyonlarda durmaz, diğerlerine göre daha hızlı) ; RE (Bölgesel Express) (Kentlerin S-Bahn ulaşımlarına bağlantıyı ve uzun mesafeli ulaşımı sağlar, duraklarda durur!)  ; RB (Bölgesel Bahn) (şehirleri birbirine bağlar, güzergahı geniştir) ; S-Bahn (Şehir içi Banliyö trenleri) (Kent içi ve yakın çevresnde çalışırlar).

 

  • Bu trenler için Bölgesel biletler nelerdir? ;
    • ➵ 49 €’ luk Almanya Bileti – Deutschland-Ticket (Detaylı bilgi – anlatılmıştı )
    • ➵ Day Ticket for Germany ( Günlük Almanya Bileti – Quer-durchs-Land-Ticket) ;
        • Beş kişiye kadar olan gruplar, günübirlik geziler için idealdir.
        • Biletiniz seçtiğiniz bir günde saat 09:00 – ertesi gün 03:00 saatleri arasında geçerlidir (18 saat). Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde gece yarısından itibaren saat 03.00′ e kadar geçer (27 saat).. 6 yaşın altındaki çocuklar her zaman ücretsiz seyahat eder (değişim veya iade yoktur).
        • 6 yaşın altındaki çocuklar ücretsiz seyahat eder ve kendi geçiş kartlarına ihtiyaçları yoktur.
        • 6-14 yaş arası en fazla üç çocuk ücretsiz seyahat edebilir
        • Bisiklet başına bir tam günlük bisiklet biletine ihtiyacınız olacaktır.
        • ilk kişi ; 46 €, sonraki her kişi ek olarak 9 € öder! .5 kişi toplam 82 € (kişi başı ; 16.40 €’ dur).
        • DB ve diğer işbirliği yapan demiryolu şirketleri tarafından işletilen tüm bölgesel trenlerde (RB, IRE, RE) ve S-Bahn trenlerinde ikinci sınıf seyahat için geçerlidir (IC-EC vs hızlı trenlerde geçmez).
        • Grup biletinde yolcu isimleri yazılıdır (yolculukta kimlik taşıyın). Ancak ; Bu arkadaşlarınız yolda size katılabilir.

 
 
 
 
Federal eyaletler için Bölgesel & Günlük biletler   ;

Almanya Federal Cumhuriyeti Eyalet Haritası

***


 
DB Regio Bölgesel işletmesi ve sistem , şehir merkezlerini ve kırsal alanları birbirine bağlayan tam kapsamlı bir bölgesel ulaşım ağını sağlar.

DB Regio sistemi, 2017 yılında yaklaşık 1,93 milyar yolcuya hizmet vermiştir. Her gün ortalama 5,29 milyon yolcu trene biner. Trenler zamanın ortalama %94,4’ünde dakik seyirli olmuş.

Segment yedi bölgeye, S-Bahn sistemleri de (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Münih) 5 bölgesel ağlara ayrılmıştır. Frankfurt am Main’ daki merkez ofis tüm bunların koordinasyonundan ve yönetiminden sorumludur.

DB Regio Otobüs ; 2017 yılında yaklaşık 632 milyon yolcuya hizmet vererek Almanya’ daki en büyük otobüs taşımacılığı sağlayıcısı olmuştur. 400′ den fazla idari bölge ve bağımsız şehir’ e taşıma bulunmaktadır. Şirkat ; yerelde 40′ tan fazla şirket ve iştirakiyle, Almanya’nın büyük bölümünde otobüs hizmetinin devam etmesinden sorumludur.
 
 
 
Eyalet biletlerini kısa kısa inceleyelim.

  • Eyalet biletleri genel olarak yukarıda anlatılan “Day Ticket for Germany” – Günlük Almanya Bileti ” özelliklerini taşır (bakın).

 
Üstteki Almanya eyalet haritasında bulunan ve o eyaletlerin sınırları içinde ve / veya varsa eyalete sınır olarak yabancı ülke’ nin sınır istasyonlarına kadar geçerlidir (yabancı ülkenin yerel toplu taşımada GEÇMEZ!). Eyalet içi Almanya’ da tüm şehirler arası bölgesel trenlerde (RE – RB- Interregio Express /IRE trenleri) ve kent’ lerin yerel toplu taşımalarında da geçerli olacaktır (S-U Bahn, Regio Trenler, tramvay, otobüs vs..).
 
 
Eyalet eyalet günlük Bölgesel Biletler (Bilet türlerini inceleyin) – 2024 ;
 
 

➵ Brandenburg Eyalet – Berlin Bilet’i

VBB ulaşım şirketlerinin tüm ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz (Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn GmbH’nin 88 numaralı hattı hariç). Brandenburg ve Berlin’ deki tüm yerel trenlerde ve diğer birçok ulaşım aracında ve ayrıca Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Polonya’ daki bazı seçili güzergah bölümlerinde, DB Regio Nordost ve diğer tüm demiryolu şirketleri tarafından işletilen tüm yerel trenlerde ve de Berlin-Brandenburg Ulaşım Birliği’nde S-Bahn, U-Bahn, tramvaylar, feribotlar ve otobüslerde geçerlidir. Brandenburg’daki son istasyondan itibaren aşağıda belirtilen güzergah bölümlerinde geçerlidir (komşu federal eyaletlere ve Polonya’ya giden belirli rotalar) ;

* Mecklenburg-Vorpommern :
. Fürstenberg (Havel) – Neustrelitz – Waren (Müritz)
. Fürstenberg (Havel) – Neustrelitz – Neubrandenburg
. Nechlin – Pasewalk – Jatznick
. Pasewalk – Ueckermünde Stadthafen

* Sachsen-Anhalt:
. Medewitz (Mark) – Jeber-Bergfrieden – Dessau
. Blönsdorf – Klebitz – Lutherstadt Wittenberg
. Zellendorf – Linda (Elster) – Holzdorf (Elster) – Herzberg (Elster)

* Sachsen:
. Hosena – Lauta (NI) – Hoyerswerda

* Polen:
. Tantow – Szczecin Gumieńce – Szczecin Główny
. in den Stadtverkehren der ZDiTM Szczecin (Busse und Straßenbahn)
. Küstrin-Kietz – Kostrzyn [in den Zügen der NEB Betriebsgesellschaft mbH]
. Forst (Lausitz) – Zasieki [in den Nahverkehrszügen der PR]
. Frankfurt (Oder) – Słubice [in den Nahverkehrszügen der PR]
. Frankfurt (Oder) – Słubice [in den Bussen der Linie 983 der Stadtverkehrsgesellschaft Frankfurt (Oder) mbH]
 
** Max.5 kişi için / ilk yolcu – 29 €, sonraki her yolcu için : 10 € / 5 kişi = 69 € – 2. sınıf bilet.
** Biletin 1. sınıf türü de var ( 1 kişi – 41.50 €, sonraki her yolcuya – 22 €)
** Biletin Gece yolculuklu tipi de vardır (1 kişi 27 €, sonraki her yolcuya – 7 €, 2. sınıf)
** Geçerli olduğu tren – ağ şebeke haritası
 
 
 

➵ Baden-Württemberg-Bileti

Baden-Württemberg eyaletindeki tüm bölgesel ve yerel trenlerin yanı sıra hafif raylı sistemler, tramvaylar ve tüm ulaşım birliklerinin otobüslerinde istenilen sayıda yolculuk hakkı tanır. Eyalet sınırı yakınındaki ; İsviçre’deki Basel’e, Stuttgart üzerinden de , Heidelberg, Kara Ormanlar bölgesi veya Swabian Alb’a kadar seyahat edebilirsiniz. Ayrıca ; aşağıdaki demiryolu güzergahları da ulaşıma dahildir.
> Karlsruhe – Knielingen – Ludwigshafen
> Rheinsheim – Germersheim
> Mannheim – Ludwigshafen
> Walldürn – Rippberg – Wertheim – Bestenheid
> (Lauda-) Gaubüttelbrunn – Würzburg

 
** Max.5 kişi için / ilk yolcu – 26.5 €, sonraki her yolcu için : 8 € / 5 kişi = 58.5 € – 2. sınıf bilet
** Biletin 1. sınıf türü de var ( 1 kişi – 34 €, sonraki her yolcuya – 16 €)
** Biletin Gece yolculuklu tipi de vardır (1 kişi 23.50 €, sonraki her yolcuya – 8 €, 2. sınıf)
** Geçerli olduğu tren – ağ şebeke haritası
 
 
 

    ➵ Bayern Ticket / Bavyera Bileti ;

    Bu bilet ile güneydeki Alpler’ den kuzeydeki Frankonya Ormanları’na kadar ve Münih, Nürnberg gibi şehirlere de ulaşabilirsiniz. Bayern-Biletleri, Bavyera’daki tüm demiryolu şirketleri tarafından işletilen tüm yerel trenlerde, tüm toplu taşıma hizmetlerinde ve Bavyera’daki neredeyse tüm halk otobüslerinde ve Avusturya Federal Demiryolları (ÖBB) tarafındanişletilen “Freilassing – Salzburg Hbf” güzergahındaki yerel trenlerde herhangi bir sayıda yolculuk için geçerlidir. Bayern-Biletleri ayrıca Salzburg Hbf, Kufstein, Ulm Hbf, Crailsheim, Lauda, Sonneberg (Thür.) Hbf ve Pfronten-Steinach – Griesen (Oberbay.), Memmingen – Kißlegg – Hergatz ve Ulm Hbf – Thalfingen (b. Ulm) bölümlerinde ve Garmisch-Partenkirchen ile Grainau arasındaki “Bayerische Zugspitzbahn” da da geçerlidir.

    ** Max.5 kişi için / ilk yolcu – 29 €, sonraki her yolcu için : 10 € / 5 kişi = 69 € – 2. sınıf bilet
    ** Biletin 1. sınıf türü de var ( 1 kişi – 41.5 €, sonraki her yolcuya – 22 €)
    ** Biletin Gece yolculuklu tipi de vardır (1 kişi 27 €, sonraki her yolcuya – 7 €, 2. sınıf)
    ** Geçerli olduğu tren – ağ şebeke haritası
     
     
     

    ➵ Hessenticket Bileti ;


    Bilet ile ; Rhön, Taunus, Odenwald ve Frankfurt am Main, Marburg veya Wetzlar gibi şehirler arasında seyahat ederek güzel bir gün geçirebilirsiniz.
    ** Max.5 kişi için / ilk yolcu – 41 €, sonraki her yolcu için : 8.2 € / 5 kişi = 73.8 € – 2. sınıf bilet
    ** sadece 2. sınıfta geçerlidir,
    ** Geçerli olduğu tren – ağ şebeke haritası
     
     
     

    ➵ Niedersachsen-Ticket ;

    Aşağı Saksonya, Hamburg ve Bremen’deki tüm ulaşım araçlarında seyahat etmenizi sağlar. Dolayısıyla bu bölgesel demiryolu bileti Kuzey Denizi’nden Lüneburg Heath’e ve Harz Dağları’na seyahat etmek için idealdir. Hamburg ve Bremen gibi büyük kuzey şehirleri de görülmeye değerdir.

    ** Max.5 kişi için / ilk yolcu – 27 €, 2. yolcu ; 7, sonraki her yolcu için : 6 € / 5 kişi = 52 € – 2. sınıf bilet
    ** Groningen için + 5 €/kişi
    ** İster Hannover, Osnabrück, Bremen veya Braunschweig’dan olsun, Aşağı Saksonya ve Bremen’deki tüm şehirlerden başlamak ve yerel toplu taşıma araçlarını kullanmak için kullanabilirsiniz. Bu trenler Deutsche Bahn’ın RE, RB, S ve RS hatlarında geçerlidir. Ayrıca Metronom, Erixx ve diğer yerel ulaşım şirketlerinin trenlerinde yapılan yolculuklar için de geçerlidir. Uzun mesafeli yolculuklar için geçerli değildir. Bunun tek istisnası Bremen ile Norddeich Mole/Emden Außenhafen arasındaki IC’dir ve bu güzergahta sadece Niedersachsen-Bilet ile kullanılabilir. Geçerlilik alanı Aşağı Saksonya eyaletinin yanı sıra Hamburg ve Bremen’i de kapsar ve Münster (Kuzey Ren-Vestfalya) veya Eichenberg’den (Hessen) yapılan yolculukları da içerir.
     
     
     

    ➵ SchönerTagTicket North (Kuzey) Ren-Vestfalya ;

    NRW, tüm bölgesel trenlerde ve bağlantıların yanı sıra ulaşım ağında da geçerlidir. Bu nedenle yolcular NRW biletiyle sadece Dortmund, Düsseldorf veya Köln’e seyahat etmekle kalmaz, aynı zamanda bu DB bölgesel biletini banliyö trenleri, yeraltı trenleri, tramvaylar ve tramvaylarda seyahat etmek için de kullanabilirler.

    ** 1 kişi-tekli bilet, 2. sınıf 34.80 € ; ; Max.5 kişi aile için € – 2. sınıf bilet ; 52.20 €
    ** Geçerli olduğu ağ haritası
     
     
     

     
    ➽   DB’ nin onlarca eyalet türüne göre Bölgesel trenleri vardır . Linkten inceleyin.

    Bu bilet tipleri ile bir de 5 kişiye kadar grup iseniz ; 1 gün boyunca çift yön Almanya’ da pek çok şehir’ e yolculuk yapar şehirlerin toplu taşımalarından da faydalanabilirsiniz.. Bu fırsatı da aklınızda bulundurun..
     
    DB’ nin cazip diğer tren biletleri ;

    ➽ Super Sparpreis (tasarruflu süper bilet – sadece seçili trenler için ; 2. sınıf 17,90 / 1. sınıf 26.90 €’dan başlayan süper tasarruflu bilet ile Almanya genelinde avantajlı seyahat. Promosyon süresi boyunca, kısa mesafeli ICE trenlerinde 9,90 €’dan başlayan fiyatlarla (ekim-mart dönemlerinde, stoklarla sınırlıdır). 14 yaşına kadar olan çocuklar, çoğu durumda en az 15 yaşında olan bir refakatçi ile ücretsiz seyahat eder. BahnCard var ise ek %25 indirim. Almanya içindeki ICE/IC/EC bağlantıları için teklifler mevcuttur. Uzun mesafeli bu trenlere gitmek için yerel trenleri de kullanabilirsiniz (RE-RB..). Ancak bu tür bir ulaşım seçti iseniz yolculuğunuzun ertesi gün saat 10:00’a kadar tamamlanması gerekmektedir. Promosyonlu teklif yalnızca uzun mesafeli trenler (ICE, IC/EC) için geçerlidir!.Yine ilgili şehir içinde toplu taşıma kullanacak iseniz ek bilet almalısınız.

    ➽ Super Sparpreis Young ; 27 yaş altı gençler için tasarruf biletidir. Başlangıç fiayı 12.90 €’ dan itibaren. 15 yaş ve üstü bilet sahibi yanında ; 6-14 yaş ücretsizdir. Özellikleri Super Sparpreis gibidir.

    ➽ Super Sparpreis Senioren (65 yaş üstü tasarruf bileti) ; üstteki bilet özelliğinde olup 15.90 ‘ dan itibaren ücretlendirilir. Yalnızca 2. sınıf seçeneklidir.

    ➽ Süper Sparpreis Gruppe ; 6 kişi ve üstü tasarruflu grup biletidir. Kişi başı 8.90 €’ dan itibaren.. 6-14 yaş erişkinin yarı bedeli ile seyahat eder. Sadece uzun mesafeli trenlerde (ICE, IC/EC) ve bilette belirtilen günlerde seyahat edebilirsiniz. Yolculuğunuza bölgesel veya yerel trenlerle (RE, RB, IRE, S-Bahn) başlıyor veya tamamlıyorsanız, belirli hizmetler veya saatler için bu trenlerde kısıtlı olmazsınız. Koltukları ücretsiz rezerve edersiniz.

    ➽ Eurail Pass Bileti ; Avrupa, Rusya veya Türkiye dışında mı yaşıyorsunuz? Eurail Pass, Avrupa çapında 10.000 destinasyonu keşfetmenize ve 40.000 farklı istasyona trenle seyahat etmenize olanak tanır. Tek bir ülkeyi yoğun bir şekilde keşfedebilir veya birkaç ülkeyi trenle gezebilirsiniz. ** Detay için bakın.

    ➽ BahnCard Uygulaması – 2024 ; BahnCard, her DB tren yolculuğunda % 25 veya 50 tasarruf etmenizi sağlayan abonelikli bir indirim kartıdır. Bahn Carad 25, % 25 indirim sağlar yıl bazında 2. sınıf bilet uygulamalarda indirim almak için 62.90 € bedel ile satın alabilirsiniz. Bahn Card 50 ise % 50 indirim sağlayacak formudur (244 € / yıl). 3 aylık deneme kartları 25 lik için (19.90 €), 50′ lik için (39.90 €). Kartların 1.sınıf türleri de vardır.

     
     
     

    – Almanya Ana sayfa’ ya dön – 
     
    – ANA Sayfa’ya dön –

     
     
     
     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir