Almanya Gezisi

 
 
 

GENEL BİLGİLER

 
 
ALMANYA (Alm. Deutschland) / GERMANY :
 

Almanya yada Almanya Federal Cumhuriyeti, 1871 yıllarında ulusal birliğini tamamlamış ve 16 fedaral alt bölgeye sahip bir ülkedir.
 
Eyaletler →
 
Baden – Württemberg, Bavyera, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg – Vorpommern, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren – Vestfalya, Renanya – Palatina, Saarland, Saksonya, Saksonya – Anhalt, Sachleswig – Holstein ve Thüringen’dir.
 
Almanya’nın başkenti olan Berlin 1990 yılından itibaren birleşik başkenttir. Berlin Almanya’nın başkenti olmasından dolayı kendisinin başkenti yoktur.

  • Baden – Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart’tır.
  • Bavyera eyaleti başkenti Münih’tir.
  • Brandenburg eyaleti başkenti Postdam’dır.
  • Bremen eyaleti başkenti Bremen’dir.
  • Hamburg eyaletinin başkenti Hamburg’dur.
  • Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’dir.
  • Mecklenburg – Vorpommern eyaletinin başkenti Schwerin’dir.
  • Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannover’dır.
  • Kuzey Ren – Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’tur.
  • Renanya – Palatina eyaletinin başkenti Mainz’dir.
  • Saarland eyaletinin başkenti ise Saarbrücken’dir.
  • Saksonya eyaleti başkenti Dresden’dir.
  • Saksonya – Anhalt eyaletinin başkenti Magdeburg’dur.
  • Schleswig – Holstein eyaletinin başkenti Kiel’dir.
  • Thüringen eyaletinin başkenti ise Erfurt’tur.
  •  

    Cezbedici birçok yönü bulunması, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden ziyaretçi çekmesini etkilemektedir. Bir de Almanya’da yaşam değeri bakımından zengin ve tercih edilen kentler vardır.

    Almanya’nın kuzeydoğusunda Spree ve Havel Nehir’lerinin arasında yer alan Berlin, kendine has bir yaşam biçimi ile dikkat çekici bir kenttir. Gezilecek ve görülecek onca yerinin olması yanı sıra, bir de şehre bir iki saat uzaklıktaki saraylar görülmeye değerdir.

    Tarihi yapıları, müzeleri, hareketli geceleri ile Almanya’nın en hareketli kenti olarak bilinen Köln, yaşanmaya değer bir başka şehirdir. Kültürel çeşitlilik bakımından diğer kentlere göre daha zengin olan Köln, ulaşım açısından dünyanın en rahat yerlerinden biridir.

    İkinci Dünya Savaşı ve Soykırım’la ilginizi çekiyor ise ünlü Dachau Toplama Kamp’ı burada bulunuyor.

    Bayern eyaletinin başkenti Münih, Kent Almanca “Munchen” olarak isimlendirilmiş.Anlamı mı? “Keşişler tarafından” olarak bilinen → “Münichen”.Almanya’nın en büyük 3. şehri.2. dünya savaşında oldukça zarar görmüş ve yenilenmiş kent; Avrupa’nın en önemli şehirlerinden.Almanyanın en güçlü üretim gücüne sahip, işsizliğin en düşük olduğu yer.BMW, Siemens, MAN ve Allianz sigorta burada. BMW Museum da Münih’e gelince mutlaka uğranması gereken bir yer.Eğitim kalitesi oldukça yüksek üniversiteler kenti..

    Ttarihi dokuları ve doğal alanlarıyla Almanya’nın en güzel kentlerinden biri olmayı başaran Mannheim, Neckar Nehri’nin Ren nehrine döküldüğü yerde bulunur. Bu cazip özelliği sayesinde özellikle sıcak havalarda yerli ve yabancı turistler şehre akın ederler. Ticaret, makine yapımı, elektrik– ve kimya sanayi alanlarında bir hayli gelişmiş olan şehir, bu özelliği ile çalışma hayatının Almanya’da en hareketli kenti olma özelliğine sahip oluyor.

    Heidelberg “Almanya’nın masal şehrilerinden”.İleride detaylı gezi notlarımız olacaktır.

    Her yerde görülen o ünlü kaleler  Almanya’nın en güzel şehirlerinden Füssen’in ‘Hohenschwangau’ kasabasında. Neuschwanstein ve Hohenschwangau kaleleri Bavyera kralı II. Ludwig’in isteği üzerine 19. yüzyılda Neo-Romantisizm mimari stiliyle yapılmış. Alp See’nin önünde oturup kalelere bakarke

    Almanya’da yaşanacak 10 şehir arasında yer alan ve muazzam güzelliği ile ilgi çeken Stuttgart, ülkenin en güzel şehirlerinden biridir. Sokak ve caddelerinin temiz olması, insanların birbirine karşı saygılı olmaları, iş hayatının düzeyinde olması gibi birçok özelliği Stuttgart’ı diğer kentlerden ayıran özelliklerdir. Baden Württemberg eyaletinin başkenti, Mercedes ve Porsche fabrikaları ve müzeleri bu kentte yer almaktadır.
    Ekonomik anlamda son derece güçlü bir yöne sahip olan Stuttgart, son dönemlerde göçmenlerin yoğun bir şekilde tercih etmesiyle biraz da olsa ekonomik anlamda bir sarsıntı geçirmeye neden olmuş, konutlar yetersiz kalmaya başlamıştır. Ama yine de diğer kentlere kıyasla şehrin çok daha ileride olduğunu söylemek gerek.

    Müzeler ve festivaller diyarı olarak da adlandırılan Frankfurt, Almanya’nın en renkli kentlerinden biridir. Burası, Main Nehri kıyısında yer aldığı için turistik anlamda son derece zengin bir şehir olarak öne çıkmasını etkiliyor. Ünlü cadde “Kaiserstrasse” şehrin en bilinen yerlerinden biridir. Gökdelenlerin sıra sıra dizildiği cadde, mimari açıdan son derece zengin bir yöne sahiptir.

    Berlin, Almanya’nın başkenti olması, şehrin diğer kentlere göre daha fazla hareketli olmasını etkilemektedir. İnsanları “Almanlar soğuktur” tabirine en yatkın olan kesimdir. Ama bunun nedeni tamamen iş hayatının yoğunluğundandır. İnsanlar burada boş durmayı sevmezler ve boş duranlardan da pek haz etmedikleri için muhatap almak istemezler.

    Dünya şehirleri arasında yaşanmaya değer 16. Şehir olarak seçilen Hamburg, her ne kadar Berlin’den geride olsa da yine de yaşamaya değer birçok yönü ve özelliğinin olduğunu söylemek gerekiyor. Berlin’e nazaran biraz daha pahalı bir şehir olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Canlı bir hayat ve bol etkinliklerin olduğu bir yer düşünüyorsanız kesinlikle burayı tercih edebilirsiniz. Burada Amsterdam’daki ‘Red Light’ benzeri ‘Reeperbahn’ denilen bir bölge bulunuyor. Reeperbahn çevresi de tahmin edilebileceği üzere gece hayatı bakımından oldukça canlı.
    Hamburg, ulaşım açısından biraz sıkıntılı bir yerdir. Şehrin kalabalık olması ve toplu taşıma araçlarının sık kullanılması bunu etkilemektedir. Ama bir İstanbul’dan daha sakin olduğunu söyleyebiliriz.

    Sakin ve sükûnet içinde bir yaşam tercih edenler için Almanya’da yaşanacak 10 şehirden en güzelinin Bremen olduğunu söylenebilir. Tarihin farklı dönemlerinde kendinden söz ettiren kent, Grimm Kardeşler tarafından kaleme alınan “Bremen Mızıkacıları” adlı masal ile daha fazla bilinmektedir. Şehrin dört bit yanında tarihi dokular, heykeller, müzeler ve gotik tarzda yapılan binalar yer alır. 600 yılı geçkin bir geçmişi olan Belediye Sarayı, şehrin en önemli ve en bilinen noktalarından biridir. Kuzey Almanya’da bulunması mimari açıdan bu özelliğini en net şekilde yansıtmaktadır. Turistlerin yoğun olarak uğradıkları “Özgür Hansa Şehri” Bremen’in en ünlü yerlerinden biridir.
    Sakin insanları ve etkinlikler bakımından zengin yönleriyle öne çıkan Bremen, ulaşım açısından oldukça rahat bir yerdir.

    Türk nüfusunun yoğunlukta olduğu Bonn, Almanya’nın eski başkentidir. Bu özelliğinden olsa gerek hâlâ bazı devlet kurumları bu şehirde yer almaktadır. Köln, Duesseldorf ve Frankfurt’a yakın olması, şehrin daha fazla göç almasını etkilemiştir. Gece hayatının çok hareketli olmaması gençlerin daha çok diğer şehirlere gitmelerini etkilemektedir. Yaşam kalitesi ve ekonomik anlamda kaliteli olması, göçün bu kentte daha fazla olmasını etkilemiştir. Ulaşım açısından çok sıkıntısının olmaması, rahat bir şekilde gidiş-gelişleri sağlamaktadır. Bonn aslında sanat demek; Beethoven demek. Bu güzel Almanya şehrine gelmişken Beethoven’ın evini gezmeyi; National Museum’a uğramayı unutmayın.
    Şehirde havalimanının olmaması bazen sorun edilse de Köln, buraya çok yakındır ve bu hava yolculuğunu daha rahat hale getirmektedir. Şehir içi ulaşımında ise herhangi bir sorunun olmadığını belirtmek gerekiyor.

    Müzik, ticaret ve eğitim denince Almanya’da akla gelen ilk yer Leipzig kentidir. Leipzig Saksonya eyaletinin en büyük kenti olması, şehrin biraz daha cazibeli olmasını etkilemektedir. Tarihi geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan kent hakkında yapılan araştırma sonuçlarına göre şehrin kuruluşunun 1000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu özelliği, şehrin dört bir yanında kendini gösteren mimari tasarımlardan da belli ettiriyor kendini.
    Eski dönemlerde bir ticaret kenti olan Leipzig, bu özelliğini kanıtlayan eski fuar ve ticaret hanları, şehrin hem turistik açısından zengin olmasını hem de geçmiş dönemdeki önemini en iyi şekilde anlatmaktadır. Modern hayatın etkisi ulaşım, altyapı alanlarında düzelmelerin görüldüğü şehir, otomotiv alanında ileri gelen kentlerden biridir.

    Düsseldorf, Almanya’da yaşanacak 10 şehir arasında düzen ve tertibi ile ilk sıralarda yer alır. Dünyanın farklı yerlerini gezmiş gezginler, Londra, Paris ve Brüksel gibi dünyanın önde gelen kentlerine göre çok daha temiz olduğunu söylemektedir. Alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu Düsseldorf için “Almanya’nın Nişantaşı” yakıştırması yapılır. Gerçekten de büyük iş merkezleri ve alışveriş mağazalarının yoğun olması ve fiyatlar bakımından da diğer kentlere göre daha yüksek olması bu düşüncenin oluşmasına neden olmaktadır.
    Almanya’nın en kalabalık 7. Şehri olan Düsseldorf, ikinci dünya savaşından sonra Batı Almanya’da yer almıştır. Savaşın izlerini üzerinden atmak için muazzam çalışmaların yapıldığı şehirde altyapı ve ulaşım adına herhangi bir sorunun olmadığını söylemek yerinde olacaktır.

    Stuttgart, kültürel, sportif ve tarihi açıdan zenginliği ile göz kamaştırmaktadır ve Stuttgart borsası Frankfurt’tan sonra Almanya’nın ikinci büyüğüdür. Stuttgart Balesi de dünya çapında ünlü olup “Cats” ve “Vampirlerin Dansı” müzikalleri burada sahnelenmektedir.

    Almanya’da dolayısıyla bazı kentleri şehirlerarası taşımacılıkta Türkiye’deki gibi bir otobüs kullanımı ve otogar sistemi yoktur. Otobüsler sadece şehir içi taşımacılıkta veya tur amaçlı seyahatlerde kullanılır. Ülke içi ulaşımda raylı sistem en çok tercih edilen ulaşım biçimidir. Belki de trafik kazalarının bu kadar az olmasının başlıca sebebi de budur. Alman demiryolları (Deutsche Bahn AG) dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahiptir. Raylı sistem Almanya’daki tüm şehirlere yayılmış durumdadır. Alman demiryolları ekonomik, çok hızlı ve dakik bir şekilde bu şehirlere ulaşım sağlar. Tren garları genellikle şehir merkezlerindedir. Uzak ve yakın ulaşım tarifeleri bağlantılara ve aktarmalara uygun şekilde düzenlenmiştir. 200′ ü aşan IC (intercity), ICE (İntercityexpres) ve EC (Eurocity) trenleri hemen hemen her saat Almanya’nın birçok şehrine ve Avrupa’nın önemli şehirlerine hızlı, dakik ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlar. Her havaalanına raylı sistem bağlantısı vardır.

     

    Genelde sanayi kenti ve ekonomisi güçlü olarak bilinen Almanya, orta çağdan kalma masalsı kasabaları (Münster, Bremen, Hannover, Hamelin, Kassel, Hanau, Köln.. Almanya Masal Yolu turları ile Bremen Mızıkacıları’ ndan Uyuyan Güzel’e, Kırmızı Başlıklı Kız’dan Rapunzel’e onlarca masalın doğum yeri olan şehirleri), tarihi meydanları, dağların zirvelerine kurulmuş görkemli şatoları, yemyeşil coğrafyası ve nehirleriyle görülmeye değer güzel anılar bırakacak Almanya’da gezilesi çok güzel kentler vardır.

    Ortaçağda ticari amaçlı kullanılmış olan “Romantik Yol”  Almanya’nın orta kısmıyla güney kısmını birbirine bağlar. Yol üzerinde doğa güzelliklerinin yanısıra ortaçağ şatoları, kaleleri, köprüler gibi birçok kültürel eserler görülecektir.

    Bu geziler, rahat ve güvenilir ulaşım imkanları ile daha zevkli olacaktır. Yerleşim bölgesine göre tipik olabilen ahşap ve panjurlu Alman evleri, görmek ve anlatmak ile bitmez!.. Aşağıdaki şehirler ülkenin bilinen belli başlı gezi alanlarıdır. Ve benim gidebildiğim kadarı ile de Alman’ya gezisi bu sınırda kalmayacaktır. İlk gezimiz bu ülkede başkent Berlin ile olmuştur. Zaman içinde görülecek şehirler artacaktır.Eh artık gezilere başlama zamanı..

     

    Aşağıdan istediğiniz bir Alman kentini ziyaret edebilirsiniz..Sizlere iyi geziler..

     
     

    ** Yukarıdaki bazı bilgiler “itebs.com.tr” alıntılıdır!

     
     
     
     

    ☀   ☀   ☀

     
     
     

    BERLİN (Kuzey Doğu Almanya)

     

    Tarihi dokusu ve sıra dışı sokakları ile Avrupa’nın bohem, kültürel ve politik başkenti Berlin ve hemen güneyindeki sınır kenti olan Dresden  doğu Almanya’nın vazgeçilmezlerindendir.. Başkent Berlin aynı zamanda bir eyalet-kenttir. 1961’den 1990’a kadar (Komünist) Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayrılmış olan kenti ikiye bölen duvara (Berlin Duvarı) sonradan “utanç duvarı” adı da verilmiştir. Daha sonra duvar yıkılmıştır. Berlin’den iki önemli ırmak geçmektedir. Bunlar Spree ve Havel’dir.

    Almanya deyince akla ilk gelen “Berlin Duvarı” ile anılan şehir. Alt yapısı oturmuş metro ve diğer toplu taşıma sistemleri ile, tarihi, müzeleri, hayvanat bahçesi özellikle de bizlere hiçte yabancılık çektirmeyen Türk nüfusunun en fazla olduğu Alman kenti..Berlin’de 1700 civarında köprü bulunur. 368 metre yükseklikteki Berlin Televizyon Kulesi Almanya’nın en yüksek binasıdır.Avrupa’daki ilk trafik ışığı 1924 yılında Berlin’de Potsdamer Meydanı’na konmuştur. Şehirde 184 milletten insan yaşamaktadır. Detaylar için….

    Kent Gezimiz : 2007 ve 2008 tarihli, bilgiler ise  2020 tarihine günceldir..

     
     

    BERLİN Gezisi

    kırmızıcizgi2
     
     

    DRESDEN (Doğu Almanya)

     

    Berline yakınlığı ile de Elbe‘nin Floransa’sı olarak değerlendirilen, Barok yapıları ile  Dresden Gezimizi de bu bölüme aldık.. Almanya’nın doğusunda, Çek Cumhuriyeti sınırında yer alan kent ; İkinci Dünya Savaşı öncesi zarar görmeyen şehir olarak mimarisi ve harika sanat eserleri ile dünyanın mükemmel tarihi dokusuna sahip iken, sonrası aldığı Savaş yaralarını yıllar sonra onarmış, muhteşem Zwinger Sarayı ve Semper Opera Evi’nin yeniden restore edilmesiyle Dresden eski günlerine dönmüştür.. Detaylar için…

     
    kırmızıcizgi2
     
     

    (Baden Württemberg)

    STUTTGART (Güney Batı Almanya)

    stuttgartmainph2

     

    Almanya’nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Almanya’nın güney’inde yer alır. Stuttgart Almanya’nın ticarette en aktif şehridir. Neckar nehri Stuttgart ile 1905’te birleşen Bad Cannstatt semtinden geçer, semtin içinde bir kaplıca bulunur. Ayrıca Türklerin en yoğun yaşadığı bölge yine Bad Cannstatt semtidir.

    Stuttgart önemli bir endüstri bölgesinin merkezidir. Stuttgart ilçesinde Porsche, Mercedes-Benz, Bosch, SAP gibi dünyaca ünlü dev şirketlerin genel merkezleri yer almaktadır… Kent bu dünya devleri ile ünlü iken, yakınlarında mükemmel manzaralar sunan doğal alanları  ve dünyaca ünlü olan, hemen güney batısındaki “Kara Ormanlar” – Black Forest ile de cazip turizm yöresidir.

     

    Gezi Tarihi : 2017-18 & 2019 olup, bilgiler 2020 yılına günceldir!

     

     

    1 – Sututtgart ve Yakın Bölgeler

     

    ☀ ☀

     
     

    2 – Stuttgart, Uzak Bölgeler

     
    olmak üzere iki bölümde inceleyebilirsiniz…

     

    kırmızıcizgi2

     
     

    KARA ORMAN GEZİSİ – BLACK FOREST

    stuttgartmainph2

     

    Almanca dilinde “Schwarzwald”, ingilizce de “Black Fores” olarak adlandırılmış Kara Orman; Almanya’ nın güneybatısında bulunan Baden-Württemberg eyaletindeki ağaçlık dağ bölgesidir. Ormandaki ağaçların çoğu birbirinin içine girmiş ve sık ormanlar halinde büyüyen köknarlardır. Sık olan bu ağaçlar güneş ışınlarının orman tabanına kolay kolay girmesini engellediklerinden ormanı karanlık kılmaktadır.Almanya’nın en gelişmiş, en zengin bölgelerinden biri olmasına rağmen geleneksellik burada hala ciddi bir şekilde hayatın parçası olmuştur. Detay için aşağıdaki resimli link’ i tıklayın !

     

    Bölgenin küçük bir bölümü tarafımdan gezilmiştir, bilgiler güncel ve değişik kaynak alıntılıdır!

     

     

    Kara Orman / Black Forest (Schwarzwald)

     

    kırmızıcizgi2

     
     

    CONSTANCE LAKE – Bodensee Göl ve Çevresi (Güney & Güney Batı Almanya)

      

    Kıyı şeridini; Almanya, İsviçre ve Avusturya’nın oluşturduğu, bir sokak sonrası ülke değiştirilen, Avrupa’nın 160 km² lik alanı ile en küçük devleti (prenslik) olan “Liechtenstein” ın sınır komşuluğunda bulunan bir turizm cenneti.

    Dört farklı ülkenin kültür taşlarının birbirleriyle kaynaştığı; Constance (Konstanz), Friedrichshafen, St.Gallen ve Bregenz, Meersburg, Überlingen, Lindau gibi şehirleri birbirine bağlıyan “iç deniz” misali bir göl. Göl’ün yüzölçümü 536 km². Avrupa’nın üçüncü en geniş gölü Bodensee (Constance), 273 km uzunluğunda sahil şeridine sahip…

    Dünya turizminde; 4 Ülke, 2 tekerlek (bisiklet) ve 1 Göl’den oluşan mükemmel bir coğrafya olarak tanımlanan bir doğa harikası.. Konstanz Gölü – yerel halk tarafından “Bodensee” olarak adlandırılan, Alplerin eteğinde ve Avrupa’nın göbeğinde: hayalleri olan insanlar için bir gezi ve dinlenme  noktası konumundadır.

    Almanlar nezdinde en güzel tatil beldesi olarak bilinir ve bölgenin havası ve manzarası ile bir çok kişiyi kendine çeker. Baden Württemberg Eyaleti’nin musluk suyu bu gölden temin edilmektedir..

     

    Gezi Tarihi : Mayıs 2017 olup, bilgiler 2020 yılına günceldir!

     

    Konstanz Gölü ve Çevresi

     
     
     

    kırmızıcizgi2

     

    MÜNİH Gezisi (Güney Almanya) – Bavyera (Almanca: Bayern)

      

    Adını eski dilde keşiş kelimesinden alan Münih, yaşam standartları yüksek önemli bir Avrupa şehridir. Münih’te pek çok güzel tarihi mekân ve aktivite bulunmaktadır, bu nedenle Münih geziniz sadece birkaç günle sınırlı kalmamalıdır. Tarih, kültür, sanat ve doğal güzellikler bu şehirde bir araya geliyor. Münih’te harika bir seyahat geçireceğinizden emin olabilirsiniz.Münih, Almanya ve Avrupa’nın kongre merkezi olarak bilinir. Bu şehirde her yıl yüzlerce kongre düzenleniyor. Ayrıca TollWood Kış Festivali, Opernfestspiele ve Oktoberfest gibi birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır.Münih, Roma İmparatorluğu’ndan beri çok önemli bir merkez olmuştur. Şehirde birçok tarihi eser bulunmaktadır. Şehrin tarihi bölgesi Marienplatz civarındadır.

     

    Gezi Tarihi : Aralık 2021 olup, bilgiler 2022 yılına günceldir!

     
     

    MÜNİH Gezisi


     
     

    – ANA Sayfa’ya dön –

     
     

    kırmızıcizgi2

     
     

    Beni İzleyin !..

    insss

     
     
     

    4 Yorum

    • GeziLinki

      Üniversite sebebiyle yaklaşık 3 yıl kadar kaldım Almanya’da bir çok şehrini gezdim, Frankfurt, Köln, Stuttgart vs. Ama gerçek anlamda Heidelberg ‘e aşık oldum desem yalan olmaz. Şayet orada kalmak gibi bir düşüncem olsaydı kesinlikle yaşamak istediğim tek yer. Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

      • admin

        Selamlar, Kişisel zamanlama ve sebepler ile geç dönüş olmakta.. Özür… İnstagram sayfam var.. sıklıkla oradan daha seri ve kısa bilgilerle dönüş daha uygun oluyor bana..İlginize teşekkürler, sağlık ile güzel yıllara..her zaman takipte kalın..Almanya Oğlumun’da son 8 yıldır yaşadığı mekan olunca, hem bol zaman hem detay doğal olarak açığa çıkıyor..Sağolun..

        https://instagram.com/doktorun_gezi_rehberi

    • sude

      Adını eski dilde keşiş kelimesinden alan Münih, yaşam standartları yüksek önemli bir Avrupa şehridir. Münih’te pek çok güzel tarihi mekân ve aktivite bulunmaktadır, bu nedenle Münih geziniz sadece birkaç günle sınırlı kalmamalıdır. Tarih, kültür, sanat ve doğal güzellikler bu şehirde bir araya geliyor. Münih’te harika bir seyahat geçireceğinizden emin olabilirsiniz.Münih, Almanya ve Avrupa’nın kongre merkezi olarak bilinir. Bu şehirde her yıl yüzlerce kongre düzenleniyor. Ayrıca TollWood Kış Festivali, Opernfestspiele ve Oktoberfest gibi birçok festivale ev sahipliği yapmaktadır.Münih, Roma İmparatorluğu’ndan beri çok önemli bir merkez olmuştur. Şehirde birçok tarihi eser bulunmaktadır. Şehrin tarihi bölgesi Marienplatz civarındadır.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir