Münih’ te Şehir İçi Ulaşım

 
 

Münih’e Ulaşım – Münih’ te Şehir İçi Ulaşım

 
 
Ulaşımiçin öncelikle  kısa bir başlangıç yapalım..
 
Münih’ e ulaşım seçeneklerinde kısa kısa (2024 yılı)..

# Ülkemizden değişik illerden ; milli hava yolumuz (THY), Pegasus Airlines, SunExspress, Lufthansa, Condor vs. ile Almanya yada Münih’e bağlantılı yada direkt uçuşları bulunmakta. SunExpress’ in yazın (Bodrum & Dalaman) – yaz &kış (Ankara & İzmir & Antalya) çıkışlı direkt uçuşları yanında pek çok ilimize bağlantılı uçuşları da bulunmaktadır. Direkt kalkışlı uçuşlarda kalkış yerine göre havada uçuş süresi ortalama 2 ¾ saat ile 3.5 saat dolayında sürmekte.

 

# Münih seyehati için Avrupa çıkışlarımızda; tren veya otobüs kullanacaksanız Almanya çıkışlı tren yolculukları için Deutsche Bahn’ ın, Avusturya çıkışlı tren yolculukları için OEBB’ nin, otobüs yolculukları için ise Flixbus’ un websitesinden saat çizelgelerini ve ücretleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca Şehirler / ülkeler arasında araba kiralayarak seyahat etmek konusuda sizlere kalmıştır.

#   Deutsche Bahn ’ın eyalet türü  bilet çeşitliliği olduğunu bilin. Bölgesel (eyalet) geçerliliği olan biletler, German Rail Pass gibi hem Almanya geneli hem de yakınlardaki ülkelere ait şehirlere olan ulaşımı kapsayan ekonomik seçenekleri ile çok fazlaca.


 

Münih söz konusu olduğunda Bavyera eyaleti genelini / Bavaria Ticket (Bavyera Bileti)(Bayern Ticket), Ulm’ u ve Salzburg, Kufstein, Reutte gibi Avusturya dahilindeki destinasyonları da kapsayan “Bayern-Ticket” ve  gece seyehatli “Bayern-Ticket Nacht” seçeneklerini   göz önünde bulundurun. İster 1. inci,  ister 2. sınıf biletlerle.

Bayern-Ticket için kişi başı 29 € ve ekstra her yolcu için (max.4 erişkin) 10 €  ödüyorsunuz (5 yolcu için top. 69 €)(2024 yılı güncel). Belirtilen fiyatlar DB bilet makinelerinden veya internet üzerinden yapılan satın alımlar için geçerlidir. Tüm biletler DB satış noktalarımızdan müşteri hizmetleri için (gişe alımı) 2 € ek ücret karşılığında temin edilebilir.. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen en fazla üç çocuk ücretsiz seyahat edebilir. 5 yaş altı ücretsiz (çocuklar aile dışından olabilir)(bisiklet bilete tabidir).. Küçük köpekler de ücretsiz. Hafta içleri 09:00’dan ertesi gün 03:00’ e kadar 18 saat, hafta sonları ve resmi tatillerde (+24 & 31aralık) ise o gün 00:00’ dan ertesi gün 03:00’e kadar geçerli (27 saat). Bu süre zarfında, geçerli olan bölgeler arasında, tüm yerel ve bölgesel trenleri, ulaşım ağlarını ve neredeyse tüm otobüs hatlarını kullanarak dilediğiniz kadar gidin gelin, aktarma yapın hiçbir ilave ücret ödemiyorsunuz. Özellikle kalabalık grupla günübirlik seyahat ediyorsanız inanılmaz avantajlı olabiliyor. Bayern-Ticket Nacht (gece) ise hafta içleri 18:00’den ertesi gün 06:00’ya, hafta sonları Cuma-Cumartesi ve resmi tatillerde ise o gün 18:00’den ertesi gün 19:00’ a kadar 27 saat geçerlidir. Gece bileti :1 kişi : 27 €, + her yolcu için 7 € .. Bu ücretler 2. sınıf bedelleridir. 1.sınıfta ücret : Gündüz trenlerinde 1 kişi 41.50, + her yolcu için 22 € // Gece trenlerinde 1 kişi : 38.50, + her yolcu için 18 € dur. Ücretler makina ve internet için geçerli.. Gişe alımlarında ; bilet başına ek 2 € alınacağını unutmayın!

 

Bavyera Biletleri, Bavyera’daki tüm yerel trenlerde ve tüm tren işletmecisi şirketlerde, tüm ulaşım birliği hizmetlerinde (banliyö hizmetleri, metro, tramvaylar) ve Bavyera’daki hemen hemen tüm otobüs hizmetlerinde sınırsız sayıda yolculuk için geçerlidir.

Münih (München), Nürnberg (Nürnberg), Augsburg ve Regensburg gibi büyük şehirlerdeki tüm ulaşım dahil olmak üzere Bavyera’daki neredeyse tüm otobüs ve tramvaylarda seyahat için de geçerlidir. Ayrıca Münih Havalimanı’na (MUC) ve Memmingen Havalimanı / Münih-Batı’ya (FMM) giden trenler için (ancak Allgäu Ekspres otobüsünde değil) ulaşım için de kullanılabilir. Münih’ten Nürnberg’e giden yerel trenlerde standart tek yön ücret yaklaşık 39 €, Münih Havalimanı – Salzburg 36 € iken bu bilet çok daha uyguna gelecektir.

Lütfen biletinizin geçerliliğini otobüs şoförleri ile kontrol edin. Buna ek olarak, Bavyera Biletleri Salzburg Merkez İstasyonu, Kufstein, Ulm Merkez İstasyonu, Crailsheim, Lauda, Sonneberg (Thüringen) Merkez İstasyonu’na kadar ve aşağıdaki güzergahlarda geçerlidir: Pfronten Steinach – Griesen (Yukarı Bavyera), Memmingen – Kiss Legg – Hergatz ve Ulm Merkez İstasyonu – Thalfingen (Ulm) ve Garmisch-Partenkirchen ile Grainau arasındaki Bavyera Zugspitze Demiryolu.

Ancak diğer ülke yerel işletmelerinde, mesela Salzburg şehri içinde kullanılan ulaşımlar için geçerli değildir!
 
 
Hangi trenlerde geçer ?

Bavyera’daki tüm bölgesel trenleri sınırsız olarak kullanmasına izin verir (2. sınıfta geçerlidir). Geçerli olan “bölgesel trenler” RB, RE, IRE, BRB, BLB, S-Bahn, U harflerini taşıyan tüm trenlerdir. Bavyera’ da faaliyet gösteren Deutsche Bahn olmayan trenlerin çoğunda da kullanılabilir (örneğin BRB ve BLB).. Uzun mesafeli trenler (Fernzüge) olan ; IC, EC, ICE, D, WE, RJ, TGV harflerini taşıyan yüksek hızlı trenlerde gündüz ve gece kullanım izni YOKTUR! Bilet ayrıca Münih ve diğer Bavyera şehirlerindeki yeraltı trenleri (U-Bahn), banliyö trenleri (S-Bahn), tramvaylar ve halk otobüsleri ile Münih dışındaki neredeyse tüm bölgesel halk otobüslerinde (RVO, SEV) geçerlidir.

Online alım zaman kazandırma yanında bilet bilgisinin kaybedilmesinin de en az olası olduğu durumdur. Aşağıdaki DB resmi web sitesine girin, “select now-şimdi seç” seçeneğinden sonraki sayfada sayfada size Bayern-Ticket mi yoksa Bayern-Ticket Nacht mı (gece) istediğiniz soruluyor (sadece her birinin altındaki açıklamayı okuyun ve seyahatiniz için hangi zaman diliminin daha iyi olacağını seçin). Seçtikten sonra, geçerlilik gününüzü, yolcu sayınızı ve sınıfınızı seçin. Sonraki aşama sizin üyelikli yada misafir kaydı ile bileti almanız için onay sayfasına yönlendirecektir. Bilete adınızı ve soyadınızı giriniz ve fotoğraflı pasaportunuzu veya kimlik belgenizi yanınızda bulundurunuz. Biletin üzerinde geçerlilik tarihi yazmıyorsa, seyahate başlamadan önce mavi renkli onay makinesinde damgalayın (validasyon).

** Buradan bilet bilgisi & Alım yapın
 

Münih seyehatlı Avrupa çıkışlarımızda; tren veya otobüs kullanacaksanız Almanya çıkışlı tren yolculukları için Deutsche Bahn’ ın, Avusturya çıkışlı tren yolculukları için OEBB’nin, otobüs yolculukları için ise Flixbus’un websitesinden saat çizelgelerini ve ücretleri inceleyebilirsiniz.

 
 
➣ Güncel Bilgidir :
 
✓  1 Mayıs 2023 ve güncel olarak zamanımızda (2024), gerek “Hand Ticket – Online – Dijital” gerek ise “çipli kart” uygulamalı tüm Almanya’ da şehirler arası bazı araçlarda ve tüm kent’ lerin  yerel  toplu taşımacılığında  sınırsız olarak geçerli olan, kişi başı aylık 49 € bilet satışı başlamıştır! (DeutschlandTicket)  (D-Ticket) – (Bu alandan bilet alımı ile detaylı bilgi alınız) (yada bu alandan bilet özelliklerini detayı ile tanıyınız). Bileti istediğiniz kadar yolculuk için kullanabilirsiniz. Bazı ağların kapsamına göre de örneğin Avusturya, Fransa, Lüksemburg veya Polonya’ nın yanı sıra İsviçre veya Hollanda’ ya kadar belirli bağlantılarda ulusal sınırların ötesine ulaşmanız mümkün olacaktır (Hızlı trenler – IC/ICE/EC de geçmez!).
 
 
 

Kent içi ulaşım  – 2024

 

Münih’ te toplu taşımacılık ; U-Bahn (underground) yada -metro,  S – Bahn (suburban) yada – banliyö trenleri, Tramvay, Otobüs, Taksi ve bisiklet ve yanında az çok da scooter ile sağlanmaktadır.

Tabii ki en ucuzu yürümek olacaktır.

Ulaşım ağı Almanya’nın pek çok kentinde olduğu gibi Münih içinde son derece gelişmiştir. Bir metropol olmasına rağmen Münih’te trafik sorunu yoktur. Toplu taşıma araçlarıyla şehrin bir noktasından diğerine kolayca ulaşabilirsiniz.Sabah erken saatler (09.00 kadar) ve iş çıkışı saat 17.00-19.00 arası trafiğin en yoğun olduğu zamanlardır..

 

Münih, yerel bir  Ulaşım Şirketi olan “Münchner Verkehrsgesellschaft” –  MVG ile birlikte   ortaklık ilişkisi olan Münih Taşımacılık Kooperatifi – “Verkehrs- und Tarifverbund”MVV birlikteliği ile yürütülen son derece gelişmiş, işlevsel bir kentsel ulaşım sistemine sahiptir. U-Bahn/metro – Tramvay – Otobüs işletmesi MVV (MVG ile desteklenmektedir) ile sağlanırken, Münih S-Bahn ağı , Alman ulusal demiryolu şirketi olan DB-Deutsche Bahn’ın bir yan kuruluşu olan “S- Bahn Munchen” tarafından işletilir ve bu sistem MVV ile entegre olmuştur. Hauptbahnhof / ana tren istasyonu ve Marienplatz Basement’de “İngilizce” konuşulan Münih toplu taşıma ağının (MVV) bir bilgi ofisi bulunmaktadır.

Tüm toplu taşıma araçlarının çalışma saatlerini ve güzergâhlarını anlık olarak MVV /MVG’ nin web sitesinde görebilirsiniz. Ayrıca web sitesinde, bulunduğunuz nokta ile gideceğiniz noktanın adresini girerek buraya en kısa sürede hangi araçla ulaşabileceğinizi gösteren bir uygulama da mevcuttur.

Münih şehir içi toplu taşıma ağı dahilinde hizmet veren tüm araçlarda “tek bilet” sistemi uygulanıyor (MVV/MVG). Bir sorun yaşamamak için  ücretlendirme konusunda bölge (Zone) ayrımına dikkat etmek gerekiyor!.

Kentteki gezilecek turistik yerlerin neredeyse tamamının, ulaşım kartelasındaki “Beyaz” bölge – (zone M) sınırları içerisinde yer aldığını unutmayın (Merkezi Münih). Ancak mayıs 2023 ve sonrası devreye giren 49 €’ uk (DeutschlandTicket) (D-Ticket) uygulaması ile artık biletler için Zone (Bölge) karışıklığı da kalmayacaktır. Zira bilet tüm Almanya’ da, tüm zonlar da geçecektir!

 
Metro (U-Bahn) ve şehir banliyö treni (S-Bahn) Münih’ teki en rahat ulaşım aracıdır.

S – Bahn kent merkezin dışında, çevre alanlara yer üstü güzergahından giderken, sıklıkla yer altından giden U-Bahn’ da otobüs-tramvay ve S-Bahn hatlarına bağlantı sağlayacaktır. Metro’ nun güzergah ağı genelde kent merkezi ve yakın çevreler içindedir. Tüm S-Bahn banliyö hatları şehir merkezinden geçer ve Münih Merkez İstasyonu’ndan (Hauptbahnhof) Doğu İstasyonu’na (Ostbahnhof) ve arada Marienplatz ve Karlsplatz gibi popüler turistik yerlere bağlanır.

Otobüsler de ulaşımda hem rahat hem sık aralıklı seferleri ile sorunsuz hizmeti sunarlar. Bir kısmı kent merkezli & yakın merkez dışı alanlar için ring yapar, bir kısmı uzak bölgelere yolcu taşırlar.

Tramvaylar öyle yaygın bölge kullanımında değildir. Trambahn yada “Straßenbahn München” olarak adlandırılan Tramvay’ lar  sabah erken saatlerden gece yarısı saat 02.00’ ye kadar, yine cuma ve cumartesi günleri tüm gece yaklaşık 30 dakika aralıklarla çalışıyor (Hafta içi,  cuma ve cumartesi günleri tüm gece boyunca yaklaşık 30 dakika aralıklarla çalışan gece otobüsleri ve gece tramvayları =Nachtlinien da oldukça iş görmekte).

Metro (U-Bahn) istasyonlarını ; mavi zeminde beyaz “U”, S-Bahn banliyö hatları ise yeşil zeminde beyaz “S” ile ayırt edebilirsiniz.  Otobüs & Tramvay durakları ise sarı & yeşil halkada, yeşil renkli “H” ile işaretlenmiştir.

 

Bilet alırken ; kentin önemli iki tren garını ; München HBF (merkez tren garı – Hauptbahnhof), München Ostbahnhof’ u (Doğu istasyonudur) karıştırmayın (iki istasyon arası tren ile 10 dk). Havaalanına gidişte mutlaka “Flughafen” yazılı olan trene binmeniz gerekiyor. Çünkü S1 hattı bazı seferlerde “Neufahrn” durağında bazı vagonlarını bölüp başka yöne de gidebiliyor!. DİKKAT!

 
Buradan MVV için tüm araçlar için :  hat & güzergah ve hareket kalkış-varış saatleri gibi pek çok bilgiye ulaşın.

Buradan MVV için güncel harita indirin ve bilgilere ulaşın (Network maps).


 
Kent için Marienplatz ve merkez tren istasyonu Hauptbahnhof en çok kullanacağınız noktalar ve istasyonların birleştikleri ana merkezlerdir.
 
 
Toplu Taşıma Hat & Durak Haritaları (2024)
 
## MVV – Münih / S & U Bahn, Regional Tren, Tramvay, Express Otobüs Hat Haritası (+ Zone)(2024)
## MVV – Münih / S & U Bahn, Regional Tren, Otobüs, Express Otobüs Hat Haritası (2024)
## MVV – Münih / S & U Bahn, Regional Tren Hat Haritası (+ Zone) (2024)
## MVV – Münih / S Bahn, Tramvay, Otobüs & Gece Hat Haritası (2024)
## MVV – Münih / Tramvay Hat Haritası (S & U Bahn bağlantıları ile) (2024)
## BAVYERA Eyaleti Demiryolu Ağı Hat Haritası (Bavyera Bilet’ in geçerli olduğu alan) (2024)
 
◈ Münih – MVV, Toplu Taşıma Ağ bilgi & Haritaları, Güzergahlar-Hat’lar & Planlar ve Genel bilgi için “buraya” bakın (2024)
 
◈ Münih – MVV, Toplu Taşıma Araçları (S-U Bahn, Tramvay, Otobüsler, Bölgesel trenler) Hat numaraları ve Güzergahları için “buraya” bakın (2024)
 
◈ ◈ Münih – MVV, Tüm Toplu Taşıma Araçlar Rehberi için bakın (2024)(1000 sayfa.pdf).
 
☞  MVV – Güncel  Münih için Ulaşım & Araç Haritalarını ( Network Maps – Buradan indirin)
 
 
 
 
– Ulaşım  Araçları –

    • √ Metro (U Bahn- Underground / Subway) :

    Şehir içinde en hızlı biçimde kullanılacak ulaşım şekli, U-Bahn’ lardır. 1972 Münih olimpiyatları için açılmıştır. S-Bahn hatlarının ağı ile bağlantılıdır ve bu nedenle ikisi entegre bir sistem oluşturur. Bugün, Münih metrosu 8 hat ve yaklaşık 100 km. güzergahında 100 istasyona sahiptir. Schwabing bölgesi, büyük parklar, BMW Müzesi, Allianz Arena ve Oktoberfest alanları gibi cazibe merkezlerine ulaşımda tercih edilebilir. U-Bahn trenleri rengi mavi ve beyazdır.Hafta içi saat 04.00-01.00 arası 21 saat boyunca, cuma-cumartesi ve resmi tatil günlerinde  tam gün hizmet verir. Hafta içi 10-20 dk., hafta sonları 20-30 dk.  zaman dilimi ile görev yaparlar.

    Metro çalışma saatleri : Hafta içi – 04: 00-01: 00 // Hafta sonları – Tatil günleri ; Tam gün çalışır!.

    Hatlar :  U1-2-3-4-5-6-7-8 ( 7 ve 8 ek hatlardır). MVG tarafından işletilen Münih U8 hattı, Münih metro ağında yer alan bir hattır. Hat, 2013 yılının sonundan bu yana sadece “Cumartesi” günleri ana hattın (U2 ve U3) çeşitli bölümlerinde seyahat eden bir destek hattı olarak kullanılmaktadır. Innsbrucker Ring üzerinden Olympiazentrum’ a gider.

    Schnellbahn olarak da adlandırılır, metro’ ya göre hızlı trendir. Şehirlerarasında kullanılan hızlı trene kıyasla daha yavaş hızla gitse de, Münih’ te en uzak noktalara giden toplu taşıma araçları bu trenlerdir. S-Bahn hatları S1, S2, S3, S4, S6, S7, S8 ve S20 olarak belirlenen 8 hat ve yaklaşık 150 istasyondan oluşmaktadır. Münih içinde olduğu kadar şehir sınırları dışındaki yerlere de hizmet veren bölgesel bir tren sistemidir. S-Bahn trenleri şehrin iki merkezi tren istasyonu (Hauptbahnhof ve Ostbahnhof) arasında çalışan banliyö hatlarıdır. Hafta içi saat 04.00-01.00 arası yirmibir saat boyunca, cuma-cumartesi ve resmi tatil günlerinde  tam gün hizmet verir. Hafta içi 10-20 dk., hafta sonları 20-30 dk.  periyotlarla görev yaparlar.

    Münih Havalimanı’ na şehir içinden ; S1 ve S8 ile ulaşılabilir, her iki hattaki son istasyondur. S-Bahn trenleri kırmızı ve beyazdır.

    Banliyölerde ve çevredeki alanlarda U ve S bahn hatlarının kendi yönü vardır ; ancak şehir merkezinde, tüm hatlar birleşir ve ortak istasyonlara sahiptir.

    ## MVV – Münih / S- Bahn (+ U Bahn) Hat Haritası (2024)
    ## Münih / S- Bahn Hatlar & Zaman çizelgeleri & Duraklar ve Bulunduğu bölgesi/Zone (2024)

     
    ◈ Münih – “S-Bahn” Banliyö hat trenlerinin hangi istasyonda olduklarınıCanlı olarak inceleyin
     
     
     

  • √ Tramvay – Münih tramvayı (Straßenbahn München) – tramvay veya Trambahn :
  • S-Bahn ya da U-Bahn hatları kadar sık çalışmazlar. Trenlere göre daha yavaş, ancak şehrin birçok yerine ulaşım sağlarlar. U-Bahn ya da S-Bahn duraklarının olmadığı yerlere, bu tramvaylar ile ulaşmanız mümkün olacaktır. En eski şehir ulaşım aracı olarak Münih tramvayı, Karlsplatz’ daki  bir merkezden kalkan at arabalarıyla çalıştığı 1876 yılına kadar uzanmaktadır. 1895′ e gelindiğinde elektrikli tramvaylar kullanılmaya başlandı ve ağ genişlemeye devam etti. 1972 Olimpiyat Oyunları şehrin toplu taşıma sistemine modernizasyon getirdiğinde, tramvaylarda ulaşımda yerini almış oldu.

    Günümüzde 13 gündüz hattı (10 dk aralıklar ile saat 04.30-01.30 arası), 4 gece hattı (saat 01.30-04.30)  toplam 17 adet hat ve 165 duraktan oluşan güzergaha sahiptir. Gündüz (12, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 25, 27, 28, 29, 37)  ve 4 gece güzergahından (N17, 19, 20, 27) oluşmaktadır.. Şehre hızlı bir adaptasyon sağlamak isteyenler için turistik noktaların çoğundan geçen 19 numaralı tramvay hattını da önermek mümkün.

    ➛  Münih,  Tramvay hat & güzergah  haritası (2024)
    ➛  Münih,  Gece Tramvay (+ Bus) hat & güzergah  haritası (2024)
     
    *E7 : sadece MVG Müzesi açılış saatlerinde; her 30 dakikada bir çalışır..
     

    Mvv – Tram E 7 / Duraklar

     
    ◈ Münih – MVV, “Tram” – Tramvay hatlarının zaman çizelgesini (Minifahrpläne) “Bu alandan” inceleyin
     

       
       
       

    • √ Münih şehir içi otobüsleri :

    Trafik sorunu olmayan bir şehir olan Münih’ te, şehir içi otobüsleri, kullanabileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. U-Bahn ve S-Bahn, Münih’ te dolaşmak için en popüler ulaşım araçları olsa da, şehir aynı zamanda şehrin en önemli turistik yerlerinin çoğunu kapsayan verimli ve kapsamlı bir otobüs ağına sahiptir. Tramvay gibi, metro ya da tren istasyonlarına yakın olmayan noktalara ulaşmak için kullanılırlar.

    467 kilometrelik karayolu kapsayan ve 968 farklı durağa hizmet veren 69 ayrı rotadan oluşmaktadır (12 gece hattı – tüm  gece boyunca ana güzergahları kapsayan gece otobüsleridir). Turistler için en kullanışlı otobüs rotası, Münih’in tüm müzelerinde duran ve aralarında rahat bir seyahat sağlayan 100 numaralı hattır. 10-20 dk. aralıklarla kalkıp, saat 05.00-01.00 arası  yirmi saat süreli hizmet verir.

     
    Otobüs türleri :

    Şehir içinde hizmet sunan : Express Bus (X-Linien), Stadt Bus ve Metro Bus olmak üzere 3 grup otobüs vardır.

    • Express Hatlar : X30 | X35 | X36 | X80 – 4 hat Münih şehri içinde ; X201 | X202 | X203 | X320 | X800 | X900 | X970 olmak üzere 7 adet exp. hat ise Münih çevresinde ve de birkaç farklı hatlar ile yakın bölgelerde hizmet verirler. Otobüsler, U ve S Bahn’ lar ve bölgesel trenler arasında çapraz bağlantıları yapan hatlardır. Trafikte beklemeye girmezler, durak sayıları da fazla değildir.

    Konforlu olan bu otobüslerde WiFi ve USB bağlantı noktaları vardır. Express Bus güzergahları, Pazartesi’ den Cumartesi’ ye 05:00 – 22:00 saatleri arasında her 20 dakikada bir ve Pazar günleri ve resmi tatillerde 07:00 – 22:00 saatleri arasında her saat başları çalışır ve standart tarifeli otobüsten daha hızlı seyahat ederler. Bunların yanı sıra daha sık aralıklı, daha düzenli ve zamanlı, daha fazla bağlantı olanaklı, daha rahat imkan sunarlar.
     

    Express Bus Hat Haritası


     
    ➛  Express bus ile igili detaylar için bakınız!
     
     

  • Metrobüs otobüsleri çift haneli sayılarla belirtilmiştir (Hat , 50-51/151-52-53-54-55-56-57-58/68-59-60-62-63). Şehrin uzak bölgelerini, alışveriş merkezlerini ve ulaşım merkezlerini birbirine bağlarlar..58/68 hattı ; Ring hattı’ dır (aynı güzergahın birisi gidişi, diğeri dönüşü sağlar) .
  • Stadt Bus – şehir içi otobüsleri (100-130-132-134-135…199 olarak numaralanmış yaklaşık 62 hat güzergahlı otobüslerdir)
  •  
    130-159 no’lu otobüsler güney kesiminde şehir merkezi ve şehir içi hatlarına hizmet veriyor;

    160-169 numaralı otobüsler – batı bölgeleri;

    170-179 numaralı otobüsler – kuzey alanları;

    180-189 numaralı otobüsler – kentin kuzey-doğusu;

    190-199 sayılı otobüsler – başkentin güneydoğusunda hizmet sunar.
     
    ➛ 100 numaralı güzergah’ a turistler için “Müze Hattı” da deniyor. Otobüsler, Doğu tren İstasyonu’ ndan kalkışla 24 müzeden geçer (aşağıya bakınız!).

       
      ➛ Bus No. 58 ve 68 , şehir merkezli (München HBF) Ring yapan otobüs hatlarıdır. Yakın ve merkezi çevre noktalırında ring yapar..Otobüs yönlerini karıştırmayın! Durakları sıklık ile  karşılıklıdır..

    ##

    Bus 58 Güzegah & Duraklar

    Bus 68 Güzergah & Duraklar

     
    ◈ Münih – MVV, “MetroBus – StandBus” ve diğer Otobüs hatlarını ➛ bu alandan inceleyin
     
    Ayrıca ; Bölgesel / Regional otobüslerde bulunmaktadır ( 225-271-290 ….982 – 8000-8800  numaralı yaklaşık 90 hat vardır) (Tüm otobüsler için hat ve güzergah bilgileri zaman içinde değişebilir, güncel bilgilere bakınız!)

     
     
     
     
    Şehir Gezi Otobüsleri (Hop On hop Of) / City Bus :

    Kent içinde inip dolaşıp tekrardan binerek turistik alanları rahatlıkla gezeceğiniz, dil destekli üstü açık otobüsler ile kenti keşfedin..Mevsime, hafta sonuna göre ilk ve son kalkış saatleri vardır. Genelde  saat 10-17 arası, 30-60 dk aralıklı kalkışlarla ring yaparlar. Tur süresi 1 saat’tir.

    1 yada 2 günlük seçeneklidir. Kırmızı-Mor-Mavi olmak üzere 3 farklı güzergahta yolculuk yaparlar.

    1 günlük bilet (tam : 29 € /online 25.90 € ; 5-15 yaş : 16 € / online 14.50 € ; Aile (2 ergin + 3 çocuk): 60 € / online 54 €).. üsteki fiatlara 5 € fazlalıkla 48 saatlik seçenek de var! Bilgi için

    ** Yada farklı seçenekli – günü birlik Münih yakın bölge turlarına ➛ bakın.1 bakın.2.
     
     
     
    # Sonraki sayfada Bilet tipleri – Ücretler’i  bulacaksınız..
     
     
     
     

    Önceki SayfaSonraki Sayfa

    – Münih ; Ana Klasöre dön –

     
     
     
     

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir