Barselona Gezisi. 9

 
 
 
 

BARSELONA GEZİSİ 9

( Sant Gervazi – Tibidabo)

 
 
 

BARSELONA – HARİTALAR – hatırlatmalar –

 

  • Barselona Metro Haritası (2020)

  • Barselona Raylı sistemler (Metro-Tram – Rail – suburban) Haritası (2020)

  • Barselona “HopOn-Hop Off” otobüs Yol güzergah haritası **

barcatoristichoponof_fullmaps

  • Barselona Şehir merkezi (sokak-cadde) yol haritası

centrum_barcastreetmap4

  • Barcelona Centrum Map

  • Aşağıdaki harita, tarafımdan yeniden düzenlenmiştir. İşinize yarayacak bir gezi haritasıdır.

barcelona_city_touristic_plano_maps2
 
 

Barselona için son gezi alanımız kentin kuzey batı alanında yer alan bölge olacaktır.

tibidabotepphbarca

tibidabo_barca_mapsphs

 

Tibidabo Tepesi

tibidabomaps_ph0

Sırtınızı denize döndüğünüzde karşınızda duran, şehri karasal iklimden ayıran ve çok yüksek de olmayan sıradağlar Collserola Dağları olarak anılır ve en yüksek noktası Tibidabo Tepesi’ dir (512 m). Hop On Hop Off Otobüsü İle Tibidabo’ ya ve Lunapark’ a çıkabilirsiniz. Latince “sana sunuyorum” anlamındaki “tibi dabo” adı, şeytanın Hz. İsa’ ya bu muhteşem manzaralı tepeye çıkarıp ayakları altında serili dünyayı ona sunmasının betimlendiği Günaha Çağrı sahnesinden esinlenmiştir.

Özellikle hafta sonları yoğun olan Tibidabo’ da, Parc d’Atraccions adında ünlü bir lunapark, Torre de Collserola adı verilen bir telekomünikasyon kulesi ve Temple Expiatori del Sagrat Cor adında bir Katolik kilisesi bulunmaktadır.

  • Tibidabo – genel bilgi (buradan)
  • Tibidabo -klasik gezi / online bilet (27 € ) – buradan

 

Temple Expiatori del Sagrat  – Cor Kilisesi – web, video

temple-expiatori-del-sagrat-corph9

Neredeyse şehrin her yerinden görülen kilise 1911 yılında Enric Sagnier tarafından yapılmıştır. Etkileyici bir İsa heykeli ve ayrıntılı oymalarıyla dikkat çeken göz alıcı bir kapının bulunduğu kilisenin kulesine çıkmak isterseniz asansörü kullanabilirsiniz. İsa anıtının ayaklarına dek asansörle çıkılabiliyor..

 

Parc d’Atraccions del Tibidabo / Amusement Park 

tibidabo-parqueatracciones
Barselona’nın eski moda oyuncaklarıyla hala çalışmakta olan tek lunaparkında her yaştan ziyaretçi keyifli dakikalar geçirebilir. İçerisinde 20. yüzyılın başlarından kalma oyuncaklar olsa da park hala orijinalliğini korumaktadır.
1908 yılında açılan lunaparkta çarpışan arabalar, korku tüneli ve dönme dolap gibi klasik oyuncakların yanı sıra her şekil ve boyuttan eski makinelerin sergilendiği Musee des Automates bulunur. Bunlar dışında Parc d’Atraccions’da kukla gösterileri, piknik alanları, oyun alanları, kafe ve restoranlar yer almaktadır. .Tibidabo Park, 1 ve 6 Ocak, 25 ve 26 Aralık günleri hariç her gün açıktır.

  • Amusment – Eğlence parkı girişi (28.5 €) – online

 

Torre de Collserola

torre-de-collserola_barca_phs
445 metrelik tepenin üzerindeki 288 metre uzunluğunda iletişim kulesinin tepesine camla kaplı asansör ile çıkarak heyecanlı dakikalar yaşayabilirsiniz.
Gözlem Platformu giriş ücreti tam bilet ; 5.60 € (2020). Tibidabo Tepesi zirvesindeki Lunapark ile Sagrat Cor Kilisesi’ nin bulunduğu noktadan yürüyerek yaklaşık 800 metre uzaklıktadır. 1991 yılında inşaa edilen kule 1992 Olimpiyatları için telekominikasyon kulesi olarak inşaa edilmştir. Şu anda radyo ve televizyon vericisi olarak kullanılmaktadır. Kulenin ortasına 13 katlı yerleşim bölümü vardır ve 10. kat gözlemevi (mirador) olarak halkın kullanımına açıktır.Burası deniz seviyesinden 560 m yükseklik ile Barselona’yı gözlemleyebileceğiniz en yüksek noktadır..

 

Bölge Ulaşımı Nasıl Yapılacak?

tibitrans

Bölgeye Metro + füniküler tren, otobüs ya da araba ile ulaşabilirsiniz.Detay için : bakın

1901 yılında burada inşa edilen tren yolu İspanya’ da bu tarzda inşa edilen ilk tren yoludur.

Metro ile gelmek isterseniz FCG – Line  7  hatla gelip  Av.Tibidabo istasyonunda inmelisiniz.

linea-7-metro-barcelona-marron-2017

İndikten sonra füniküler tren seçeneği ile tepeye çıkacaksınız (Sagrat Cor Kilisesi ve lunaparkın olduğu tepede ineceksiniz). Bir noktadan sonra tepeye yürümeniz de mümkündür. Yürüyüş yolu üzerindeki kafelerde dinlenip manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz.

Metro’da indikten sonra ; Funiküler’ e ya Bus 196 otobüsü ile, yada yürüyerek veya “Tramvia Blau” nostaljik tramvay ile gelmek durumundasınız.

Barcelona Bus Turístic otobüsleri de sizi : Tramvia Blau- Av. Tibidabo’da bırakacaktır.Ayrıca bu noktaya : Bus: V15, H4, 123, 131 otobüsleride gelmekte..,

 

Mountain train to Tibidabo / Funiculer de Tibidabo : Plaça del Doctor Andreu istasyon kalkışı ile,  Avinguda Tibidabo’ya (Amusement Parka) yolcu taşır ( Amusement park giriş biletiniz var ise –> tam : 4.40 €, yok ise : 7.70 €).

funicular_tibidabo

  • Tibidabo – Ulaşım & toplu taşıma / Ücretler

 
Tramvia- Blau ( web.1)(web.2) :

tramviablau_tibi_ph

1901 yılında hizmete giren bu tramvayi 1275 m. lik yol alıp, sizi Tibidabo Funikülerine taşıyacaktır.Tam bilet : 5.5 €

Ayrıca Plaça Catalunya’dan Tibi Bus ile Tibidabo’ya ulaşabilirsiniz.

tibibus_mapsph

Bu en kolay ve ekonomik ulaşım yoludur. Lunapark’ın açık olduğu yalnızca yazın saat 10:30’ dan itibaren 15 dk. dilim ile, Plaça Catalunya’dan T2A veya Sant Genis’ten T2B, Tibibus (Sant Genís – Vall d’Hebrón – Tibidabo) otobüsüne binin. Bilet 3 €’ dur..Detay için..

 
 

CosmoCaixa Bilim Müzesi / CosmoCaixa Museu de la Ciència
Adres : Carrer d’ Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona

 

Tibidabo’ nun sırtlarındadır (tepeye çıkmadan önce – ziyaret edin! ). 2005 yılında açılan bu interaktif bilim müzesi kendi alanında Avrupa’nın en iyisi sayılmaktadır. 50.000 m2 sergi alanı, farklı bir müzecilik anlayışla tasarlanan salonlar kendi alanında dünyanın en modern müzelerinden biridir.
Sergiler, Amazon Ormanları, Jeolojik Duvarlar, Planetaryum gibi konulara ayrılarak farklı salonlara dağıtılmıştır. Ziyaretçilerin gözlemlenebilen bir çok deneye interaktif katılımları ile özelikle çocuklar için hem eğlenceli hem de eğiticidir.

Ziyaret : Salı-Pazar, 10:00-20:00. Pazartesi günleri  ve 01.01, 06.12 ve 25.12 tarihlerinde kapalıdır.

Ulaşım:  Tren (FGC) ile metro L7 ile, Av. Tibidabo’ da inin ve Tramvia Blau’ya veya 196 no’lu otobüse binin

 
 
** BARSELONA ŞEHİR MERKEZLİ GEZİMİZ BURADA SONLANMIŞTIR..
 
** Sonraki sayfada “Barselona Yakınları”..
 
 
 

Önceki Sayfa ↔ Sonraki Sayfa

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir