Münih’ in Kraliyet Cadde ve Meydanları – Önemli Anıt ve Yapıları & En İyi Pazar alanları

 
 

Münih, Kraliyet Caddeleri – Meydanlar ve Pazar alanları

 
 
 
  Kraliyet Caddeleri :
 

Münih, zengin bir tarihe ve Bavyera hükümdarlarının ikametgahlarının (saray) bulunduğu yere sahip bir şehirdir. Bu bağlamda, krallar tarihi boyunca şehri sürekli olarak geliştirmiş ve genişletilmiş, yeni konutlar, saraylar, meydanlar ve sokaklar ortaya çıkmıştır. 19. yüzyılda, Münih’te şehir merkezinden açılan dört kraliyet caddesi inşa edilmiştir.

Kraliyet Caddeleri Münih’in merkezinde bulunan ve müzelerin, eski sarayların ve muhteşem binaların bulunduğu önemli şehir bulvarlarıdır.

 

# Briennerstrasse (Brienner Straße) – Brienner Caddesi ,

Cadde Güzergahı

 
1812 yılında, I. Maximilian ve halefi kral Ludwig tarafından neoklasik tarzda inşa edilmiş bir caddedir. Cadde, Maxvorstadt bölgesinde yer almaktadır. Münih eski şehrin kuzey ucundan (Odeonsplatz)(metro istasyonu meydanından) başlar, kuzey-batı yönünde Nymphenburger straße’ye (U1-7 / Stiglmaierplatz metro durağı) noktasına kadar uzanır ve yaklaşık uzunluğu 1.5 km. dir (straße = Cadde).

Cadde ; Bir dikilitaş ile dekore edilmiş anıt’ ın bulunduğu “Karolinenplatz” meydanını, “Glyptothek” müzesi ve “Propylaea” şehir kapısı’ na ev sahipliği yapan ve de “Kraliyet Meydanını” olarak isimlendirilen “Königsplatz” a bağlar.

 
Cadde üzerinde bulunan önemli yapı ve alanlar (Odeonsplatz’ dan – Königsplatz’ a yani batı’ ya doğru) ;

➛ My Place (Palais Moy, Moy sarayı) , Odeonsplatz’ da yer alan “Theatinerkirche” kilisesinin kuzeyinde yer almaktadır. 1824-1825 yıllarında Leo von Klenze tarafından inşa edilmiş ve bir avlu etrafında üç kanatlı neoklasik bir bina şeklindedir.

II. Dünya Savaşı sırasında Münih’e yapılan hava saldırıları sırasında yıkıma uğramış, sonrası 1950-1952’de orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde bir Kontu’a ait olan sarayda dükkanlar ve ofisler vardır (Ulaşım :U3-4-5-6/ Odeonsplatz).

Theatinerkirche


İtalyan mimarlar tarafından inşa edilen kilisenin geçmişi 1600’lü yıllara dayanıyor. İtalyan barok mimarisinin önemli örneklerinden biri olan Theatinerkirche dış süslemeleri ile oldukça dikkat çekiyor.

 

➛ Wittelsbacherplatz meydanı , Odeonplatz’daki kare yapılı meydandır. Yaz aylarında balık pazarı, kışın ise ortaçağdan kalma Noel pazarlarına ev sahipliği yapar. Merkezinde 1839’da bir kaide üzerine monte edilmiş “I. Maximilian”ın bronz atlı heykeli bulunur.

Münih’in merkezindeki “Wittelsbacherplatz” meydanı heybetli binalarla çevrilidir: Doğu tarafında, Bavyera İçişleri Bakanlığı’na ev sahipliği yapan eski bir konser salonu olan Odeon Konser salonu (Odeon Konzerthaus)(atlı heykelin sağ yanı), batı tarafında mimar Leo von Klenze’nin yapıtı olan Palais Arco-Zinneberg sarayı (atlı heykelin sol yanı) ve kuzeyinde Siemens Grubu’nun yönetim binası olan Palais Ludwig Ferdinand (atlı heykel arkası) sarayları bulunmakta.

Yine cadde üzerinde meydanın karşı tarafında ; Café Luitpold, Ahtarsky Sarayı (Palais Eichthal), Almeida Sarayı (Almeida Palais), Berchem Sarayı (Berchem Palais) yer alacaktır(Ulaşım :U3-4-5-6/ Odeonsplatz).

 

➛ Karolinenplatz : Caddenin batı ucunda yer alır. Meydan ortasında, 1833 yılında tamamlanan ve Rus savaşında ölen 30 bin Bavyera askeri anısına dikilmiş 29 m. yükseklikte üç katmanlı mermer platform üzerine yerleştirilmiş Karolinenplatz Dikilitaşı bulunur. Burada ayrıca ; Eski Torring Sarayı, Münih borsa binası (Bayerische Börse / Börse München) gibi önemli yapıtlar da bulunur.

Caddedin batı ucu Kraliyet meydanı (Königsplatz / Königsplatz) sonrası kısa yürüme mesafeli olacak “Nymphenburger Straße” ile son bulacaktır : Meydan, Propylaea (Propyläen,Glyptotek Müzesi – Glyptothek), Devlet antika koleksiyonu (Staatlichen Antikensammlungen), Lenbachhaus’taki belediye galerisi gibi önemli yapıları barındırır. Ulaşım : U2-8 / Königsplatz, Otobüs hat 58-100 /Königsplatz, Tramvay : 27-28 – N27 / Karolinenplatz

 

➛ Propylaea/Propyläen & Glyptothek & Königsplatz :

Kralın Meydanı anlamına gelen Königsplatz’ı değerli yapan unsurların başında; çevresinde bulunan tarihi ve kültürel değere sahip yapılar gelmektedir. Königsplatz’ın etrafında görkemli 3 yapı olan Propylean Kapısı, Arkeoloji Müzesi ve Klasik Sanat Devlet Müzesi en belirgin yapıtlardır. Burada bulunan “Propylaea” kapısı Yunanistan’ ın başkenti Atina’da bulunan Akropolis’ ten ilham alınarak inşa edilmiş. Yunan esintilerinin hissedildiği meydanda Roma ve Yunan döneminden kalma eserlerin sergilendiği “Glyptothek” müzesi bulunuyor. Meydan festival ve açık hava konserleri için ev sahibi konumundadır (“Konu detayına buradan bakın” ).

 

# Ludwigstraße (Ludwigstraße) (straße=Cadde),

Ludwigstraße Güzergahı

 
Şehrin Brienner Straße, Maximilianstraße ve Prinzregentenstraße’nin yanındaki dördüncü kraliyet caddesinden biridir. Bavyera Kralı I. Ludwig’i onurlandırma amaçlı, 1816’da yapımına başlanmış. Kralın bulvarı olarak da anılan caddenin güney kısmı İtalyan Rönesansı tarzında tasarlanmış, caddenin kuzey kısmının görünümü ise İtalyan Romanesk mimarisinden etkilenme ile yapılmıştır. Yaklaşık 1 km uzunluktaki cadde, Odeonslatz’dan başlar, kuzey doğu yönünde Zafer Kapısı “Siegestor” da sonlanır. Buradan sonra cadde adını Leopoldstraße’ e bırakır. Floransa ve Roma evlerini ve kapılarını taklit eden muhteşem binalar caddenin her köşesinde gözlenebilir.

Cadde üzerinde bulunan yapılar ;

Odeonsplatz’dan itibaren ; Bavyera arşiv bürosu binası (Staatsarchiv), Bavyera eyaleti sosyal mahkemesi binası (Bayerisches Landessozialgericht), Bavyera eyalet kütüphanesi (Bavarian National “state” Library), St. Louis Roma Kilisesi (Ludwigskirche), Ludwig-Maximilian Üniversitesi (LMU) ve önünde yer alan çeşmelere son olarak da Zafer kapısı- “Siegestor” bulunur.

Staatsarchiv, Munich

Landessozialgericht, Munich

Bavarian National  Library, Munich


 
Ludwigskirche (1829 ve 1844) : Münih’te bulunan, Roma mimarisi tarzında inşa edilmiş ve dünyanın en geniş mihrap freskine sahip bir kilisedir. Çift çanlı ön cephesi, çaprazında bulunan “Theatinerkirche” kilisesi ile uyumlu olması için inşaa edilmiştir.

Kilisenin freskleri Peter von Cornelius tarafından çizilmiştir ve modern zamanların en önemli duvar resimlerindendir. Mihrabın üzerinde bulunan, “hesap günü” temalı büyük fresk 1836-1840 yılları arasında tamamlanmış.
 

 
Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU) : Almanya’ nın seçkin en büyük ikinci üniversitesidir. Kurum devlet araştırma üniversitesidir ve Almanya’nın altıncı en eski eğitim kurumudur. Orijinal olarak 1472 yılında Bavyera-Landshut Dükü Ludwig IX tarafından Ingolstadt’ta kurulan üniversite, Bavyera Kralı I. Maximilian tarafından Landshut’a taşınıyor. 1802 yılında üniversite, üniversitenin orijinal kurucusunun onuruna “Ludwig Maximilians Universität” olarak resmi ismi ile anılır oluyor. Geçmişinde Wilhelm Conrad Röntgen, Thomas Mann ve Bertolt Brecht gibi bilimin, felsefenin ve edebiyatın öncülerine ev sahipliği etmiş olan Ludwig Maximilian Üniversitesi, bugün 4 ayrı kampüse dağılmış bulunan 18 fakültede, 780 akademisyen ile 9.000’den fazlası uluslararası öğrenci statüsünde olmak üzere 50.000’den fazla öğrenciye yüksek öğrenim olanakları sağlamaktadır.Tıp, Hukuk, Beşeri ve Doğabilimleri, İşletme, Fen-edebiyat, Bilgisayar gibi bölümleriyle eğitim dilinin İngilizce veya İngilizce ile birlikte Almanca, Fransızca ve/veya İspanyolca olan yüksek lisans düzeyinde eğitim vermektedir.
 
 
Siegestor / Zafer Kapısı : 24 metre yüksekliğindeki zafer takı, Roma’daki Konstantin Kemeri’nde modellenmiştir ve 1843-1850 yılları arasında “Von Gärtner” tarafından inşa edilmiştir. Münih’in en ünlü caddelerinden ikisi arasındaki sınırı oluşturur. Koruyucu aziz birlikteliği ile (4′ lü at yerine) 4 Aslan & figürü, 3 kemerli Bavyera anıtını taçlandırılmıştır (dört aslanlı Bavyera’nın bronz heykeli). Anıt başlangıçta Bavyera ordusunun ihtişamına adanmıştır. II. Dünya Savaşı’ndan sonra restorasyona uğramış barış anıtı, Ludwigstrasse’nin Leopoldstrasse ile buluştuğu noktadadır.

 


 
 

# Maximilian caddesi (Maximilianstraße),

Maximilianstraße Güzergahı

 
Münih’in en görkemli, en yüksek kira getirili mağzalara ev sahipliği yapan caddelerinden biri olarak kabul edilir. Batı ucunda “Max-Joseph-Platz” meydanı, doğu ucunda ise “Maxmonument” bronz heykeli ve yakınındaki Maximilians köprüsü arasında kalan yaklaşık 1 km. lik bir caddedir. Maximilianstraße 39 da (caddenin 39 no’ lu yapısı) Yukarı Bavyera Bölge Hükümet Binası / Regierung von Oberbayern bulur (üstteki fotoğraf soldaki büyük yapı). Caddenin sonu “Maximilianeum” için fotoğraf çekilecek referans noktasıdır (Maxmonument – heykelin arkasındaki köprü üzeri). Maximilianeum, Bavyera Eyalet Parlamentosu’ nun (Bayerischer Landtag) olduğu yerdir.
 

Bayerischer Landtag / Maximilianeum

Maxmonument (Kral II. Maximilian anıtı)

Caddenin inşaatı, Bavyera kralı II. Maximilian’ın isteği üzerine mimar Georg Friedrich Christian Burklein tarafından tasarlanmış ve 1850 de yapımına başlanmıştır. Mimari tarz, Gotik ve Rönesans gibi çeşitli stil ve dönemlerin unsurlarını birleştirir. Caddenin batı ucu, Münih’in önemli sanat alanı ve yapıları ile iç içedir. Max-Joseph-Platz’ daki ; Meydan ortasındaki bronz heykel “Maximilian I. Joseph” in anıtıdır. Meydan ; Münih Rezisenz’ ine, Ulusal Tiyatro’ ya (Natıonal Theatre), Bayerische Staatsoper (Bavyera Devlet Opera) binasına, Bavyera Güzel Sanatlar Akademisi’ ne ev sahipliği yapar. Yakınında bulunan Odeonplatz’da yer alan Feldherrnhalle / Bavyera Ordu anıtı bu caddenin hemen yanı başıdır.

 

Maximilian I. Joseph anıtı

Max-Joseph-Platz

Münih Rezisenz’ i

Natıonal Theatre – Munich

Bavyera Güzel Sanatlar Akademisi & UlusalTiyatro (Nat.Thea.)

Theatinerkirche & Feldherrnhalle & Munich Rezidenz (Odeonsplatz)


 

Feldherrnhalle (Odeonsplatz)


Mareşaller Salonu olarak anılan Feldherrnhalle ; Odeonsplatz’ın güney ucunda yer alan bu anıtsal salon 1841-1844 yılları arasında Kral I. Ludwig talimatıyla 30 yıl savaşı ve Napolyana karşı savaşan Bavyera ordusunu ve muzaffer generallerini onurlandırmak amaçlı ünlü mimar Friedrich von Gärtner tarafından inşa edilmiştir (İtalya, Floransa’daki Loggia dei Lanzi tarzında). Her birinin yüksekliği 20 m. olan bu kemerli anıtın ön cephesinde bronz’ dan yapılı iki güçlü aslan, General Tilly (soldaki bronz heykel) ve Prens Von (Karl) Wrede’ ye (sağdaki heykel) eşlik eder. Aslanlardan biri açık ağızla tasvir edilmiş ve kralın malikanesine doğru çevrilmiş, diğeri ise tapınağa/kilise bakan kapalı ağızla yapılmıştır. Aslanların, “Hükümdarla tartışabilirsin, ama Rab ile tartışmaya cesaret edemezsin” diye sembolleştirildiği söylenir. Nasyonal Sosyalistler 1933’te iktidara geldiğinde, Mareşaller Salonu “hareketin” bir sembolü haline gelmiştir. 9 Kasım 1923’te amaçları demokrasiyi yıkmak olan Nasyonal Sosyalist isyancılar yürüyüşe çıkmış ve burada Bavyera polisi tarafından durdurulmuştu. Her iki tarafta da ölümler ve yaralanmalar olmuştur.. Ulaşım : U-Bahn, U3, U4, U5, U6 / Odeonsplatz, Otobüs hat 100 / Odeonsplatz.

 

“Drückebergergasse”

Feldherrenhalle’nin arkasındaki küçük sokak var. Bu sokak birçok Münih sakini tarafından farklı bir isim altında isimlendirilmiş. Viscardigasse yada yerel dilde adı ile “Drückebergergasse” sokağı..9 Kasım 1923’ te Hitler, Bavyera’nın yönetimini devralmak için bir birahanede başarısız bir darbe girişiminde bulunur. 1933 yılında yönetimin başına geçtiğindeyse, o girişimde ölen Nazilerin anısına Feldherrnhalle’ yi bir anıta çevirir (anıt içeriğinde “Ve kazandın” yazısı var) . Burada SS subayları nöbet tutarlardı ve yoldan geçen herkes Nazi selamı vermek zorunda idi. Halk (muhalifler), Nazi selamı vermemek için yollarını değiştirmeye ve Viscardigasseve’ yi kullanmaya başladılar. 50 m. uzunlukta korunmuş olan bu sokak ; 1995′ te Münihli sanatçı Bruno tarafından, Nazilere sessizce direnen tüm insanların anısına yol’ un üzerinde 30 cm. genişliğinde dar bir bronz yol oluşturdu. İşte bu gördüğünüz bronz taşlar, Hitler’e selam durarak hoşnut etmek istemeyen cesur Bavyeralıları anmak için işlenmiştir. Nazi baskısının kalkması sonrası Hitler’ in anıtı da kaldırılmıştır. Sokak başındaki bina ; Preising Sarayı (Palais Preysing) olup, Pasinkov (Preysing) kontlarının ikametgahı olarak 1723-1728 yılları arasında inşa edilmiş Rokoko tarzında eski bir konaktır.

 

Bu cadde boyunca ayrıca : 5* “Vier Jahreszeiten Kempinski” – München oteli, Münih Oda Tiyatrosu “Kammerspiele”, Yukarı Bavyera hükümet binası, Museum Fünf Kontinente (Beş kıta Müzesi, Maximilianstraße 42 numarada) ve dünya markalarının mağaza ve outletleri ile tasarımcı mağazalar, kuyumcular, büyük butikler bulunur.

Beş Kıta Müzesi, Münih

 

The Museum of Five Continents (Maximilianstraße 42) : Beş Kıta Müzesi / AKA Museum Fünf Kontinente : Şehirdeki en büyük ikinci müze. Maximilianstraße’deki bu büyük müze, Almanya’nın ilk etnoloji müzesidir.

 

 
 

# Prinzregentenstrasse (Prinzregentenstraße),

 Prinzregentenstrasse Güzergahı

 

1891’de, Bavyera Prensi Luitpold’un emriyle orta sınıfın ana caddesi olarak inşa edilmiştir. Cadde yaklaşık 3 kilometredir.

Prinzregentenstrasse, Münih’in tarihi eski şehrin Kuzeydoğu sınırından “Haus der Kunst” müze alanından başlar ve şehrin doğu yönünde, Isar nehri geçilerek Einsteinstrasse caddesi ile Friedensengel (Barış Meleği Heykeli) anıtına kadar uzanır.

Cadde boyunca görülecekler (batı yakadan doğu yakasına doğru): Haus der Kunst, Prens Charles Sarayı, Sanat evi, İngiliz bahçesi, Bavyera Ulusal Müzesi, Shaka koleksiyonu, Barış Meleği anıtı, Prens Naibi tiyatrosu ve St. Gabriel Kilisesi..

 
Haus der Kunst (Prinzregentenstraße 1, 80538 München) : Münih’ teki modern ve çağdaş sanat müzesidir. Kent’in en büyük parkı olan Englischer Garten’in güney ucundaki Prinzregentenstraße 1’de yer almaktadır. II. Dünya savaşı esnasında Münih bombalarla yerle bir olan ve geçmişin izini taşıyan çok az sayıda bina vardır. Haus Der Kunst onlardan birisidir. Bu Sanat Evi, çağdaş sanatın dünya çapında başta gelen bir merkezidir. Dünyanın en eski galerilerinden biri olup 14.-18. yüzyılı kapsayan geniş bir koleksiyona sahiptir. Ulaşım : U bahn (U3-4-5-6 / Odeonsplatz), Otobüs hat 100 / Königinstraße..
 
Cadde üzerinde önemli bir yapı da Ulusal müzedir.
Bavyera Ulusal Müzesi – Bayerisches Nationalmuseum (Prinzregentenstr. 3) :
 

Bavarian National Museum

Avrupa’nın en önemli, Almanya’ nın en büyük dekoratif sanat müzelerinden biridir (Kral Maximilian II tarafından 1855 yılında kurulmuş). Geç antik çağlardan 20. yüzyılın başlarına kadar değişen Avrupa eserlerine ev sahipliği yapıyor.
 

Müzenin önündeki atlı heykel, 1886’dan 1912’ye kadar Bavyera’nın hükümdarı olan “Luitpold” a aittir (Prens Ludwig’ in babası) .
 

Prinzregentenstraße’nin doğu ucundaki “Bogenhausen” bölgesinde “Maximiliansanlagen” park alanı bulunmakta. Burada sarı altın renkli 38 m. yüksekliğinde “Barış Meleği” – “Friedensengel” anıtını göreceksiniz. 1870 Fransa-Prusya Savaşı’ndan sonra sağlanmış olan barışa ithafen 1899’da açılmıştır. Altı metre yüksekliğindeki zafer tanrıçası, sağ elinde barışın sembolü olarak bir zeytin dalı ve sol elinde savaş ve bilgelik anlamına gelen tanrıça Athena’nın bir tasvir görüntüsü olan Palladion’u tutar. Yaz aylarında festivallere ev sahipliği yapar.


 
 
 
 

– Münih’ in En iyi Pazarları –

 
 

➩  Viktualienmarkt :

Münih’te iken bu eşsiz pazarın sunduğu olanakları görmek için zaman ayırıp şehir merkezindeki Viktualienmarkt’a pazar alanına uğramanız gerekecektir. Pazar yerel yönetim kuruluşu olan “Markthallen München” tarafından denetlenir ve onun kontrolündedir. Burada sadece meyve ve sebze gibi taze ürünler satın almakla kalmaz, aynı zamanda mükemmel yemekler de yiyebilirsiniz. Pazarın ortasındaki Maypole’un yanı sıra heykeller ve çeşmeler de var (Maypole :Bir nevi kendi ekeninde dönen çarkıfelek).

Bu  çarkıfelek, antik çağlardan kalma ve bir köy veya ilçe ile oranın ticaretini temsil eder. 20 bin m2 den büyük alanda 150 civarı tezgah vardır.. (“Konu detayına buradan bakın” ).

 

➩  Auer Dult (Lunapark Atlı karınca & Salıncak) ;

Yılda üç kez Münih’teki Mariahilfplatz’da organize edilir (Alman müzesinin yakını). Bavyera kostümleri eşliğinde ilk bahar-yaz ve sonbahar’da ki bu etkinlikte hediyelikler, yemek-yerel içecekler, kısaca çok şeylere tanık olacaksınız. Ulaşım :U1 veya U2 (duraklar: Fraunhoferstraße veya Kolumbusplatz), Tramvay : 18, Otobüs : 52 ve 62 – Mariahilfplatz.- durağı.

Çocuklar için  binicilik, kukla gösterisi ve  atlıkarınca..Erişkin ve gençler için de Bavyera yerel kıyafetleri ilgileri çekecektir. hem erkek hem bayanlar için (lederhose veya dirndl).

Organizasyon tarihi : “Auer Dult” yılda üç kez gerçekleşir.
27 Nisan – 5 Mayıs 2024 : 27 Temmuz – 4 Ağustos 2024 : 19 Ekim – 27 Ekim 2024
 

➩   Elisabethplatz pazar alanı ;

Schwabing’in merkezinde kurulan bir pazardır. Et-Balık -kümes hayvanları, taze sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri, ev yapımı bira….Münih’ te 1900′ lerden beri geleneksel, kalıcı 4 pazardan birisidir. Avusturya İmparatoriçesi olan Bavyera prensesi  Elisabeth’in adınına ithaf edilmiş. Hafta içi saat 10.00 – 18.00, cumartesi de 10.00 -15.00 saatlerine kadar açıktır. Elisabethmarkt’taki ürün yelpazesi Viktualienmarkt’ınkine çok benzer. Pazar aynizamanda çiçek ve süs ürünlerinde ev sahipliği yapar. Buradaki alanda belediyenin çalıştırdığı gençlik ve çocuk tiyatrosu “Schauburg” yer alır.

Ulaşım :  U2 (Josephsplatz),  Tramvay 27 (Elisabethplatz)
 
 
➩   Flohmärkte (Flea Market’s) –  Bit Pazarları ;

Münih için sayıları on’ larca kurulan bit pazarları vardır ( 2020-21 yılı Covid sebepli çoğu kurulmamıştır! – güncel olarak kontrol ediniz!) – Kent merkezli birkaç adet olsa da bir bölüm pazar merkezden biraz uzakta kurulmakta! Antika arıyorsanız, özel bir antika pazarını ziyaret edin. Pazarları erken saatlerde ziyaret etmeniz önerilmekte. Pazarlarda sahte ürünler satılabilir!Dikkat edin. Bozuk para ile pazarlığa çıkın, büyük bedelli eldeki kağıt parayı satıcıya göstermeyin!. Kent’in önemli pazarlarının konum haritasına buradan bakın.

 

Kısaca birkaç pazar örneği :

  • Flohmarkt Daglfing : Cuma /Cumartesi günleri  saat 07.00-15.00 arası açıktır. Münih’in kuzeydoğusunda’ dır. Daglfing’deki at yarışı pistinin yanında yer alan bu bit ve antika pazarıdır. Klasik standların yanı sıra, mobilya, askeri ve diğer koleksiyonlarda isteyebileceğiniz her şeyi içeren bir antika mağazası var.S 2-3-7 / Riem durağında yada ; 183- 190, numaralı otobüsler ile Rennbahnstraße durağında inerek pazar alanına erişim mümkün.
  •  

  • Flohmarkt im Olympiapark  : Olimpiyat Parkı’nın içinde kurulur. Cuma- cumartesi saat : 07.00-16.00 arası açıktır. 35.00 m²  alanda, 500′  e yakın tezgahlı satış sunumu var. Ulaşım :  U1 “Westfriedhof”, U3 “Olympiazentrum”, otobüs 144 “Toni-Merkens-Weg” veya tramvay 20/21 “Olympiapark West” duraklarında inerek..

 

  • Flohmarkt in Riem :  Münih’in doğusundaki Münih için sıkça tercih edilen bit pazarı olup, Her cumartesi saat 06.00 – 16.00 arası açıktır
    Ulaşım :  U2-7 (Messestadt Ost durağı) yada  186-190 numaralı otbüsler (ayni durak adı ile)

Bolca ve çeşit zenginlikli kıyafetler ve oyuncaklardan kitaplara, CD’ lerden antika eşyalara..75 bin m² alanı ile — Kent’in büyük pazar alanlarındandır. 

 

  • Flohmarkt auf der Theresienwiese  Her yıl nisan ayı içinde (20 Nisan 2024’te gerçekleşecek) Kızıl Haç organizatörlüğünde 1 günlüğüne kurulan bit pazarıdır ve Münih’ in en büyük etkinliği Oktoberfest’in düzenlendiği meydanda 30 yılı aşkın süredir yapılmaktadır. Kent’ in en büyük ve yıllar içinde ikonik hale gelmiş bir pazarıdır. Ulaşım : U bahn- U4-5 / Theresienwiese
  •  

  • Hofflohmärkte Allach :  Cumartesi günleri saat  10-16 arasında kurulur. İlginç özelliği ; Meydan yada sokaklar yerine evlerin bahçe alanlarında(kiralanabilir) yapılan farklı bit pazar anlayışıdır .Her cumartesi farklı mekanlarda kurulur!.
  •  

  • Antikpalast ve Flohmarkt Freimann : Münih’in kuzeyinde, Freimann’da bulunan pazar,  antika alışverişi için gidilecek yerdir. Antikpalast, sadece profesyonel satıcılar tarafından işletilen 2000 m² zemindeki  40′ tan fazla standı olan kapalı bir bit pazarıdır. Cuma ve Cumartesi günleri açıktır.
  •  
     
     
     

    – Münih ; Ana Klasöre dön –

     
     
     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir