HANGİ ÜLKEYE NE ZAMAN GİTMELİ ?

 
 
 

hangiulkelogo

Hangi Şehre, Ne Zaman, Ne İçin Gitmeli?

 

Hangi şehre, ne zaman ve ne için gitmeniz gerektiğine dair ipuçları (kaynak :ets tur / LetsgoDergisi).

 

1) Lyon
Meryem Ana’ya duyulan saygının bir temsili olarak, her yıl 8 Aralık’ta tüm şehrin garlarından opera binasına, sokaklarından kanallarına kadar her yerin ışıklandırıldığı La Fete Des Lumieres (Işık Festivali) için Lyon’a gidin, ışıyıp gelin.

2) Nairobi
Kenya’nın başkenti Nairobi’de unutulmaz safari turlarına katılabilirsiniz. Temmuz ve ağustos ayları safari turları için en ideal zamanlardır; çünkü bu dönemde binlerce antilop Massai Nehri’ni aşıp kuzey Serengeti’nin yamaçlarından geçiyor. Ayrıca “Big 5” denilen aslan, leopar, gergedan, manda ve fil gibi vahşi hayvanların dışında çita, zürafa, impala, su aygırı ve timsah gibi hayvancıkları da görme şansı yakalayabilirsiniz.

3) Barcelona/Madrid
Aralık ayının ilk haftası İspanya’da Puente Bayramı dönemi. İşte bu dönemde tüm İspanyalılar tıpkı bizde olduğu gibi bayram tatilini başka şehirlere ve ülkelere giderek değerlendiriyorlar. İspanyalıları taşıyan uçaklar dönüşte boş dönmemek için bilet fiyatlarını olabildiğince ekonomik seviyelere çekiyor. Puente Bayramı’nda düzenlenen turlar da görüp görebileceğiniz en uygun fiyatlı turlar oluyor. Özellikle Barcelona ve Madrid’e düzenlenen Puente turlarını kaçırmamanızı öneririz.

4) Hong Kong
Gurme lezzetler peşinde olanlar nerede yeni bir tat varsa gidip hemen tadına bakmak, denemek isterler. Hong Kong Wine and Dine Festival’de de işte o aradığınız tatları deneyebilir, farklı mutfaklardan yemeklerin tadına bakabilirsiniz. 2014 yılı festivalin tarihleri ise 30 Ekim ile 2 Kasım arası.

6) Amsterdam
Amsterdam’a gitmek için elbette fazlasıyla sebep var ama biz her yıl ekim ayında düzenlenen PINT Bock Festivali’nden bahsedeceğiz. 37 kere düzenlenen Hollanda’nın en büyük ve ünlü festivali sadece küçük bir kafede başlayan, bugün 10.000’i aşkın kişinin katıldığı önemli bir etkinlik. 2014 yılı 24, 25 ve 26 Ekim’de gerçekleşecek festival için Amsterdam biletinizi şimdiden hazırlayın!

7) Innsbruck
Palyaçolar, komedyenler, kabare ve dans gösterilerinin yanında ilginç şovların olduğu Innsbruck Festival of Dreams’i görmek ve adı üstünde bambaşka hayallere kapılmak için ağustos ayında Innsbruck’e yolculuk yapabilirsiniz.
 

Mevsim ve Aylara Göre Ülke Ziyaretleri

Yurt dışı turlarına yılın her döneminde gidilebilecek bir yer mümkünden doğru zamanda doğru yere gitmek yaşanmaya değer bir tatil için oldukça önemlidir. Her ülkenin turistik bir dönemi olduğunu ve kişilerin tercihlerini buna göre yapabileceklerini düşünerek sizler için ay ay dünyada görünmesi gereken yerleri sıraladık.

Yeni yerler görmek ve farklı kültürler keşfetmeyi seven gezginlere mevsimlere göre çeşitli önerilerde bulunuyor.

OCAK :

Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Hawaii, meltemlerin etkisindeki Bahamalar ve Senegal kış aylarında güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Yağışların henüz başlamadığı Kenya ya da kısa süre sonra toz fırtınaları ve şiddetli kasırgaların baş göstereceği Pakistan gezileri için son fırsat. Önerilen yerler;

Alpler (İsviçre)
Mamboi (Kenya)
Bansko Kayak Turu (Bulgaristan)

ŞUBAT :

Kurak bir iklimin sürdüğü Meksika ve Senegal’de yaz tüm hızıyla sürüyor. Güneşli Batı Afrika Sahillerinde yeniden denizin tadını çıkarabilirsiniz. Gidilebilecek lokasyonlar;

Belize (Latin Amerika)
Sofya – Varna – Burgaz (Bulgaristan)
Hindistan
Koh Samui Adası

MART :

İlkbaharın habercisi olan bahar, Kuzey Afrika çöllerinde gezinti için en uygun mevsim, Bahamalar ve Martinik ise şimdiden en gözde destinasyonlardan. Geleneksel Rio karnavalını da unutmayın. Gezi alternatifleri;

Dubai (B.A.E.)
Beyrut (Lübnan)
Bangkok – Pattaya (Tayland)
Rio De Janeiro (Brezilya)
Nice – Cannes (Fransa)

NİSAN :

Tibet özellikle tavsiye edilebilir. Japon Adaları’nda kiraz ağaçları nisan ayından itibaren çiçek açmaya başlıyor. Akdeniz sahilleri sakin; şimdi turist akınına uğramadan denize girebilirsiniz. Karayip Adaları’nda ise güzel havaların sonuna yetişebilirsiniz. Tur seçenekleri;

Hong Kong
Phuket (Tayland)
Çin
Singapur

MAYIS :

Güneşli ve ılık ilkbahar günlerinin başlaması ile birlikte Britanya adaları ya da Kuzey Avrupa, ideal tatil seçenekleri olabilir. Tam tersine, Orta Amerika ve Karayipler, sonbahara dek süren yağışların başlamasıyla birlikte gündemden düşüyor. Avrupa için ideal mevsimde gidilebilecek yerler,

Endülüs Turu (İspanya)
Balkanlar
Roma – Floransa (İtalya)
Sharm El Sheikh – Kahire (Mısır)

HAZİRAN :

Sonbahara kadar Hint Okyanusu’nda yer alan adalar, özellikle de Polinezya ideal destinasyonlar arasında…

Hammamet (Tunus)
Marakeş (Fas)
Malta
Mallorca (İspanya)

TEMMUZ :

İrlanda ve Britanya Adaları da, yılın en güzel aylarını yaşıyor; yağmur artık veda etmiş, bunaltmayan sıcaklar günlük yaşama renk katıyor. Bir süre sonra güz yağmurları başlar. Bu yüzden, fırsatı kaçırmayın! Muson yağmurları ise çoktan Güneydoğu Asya ve Orta Amerika’da etkisini göstermeye başladı. Avrupa’yı unutmayın, seçenek çok.

İbiza (İspanya)
Venedik (İtalya)
Napoli (İtalya)
Rodos – Girit – Mykonos – Santorini (Yunanistan)
Cruise Turları

AĞUSTOS :

Yaz aylarında gece yarası güneşinden yararlanmak için Kuzey Avrupa ülkelerine gitmelisiniz. Hep sisli puslu havasıyla bilinen Londra’yı biraz olsun farklı görebilirsiniz ağustos ayında. Eylülde yağmur mevsiminin başlayacağı Doğu Afrika’ya gitmek isteyenler için, ağustos ayı son fırsat!

Londra (İngiltere)
Dubrovnik (Hırvatistan)
Fiyortlar (İskandinavya)
Baltıklar (Letonya – Litvanya – Estonya)

EYLÜL :

Eylül ile birlikte yaz sıcakları son bulup havalar yumuşarken. Orta Avrupa ve Kuzey Amerika tatil için en ideal bölgeleri oluşturuyorlar.

Atina – Selanik – Kavala (Yunanistan)
Thassos – Halkdiki Adaları (Yunanistan)
Moskova – St.Petersburg (Rusya)
Makedonya
Saraybosna (Bosna – Hersek)
Ljubljana (Slovenya)

EKİM :

Ekim ayında ilkbahar güney yarım küreye yerleşir. Güneşle buluşmak için Güney Afrika’ya, Güney Amerika’ya ve Avustralya’ya uzanmanın tam zamanı.

Maldivler
Prag (Çek Cumhuriyeti)
Budapeşte (Macaristan)
Viyana (Avusturya)
Varşova (Polonya)
Sidney – Melbourne (Avustralya)

KASIM :

Orta Avrupa turlarının çok gidildiği dönemlerdir. Çok soğuklar başlamadan, tüm Orta ve Kuzey Avrupa’yı dolaşmalısınız.

Paris (Fransa)
Lüksemburg
Amsterdam (Hollanda)
Brüksel (Belçika)
Dresden (Almanya)

ARALIK :

Asya ve Uzakdoğu turları için en uygun mevsim. Bali, Singapur ve Tayland muson yağmurlarına veda ettiğinden gökyüzü, her zaman masmavi. Karayipler’in kuzeyi ile Küba ve Jamaika’da da rahatça denize girebilirsiniz.

Patagonya (Arjantin – Şili)
Bali Adası (Endonezya)
Kanada
Malezya

** ( Kaynak bilgi : tatilhome )

 

 
 

Seyahat öncesi hatırlatmalar ( geri dön ↶ ) –

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir