DÜNYA’ yı GEZİYORUZ..

 

 

 

dunyayi-geziyoruz-logo
GEZİP, GÖRDÜKLERİMİZ ..

 

 

Merhabalar..

Blog  adımız “Doktorun Gezi Rehberi“..

Fırsat buldukça gezen bir kişiyim, mesleğim tıp doktorluğu.Gezi sonrası eş dost ve arkadaşlar “doktorum” gezip gördüklerini bizlede paylaş deyince bende bu isim ile bir blog palnladım.Mizaç olarak paylaşmayı seven birisiyim.Gezip görüp elde ettiğim deneyimleri sizlere aktarmayı benimsedim.

Burada yer alan paylaşımlar sıklık ile  detay içermektedir.Ben paylaşayım, sizler kendinize gerekli olanını alın.Umarım işinize yarayacak bilgi ve yönlendirmeleri burada bulacaksınız.

Gezi alanlarımız kronolojik olarak  eski tarihli de olsa, içeriğinde yer alan yönlendirilmiş link‘ ler ile, güncel bilgilere  ulaşmanız mümkün olacaktır.Gezi sayfalarımızda yer alan, ücret vs. gibi rakamsal değerlerin bir bölümü ilgili gezi tarihlerine aittir.! Bunu unutmayın!..

Gezgin (turist) olamak zormudur?

Turistik amaçlı yapılan yurt dışı gezilerimizde en çok öne çıkan handikap “dil” problemidir, yani iletişim kurabilmek!.. ; yabancı dil mutlaka önemlidir ama, bu konuda yeterli değil isek kendimizde “büyük bir eksiklik olarak” görüp, gözünüzde büyütmeden rahatlık ile gezilere çıkın.Yeterki ne yapmak, nereleri görmek istediğinizi bilin ve öncelikle  iyi bir harita okuyucusu – araştırıcı olun.Gerisi zaten gelecektir.

“Ben o coğrafyada kaybolurmuyum?, nasıl ulaşırım?, hangi araca binmeliyim?, derdimi anlatabilirmiyim?” vs ..tarzında kafanızda yer işgal eden endişeleri ve soruları bir kenara koyun.Başta ekonomik durumunuzu ve sonrada sosyal yaşamınızdaki uygunluğu yakalayın ve rahat rahat, gerilmeden-korkmadan gezin..

Bu güne kadar kim yurt dışında kaybolmuş ki? emoji5

Yurt dışı gezilerimizde bir tur acentası ile gezmek ; Olmaz ise olmazlardan değildir!. Bütçenize ve zamanınıza uygun bir tur ayarlar iseniz elbette turlara katılın.Onların programına uyabileceğiniz gibi, kendi başınıza-bağımsız olarak yine kendinizin belirlediği gezi programı ile, tarzınıza öz geziler yapabileceğinizi de unutmayın!..

Bu vesile ile beni profesyonel gezi rehberi yada konunun uzmanı olarak algılamayın..!. Hatalarım, eksik bilgi paylaşımlarım ve farkında olmadan yanıltıcı yönlendirmelerim olabilir.Olursa da affola..

Sağlıklı ve Verimli, Mutlu – Ekonomik, iyi anılar bırakan geziler sizlerin olsun …..

Kaya Çulha ( Ocak 2019 )

 

 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir