Fransa Gezisi


FRANSA

 
 

Hem Orta Avrupa hem klasik bir Akdeniz ülkesi özelliği gösteren Fransa’da bu coğrafi özellik tüm kültürel yapıda çeşitlilik ve hoşgörünün temelini oluşturuyor. Siyasi ve kültürel geçmişi ile tüm dünyaya yön veren ülke, müze, sergi ve tarihi binalarıyla köklü geçmişini yansıtıyor.

Dünya modasının kalbinin attığı Fransa, birçok moda tasarımcısı ve markanın da ana vatanı.

Fransa, her yıl milyonlarca ziyaretçisine ev sahipliği yapar.Hayaller kenti Paris kültür, sanat ve modanın başkentlerinden birisi..

UNESCO kültür mirası listelerinde adından sıklıkla söz ettiren Fransa, tarihi zenginliğiyle Avrupa’da 3. sırada yer alıyor. Ayrıca şarap turizminde de diğer Avrupa şehirlerine göre çok daha zengin bir mirasa sahip. 12 bölge ve Korsika Adası ile birlikte toplamda 13 bölgeden meydana geliyor.

Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, Monako, İspanya ve Andora Krallığı’na komşu olan Fransa’nın konumu da turistler için oldukça merkezi bir noktada bulunuyor. Müze, anıt, bahçe ve plajlarıyla göz dolduran Marsilya, romanesk sanatıyla kendine aşık eden Burgonya, botanik bahçeleriyle masallardan fırlamış bir görüntü sergileyen Lyon, alışveriş imkanlarıyla ünlü Nice, kanallarında turlayabileceğiniz ve bilimsel müzelerini gezebileceğiniz Toulouse, Fransa gezi listenizde kesinlikle olmalı.

Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi önemli tarihi yerlere ve yapıtlara ev sahipliği yapan (Paris) Fransa, kentleri ile bütünleşmiş bir ülkedir.

Üniversite kenti olarak bilinen Nancy, her yıl yurt dışından gelen binlerce öğrenci ve akademisyeni ağırlar. Kültür ve medeniyeti bir arada tutan Montpellier; meydanları, kafeleri ve orta çağdan kalma yapıları ile adeta bir tarih kenti olma özelliğine sahiptir.

Görülecek yerler mi? Cannes, Lyon, Marsilya, Nice, Paris, Strazburg… bunlardan bir kaçı..

Batı ve kuzeybatı bölgelerinde okyanus ikliminin hakim olduğu Fransa’ya seyahat edebileceğiniz en güzel aylar bahar aylarıdır. Yazın sıcaklarında kavrulmak ya da kışın soğuklarında üşümek yerinde bahar aylarını tercih etmenizde fayda var. Ülkenin güneyine gidildikçe de Akdeniz ikliminin etkileri görülür.

Fransa denince doğal olarak akla ilkin o güzel şehir, Paris gelmekte.. 25 yıl önce Paris’i gördüm. Bir daha kısmet olmadı oraya gitmek..Rehberimizde Paris’in olmayışı elimde fotoğraf ve anıları olmayan bir kentin paylaşımının olmaması gereğindendir!. Bu rüya kentte olduğumda ilk fırsatta Paris ile birlikte olma dileğim ile..

Avrupa gezi alanımda sık ziyaret ettiğim Stuttgart’a olan yakınlığından dolayı,  gördüğüm Avrupa’nın siyasi-ekonomik başkenti olan Fransa’nın kuzeydoğu kenti  Strazburg (Strasbourg) ile bu ülke gezisine başlıyalım..

Öncesi ünlü “Alsace wine route” yani Şarap yolu  güzergahlı Alsas (Alsace) bölgesi ilk ziyaret alanımız olacak..

Fransa için diğer destinasyon ve yeni şehirlerimiz daha sonraya..

 
 

FRANSA GEZİSİ

 
 


– Gezi tarihimiz, Mayıs 2017, Aralık 2019 – Bilgiler 2019-20 yılına günceldir!

 
 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 
 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir