Viyana,Ulaşım-Toplu Taşıma Bilgileri

 
 

 

VİYANA’YA ULAŞIM / VİYANA’DA ULAŞIM – 2020 :

 

+ Hava yolu ile ulaşım :

Doğu ve batı Avrupa arasında kalan kente gerek hava, gerek ise demir yolu ulaşım olanakları mevcuttur. Kıtalar arası doğrudan uçuş imkanı var iken ; bazı ülkelerden de buraya Londra, Frankfurt yada Münih bağlantılı seferlerle ulaşılmaktadır. Viyana Avrupa’da  tren ve otobüs bağlantılarına sahiptir noktada yer alır (gece yolculuğu) . Avrupa’da diğer kentlere uygun olan otoyol bağlantı imkanına sahip olan bu kent’te tren ulaşım bedeli daha pahalıdır.

Ülkemizden THY, Avusturya Hava Yolları, Pegasus hava Yolları ile Viyana’ya uçak bulabilirsiniz. Yaklaşık İstanbul çıkışlı olan uçuş süresi, 2.5 saat dolayındadır..

 

+ Gemi ile ulaşım :

Orta Avrupa ülkelerinden Budapeşte, Wachau < Viyananın kuzey batısında şarapları ile ünlü, Tuna kıyı şeridi > ve Bratislava üzerinden özellikle yaz ayları feribot (Tuna nehri) ulaşım imkanını hatırlatalım (nisan – ekim)(Hydrofil – bilgi-1)(bilgi-2).. Gemiler, (DDSG-Blue Danube) hattının “Reichs – brücke” köprüsündeki iskeleye yanaşmaktadır. Burası U1 metronun , Vorgartenstrasse istasyonu yakınındadır.

 

+ Otobüs ile ulaşım ;

Kentin ana otobüs terminali olan Wien Mitte‘ye Budapeşte ve Bratislava gibi doğu Avrupa ve doğu Avusturya’dan otobüsler gelmektedir. Eurolines ; Londra – Victoria’dan Viyana’ya otobüs seferleri düzenler.

 

+ Tren ile ulaşım ;

Budapeşte, Prag gibi bölgelerden veya Avusturya’nın diğer kentlerinde iseniz, tren seferlerinden yararlanıp Viyana’ya seyahat edebilirsiniz.Budapeşte’den Viyana’ya gitmek için bir seçenek Avusturya Demir Yolları’nın yüksek hızlı trenleridir. Her iki saatte bir düzenlenen seferlerin ücretleri 15 € ’dan başlıyor.Çek’lerin özel otobüs ve tren şirketi ile çok uyguna bilet bulabilirsiniz.Ortalama 4.5 saate Prag-Viyana yapın.Avusturya’nın ; Innsbruck, Graz, Hallstatt gibi şehirlerden Avusturya Demir Yolları 10-12 €’ dan başlayan fiyatlarıyla Viyana’ya ulaşım imkânı sağlıyor. Salzburg‘dan ise kente (Avusturya Batı Demiryolu) Westbahn’ın düzenlediği seferlerden yaralanarak seyahat edebilirsiniz.

Viyanaya gelen trenlerin büyük bir bölümü gece seferlidir. Eurocity hatlı trenlerin 1-2 ay öncesi bilet alımları uygun fiatlı olacaktır (tren bilgileri için). Gece trenlerinde restoran olmayabilir !

wientrenstation

 

Westbahnhof istasyonu → genel olarak batıdan gelen, yeryer de Budapeşte’den gelen trenlerin uğradığı istasyonudur.

Güney ve doğu yönünden gelenler Südbahnhof‘ a, kuzeyden gelenlerde Franz – Josefs – Bahnhof istasyonlarına gelmektedir.

Westbahnhof U3 ve U6 metro hatları, tramvay (5-6-9-18-49-52-60) ve otobüs güzergahları ile bağlantı sağlamaktadır. Südbahnhof da, S-bahn ve tramvay otobüsle bağlantılıdır. Westbahnhof’da bulunan seyahat acentasından (Reisebüro) bilgi alabilirsiniz..

Viyana ve çevresine çalışan 9 yerel tren hattı vardır..

Avusturya Federal Demiryolları (ÖBB) tarafından bu hizmet sağlanmaktadır.

+ Online bilgi & Bilet için tıklayın

+ Harita üzerinden “Tren ulaşımı için”  tıklayın ..

 

Viyana Uluslararası HavalimanıFlughafen Wien-Schwechat”  – VIE  :

Flughafen Wien Aktiengesellschaft, A-1300 Wien Flughafen, Postfach 1, AUSTRIA, Telefon: +43 (0) 1 70 0 70, (0) 1 7007 22233, Faks:  +43 (0) 1 70 072380 , Web

viennaairportmap

vienna airport

Terminaller

►◄

►◄

2020 yılı itibariyle ; toplam 128 Check-in kontuarı bulunduran havaalanındaki kapıların dağılımı → Gates B & C  – F (Schengen), Gates D – G (Schengen olmayan) uçuşları şeklindedir.

Havaalanından kalkışlı tüm havayollarını buradan inceleyin..

Hava alanı kentin 18 km. güneydoğusunda yer alır..Buraya ulaşım kolay ve rahattır. Gümrüksüz alış veriş imkanı, marketler, bankalar, restoranlar içermektedir. Viyananın tek hava meydanıdır.

+ THY T1 , Pegasus ve Sunexpress T1-A terminallerinden yolcu ulaşımını sağlar !

 

Hava alanından Şehir Merkezine Ulaşım

  • Araç ile ulaşım : Hava alanı çıkışından sonra A4 otoyolu ile yada B9 karayolu ile 25 dk. süreli yolculukla merkeze ulaşabilirsiniz..
  • Tren ile ulaşım : CAT / City Airport Train (3. platform kalkışlı) ve S7 exp. – S bahn (1 ve 2. platform kalkışlı) trenleri rahat ve kolay yoldan sizi şehir merkezine ulaştırır. Her iki araç saat 05.00 – 23.30 arası, ortalma 20 dk. kalkış ile haraket edecektir. S bahn treni 25 dk. da şehir merkezi  “Wien-Mitte” durağına ulaşır.

CAT_Flughafen_Wien

Alanda Gümrükten çıkış sonrası, gerek taxi gerekse tren için yönlendirici levhalar vardır. Trenler havaalanın bodrum katından kalmaktadır. 24 saat telefonla bilgi için : +43 1 (25 250)..

CAT direkt – Trenler → Şehir merkezli  Wien Mitte/Landstraße istasyonu ile  Viyana Uluslararası Havaalanı arasında kesintisiz bağlantıyı sağlar (harita) . Yolculuk yaklaşık 16 dk. sürer. Wien Mitte istasyonu, St. Stephan’s Cathedraline 10 dk. yürüme mesafesinde olup, U3 ve U4 S Bahn ulaşım – metro bağlantısına olanak tanır.

CAT (2020 ücretleri) → Tek yön : 12 € (gişe-makina), 11 € (online) ; 4 binişlik → 42 € (makina), 40 € (online) ; Çift Yön → 21 € (makina), 19 € (online)..CAT için 16 yaş altı tüm çocuklar Ücretsizdir!.Ayrıca tüm çocuklara (yabancılar dahil) hafta sonları Viyana’da ulaşım ücretsizdir!

  • Diğer CAT + şehir içi ulaşım seçenekleri için bakınız!

  • Vienna Card ile kişi başı 1 € kar edebilirsiniz…

 

Bir başka tren hattı da Schnellbahn (S-Bahn) Express tren S7′ dir. Buda ayni güzergahtadır. Ulaşım süresi daha uzundur. Güzergahtaki duraklar : Kaiserebersdorf, Zentralfriedhof S-Bahn, Geiselbergstraße, St Marks, Rennweg, Praterstern, Traisengasse, Handelskai, Floridsdorf. 30 dk kalkışlı trenler sabah erken saatlede sefere başlar, gece yarısı hizmetleri sonlanır. Havaalanından Wien Mitte’ye yolculuk 25 dakika, Viyana Praterstern’e yaklaşık 30 dk. sürüyor.

Ücret tek yön : 4.20 € ( havaalanından Viyana şehir sınırlarına bilet için 1.80 € + Viyana kentsel bölgesindeki bilet için 2.40 €). 6-14 yaş indirimi → 2,10 € (havaalanından Viyana şehir sınırına bilet için 0,90 € + Viyana kentsel bölgesindeki bilet için 1,20 €)(2020)

  • Alandan → Ulusal Demiryolu ÖBB nin Wels, Linz ve St. Pölten’e sefer yapan yüksek hızlı trenlerini tercih edebilirsiniz.

 

+ Otobüs (bus) ile ulaşım : Alandan 2 farklı hat ile hareket ederler. Bir hat : Morzzinplatz/Schwedenplatz hattıdır. Diğer hat : Kentteki Sudbanhof ve Westbanhof istasyonlarından geçer. Yol süresi 40 – 60 dk sürmektedir. Tek bagaj dahil 8 € tam, indirimli 4, çift yön ise tam 13 €, indirimli 8 € ücret bedeli sürücüye de verilebilir..

Erdberg’de bulunan (VIB) – Viyana Uluslararası Bus Terminali Blaguss tarafından işletilen otobüs terminali olup, yüzlerce ulusal ve uluslararası uzun mesafe otobüs bağlantısının yapıldığı Avusturya’nın en büyük otobüs terminalidir !. Airport Lines otobüsü havaalanı ile bus terminal arasında rahat bir yolcu taşımacılığı yapar.

Terminal  Ulaşımı → U3 metrosu – “Erdberg” istasyonu..

Airport Lines adlı “Havaalanı Otobüsleri”, trenlere alternatif olarak 3 farklı (VAL1-2-3) hat üzerinden 10 duraklı hat ile kent merkezine ulaşım sağlıyor. Saat 04-00 / 23-30 arası, 30 dk aralıklarla (bazen saat başı) çalışan bu otobüsler trene alternatif değilidir.Tek yön tam → 8 €, Çift yön → 13  // İndirimli (6-14 yaş) tek yön → 4 €, İndirimli (6-14 yaş) çift yön → 8 €. Otobüsler için detay..

Bus VAL 2 güzergahı ; Wien Morzinplatz/ Schwedenplatz durağı ; kentin önemli hatları olan 1 ve 2 numaralı tramvay durakları ile U1 & U4 metro hattıyla bağlantılıdır.

 

+ Taxi ile ulaşım  : Şehir merkezi için 25 dakikalık yol ücreti yaklaşık 35 – 40 € tutacaktır , info →  taxi.1taxi.2taxi.3

Ayrıca Viyana hava alanından Slovak Lines aracılığı ile ; Bratislava’ya da bağlantılı ulaşım imkanı bulunmaktadır <Viyana Schwechat Havaalanı (VIE) ve   Wien Şehir merkezi (HBF)>.Tam bilet → 4.90 €, İnd. → 3.9 € (Otobüsten alım → tam 10 €!)..180 gün geçerli 1 binişlik bilet → 45 €

 

VİYANADA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM & ARAÇLAR & BİLET VE ÜCRETLER

viennapubtransportlogo

Viyanada toplu taşıma işi : Verkehrsverbund Ost-Region (VOR) şirketi tarafından yapılmaktadır.Kentte kolay ve pahalı olmayan bir toplu taşıma sistemi vardır. Ulaşımda ; U-Bahn (metro), Schnellbahn (Banliyö treni), S-Bahn (yerel tren), Straßenbahn (tramvay) ve Otobüsler şehrin değişik yerlerine  yolcu taşırlar. Bisiklet ise çok kullanılan pratik ulaşım aracıdır. Ayni bilet  tüm araçlarda geçmekte.Hafta sonları, resmi tatillerde 15 yaş ve altı tüm toplu taşımada çocuklardan ücret alınmaz.Bu kural yabancılara da uygulanır. VOR biletleri, City Airport Train ve Özel airport otobüsünde geçmez..

Viyana’daki toplu taşıma araçları ; Aşağı Avusturya, Burgenland ve tüm Viyana kentinin de dahil olduğu “Verkehrsverbund Ost” bölgesi (ki Doğu Avusturya) için bir ulaşım birliği olarak hizmet sunar. Viyana şehir merkezi, Kernzone yada “Zone 100” olarak adlandırılmıştır.

Şehir içi ulaşımda kentte bir zone uygulaması bulunmaz.Ancak bu açıklama, VOR şehir içi biletlerin geçerlilik sınırları açısından bilgilendirme amaçlı yapılmıştır!

Metro – U bahn saat 05.00 ile Gece yarısı çalışırken, Tramvay ve Otobüslerde seferler daha erken kapatılır.Cuma ve Cumartesi Metro 24 saat hizmettedir. Gece Otobüsleri : saat 00.30 – 05.00 arası sefer yapar.

Avrupa kentlerinde olduğu gibi biletler ; Tek kullanımlık (Single), 1-2-3 ve 8 Günlük biletler olarak yada “The Vienna Pass White Travel – Ücretsiz giriş imkanı & Ulaşım”, “Vienna Card – Ulaşım & İndirim” olarak da turistik sunumlar bulunur. İstasyon ve duraklar bariyer içermez!.Bilet kontrolleri araç içi görevliler ile yapılır.Kontrol mekanizmasına dikkat!.

Biletler ; 5 metro, 28 tramvay, 129 (gece hatları dahil) otobüs hatlarında geçerlidir.

Tüm bilet çeşitlerini istasyonlardaki bilet makinalarından alabilirsiniz.

wienticket-machine

** Biletler % 10 ek ücretle sürücülerden de temin edilebilir..

 
Bilet Türleri  (2020):

** Viyana havaalanının şehir ulaşım bölgesinin dışında olduğunu unutmayın!

  • Tek (Single – tek yön, tek binişlik) bilet: Tam → 2.40 € (Çocuklar 1.20 €)(Senyor + 65 → 1.50 €).Ayni yöne ara vermeden bağlantı olabilir.
  • 2 trips Vienna : 2 tek yön binişlik bilettir.Bir yönde olmak üzere transfer yapılır.Tam → 4.80 € ( İnd. 2.40 €)
  • Day Ticket Vienna → Gün içi bilet olup, 24 saat geçerli olmayıp alındığı ve kullanıldığı günün gece yarısı saat 01.00 de geçerliliği bitecek olan bilettir. Alımı takiben 2 ay içinde onaylatılmalı/kullanılmalıdır. Tam → 5.80 €
  • 24 saatlik Viyana bileti : 1 tam günlük (24 saat) geçerli olan bilettir. Tam → 8.00 €
  • 48 saatlik Viyana bileti : 14.10 €
  • 72 saatlik Viyana bileti : 17.10 €
  • 8-day Climate ticket Vienna / 8 değişken gün bileti : Hergün toplu taşımayı kullanmayan ama, 8 farklı günde geçerli olan bilettir.Viyana merkezinde tüm hatlarda geçer.Havaalanı otobüsleri, Westbahn ve Şehir Havaalanı Treninde (CAT) geçmez! Bilet için gün periodu, kullanımı takiben ertesi gün saat 01.00 de son bulacaktır!.Bilet devredilebilir. İki kişi kullanabilir.Bilet şeritlidir.En düşük sayı üstte olacak şekilde 1’den 8’e kadar günlük onaylama yapın!.En son 8. hane ilk damgalanırsa, sorun yaşarsınız!..Tam → 40.80 €

 

Vienna Card – web :

Viyana havaalanı – şehir merkezi transferi (her tip kartta geçerli değil!, aşağıya bakın) ile başlayıp, merkezi Viyana şehir içi tüm toplu taşıma sisteminde sınırsız geçerli olan karttır. Beraberinde müze – ören yerlerinde ve atraksiyonlarda  indirimli avantajı sağlar.Viyana Pass’a benzemez, çünkü atraksiyon ve müzelere ücretsiz giriş içermez, aksine genellikle 1-5 € aralığında indirimler sunar. Vienna City kartının ana avantajlarından biri, indirimlerin sadece aktivite ve müzeler için değil, aynı zamanda seçilen restoranlar, mağazalar ve boş zaman etkinlikleri için de geçerli olmasıdır.

  • Vienna City Card : Ücretsiz şehir içi ulaşım + İndirimli aktiviteler (1 gün →17 €, 2 gün → 25 €, 3 gün → 29 €).15 yaşa kadar tek çocuk yanınızda ücretsizdir.Havaalanı transfer seçeneği yoktur!
  • Vienna City Card + Transfer : Bunda ek havaalanı transferide geçerlidir ( 1 gün → 34 €, 2 gün →  42 €, 3 gün →  46 €).15 yaşa kadar 2 çocuk yanınızda ücretsizdir.
  • Vienna City Card + Tur : Ücretsiz şehir içi ulaşımına ek  → 24 saat “Hop-On Hop-Off” seçeneğide vardır (1 gün → 43 €, 2 gün →  51 €, 3 gün →   55 € ). 15 yaş altı 1 çocuk ücretsiz.
  • Vienna City Card + Transfer + Tur : Havaalanı transferi + 1 günlük Hop On Hop Off şehir turu seçeneği ie, Ücretsiz ulaşım sağlar (1 gün → 60  €, 2 gün  →  68 €, 3 gün → 72  € )..
  • Online alım noktası
  • 2020 Broşürü

Bu kartı : Otellerden ve Albertinaplatz’taki Turist İnfo.dan (günlük 09.00 – 19.00 arası), Viyana Merkez İstasyonu’ndaki Turist İnfo.dan (günlük 09.00 – 19.00 arası) ve Viyana Uluslararası Havalimanı’nda Turist Danışma noktalarından  (günlük 07.00 – 22.00 arası), Wiener Linien’in bilet satış ve bilgi noktalarından (örn. Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof, Wien Mitte / Landstrasse) temin edebilirsiniz.

 

  • The Vienna Pass White Travel

Vienna PASS, ziyaretçilere Viyana’nın en iyi 60 cazibe merkezi, müzesi ve anıtına ücretsiz giriş sağlayan bir gezi şehir kartıdır.Ücretsiz giriş : Lihtenştayn Kalesi, Viyana Ring Tramvayı, Schönbrunn Sarayı Büyük Turu, Mozarthaus Viyana, Klosterneuburg Manastırı, Belvedere müzesi, Hop On Hop Off (sınırsız – gününüz kadar geçer), Madam Tussauds.. pek çok aktivite içindir.Kart alımı takiben 30 gün kullanılmaz ise; ücret alımı ile iadesi olacaktır!.Kartınızı satın aldığınızda, standart bir 24, 48 veya 72 saatlik ağ seyahat kartı ekleyebilirsiniz..Pass kullanımı tam gün değildir.Yani kart 24 saat geçerli olmayıp, kullanıma ne kadar erken zaman diliminde başlarsanız o kadar zaman kazanırsınız.En pahalı turist kartı olmasına rağmen, 6-18 yaş arası çocuklar için indirimli geçiş imkanı, 6 yaş altı da ücretsiz olacaktır.

1 Gün (tam 79 € / çocuk 39.50 €) – 2 Gün (tam 99 € / çocuk 49.50 €) – 3 Gün (tam 129 € / çocuk 64.50€) ve  6 Gün (tam 159 € / çocuk 79.50 €) seçenekle sunulmakta..

Kısa bir yorum.Viyana kültürel cazibe merkezlerinden birisidir.Eğer bu tür sanatsal beğeni ve zevkleriniz olacaksa bu tür kartlar ideal olacaktır.Kent Avrupa’nın en iyi müzelerine ve en güzel saraylarına ev sahipliği yapmaktadır. Sanatı ve tarihi sevenler mümkün olduğunca buraları keşfetmek isteyeceklerdir. Buraların giriş ücretleri de hiç de uygun değilidr.

 

VİYANA’DA TOPLU TAŞIMACILIK

Wiener linien < Wiener Linien GmbH & Co KG > :

Viyana’da metro – otobüs – tramvayları ile büyük bir toplu taşımacılık şirketidir. Yıllık yolcu kapasitesi 1 milyarı aşmıştır.

Şirketin  sarı renkli Vienna Ring-Tramvay sistemi ile (web) ; Tarihi tramvay,  şehirin ring biçiminde önemli turistik alanlarını gün içi saat 10.00 / 17.30 arası rahatlıkla gezilebilir. Saat 10.00 kalkış durağı – Opera ‘dır. Son istasyon Schwedenplatz durağı olup ; Bu durakta tramvaylar genelikle çeyrek geçe ve çeyrek kala zaman dilimleriyle ring yapmaktadırlar. Ring süresi 25-30 dk. dolayındadır. Klasik E1 streetcar – tramvayında üst kabindeki yolcular LCD monitör ve 8 dilde (Tr. yok?) görsel bilgi alırlar.Viyana Ring Tramvayı, tramvayları değiştirmeden Ringstraße’nin etrafında seyahat etmenizi sağlayan tek tramvaydır.

Ring alanı ; Viyana Ringstrasse Bulvarı’nı çevreler → Viyana Devlet Operası, Hofburg, Parlamento, Belediye Binası, Burgtheater, Kunsthistorisches Müzesi ve çevre yolu gibi en ünlü manzaraları geçeceksiniz.

Ücret : Tek Ring tur bedeli ( 1/2 saat , tam : 12 € , indirimli – 5-15 yaş : 6 €, Vienna Pass →  free ) Detaylar burada , yada buradan.. ** Wiener Linien ait seyahat kartları geçersizdir !

Viyana Ring Tramvayı – Yol & Güzergah haritası için Tıklayın

İşletmenin ; 5 Metro (U – Bahn), 28 Tramvay (Straßenbahn), gece hatları dahil 129 otobüs (Bus) araçlı toplu taşımacılığı vardır.

  • Otobüs & Metro & Tramvay hatları gündüz ulaşımı için →  bakınız
  • Otobüs & Metro & Tramvay hatları gece ulaşımı için → bakınız
  • Viyana U-Bahn/S -Bahn Haritası → bakınız
  • Viyana Gece  otobüsleri → bakınız
  • Viyana Şehir merkezi – Turistik Yerler Ulaşım Haritası (2020) → bakınız
  • Viyana Metro (U Bahn) / Tramvay / Otobüs / Gece Hatları Genel Bilgi & Hatlar → bakınız

 

+ Viyana Metrosu (U Bahn) :

Ulaşım ağının  önemli parçası olan metronun 5 hattı yaklaşık  83 kilometrelik, 110 istasyonluk alanı kapsıyor. Trenler hafta içi 05.00-00.30 arası seferler yapıyor. 2 – 8 dakika aralıklarla çalışmaktadır.Hafta sonları ile resmi tatillerde ise kesintisiz hizmet veriliyor. U2 metro hattı ; Ringstrasse ‘nin dıştaki çemberine yakın güzergahta daire çizer.

  • Viyana U-Bahn/S – Bahn Haritası → bakınız

U1, U2, U3, U4 ve U6 adlı bu hatlar arasında geçiş, 10 farklı noktadan yapılabiliyor.

  • Karlsplatz U1, U2, U4
  • Landstrasse U3, U4
  • Längenfeldgasse U4, U6
  • Praterstern U1, U2
  • Schottenring U2, U4
  • Schwedenplatz U1, U4
  • Spittelau U4, U6
  • Stephansplatz U1, U3
  • Volkstheater U2, U3
  • Westbahnhof U3, U6

 

+ Viyana Trenleri (Banliyö)-S Bahn  :

33 hattı ile , Aşağı Avusturya ve Burgenland çevresindeki kırsal Viyana şehirlerini bağlayan bir banliyö demiryolu sistemidir.. Westbahnhof (West Station) ve Südbahnhof (Güney İstasyonu) iki ana tren istasyonudur.

Kent merkezi yerine banliyölere ve daha uzak mesafelere giden 3 farklı tren seçeneğini vardır (kentin dış mahalleleri yer alıyor). S-Bahn trenleri hat sonuna gidene kadar her durakta duruyor. Paralel hatta çalışan Regionalbahn’ın kapsamı ise S-Bahn’a göre biraz daha geniş. Üç seçenek arasında en uzak mesafeyi kat eden Regional Express adlı trenler banliyölerde sadece belirli yerlerde duraklıyor.

 
+ Viyana Tramvayları – Straßenbahn :

wientram

Toplam uzunluğu yaklaşık 175 kilometreyi bulan 28 farklı hatta faaliyet gösteriyor. 1 ve 2 numaralı hatlar en can alıcı noktalardan geçmekte (turistik). Sarı renkli Viyana Ring Tramvayını unutmayın!.Rakamsal sayı takip etmeyen 1-2-5-6…71, D-O olarak 28 hat içermekte.

  • Tramvay Hat haritası →  buradan
  • Tramvay ve Otobüsler için bilgi – info
  • Genel Toplu taşıma Haritası →  bakınız

 

+ Viyana Otobüsleri :

Hem rakamsal hem rakam sonrası  A ve B harfleri ile belirlenmiş (1A ..36A, 36B..   99)  tam 130′ dan fazla (gece otobüsleri dahil)  otobüs  hattı vardır..Gece otobüsleri (21 hat?) saat 00.30-05.00 arası hizmet verirler. Otobüsler dar sokaklar dahil geniş bir alanda çalışır. Gece otobüsleri ; Schweden – platz tan kalkar ve kentin dışına kadar giderler. Tüm biletler gece otobüslerinde de geçmektedir.

  • Viyana Otobüsler  + Toplu Taşıma Haritası (Genel) → bakınız
  • Viyana Gece  otobüsleri → bakınız

 

+ Hop On Hop Off – Turist otobüsü (bilgi hattı.1) ( bilgi hattı.2 ) → 1-2-3 gün seçenekli – 3 farklı kulvarda ring yapan gezi otobüsleridir.En ucuz seçenek 1 gün olup : tam bilet 30 €, 6-16 yaş 20 € dur.TR dil seçeneği vardır. Vienna Pass satın aldıysanız Vienna Sightseeing’in, Vienna City Card sahibiyseniz Big Bus’ın 24 saatlik turlarının sunduğu fırsatlardan ücret ödemeden yaralanabilirsiniz.


 


+ Viyana’ da  Fiaker :

Şapkalı, favorili arabacıların kullandığı geleneksel faytonlardır. Güzergah Ringstrasse’yide kapsamaktadır.. Stephansplaz, Heldenplatz ve Albertinaplatz’dan bu araçlara binebilirsiniz..genel olarak çok uygun fiatlı olmayacaktır !. 40 dk. lık bir tur, 80 € dan başlar…Buradan inceleyin..

 

+ Viyana’da  Bisiklet :

Ringstrasse’nin çevresinde 7 km. lik bisiklet yolu bulunur.Bazı tren istasyonlarından bisiklet kiralayabilirsiniz.. mayıs – eylülde Salztor köprüsü altından Radverleih Salztorbrücke’den bisiklet turlarını unutmayın…Alternatiflere bakın..

 
 

** Sonraki sayfa, Gezi alanları..

 
 
 
 

– Viyana ; Ana Klasöre dön –

 
 
 
 

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir