Viyana (Otel & Restoran-Yeme içme)

 
 

OTEL VE RESTORANLAR

 

Oteller ;

Viyanada 500 den fazla olan otel ve pansiyonlar konaklama ihtiyacını rahatlıkla karşılamaktadır.Her tür dereceli konaklama mümkündür.Pansiyonlarda yatak + kahvaltı sunumu mümkündür.Büyük zincir – lüks oteller genelde Ringstrasse civarındadır.Kent merkezinde uygun fiatlı oteller bulmak mümkündür.Pansiyonlar genelde ara sokaklardadır.Belediye ve müzeler bölgesinde uygun oteller bulunabilir. KDV – MWSt genelde otel fiatlarına dahildir. Sıklıkla Kahvaltı ücrete tabidir.

 ** Dünya Otelleri zincirinde 100 bin üzeri otel ve benzeri konaklamalarda , müşteri güvenini kazanmış , tüketiciler tarafından denemiş olan ; uluslar arası otel rezervasyon hizmetini sunan ve bilinen turizm şirketlerine ait web adreslerini sizlerle paylaşmaktayım. Gereğinde otel arama ve rezervasyonlarınızı bu adresler üzerinden yapabilirsiniz.. Bu adreste Türkçe otel arama seçeneği mevcuttur !

hotelscombinedlogo

 
 

 

RESTORANLAR & YEMEK

Viyanada yemek deyince ;

Şinitzel , Kahve ve Kek akla gelecektir... sonrada kruvasan … Ayrıca Bohemya hamur işleri , Macar Gulaşı , Balkan ızgara ve sucukları kente özel yemekleri oluşturur.Etnik dünya mutfağını rahatlıkla bulursunuz..sokaklarda sosis ve bira satan Würstelstande ‘lere sık rastlanır( Bira satan büfeler ) .Vurst sokakta yenen sosis demektir..Sandviç diyince akla Duran gelir ( web )

Figlmüller ; Viyanada şinitzelin ünlü yeridir ( web ) ( Wollzeile 5, 1010 Vienna ve hemen paralelinde Bäckerstraße 6, 1010 Vienna ; buralar Stephans Platz meydanın hemen yanıdır ). Şinitzel öncelikle dana , sonra domuz yada tavuk etindendir..yanında patates salata yada püresi ile ..

Ünlü Trzesniewski ,kahve ve küçük – minyatür ölçekli biraların servis edildiği barlardır ( Web ). Viyanaya özel, normal saatler dışında yenen bir başka öğün de Jause’tur.Genelde soğuk et ve peynir sunulmaktadır.Kahve kültürünü Türklerden almışlar..

wienrestorantlogo
 

Viyana’da Kafe kültürü :

Günümüzde en iyi korunmuş kahvehanelerden biri Cafe Sperl‘dir. Turistik amaçla en ünlü olan cafe ise ;Cafe Central olup , Ferstel sarayında bulunur ve neo-rönesans tarzında salon içerir (web) (Herrengasse 14 / Strauchgasse, 1010 Wien).

cafecentralvien

Bilinen en eski kafe kültürü Cafe Griensteidl’i işaret eder (web) (Michaelerplatz 2 ).

Cafe Ministerium bilinen diğer ünlü cafe alanıdır ( web ) ..

Tatlı diyince ; Sachertorte akla gelir ve Viyana Torte’larının en ünlüsüdür. Dobostorte; Çikolata kremalı kek olup farklı bir çeşittir. Linzertorte : Badem ve reçelli klasik hamur işidir. Bu tatlıyı Sacher otelaltında yiyebilirsiniz (Philharmonikerstraße 4 A – 1010, Vienna – Operanın heman arkası ! ) …

Cam şişelerde sunulan şaraplar yemeklere lezzet katar..

Mozart çikolataları yanında bu firmanın likörü de vardır..

Ziyaret edilebilecek mekanlar (yemek – içmek – cafe) ( kaynak.1 )( kaynak.2 ) :

** Kaseparadies : özel kahvesi , değişik peynirler ve Türkiye ye özgü olabilen mamüller içeren cafedir (Brunnengasse 60, Vienna, 1160, Austria ).

* Alt Wien : (1, Bäckerstrasse 9) gece 2:00’ye kadar açık. Yiyecekler tek kelime ile harika ancak boş masa bulmak oldukça zor.

* Berg ; (9, Berggasse 8) Oldukça popüler ve modern olan cafe çok kaliteli yiyecekler sunmakla birlikte dostane bir atmosfere sahip. Her gece saat 01:00’e dek açık.

* Demel; (1, Kohlmarkt 14. stephansplatz) Viyana’nın en prestijli cafelerinden biri.1786 da açılmış..

* Drechsler; (6, Linke Wienzeile 22) Sabah 04:00’e kadar açık olan mekân özellikle bardan veya gece klüplerinden çıktıktan sonra kahvaltı yapmak için oldukça uygun. Ancak pazar günleri kapalı.

* Figlmüller; (Wollzeile 5 veya Bäcker Street 6) Stephansplatz’a da yakın olan bu restoran şnitzelleri ile ünlüdür.

+ DE L’europe : 1951’de kapılarını açan bu kahve, Viyana’da ilk İtalyan usulü espresso yapan cafedir.

+ Imperial : İlk kez 1873’te eski Württemberg Sarayı’nda açıldı. Sigmund Freud ve Anton Bruckner gibi ünlülerin uğrak yeriydi. Kahvenin günümüze taşıdığı tadların başında “Impereal Torte” gelmekte.

+ Landtmann : 125 yıl önce açılan o dönemin en şık kahvesi ve Viyanalıların sosyal yaşamının odağıydı. “Kahveli Mermer Kek” en lezzetli tatlısı.

+ Mozart : Viyana Devlet Operası’nın hemen arkasındaki bu görkemli kahve tam 200 yaşında. Burada beş ayrı tür sıcak çikolatayı tadabilirsiniz.

 

Viyana : Restoran ve barlar için ;

Link . 1

Link. 2

Link. 3

 

Viyana : Ana Klasöre dön

 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir