Prag Tur acentaları & Yürüyerek Prag

 
 
 
 

PRAG TUR ACENTALARI

 
 

Vlatava Nehir – Tekne Gezileri & Günübirlik Yakın Bölgeler, Yürüyerek Prag

 

Prag için özellikle şehir merkezli gezi atraksiyonları başında ; Kenti yürüyerek gezmek, Vlatava nehir tekne gezileri, tramvay gezisi (nostalgic tramvay gezisi ve hat 22 tramvay seyahati), Klasik araba gezileri ve HopOn – HopOff  şehir otobüs gezileri gelmektedir (Hop on/off → 24 ve 48 saatlik iki seçenekli olup gün sayısı kadar sınırsız 3 farklı rotada özel otobüs turu + 1 gün için bir saatlik  Vlatava tekne gezisi hizmeti sunar. 1 günlük →   tam 680 (online 612) CZK ; 2 günlük → tam 860 (online 774) CZK, 2 erişkin + 2 çocuk (Aile Bileti) : 1 günlük → 1422, 2 günlük → 1962 CZK ücretlidir. ( gezi güzergah haritası & bilgi )( güncel rota için → buradan).

 

  Kent’i ücretsiz yürüyerek gezmek : Prag Havalimanı Transferleri servislerini kullanıyor olacaksanız (bakınız ), şoför size otomatik olarak bir ‘ulaşım fişi’ verecektir. Tek yapmanız gereken fişinizi getirmek ve onu rehberinize göstermektir.

Tur günleri : Her gün 11:00, sadece İngilizce rehberlidir. Bilgi için video

Bu tur için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmez, sadece tur başlamadan 10 dakika önce buluşma noktasında olun.

Tur Prag Kalesi’nde bitmektedir. Tur rehberi sizi memnuniyetle merkeze ya da gitmek istediğiniz diğer bir yere ulaştıracaktır.

Bu yol rotası  Prag’ın en önemli görüntülerini kapsamaktadır. Ünlü tarihi Prag bölgelerinde gezmekteyiz – Eski Şehir, Yahudi Mahallesi, Küçük Şehir ve Prag Kalesi.

walking_ptahaamapph

 

Kısaca tur bilgisi ve güzergah ( prague.fm kaynaklı‘dır ):

1. İlk bölüm Prag’ ın genel bir tanıtım ile Eski Şehir’de başlamaktadır. Eski binalar ve kiliselerin etkileyici bir kompozisyonuna hayran kalarak, Çek reformcu John Huss’ın anılarına ulaşacaksınız.

2. Eğri büğrü dar sokaklarda gezmek,  Prag’ın geçmişini anımsatır : Mozart’ın Estates Tiyatrosu’ndaki Don Giovanni’si, 1348’den itibaren var olan Charles Üniversitesi, Siyah Madonna’nın kübist sarayı ve ortaçağa ait bir sürü yapılar. Ayrıca Barut Kulesi ve barok yapıda Belediye Sarayı’nı ziyaret etmekteyiz.

3. Resmi yahudi gettosunu, yaşayan Prag Yahudileri’nin kaderlerini keşfedersiniz. Eski-Yeni Sinagog, Eski Yahudi Mezarlığı, Yahudi Müzesi… Ünlü Yahudi yazar Franz Kafka’nın müzesini göreceksiniz..

4. Sıklıkla saat 12:45’ten 13:15’e tadar 30 dakikalık bir mola verilir.Dinlenmeyi takiben, Marianske Meydanı’na yürüyoruz.

5. Sonraki aktivite güzel barok kütüphanesi Klementinum’dur. Ve yürüyerek Charles Köprüsü’nü geçip, Lennon Duvarı’nın takip ederek  Kampa adasına ulaşılır (Duvar ; Prag’ın Mala Strana bölgesinde yer almaktadır. Fransız Büyükelçiliğinin yanında bulunan John Lennon duvarı, insanların grafiti ve Beatles şarkılarının şarkı sözleri ile doldurduğu nostaljik bir anıt duvar olarak yer yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.

John Lennon, The Beatles adlı grubun efsanevi üyesidir. 1980 yılında vurularak hayatını kaybeden müzisyenin anısına, bugünkü John Lennon Duvarı’nda çeşitli grafitiler yapılmış ve bu duvar bu şekilde anıtlaştırılmıştır.).

Sonraki durak St. Nicholas Kilisesinin hakim olduğu  Küçük Mahalle Meydanı’na ulaşılır. Ve gözünüz alırsa meydandan (Hradcanske Meydanı)  yaklaşık 200 merdiveni tırmanarak Avrupa’nın en büyük hisar kalelerinden biri olan Prag Kalesi’nen çıkılır. Schwarzenberg Sarayı, Archbishop’un Sarayı, Eski Kraliyet Sarayı, St. George’un Büyük Kilisesi ve en büyük mimari hazine, St. Vitus Katedrali görüleceklerdendir. Yürüyüş Eski Kraliyet Sarayı’nın yanından Prag’ın çekici bir manzarasıyla son bulmaktadır.

 

➽  22 numaralı Tramvay gezisi :

Prag’ı bir otobüs turuyla gezmek yerine ücretsiz rehberlik hizmetinin verildiği bir tramvay ile dolaşmayı deneyin. 22 numaralı tramvay Prag’ı tanımanız için harika bir yolculuk fırsatı sunar. Yaklaşık her 5 ile 10 dakika da bir çalışan bu tramvaylarda yolcular istedikleri yerlerde binebilir ya da inebilirler – bu hat Prag’ın turistik pek çok alanından geçecektir! (standart bir bilet fiyatı 32 CZK’ dır ve 90 dakika süresince geçerlidir).

Hat güzergahı →

Duraklar :

Bílá Hora – Malý Břevnov – Obora Hvězda – Vypich – Říčanova – Břevnovský klášter – U Kaštanu – Drinopol – Marjánka – Malovanka – Pohořelec – Brusnice – Pražský hrad – Královský letohrádek – Malostranská – Malostranské náměstí – Hellichova – Újezd – Národní divadlo – Národní třída – Karlovo náměstí – Štěpánská – P. Pavlova – Náměstí Míru – Jana Masaryka – Krymská – Ruská – Vršovické náměstí – Čechovo náměstí – Koh-i-noor – Slavia – Kubánské náměstí – Průběžná – Na Hroudě – Nádraží Strašnice – Radošovická – Dubečská – Na Padesátém – Zahradní Město – Sídliště Zahradní Město – Obchodní centrum Hostivař – Na Groši – Hostivařská – Nádraží Hostivař

 
 

Vlatava nehir üzerinden geçerek, Küçük Şehir’e ve daha sonra kaleye gitmek için Yeni Şehir’den bu tramvaya binin (Bu tramvay Pohořelec’ta durur).

Güzergahta, Národní Třída var. Bu tramvay, Národní Třída’ da (Ulusal Cadde boyunca) siren çalarak seyreder. Náměstí Míru (Národní Třída’dan önceki 4. duraktır) durağının yakınlarında dinlenmek ve yemek yemek için tavsiye edilen bir sürü mekân vardır.

Yolumuza (rotaya) devam..Sırada Národní Divadlo var. Nehri geçmeden hemen önce Café Slavia’ nın hemen karşısında Ulusal Tiyatro’ yu göreceksiniz.

Buradan Vlatalva geçilip karşı taraftaki  Újezd’e ulaşılır. Bura  bir park alanı bulunur. Bu parktaki Komünizm ve baskılar için yapılmış  bronz insan figürleri anıtını fotoğraflayın. Hazır buarada iken Prag finüküleri ile  Petřín tepesine çıkın.Kenti ve Kale’yi yükseklerden gözleyin.

Yok ben yola devam ederim derseniz tramvaydan inmeyin.

Vlatavaya pralel yol alıp, ünlü Meryem Ana Kilisesi’nin yanından geçerek  Malostranské Náměstí (Küçük Şehir Meydanı)’ ye ulaşın. Tramvay Malostranské Náměstí ve Charles Köprüsü’ne en yakın olan durakta durur. Küçük Mahallenin Saint Nicholas Kilisesi (Kostel sv. Mikuláše) ziyaretinizle, kentin ünlü “Nerudova” Caddesi üzerinden (Ke Hradu sokağına bağlanıp)  Prag Kalesine ulaşın..

Tramvayımız daha pek çok turistik yerden yada yakınlarından geçecektir.
 

Klasik Araba ile gezi – web :

Kendinizi 1920’lerdeymiş gibi hissetmek ister misiniz? Prag’da bundan kolay bir şey olamaz.  Bu araçları kiralayabileceğiniz araba kiralama ofisi Eski Şehir Meydanı yakınlarında, Prag Kalesi’ne giden Kraliyet Yolunda bulabilirsiniz. Birçok tura istediğiniz zaman çıkabilme imkanınız bulunmaktadır. Geziler 30 dakika ile 2 saat arası sürmektedir. 40 dk, 5 kişilik bir turu → 1700 CZK (68 €) a bulabilirsiniz (burada)..

 

Eski Zamanlar Tarih Gezisi 1928 model Praga Piccolo veya daha büyük bir araç olan 1929 model Praga Alfa araçlarla düzenlenmektedir. Lesser Town’daki biniş noktaları Malé náměstí, Karlova ve Lesser Town Meydanındadır (Mala Strana). Ayrıca iki saatlik bir gece turu da bulunmaktadır (2500 Kč’ den başlayan fiyatlarla). Web 

 
 

Kent’ te Turlar ve Tur Acentaları…

Prag ‘da gerek şehir içi gerek ise yakın bölgeler için turlar ve geziler düzenleyen acentalar da mevcuttur.

Kısa kısa…

 

   D&S Bohemia Ltd Bilgi için ( tıklayın ) ;

Address: D&S Bohemia Ltd. Vanickova 5/1 169 00 Prague

Bu şirket şehir içi turları + nehir gezisi + prag yakın bölge turlarını kapsayan geziler düzenlemekte..

 

D&S Bohemia Tur – Gezi Bölgeleri & Ücretler & İnfo ( 2013! )

tur1

 

ALTERNATİFLİ TURLAR

tur2

tur3

tur4

tur5

tur6

tur7

tur8

tur8a

tur8b

tur8c

tur9

tur10

 
 

  Martin Tour (güvenilir tur şirketidir!) : bilgi için tıklayın

Martin Tour Prague Travel Agency, Stepanska 61, 110 00 Prague 1, Czech Republic
Tel: +420 224 212 473, E-mail: info@martintour.cz

 

Martin Tur Bilet satış & Otobüs kalkış noktaları

martinturticket

 

(Güncel bilgi için-tıkla)

 

Şirket satış noktaları :

  • Staromestske namesti (Old Town Square) – Hareket/Bilet ( Pařížská Str. No 1 ve Old Town Square), St Nicholas Kilisesi yanında  ve en yakın metro durağı Staromestska )
  • Namesti Republiky (Republic Square) (Republic Suq. No: 3), Belediye Sarayı karşısında ve en yakın metro durağı Namesti Republiky. (yalnız bilet satış)
  •  Melantrichova – (Melantrichova Street No. 2 ), Mustek metro istasyonu en yakın duraktır) (yalnızca bilet satış)
  • Vaclavske namesti (Wenceslas Square) – (Wenceslas Meydanı No: 23).. Evropa Otel önünde – en yakın durak Mustek metro istasyonu.

Bu tur şirketi : 25 dilde (Tr dahil) rehberlik vermekte.. tekne gezisi için bilet satış ve kalkış noktaları yukarıdaki gibidir.

 

 
 

Vlatava Nehir Tekne Gezileri ( Genel )

 

Tekne gezileri hakkında :

Vltava ve bitişiğindeki Čertovka kanalındaki tekne gezileri, benzeri gezilerin tekne hayranları tarafından düzenlendiği 19. Yüzyıla dayanan bir geleneğe dayanmaktadır. Botlarda seyahat ederken yanlarından geçtiğiniz ve sadece nehirden görülebilen önemli yerler ve anıtlar hakkında profesyonel rehberlerin anlatımlarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca, Prag’ın ve Çek Cumhuriyeti’nin tarihi hakkında birçok şeyi rehberlerden öğreniyorsunuz.

Tekne şirketi iki farklı çeşit tekneden oluşan bir filoya sahiptir. Bunlarda ilki, “Prag’ın Venedik” i olarak bilinir ve tek parçadır; Yaklaşık altı metre uzunluğunda, iki metre genişliğinde olup, on bir kişiye kadar taşıma kapasitesine sahiptir. Bu tekneler Vltava Gemicilerinin tekneleri ile aynı stilde inşa edilmiştir ve tasarımı oldukça basittir ; bunlara aynı zamanda “Çıplak Tekne” (Naháč) de denir. Ağırlığının düşük olmasından dolayı, sığ sularda kolayca gider.

İkinci tekne tipine “Vodouch” adı verilmektedir. 3 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda olan bu tekneler otuz iki yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahiptir. “Çıplak Tekne”ye benzer şekilde bu teknelerin de altı düzdür. Bu teknelerin görünüşü ve ekipmanı çağın işçiliğini başarılı bir şekilde yansıtmakta ve on dokuzuncu yüzyılın sonlarında kullanılan teknelerdekilere benzerlik göstermektedir. Bu teknelerde verilecek olan içecekler gezi ücretine dahildir. Bunun yanında, bu tekne gezileri yılın her döneminde ve her hava koşulunda yapıldığından, üstü kapalı tekneler de kullanılabilmektedir.

Bu filonun en gözde olan teknesi Nepomuk olarak bilinen hızlı gezinti teknesidir.

Bu gemi 1933 yılında Belçika’daki tersanelerde inşa edilmiştir ve oldukça ilginç bir geçmişe sahiptir. Gemi ilk başta Avrupa’nın birçok yerinde bir gezinti teknesi olarak hizmet vermiştir. İlk olarak 31.4 metre uzunluğunda yapılan geminin uzunluğu zamanla 38.5 metreye çıkmıştır. Seyir mekanizması da zamanla farklılaşmıştır. Tekne başlangıçta oldukça güçlü akıntılarda seyredebilmesine imkan veren çift pervaneli motor ile donatılmış. Daha sonra bu motor daha eski olan ve hala üzerinde bulunan 1929 model bir motorla değiştirilmiştir. Teknenin ismi bile sabit kalmamıştır – tekne tarih boyunca 3 isim değiştirmiştir. Ancak otuz yıldır tekne “Aziz John Nepomuk adını taşımakta.

 

Tekne Gezileri ve Yemek :

Tekneler yalnızca taşıma (tur) yapabildiği gibi, tur yanında hafif atıştırmalı (kek) ve içecekli, öğlen yada akşam yemekli olabilmektedir.Bir örnek verecek olursak,

Akşam Yemekli Tekne Gezisi  (3 saat) :

Gemi saat 19 gibi de kalkar. Otelinizden akşam 18:20 ile 18:30 arasında alınırsınız (Schuttle hizmeti otel’e dönüşü kapsamayacaktır!). Fiyata açık büfe akşam yemeği, aperatif ve canlı müzik dahildir.Genel ücretlendirme – 2020  → 980 CZK (37 €) /3-10 yaş : 590 CZK   ➽  Buradan

➽  Bir başka Acenta → Buradan

➽  Bir başkası → Buradan

 

EVD Boats , Kalkış & bilet noktası :

Evdpargboat

Prag günün her saati oldukça güzel bir şehir olsa da, gece şehre ayrı bir güzellik katmaktadır. Güneş battıktan sonra, titrek ışıklar en iyi şehrin merkezinden geçen Vltava Nehri’nden görülebilen tarihi binaları aydınlatır. Prag nehir tekne gezisinde Vltava nehrinden seyirle ; Charles Köprüsü, Lesser Town, St Nicholas Kilisesi, Prag Kalesi ve Ulusal Tiyatro gibi ünlü manzaraları göreceksiniz – üstelik bu sırada gemide yemeğin ve canlı müziğin keyfini çıkartacaksınız. Akşam yemeği hem sıcak hem de soğuk yemeklerden açık büfedir, bunun yanında gezi fiyatına ilk içecek de dahildir ( güncel bilgi – fiat ve detay için – tıklayın )

 

Vlatava Bot gezilerinde  bir kaç acenta hizmeti götürmekte genelde benzer hizmet ve ücretler uygulanmaktadır! (hizmet anlayışında ortak noktaların dışında zaman zaman ücret ve seyir trafiğinde farklar olabilmekte).

 evdtour

 

➼ Tekne turları için genelde buluşma noktası metro istasyonu Staroměstská ‘e yürüyerek 5 dakika yürüme mesafesinde, şehir merkezinde ise Old Town Square (Staromestske namesti) dır.

➼ Yemekli tekne gezilerinde görülecekler :
Prague Castle, Charles Bridge, Rudolfinum Concert Hall, National Theatre, Petřín Hill , the Dancing House, Vyšehrad Castle  ve diğerleri .

 

Tekne gezisinden çok fazla beklentiniz olmayacak ise benim önerim ; Prag Bot işletmesi olacak  bilgilerine buradan ulaşın.. Acenta ; Josefov – Cechuv köprüsü başında, Prag Otel İntercontinental’in hemen yanı başındadır. Ve Köprü altında, iskelelerden yolculuk başlamakta ve sonlanmaktadır. Tercihinize göre ücretler Tam : 250 – 2500 Czk arasında değişir..

 
 

Vlatava nehir / tekne gezimizden bir kaç fotoğraf :


 
Not → Fotoğraftaki yapılar hakkında..
 
 

✓   Straka’s Academy / Government of the Czech Republic (Çek Cumhuriyeti Hükümet binası – Başbakanlık ) – web

Straka_Academy_Czech_Cabinet

Addres : Nábřeží Edvarda Beneše 4/128 Praha 1 – Malá Strana # Ulaşım :  Metro – Line A, Malostranská  ; Tram: 2-6-8-12-14-15-18-22-25 – Malostranská

 

✓   Czech Ministry of Industry and Trade / Çek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Adres: Na Františku 1039/32, 110 00 Praha, Tram : 6-8-15 (Dlouhá třída), Metro – B (Náměstí Republik), Bus 207 – Nemocnice Na Františku

 

 

✓   Ostrov Štvanice :

Vlatava nehrinde bir adacık..Hidro elektrik santrali burada bulunmakta (Prag’ın caddelerini aydınlatan enerji buradan sağlanmakta imiş ?)

Bir başka gezi alternatifi (meraklılarına) ;

 
 

+ Prag’ı uçak & helikopter yada balon ile yukarıdan gezin ( web )

 

 
 

PRAG ’ I YÜRÜYEREK GEZMEK

Prag güzel yürüme olanaklarını sunan bir şehirdir. Şehir merkezi sokaklarının çoğu trafiğe kapalıdır. Pragta önerilen 3 ayrı yürüyüş güzergahı vardır..

 

1– Kral yolundan yürüyüş :

Eski şehrin eteklerindeki Barut kalesinden başlayıp, Karel köprüsünüde içeren ve Prag kalesinde Aziz Vitus Katedraline kadar şehir ana arterlerini izleyen yürüyüş (Bu güzergah Bohemyalı kralların izlediği Taç giyme Yoludur)

✓  Hareket noktası → Namesti Republiky

✓   Yol → yaklaşık 2.5 km. , 90 dk.

✓  Ulaşım →  Metro B ile Namesti Republiky ye gidin, geziye başlayın .

Dönüş →  Hradcany’den tram no.22 ile şehre dönün

Not →  gezi alanında Cafeler !

 

Yürüme Güzergahı :

 kralyoluyurumemap

 

2 – Petrin parkı Yürüyüşü :

Prag’ın en güzel ve sakin parkında yürümek.

✓   Hareket noktası → Smichov daki Namesti Kinskych

✓  Yol  →  yaklaşık 2.7 km., 2 saat

✓   Ulaşım →  Metro B – Andel ile başlangıç noktasına varış..

 

Yürüme Güzergahı :

petrinparkyurumemap

 

3 – Vysehrad Yürüyüşü :

Bu alanda ünlülerin mezar ziyaretide yapılmaktadır. Vysehrad’ dan Vlatava ve Prag kalesinin manzarasını kaçırmayın.

✓   Hareket noktası → Vysehrad metrosu ( C )

✓   Yol →  Yaklaşık 1.5 km. , 1 saat

✓   Ulaşım →  Vysehrad metrosu ile gezi başlar

✓   Dönüş → tram no.17 ile şehre geri dönülür.

 

Yürüme Güzergahı :

Vysehradyurumemap

 
 

GEZİMİZ SONLANMIŞTIR

 

** Prag için istediğiniz bir menü’ ye geçin!

 
 
 

– Prag  ; Ana Klasöre dön –

 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir