Venedik,Otel & Restoranlar-Yeme&içme

 
 
 

VENEDİK ‘ TE OTELLER

 
 

Burada vereceğim bilgiler tamamen internet verileridir. Biz gezimizde maalesef adaya uzakta bir alanda kaldık.

Hatırlatalım! Pek çok tur operatörü, merkezi otel dese bile ; genelde Venedik şehrinin içerisinde kalmaz. Onun yerine daha ekonomik olduğundan otel için ya Mestre ya da Lido tercih edilir. Buralar yine yakındır. Bazen 40 km. e varan mesafelerde oteller ayarlanır !

Çünkü Venedik merkezin konaklama açısından pahalı olması birçok kişiyi Venedik’ e yakın yerlerde konaklama arayışı içine sokuyor. Size Venedik’te uygun fiyatlı konaklama için önerilebilen iki yer vardır. Mestre ve Padova.

Venedik’ten Mestre’ye trenle 10 dakikada, otobüslerle 15 dakikada ve tramvay ile 20 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Bilet fiyatları  ortalama 2 euro ile 5 euro arasında değişiyor.

Venedik’ten Padova’ya her 20 dakikada bir kalkan trenle 25 dakikada, saat başı kalkan otobüslerle 1 saatte ulaşabiliyorsunuz.

Mestre ve Padova’da konaklama Venedik merkezde konaklama fiyatlarından neredeyse yarı yarıya fark ediyor.Ancak kesenize uygun yer bulursanız ; Venedik merkezde kalmak hem ulaşıma verilen ücretin hem zaman kaybının yerini doldurabilir!

 Venedik’te konaklama için en çok tercih edilen bölgeler merkezde San Marco ve San Polo başta olmak üzere doğuda Castello, kuzeyde Cannaregio, batıda Santa Croce ve güneyde Dorsoduro ve en güneyde Giudecca olarak sıralanıyor.

Venediklilerin büyük bir bölümünün de evleri Mestre’de yer alıyor. Venedikli zenginlerin birçoğu merkezdeki evlerini otellere kiralayarak Mestre’de yaşamayı tercih ediyor.

Mestre’de gecelik konaklama fiyatları iki kişi ortalama 50 euro’dan başlıyor.

Otel rezervasyonunuzu aşağıdaki güvenilir web adresinden yapabilirsiniz.

 

 

Ayrıca bölge bölge bu adresten otelleri inceleyin..

 
 

 
 
 
 

Venedik – Ana klasöre dön

İtalya – Ana  klasöre dön

 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir