Venedik,Görülecek Yerler.2

 
 
 
 

VENEDİK ADALARI GEZİSİ

 
 

VENEDİK ADALARI :

Kendisi de adacıklar topluluğu olan Venedik’in bir de adaları var..Kendisi Adriyatik kıyısında yer almakla birlikte Adriyatik’ e bir o kadar uzaktır. Lido Adası arada  dalgakıran gibi set oluşturur.. Böylelikle, Venedik Lagünü oluşur.

Lido kumsaldan oluşan ince, uzun bir sahil şerididir. 10 kilometre uzunluğundaki ada her yılın Eylül ayında Venedik Film Festivali’ ne ev sahipliği yapıyor. Lido kumsalıyla Adriyatik için tatil beldesi. Tarihte ise, 1202’ deki 4. Haçlı Seferi öncesinde binlerce askere yola çıkış noktası olmuş. Venedik’ teki her hangi bir rıhtımdan bineceğiniz su otobüsü ile doğuya yol alındığında lagün içindeki önemli üç adaya ulaşırsınız. Murano, Burano ve Torcello!

 

Yakındaki adalar ile gezmeye başlayalım..

1. San Giorgio Maggiore Adası & Kilisesi ;

example2

Line (hat) 2 ve N – Notturna  numaralı vaporetto ile 5 dk da ulaşabilirsiniz.

Şehrin en yakın adasıdır. 200 yıllık çan kulesinin manzarasının yanında, kilisenin kendisi ikinci planda kalır. Asansörle: kulenin tepesine çıkarak, Venedik’ i panaromik görebilirsiniz.

 

2 – San Michele adası / ölüler adası (mezarlık)

Venedik’in meşhur mezarlık adası. Ölülerin, artık şehir yerine San Michele adasına gömülmesine 1800′ lü yılların başında Napoleon karar vermiş. Mezarların bu adada kalmasına sadece on yıl izin verilir.

Mezar sahibi, ölmeden önce naaşının bir süre daha burada tutulması konusunda bir şey yapmamışsa (ki, buna çok az Venediklinin parası yeter) vakti geldiğinde yeni gelenlere yer açmak için mezarlar açılır ve kemikler yakılmaya gönderilirmiş.Kare şeklindeki adaya 4.1-4.2 numaralı vaporetto’lar ile gidebilirsiniz.

 

3 – Murano adası :

3-4.1-4.2-7-12-13-18-N numaralı vaporetto ile ulaşılır. Adaya adım atınca öncelikle cam atölyeleri dikkat çeker. Cam’a dayalı takı ve süs eşyaları için cennet bir mekandır. Cam üfleme ustalarının topluca bulunduğu ada; turistlerin ilgi odağı. Cam fabrikaları ve oteller: adada ücretsiz ulaşım sağlıyorlar. Cam sanatının geçmişi XIII. yüzyıla dayanıyor. Bu işin Murano’da yalıtılmış bir alanda yapılmasının nedenine ilişkin iki olasılık düşünülmekte. Birincisi, kendince sırları olan bu sanata ilişkin püf noktalarının bu şekilde korunması. Diğer olasılık ise, yüksek dereceli fırınların yarattığı yangın tehlikesinin Venedik’ten uzak tutulması çabasıdır.

 

Görülecek yerler ;

 * Cam üretim atölyeleri ve fabrikaları.
* Museo del Vetro (Cam Müzesi)
* Museo Vetrario Moderno (Modern ve Çağdaş Cam Müzesi)
* Campo San Donato: Santi Maria e Donato kilisesi.

 

  4. Burano adası :

example2

Canlı renkleriyle eski yapıları, eğik çan kulesi, kanalcıkları, adacıkları ve köprücükleriyle minyatür Venedik. Burano’da 3000 dolayında insan yaşıyor. Ada yerleşime 6. yüzyılda Roma döneminde açılmış. Kadınlarının el emeği, göz nuru ürünü iğne oyalarıyla (punto in aria) ünlenmiş. Bataklığın üzerinde yapıldığı için zamanla eğilen çan kulesi Burano’nun uzaklardan seçilebilen bir başka özgün yapısı. 9-12-14-N numaralı vaporettolar buradan da geçer.

 

Görülecekler ;

* Piazza Gallupi: Scuola dei Merletti (Dantel okulu) tel.  041 730034
* San Martino kilisesi.

 

5. San Francesco del Deserto adası.

 

6. Torcello :

example2

Issız bir adadır.Görülecekler ;

* Santa Maria dell’Assunta Katedrali.
* Ponte del Diavolo köprüsü.
* Museo dell’Estuario (Haliç Müzesi)
* Santa Forca kilisesi.

9-12-14-N numaralı vaporettolar buradan da geçer.

 

7. Lido :

example2

Sahili plajlarla çevrilidir. Ada araç trafiğine açıktır. Gezdirecek otobüs vardır. Adriyatik kıyısında bulunan büyüleyici tatil yerlerinden birisidir. İtalya’ da kumar oynanılmasına izin verilen bir kaç yerden birisi olan Casino, modern çizgilerde hizmete vermektedir. Bu ada her yıl Venedik film festivaline ev sahipliği yapar. Güz dönemi hayalet şehirdir. Santa Maria Elisabetta kilisesi görüleceklerdendir..

** Hotel des Bains plajına giriş 15 ero , plaj kabinleri 100 ero / günlüktür ( 2010 yıl ) …

 
 

* Venedik ve çevre gezimizi sonlandırdık, istediğiniz menü başlığına gidebilirsiniz..

 
 

 
 

Önceki sayfa – Sonraki sayfa

Venedik – Ana klasöre dön

İtalya – Ana  klasöre dön

 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir