Floransa,Aktivite-Eğlence

 
 
 
 

FLORANSA AKTİVİTELERİ & EĞLENCE

 
 
 

Floransa, müzeleriyle ve saraylarıyla ön plana çıkan şehirlerden olsa da, bu şehirde gece hayatı için de plan yapmak mümkün. Floransa gece hayatı için daha çok şehir merkezinde bulunan mekanlar tercih edilmekte. Bunun yanında, bu şehirde sabahlara kadar eğlenmenin pek de mümkün olamayacağı söyleniyor.Floransa, Avrupa’da uluslararası öğrencinin en fazla olduğu şehirlerden biri. Bu da, bu şehrin gecelerini süper canlı kılmakta.

 

  • Turistlerin, terziler ve antikacıların bulunduğu Via Tornabuoni caddesi boyunca veya mağazalar ve açık hava pazar yeri ile şirin San Lorenzo civarında gezinti yapabilirsiniz..
  • Loggia dei Lanzi’ de bir nefes dinlenme molası verilerek, Ponte Vecchio’ya varmadan önce lüks mağazalar ziyaret edilebilinir..

  • Biraz yorulunca Piazza Repubblica’nın cafelerinden birisinde oturabilir veya Via Tornabuoni’de bir dondurmanın veya kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Öğle yemeği veya akşam yemeği zamanı geldiğinde, lezzetli Toskana yemeklerinin tadına bakabileceğiniz gibi, bir trattoria veya buca (otantik yemek restoranı) mekanı bulabilirsiniz.
  • Yürüdükçe caddeler daha tanıdık gelmeye başlayacaktır.
  • Ziyaretçiler en son olarak Firentina’nın özelliklerini keşfedeceklerdir. Floransa’ da el işçiliği bugün bile gelişmesine devam etmektedir: moda evleri, deri, altın ve gümüş kuyumcuları, hasır işçileri ve kıymetli taş işçileri burada bolca bulunmaktadır.

 
 
Kısaca Festival ve aktiviteler…

     

  • Ocak ayında Floransa

Ocak Yılbaşı gecesi başlar, gece geç saatlerden sonra sessiz bir gün geçiren bir İtalyan tatili ve 6 Ocak’ta da tatil, Epiphany ve la Befana şehir merkezinde bir geçit töreni ile kutlanır.

  • Şubat ayında Floransa

Şubat ayındaki en önemli etkinlikler arasında bir çikolata fuarı ve İtalya’nın mardi gras’ın İtalya’daki Carnevale’si , bu ay düşüyor ve Floransa’nın büyük bir kutlaması olmamasına rağmen bir geçit töreni var.

  • Mart ayında Floransa

8 Mart Kadınlar Günü, 17’si Aziz Partick Günü ve 19’u da Aziz Joseph Günü, İtalya’da Babalar Günü olarak kutlandı. Bazen Carnevale Mart ayında düşer ve bazen Paskalya ayın sonuna yaklaşır, ancak en büyük etkinlik 25 Mart’ta kutlanan Florentine New Year’dır.

  • Nisan ayında Floransa

Floransa’da olağandışı bir Paskalya etkinliği , Scoppio del Carro ya da fotoğrafta gösterilen sepetin patlaması var. Paskalya, nisan ayında da olsa, nisan ayında sık sık düşüyor. 25 Nisan Kurtuluş Günü için bir tatil ve ay sonunda genellikle bir sürü özel etkinlikler ve müze açılışları ile geceye kadar bir Notte Bianca var.

  • Mayıs ayında Floransa

1 Mayıs İşçi Bayramı için ülke çapında büyük bir tatil ve Uffizi Galerisi gibi bazı müzeler genellikle kapalı ama özel etkinlikler ve genellikle şehirde birçok turist var.

Maggio Musicale Fiorentino büyük bir müzik festivalidir ve ay bir gelato festivaliyle sona ermektedir.

  • Haziran ayında Floransa

2 Haziran Cumhuriyet Bayramı için ulusal bir tatil. Floransa Rönesans kostümü ve havai fişeklerde oynanan tarihi bir futbol maçı olan Calcio Storico ile birlikte koruyucu azizi Aziz John’un bayramını kutluyor. FirenzEstate yaz sanatları ve müzik festivali, Haziran ayında gerçekleşir.

  • Temmuz ayında Floransa

Floransa’nın yaz festivali Temmuz ayında devam ediyor ve bir dans festivali var. Yaz boyunca Floransa yakınlarındaki kasabalarda birçok festival düzenlenmektedir.

  • Ağustos ayında Floransa

İtalyan yaz tatilinin geleneksel başlangıcı 15 Ağustos, Ferragosto’dur ve bu ay boyunca çoğu bölge deniz veya dağa yönelir, turist dükkanında birçok kişi açık kalacak olmasına rağmen birçok dükkan ve restoran tatil için kapalıdır. Yaz festivali etkinlikleri Ağustos ayında devam ediyor.

  • Eylül ayında Floransa

Floransa’nın en büyük ve en geleneksel festivallerinden biri olan Festa della Rificolona veya Lanterns Festivali, 7 Eylül’de düzenleniyor ve bir fener geçit töreni, tekne geçit töreni ve bir fuara ev sahipliği yapıyor. Wine Town Firenze genellikle ayın sonunda olur.

  • Ekim ayında Floransa

Ekim, turist kalabalıkları azalmaya başladığında ve yaz sıcağı bittiğinde Floransa’yı ziyaret etmek için güzel bir zamandır. Amici della Musica klasik müzik konseri sezonu Ekim ayında başlıyor ve birçok gece kulübünün Cadılar Bayramı partileri var.

  • Kasım ayında Floransa

1 Kasım, Azizler Günü, resmi tatil. Floransa maratonu ayın son Pazar günü yapılır.

  • Aralık ayında Floransa

Noel sezonu ulusal bir tatil olan 8 Aralık’ta başlıyor ve bu gün genellikle bir sanat ve yemek fuarı düzenleniyor.

Ay boyunca, popüler Alman tarzı pazarı ve ayın başlarında Hanukkah etkinlikleri de dahil olmak üzere Noel pazarlarını bulacaksınız. 25 ve 26 Aralık ulusal bayramdır.

 
 
+ Başka bir menu’ ye geçiniz…
 
 
 

İtalya Gezi Rehberi’ ne dön

→  Ana Sayfa’ ya dön  ←

 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir