Roma, Alışveriş-Aktiviteler

 
 
 
 

ROMA ‘ YA YAKIN OUTLET’ LER -ALIŞ VERİŞ (AVM ) & ROMA FESTİVALLERİ

 
 

Romadaki Outlet’ler için birkaç web adresi :

+ Link.1

+ Link.2

+ Link.3

+ Link.4

+ Link.5 ( Outletler nerede?)

 

Bunlar arasında en bilinen ve önerileni ;

** Castel Romano Designer Outlet (güneyde, roma merkeze 24 km, 25.000 m2 , 150> marka mağaza içermekte )

Hava alanından yada merkezden : otobüs -tren -shuttle servis – taxi (30 -50 €) hizmetleri var.., Metro line (B) son durak (Laurentina) inip , sonrası Cotral bus – lokal otobüsle buraya ulaşırız..

Termini’den kalkan Shutle servisle (rezervasyon) gidiş dönüş 15 € ya (erişkin) ulaşımı yapabilirsiniz. Saat 09.30-14.30 arası 6 sefer mağazaya gidiş, saat 11.30 -20.00 arası 8 adet mağazadan – Romaya dönüş seferleri var..VIP : 35 €..kart ayni zamanda mağaza restoranları ve bazı mazalarda % 10 indirim sağlar!

Buradan da satın alabilirsiniz (web ve e-posta üzerinden, online -çift yön : 15 € dan itibaren, 10 yaş altı, Free-akşam saat 20.00 son dönüş saati)..

** Il Discount dell’Alta Moda : Başka bir outlet..Roma’da uygun fiyatlı tasarım ürünleri alışverişi için illa şehir dışlarına kadar çıkmanıza  gerek yok. Via Gesù e Maria 16A adresindeki mağazada bazı markalarda % 50 indirim mevcut!.Mağaza, İspanyol Merdivenleri’ne ve Piaza del Popolo’ya çok yakın konumda. Del Corso no 45 (kilise) sokağına girin..

** Aksesuar, güzellik ürünü, çocuk&erişkin konfeksiyon mu arıyorsunuz? .. Via Cola di Rienzo 173 numarada “Coin” mağazası var..

** Euroma 2: Roma’nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Euroma 2 mağazaların haricinde restoran, kafe ve süpermarket de yer alıyor. Adres: 710 Via Cristoforo, Roma – Ulaşım : Metro: EUR Fermi

 

ROMA FESTİVALLERİ

* Roma’nın Kuruluşu – 21 Nisan

* Uluslar arası Teni Şamp. – Mayıs ayı

* San Pietro  (Peter) & San Paulo (St. Paul)  kutlamaları / Şehrin Koruyucu Azizleri – 29 Haziran

* Roma Uluslara arsı Fuarı – Mayıs/Haziran

* Tevere Expo – Tiber Irmağı boyunca gerçekleştirilen fuar ”panayır – Haziran’ın ikinci yarısı – Temmuz ayı

* Estate Romano Musica – Yaz Eğlenceleri-Opera Mevsimi ve Açıkhava Sinemaları : Temmuz – Ağustos.

 

ROMA’dan Ne alınır ?..Kısa kısa Roma notları…

 İşin özü ne arzu ediyor ve bütçeniz el veriyorsa onu alın.. Gezme harici bütçe kaldı ise bir şeyler alacağız elbette..

Alışverişi iki kategoriye taşıyalım..

Yiyecek ve içecek grubu / Moda ve dekorasyon ürünleri..

    • Peynir (Mozarella, Parmesan)-zeytin-balzamik sirke..
    • Badem, fındık, ceviz gibi malzemelerin bal ya da çikolatayla tatlandırılmışı olan Pangiallo, bunun bir benzeri olan çikolata ve bitkisel ürünlerle lezzetlendirilmişi Panpepato, antik Roma döneminden kalan bir şekerleme Mostaccioli ve fıstık, badem ile çikolatanın nefis karışımı Torrone Romano ..GezipGordum seyahat dostumuz  Valzani’yi önermiş. (Adres: Via del Moro, 37 a/b. Pazartesi ve Salı hariç her gün 10:00 – 19:00 arası açık.)
    • Şarap : Roma’ya en yakın Castelli Romani üzümleriyle üretilen şaraplar vede ToskanaSardinya veya Puglia Bölgeleri’nin şaraplarını da hemen her yerde bulabilirsiniz.Yine ayni dostumuz ; Piazza del Popolo’daki Buccone’ye gitmemizi önermiş (Adres: Via di Ripetta, 19 – 20. Her gün 09:00 – 20:30 arası ).
    • Roma’da şarküteri ürünleri için, Paciotti Salumeria (Via Marcantonio Bragadin, 51, Roma), Castroni (Via Cola di Rienzo, 196, Roma) ve Volpetti(Marmorata, 47, Roma) mağazaları çok ünlü. En ünlü peynir markaları Casabianca ve Casa dei Latticini Mİracci olan Roma’da, Castro Pretorio’da yer alan Trimani ise 4000’e yakın şarap markasıyla adeta kentin şarap mahzeni. Kentin en eski oyuncakçısı olan Sant’ Eustachio’daki Berte Mağazasında ise pek çok farklı ürün bulabilirsiniz.
    • Limoncello : Yemek sonrası içilen İtalyanların ünlü limon likörü de değişik ve yöresel bir hediye olabilir.
    • Alışveriş keyfine Piazza di Spagna’dan başlayıp Via del Corso – Largo C. Goldoni şeklinde devam edebilirsiniz. Bunlar dışında şehrin dört bir yanında kurulan sokak pazarlarında ya da ünlü Roma alışveriş merkezlerinde de alışveriş yapabilirsiniz. Amacınız Gucci, Armani gibi markalara ulaşmaksa Via Condotti sizi bekliyor. Kaliteli ayakkabılar için Via Del Corso, Versace gibi seçkin markalar için Via Borgagnana, Antika alışverişleri için Via Dei Coranari..
    • Giyim: tasarımcı butik ve zincie mağazalar cenneti.. Vakit ve bütçe var ise bir Outlet yapın..
    • Çanta – Ayakkabı :  Via CondottiVia Borgognona veya Via del Corso gibi İspanyol Merdivenleri çevresindeki caddeler..Via Frattina’daki Andrea Fabiani kaliteli ürünleri son derece uygun fiyatlara bulabileceğiniz mekandır.
    • Tahtadan yapılmış İtalyan hikâye kahramanı Pinokyo kuklaları, kalemleri ya da benzeri el yapımı oyuncaklar özellikle çocuklar için keyifli hediye alternatifleri arasındadır.
    • Özellikle Piazza Navona’da sokak sanatçılarının sunduğu suluboya ya da yağlı boya tablolardan da satın alabilirsiniz.
    • Via del Babuino: İspanyol Merdivenlerinin hemen yakınında yer alan Via del Babuino’da antikacı ve tasarımcıların mağazaları bulunuyor. Armani, Chanel, Tiffany gibi markalara ait mağazaların yanı sıra antika ve özel tasarım mobilya dükkânları da burada yer alıyor.
    • Via Giulia: Roma’nın en güzel sokaklarından biri olarak gösterilen Via Giulia, antikacılarının haricinde Roma’nın salonu da denilen, Romalıların yürüyüş yapmak için tercih ettikleri bir cadde.
    • Murano Camı aslında Venedik’e özgü bir ürün olsa da Roma’da da yaygın olarak bulmak mümkün.
    • Seramik : Piazza Navona’daki – No. 48 ; L’Artigianato mağazası..
    • Hediyelikler : 3-5 € dan itibaren..Vatikan çevresi, Piazza Navona, Pantheon, Trevi Çeşmesi, Kolezyum çevresi hediyelik eşya dükkanları onlarcası mevcut..

 
Bit Pazarları / Flea Market :

    • Borghetto Flamino Market : Her pazar popolo meydanında, saat 10-19 arası..Adres: Piazza della Marina 32, Ulaşım : Metro / Flamino-Piazza del Popolo..
    • Porto Portese Market : Her pazar saat 06-22, Trastevere’de 3 km yol ve bağlantıları ile Roma’nın en büyük bit pazarı..Halı, antika hatta evcil hayvanlara kadar pek çok şey..Adres: Via Ippolito Nievo Ulaşım, Bus  : H, 23, 44, 75 –  Tram : 3-8
    • Fontenella Borghese Market/Mercato delle Stampe Flea Market : Pazartesiden Cumartesiye, saat 09-19 arası..Edebiyat ve sanat severler için..Dergiler, posterler, fotoğraf makina ve kameralar, plak ve kitaplar..Ponte Cavour’a (tiber nehri) yakın.. Ulaşım : Bus= 70-81-87-492-628
    • Campo de Fiori : Roma’nın tarihi pazar yeri 400 yıldan uzun sürede kurulmakta..Her gün açık olan pazarda ; Çiçekler, taze sebze ve meyveler, peynirler, ev yapımı zeytinyağları…Ulaşım : Bus=40, 46, 62, 64, 70, 81, 116, 492, 628, Tram : 8
    • Campagna Amica Market : Yerli Lazıo çiftçilerinin ürünlerini sattığı (sebze-meyve) pazar cumartesi-pazar saat: 10-19 arası açıktır.Adres : Bocca della verita, C. Massimo ve Palatin tepesi arasında kalır.Bus : 51-55-81-87-118-160 <Bocca della verita>
    • Mercato di Testaccio: Kapalı bir pazar olan Mercato di Testaccio, tekstil ürünleri ile meyve ve sebze satılıyor. Pazar günü hariç her gün 08.00-14.00 saatleri arasında kuruluyor. Adres: Piazza Testaccio, Ulaşım : Metro/Piramide, Bus : 23, 75, 280
    • Mercato della Stampe: İkinci el kitap, dergiler ve basılı yayınların satıldığı pazar, Pazar günleri hariç her gün 07.00-13.00 saatleri arasında kuruluyor. Adres: Largo della Fontanella di Borghese, Ulaşım :Otobüs: 81, 116, 117, 492, 628.

 

** Roma için alternatif alışveriş seçeneklerini sizlerde araştırın…☻ ☻

 
 
 

Roma- Ana klasöre dön

 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir