Barselona, Şehir İçi Toplu Taşıma (Araçlar)

 
 
 

BARSELONA ULAŞIM REHBERİ – 2020

 
 

Kent yaşantısının yanısıra, trafik olarak da Barselona derli toplu bir şehirdir. Burada geniş, modern ve düzenli bir toplu taşıma ağı mevcuttur. Banliyö treni, metro, tramvay ve otobüslerle tüm şehri saran, geceyarısına kadar hizmet sunan yaygın bir sistem çalışmaktadır. Bunların yanısıra, funiküler, teleferik, gece otobüsleri (NitBus), turistik şehir tur otobüsleri (Hop On Hop Off) ve taksiler ile kent her zaman kolay uluşılırdır.

Barselona’ da şehir içi ulaşım farklı şirketler tarafından gerçekleştirilmektedir. Fakat hepsi Autoritat del Transport Metropolita’ nın (ATMweb) bir parçasıdır. Bu şirket Barselona’da toplu taşımayı gerçekleştiren ana yapıdır.

Barselona toplu taşıma sistemi işletmecileri farklı  olsada, tüm toplu taşıma için geçerli tek bir bilet sistemi işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

holacard_barca
 

✓  FGC- Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: Katalan Devlet Demir yolu şirketidir. Bu sistem Barselona’ daki metro sistemi ile bağlantılı, kentin  dış kısımlarına yaptığı banliyö tren seferleriyle taşımayı sağlayan  işletme hattıdır. Şirket 2 adet dağ yolu demiryolu ile 5 adet funiküler raylı sistemini de işletmektedir (güncelbilgi →  FGC network haritası).

 

FGC, Toplu Taşıma Zone Haritası


 

Sistem kentte; Montjuic Funiküler sistemini, FRC-Ferrocarrils raylı sistemini (L6-7-8.. S1-2-3..R5-6 ..), Rodalies-Renfe tren sistemi vede 6 güzergahı ile Tramvay hizmetleriyle tüm hafif ve ağır raylı taşımacılığı üstlenmiştir.

TMB – Transports Metropolitans de Barcelona da ; Kent içindeki yagın (9+1) Metro hatlarıyla ve şehir içi otobüs ağı ile toplu taşımanın demirbaşları arasındadır..İşletme ayrıca : Montjuic – Funicular, Montjuic – cable car, Barcelona – Bus-turistic, Catalunya – Bus turistic, Barcelona – night tour bus, Tramvia – blau  taşıma sisteminide organize etmektedir.

Bu sistemlere ek, FGC’ nin : Tramvay hatları, FGC – Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya raylı sistemi, Rodalies de Catalunya (Renfe-Suburban tren), AeroBus, NitBus (gece otobüsleri) ve diğerleri ile Barselona’da taşımacılık son derece rahat ve güvenli olarak halka sunulmaktadır.

TMB için sorular olacak ise buraya bakınız!..

 

Biletler yaygın olarak (dil seçenekli) bilet makinalarından, metro istasyonu ve satış istasyonlarından kolayca temin edilir. Ayrıca otobüslerde şoförden de büyük bedel olmadan (20 € altı) bilet temin edebilirsiniz.

Toplu taşıma için en pratik çözüm metro kullanmaktır.

Şehrin biraz daha dışarıda kalan banliyölerine gitmek için ise metro ile bağlantılı iki hatlı tramvay, tren veya otobüsleri de kullanabilirsiniz. Metro’nun çalışmadığı gece saatlerinde ise gece otobüsleri olan NitBus’lar geceyarısından sabaha kadar servis yaparlar. Makinalardan “metro, tren, tamvay ve otobüslerde” geçerli olan indirimli, on binişlik T-10 KARTI turistik amaçlı, sıklıkla ulaşımsal katkısı ile toplu taşıma masrafınızı yarı yarıya azaltan taşıma biletidir..

 

Konu başında iken size bir ipucu vereyim.. Kenti iyice ve yorulmadan tanıma amaçlı, öncelikli de en az 1 yada 2 günlük “Hop On Hop Off” şehirotobüs turunu satın alın.. 2 günlük gezi – Kentin turistik alanının en az % 75′ i için yeterli olacaktır..Hem de yorulmadan, inerek tekrardan bu araçlara binerek rahatça gezinizi yapın …

 

Barselona’da Tren Ulaşımı ;

ave_renfetrain-3

Barselona’da birkaç adet önemli tren istasyonu bulunsa da çoğu önemli sefer şehrin ana tren garı olan Sants İstasyonu üzerinden gerçekleşmektedir.

Barselona tren ulaşımı açısından birçok hızlı ve uygun fiyatlı seçeneklere sahiptir. Uluslar arası sefer yapan birçok gece treni Barselona hattında çalışmaktadır. Bu trenler Paris, Cenova, Zürih ve Milan gibi diğer Avrupa kentlerinden gelmektedir.

 

Uzun mesafede çalışan bu trenlerin hemen hepsi Estacio de Sants istasyonuna varmaktadır (Barcelona Sants Station). İstasyon ;  Pazartesi – Cumartesi saat 04:30 – 00:30 , pazar ve tatil günlerinde ise 05:00 – 00:30 arası terminal hizmeti olarak açıktır (Adres : Plaça Dels Països Catalans, 1- 7 – Barcelona)

Barselona’ da yer alan ana tren istasyonu olup, birçok tren buradan kalkıp buraya varmaktadır. AVE, Euromed, Talgo, Tren Estrella, Trenhotel, Alvia, ve Intercity gibi tren seferleri bu istasyondan yapılmaktadır. Ulaşım : Ayni isimli istasyon için ;  Metro: L5 ve L3, Otobüs no.: 27, 32, 78, H10 ve V7.

estacio_barcelona_santsph

maps-barcelona-santsph

 

Liman yanında bulunan diğer istasyon Estacio de França’ ya genelde Katalonya bölgesinden gelen ülke içi trenler varmaktadır. Barselona’ dan İspanya içindeki diğer şehirlere de tren seferleri bulunmaktadır. Bu tren istasyonu mimarisi ile de dikkat çekmektedir. 1929 yılında yapılan bu bina İspanyol demir mimarisinin en önemli örneklerindendir. Bu tren istasyonundan uluslar arası, bölgesel ve Barselona Havalimanına giden trenler kalkmaktadır. Adres: Av. Marquès de l’Argentera, s/n 08003 Barcelona, Açılış – Kapanış Zamanı: 04:45 – 24:00, Ulaşım : ayni isimli istasyon için Metro: L4 (Barceloneta) ;  Otobüs no. : 47, 59, H14, D20, V13, V15, V19 ; RENFE Tren : R2/R13/R14/R15/R16 (Estació de França)

 

Diğer istasyonlar;

Passeig de Gracia İstasyonu: Adres: Passeig de Gràcia – Aragó, 08007 Barcelona, Açılış – Kapanış Zamanı: 05:00 – 24:00, Ulaşım : Metro L1/L3-Catalunya, L2/L3/L4-Passeig de Gràcia, L3/L5-Diagonal ; Otobüs: 7, 22, 24, V15 ; RENFE Tren : R1/R3/R4/R7/R12/RG1-Catalunya R2/R11/R13/R14/R15/R16-Gràcia

Plaça de Catalunya İstasyonu: Adres: Plaça de Catalunya, Ulaşım : Metro: L1 ve L3 (Catalunya) ; Otobüs: 19, 22, 24, 52, 55, 59, 62, 27, D50, H16, V13, V15 ; RENFE Tren : R1/R3/R4/R7/R12/RG1 (Plaça Catalunya)

 

RENFE adı verilen kurum İspanya içi tren ulaşımını, AVE, TALGO ve ALTARIA ise uluslar arası tren ulaşımını sağlamaktadır. Barselona, tren ulaşımı fiyat olarak da oldukça uygundur. Otobüsten sonra en uygun seyahat seçeneğidir. RENFE ile gidiş dönüş uzun yol biletine %20 indirim uygulanmaktadır. Barselona tren ulaşımı Noel, yılbaşı gibi dönemlerde yoğun talep görmektedir. Özellikle bu dönemlerde önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.

 

Barselona Madrid Tren Ulaşımı: Barselona Madrid tren ulaşımı 3 farklı trenle sağlanmaktadır. 620 kilometrelik bu yol için kullanılabilecek ilk seçenek AVE trenidir (2.5 – 3 saat: Yüksek hızlı tren – ortalama 85 € tam bilet ve tek yöndür – Renfeden online indirim alınabilir! – 1.sınıf vagon : 180 €)

  • İlk tren 05:50 saatinde Barselona’dan kalkıyor ve 08: 20’de Madrid’e varıyor.
  • Son tren 21: 15’te Barselona’dan kalkıyor ve 00: 02’de Madrid’e varıyor.

Diğer tren Combinado trenidir (6 saat) ve Madrid Puerta de Atocha’ya varmaktadır (bilgi için).

Son tren ise Costa Brava’dır (Estrella) ve Madrid Chamartin’e varmaktadır (Uyarı: Bu gece treni artık kullanım dışıdır)(gece ulaşımı Barselona-Madrid YOK # Costa Brava eskiden gece de seyahat yaparmış, şu dönem 9 saatlik yolu gündüz almaktadır!)..

 
 

Ulaşımda Barselona Bölgeleri – Zone’s Barcelona :

Barselonada toplu taşıma ulaşımında “zone” yani bölge uygulaması vardır. 6 adet bölge için uygun bilet almalısınız. Entegre Ücret Sistemi, Barselona bölgesindeki toplam 296 kasabayı kapsamaktadır.

Alacağınız biletler tüm Barselona toplu taşıma araçlarında geçerli olacaktır. Gideceğiniz yere kadar belli süre içinde, birçok defa inip bilebilirsiniz. Tek yönlü bilet’e sahip – Single biletli iseniz ve de  otobüsten metroya geçiş yapmak isterseniz yeni bir bilete ihtiyacınız olacaktır. Eğer farklı toplu taşıma araçları ile birden çok seyahat yapacaksanız, çoklu geçişli biletinizi (T-10 pass) yada benzeri kartlarınızı tekrar onaylatmanız gerekecektir, unutmayın!..

Birinci bölge (Zone.1) için alacağınız bilet, havalimanı (TMB zone 1 de yer alır) ve çevre yolları dahil turistik amaçlı bütün şehri gezmek için yeterlidir. Barselona’nın gezilmesi gereken tüm cazibe merkezleri birinci bölgede yer almakta.. İkinci ve altıncı bölgeler şehir dışı ve yakın kasabalara gitmek için kullanılabilir. Mesela; Sitges  zone 3′ te,  Montserrat Manastırı zone.4′ te, Malgrat de Mar ise zone.6′ da dır.

 

  Toplu Taşıma – Barselona Bölgeleri (Zone)

barcazones_maps_ph

Barselona – City Centrum (Zone)

citycentrum_barca_zonesmap_ph

☑  Semt’lere göre –  Zone Haritası

☑  Gezi alanınız için Bölge Sayacı : Zone Sayacı

☑  Bölgelere göre FGC – bilet tarifesi (2020)  – bakın..

☑  FGC Bilet tip ve tarife bilgileri (bakın)

☑  TMB – Metro & Otobüs Tarifesi (2020) – bakın
 
 
Barselona Toplu Taşıma & Tarifeler – 2020 ;
 

  • “Bilet ve ÜCRETLER”

Daha öncede belirttiğimiz gibi, taşımacılıkta kent bölgelere ayrılır.

(Birinci bölge) Zone.1 ; Barselona şehir merkezi içindir .

2′ den 6′ ya kadar olan bölgeler ise ; Manresa, Mataró, Terrace vb. gibi, Barselona dışındaki yerleşimleri kapsar. 
Tüm biletler ; Metro, Otobüs, Tren (Renfe), Katalan demiryolu treni (FGC), Teleferik (Montjuïc Füniküler), Tramvay hatlarında geçerlidir.

4 yaş ve üstü, bilete tabidir.

 

Genel ulaşım biletleri ; Blue tram (Tibidabo tepesi için), cable car (Montjuic’ tan Marina’ ya) ve Tourist bus (otobüsleri) araçlarında  GEÇMEZ!. Biletler (T-Casual, T-Mes,  Tek binişlik bilet hariç) ; zone.1 için → 1 saat 15 dk, zone.2 için → 1 saat 30 dk, zone 6 için → 2 saat 15 dk. “Ücretsiz Araç Transfer yani Bağlantı”  süresini size sunar. Biletleri bölgeye göre alın ve her araç için ayrı ayrı makinalardan onatın (okutun). Bunları uygulamadı iseniz ; Nakit olarak 50 € , sonrası ödemeli 100 € ceza bedeli olacaktır!

 

 

Ulaşım Araçları nelerdir (2020 yılına günceldir!) ;

Barcelona’da toplu taşıma için en pratik çözüm metro‘ yu kullanmaktır. Şehrin biraz daha dışarıda kalan banliyölerine gitmek için ise metro ile bağlantılı iki hatlı tramvay’ ı, bölgesel tren veya otobüs’leri de kullanabilirsiniz. Metro’ nun çalışmadığı gece saatlerinde, gece otobüsleri sabaha kadar servis yapar, bunuda unutmayın!.

 

  1 – Metro – barcatmblogos

metrobarca_ph8

Şehir içi ulaşımın temel taşıma aracı metrodur. Metro ile şehirdeki hemen her noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Hizmet, TMB (Transports Metropolitans de Barcelona)  tarafından yürütülmektedir. 8 adet ana  metro hattı bulunmaktadır ve bunlar farklı renkler ve sayılar ile gösterilmektedir. Bu güzergahlarda (Funiküler sistemi dahil) ; 156 adet tren ve 161 istasyonu ile çalışır.

Metro haritasını, Sants ve Plaça Catalonya gibi metro istasyonları ve turist danışma merkezlerinden ücretsiz temin edebilirsiniz (Barcelona “raylı Sistemler” haritalarını – 2020 –  Buradan.1 yada  Buradan.2  indirin).

** Plaça de Catalunya, Sants ve Passeig de Gracia metro istasyonlarının, RENFE ve yerüstü banliyö trenleri ile (Rodalies de Catalunya) bağlantısı vardır (connection).

Metro biletleri istasyonlardan, bilet gişesinden ya da otomat bilet makinalarından alınabilir (video).

barca_venda-de-tiquets

1. bölgede geçerli tek yön bilet / Single ticket / Tek binşlik bilet : 2.40 €’ dur (Dikkat : Bu bilet Havaalanı L9 metro hattında geçmez!..Havaalanı metrosu için özel bilet satın alacaksınız! → tek yön tam bilet “Barcelona airport metro ticket”  → zone.1 = 5.15 € dur), Ayrıca ; Aktive edilen bu biletin geçerliliği 75 dakika’ dır .. Ayni zamanda bu bilet TMB otobüs ve Montjuïc funicular hatlarında da geçer (bağlantı gerekirse).

10 bilet/T-Casual (On binişlik) olarak biline T10 ’un fiyatı zone.1 için 11.35 € ’dur ve bu bilet farklı günler içinde, iki ya da daha fazla kişi tarafından paylaşılabilir.

24 saat içerisinde limitsiz seyahat seçeneği sunan T – Dia ise ; zone.1 için 10.60 €’ dur.

2, 3, 4, 5 gün geçerliliği olan seyahat kartları ise (Hola BCN)( …day Barcelona travel card ) ; 16.30, 23.70,  30.80, 38.00 arasında satılmaktadır.

Metro ;  Pazar-Perşembe günleri saat 05:00 – 24:00 (geceyarısı), Cuma-Cumartesi 05:00 – 02:00 arasında çalışmaktadır.Cumartesi – pazar : Non stop çalışır.

9 numaralı hat yaklaşık 50 km. uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun metro hattı olup, toplamda 52 istasyona sahiptir.

 

  2 – TMB – Otobüs – barcatmblogos

tmbbarca-busph

Barselona şehir içi ulaşımda şehri detaylı şekilde görmek için kullanılabilecek yollardan biri otobüstür. Birçok otobüs seferi yaklaşık 5 dakika aralıklarla (geceleri daha seyrek) hergün sabaha kadar 200 üzerindki hatları ile çalışmakta..Bazı hatlarda tam gün çalışabilirlik değişime uğrar (hatlara göre bakınız). 24 Aralık’ta, Noel Arifesinde hizmet saat 22.00 de sonlanır.

Otobüslerin çoğunun kalkış varış yeri Katalonya Meydanı’dır. Otobüs hatlarının bazıları tarifeli, bazıları ise belli saatler içinde tarifesizdir. Tarifeli otobüsler için belirtilen kalkış varış saatleri yaklaşıktır..

Gece otobüs seferleri ise 30-45 dakika sıklığında yapılmaktadır.

► Tüm Hat Otobüslerini buradan görün (AMB -Area Metropalitana de Barcelona)

►  Barselona Otobüs hatları içinbakınız

►   Şehir merkezi Otobüs güzergah haritası

►  AeroBus T1 ve T2 için bilgi alın

►   Linea A1 -AeroBus (T1) – Plz. Catalunya/Aeroport T1

►  Linea A2 – AeroBus (T2) – Plz. Catalunya/Aeroport T2

Şehir içi otobüsler için ; aşağıdaki haritayı büyütünüz!..


 
# AMB – Gece Otobüsü / Nit Bus (Night Bus):

Hem metro hem de otobüs seferleri haftanın farklı günlerinde akşamları belli bir saatte hizmet vermiyor. Gece ulaşımını sağlamak için bir çok gece otobüsü seferi devreye girmektedir Hemen hemen bütün otobüs hatları Plaça Catalunya’da duruyor (N1-2-3-4- …N16-N17)

Gece otobüsünün çalıştığı semtler → Badalona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hopsitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Viladecans.

Barselona’da Gece otobüsleri, mevsimsel olarak saat ;  22.40/23/40 – 05.00/06.00 arası çalışır..web bilgi

 

Ayrıca Barselona’da amacınız sadece bir yerden bir yere ulaşmak değil ise, Hop on hop Off tercihinizle “indi bindi” nin mümkün olduğu turları tercih edebilirsiniz (buradan bakın)(yada buradan).. 2020 yılı ilk yarısında Covid 19 nedenli bu işletmeler çalışmamaktadır!

# Barcelona Bus Turistic :

tmb-barca-basturisticph

barcabas_turisticstopline

Bu otobüsler için (2019) bir günlük tam bilet 30 € (online 28), 4-12 yaş / indirimli bilet 16 € (online 14), iki günlük tam bilet 40 (online 36), indirimli bilet 21 (online 19)  € ’dur. Bu otobüsler 25/12 – Noel ve 01/01- yılbaşı hariç yazın her gün 09:00 – 20:00, kışın saat 09:00 – 19:00 arasında işlemektedir. Biletleri otobüste şoförden ya da turizm danışma merkezlerinden edinilebilir. 3 gezi güzergahlı – 5 bağlantı noktalı, 45 duraklı otobüs geziniz 2 saat sürecektir (güzergahlar için bakın.1) (güzergahlar için bakın.2)  (gece – barselona Bus Turistic).

 

Bunun yanısıra; Catalunya Bus turistic  (web.1 , web.2) Yerel yönetimin Yakın bölgeler için hizmet verdiği seyahat acentası da hizmet verir.

TMB- Leisure transport şirketi  (bilgi); Montjuïc cable car, Tramvia Blau, Barcelona Bus Turístic <45 duraklı ve 70 otobüsü ile> ve de Catalunya Bus Turístic  olarak < Barselona merkez dışı > kent’ e hizmet vermektedir.

Bus Turistic (Otobüsler) ile istediğiniz her durakta inip binmek serbest. Özellikle Poble Espanyol, Nou Camp Stadyumu gibi merkezden biraz uzak konumdaki yerlere ulaşmak için otobüsler çok idealdir. Otobüslerde 18 dilde sunum yapılıyor ve Türkçe dil seçeneği de mevcut!, Free Wi Fi ek avantaj. Ayrıca şehir içinde geçerli bazı müzeler dahil, 200 üzerinde atraksiyonlarda indirim kuponu içerir kitapçığı da yanında..

 

Barselona-Turist Haritası (Bus turistic) **

** Bu harita ; Barselona” Geziniz için işe yarayacaktır..Çıktısını alın yada tablet vs.’ e kopyalayın…

 

Güzergahlarda nereler var?

Red Line Route:

 

Blue Line Route:

 

Green Line Route (mart sonu-kasım ayı):

 

 

Aşağıda bu turu alabileceğiniz birkaç adres paylaşılmıştır..

++ Resmi web adresinden – online bilet alın

++ Online – indirimli otobüs turunu satın alın..

++ Online bilet satın alın (otobüs sunumu TR dil destekli!) – buradan

Bus Turistic + Atraksiyon kombinasyonu :

  • Otobüs + Bazı müzeler & Gaudi eserleri (buradan)(32.50 €’ dan itibaren 56 € a kadar)(Combo bilet).

 

 

  3 – Montjuïc funicular railway (FM) – web  – barcamonj-funilogos

barca_gran-funicular

funicular-montjuic-barcelonaph1map

metro-fm-paral%c2%b7lel-parc-de-montjuic

Montjuïc Dağı’na Barcelona’dan direkt bağlantı sağlar. 2 duraklı bir sistemdir. Tek yön tam bilet 2.40 € dur.Hola Barcelona card geçerlidir.

funicular-montjuic-barcelonaph2map

Paral•lel durağından (metro L2-3) Parc de Montjuïc durağına ulaşımı içindir (tepedeki teleferik hattına bağlantıyı sağlar)(Montjuïc Kalesi, Fundació Joan Miró ve Olimpiyat Stadı gezilerinizde kullanılır..)

 
 

  4 – Montjuïc cable car (Teleferik)

barcatelflogos

montjuic-cable-carph

barcelona-montjuiccable_car_map

cable-car-routes-maps1

Adres : Avinguda de Miramar, 30 (08038-Barcelona).

Paral•lel metro durağından (L2-L3 hattı), Bus tutistic (kırmızı rota), 55 yada 150 no’lu otobüs ile Teleférico de Montjuïc’a (Parc de Montjuïc) ulaşabilirsiniz..8 kişilik – toplam 55 kabinden ibarettir.

Füniküler istasyonu ve Montjuïc dağı arasında, 750 m. lik güzergahta çalışır. Joan Miró Foundation, the Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), the Poble Espanyol, 92 olimpiyat stadyumunu görmek için bu ulaşım aracını kullanabilirsiniz…Video

Güzergah-duraklar : Parc de Montjuïc, Miramar ve Castell de Montjuïc.

Tam bilet, çift yön 13.50 €, 04-12 yaş : 9.70 € // tek yön bilet tam : 8.0 €, indirimli :6.20 € .. online + %10 ind. temin edilebilir. Mevsimsel olarak : saat 10-18/19/21 arasında çalışır. Online bilet

 

  5 – Tramvia Blau web bilgi :  Nostaljik Mavi Tramvay – barcabluetramlogos

tramvaya_bluebarcaph

tramvaya_bluebarcaph

1901 den kalan bu tramvay ile, Tibidabo eteklerine- funikülere ulaşımı sağlayan 1.7 km.lik yol güzegahlı raylı sistemdir.Bu bölgede bulunan ; Cosmo Caixa’ya (Bilim Müzesi), Tibidabo fuarına, Temple del Sagrat Cor’a, Collserola – iletişim kulesi ve Fabra Gözlem evine ulaşmanın alternatif bir yoludur. Tam bilet/2017 – 5.50 € dur..Mevsime göre saat genelde ; 10.00-18.00/19.30 arası hizmet verir.Buraya nasıl gelinir? : Bus turistic- mavi güzergahın “tibidabo” durağında inerek, FGC L7 treninin Av. tibidabo durağında inerek yada V15, 22, 75, 131, 196 otobüsleri ile ulaşabilirsiniz.2018 yılı başlarından itibaren modernizasyon için bu hat devre dışıdır!

 

  6 – Tramvay – FGC altı tane tramvay hattı ile hizmet vermektedir (web)

barcatramlogos

trambarca-t1

Trambaix (T1-2-3) (29 durak) ve  Trambesós (T4-5-6)(27 durak) olarak 2 şebekede; toplam 6 güzergah – 56 duraklı, 30 km’ lik raylı sistemdir. Pazartesi-perşembe, pazar : saat 05.00 – geceyarısı, Cuma-Cumartesi-tatil günleri : saat 05.00 – 02.00 aralarında hizmet görür. Hatlar ile bilgi almak için ( buradan)(Tramvay hat güzergah haritası)

▶ Barselona –Tramvay biletler- ücretler

Hatlar ;

barcatram1-3map

barcatram4-6map

T1- Francesc Macià / Bon Viatge
T2- Francesc Macià / Llevant-Les planes
T3- Francesc Macià / Sant Feliu/Consell Comarcal
T4- Ciutadella/Vila Olímpica / Estació de Sant Adrià
T5- Glòries / Gorg
T6- Glòries / Estació de Sant Adrià

Metronun çalışmadığı uzak semtlere seçenektir. T-10 kart veya tramvay duraklarındaki makinalardan alacağınız tek bilet (bilette senzille) ile binebilirsiniz.Single Ticket– Senzill Tram : 2.40 €, 30 dk içinde tramvaylar içi transfer imkanı ile ulaşım sağlamak mümkün. Biletinizi araca biner binmez işletmeyi unutmayın, işletmemenin veya biletsiz binmenin cezası uygulanır! T1, T2, T3 hatları Barselona’nın uzak noktalarına ulaşmaktadır. T4 ise hayvanat bahçesinin arkasından kalkmaktadır ve Estació de Sant Adrià’ya ulaşmaktadır. T5 hattı Glories – Gorg arasında sefer yapmaktadır.

 

7 – FGC-Ferrocarrils de la Generalitat (Catalan rail-Urban)(L6-7-8..S1-2..) – web

barcafgclogos

fgc_linebarcaph

Katalan hükümeti denetimli raylı sistem olup, metro hattına ve diğer toplu taşıma araçlarına bağlantı sağlar. : P.tesi-perş ve pazar/tatil günleri :  saat 05.00 – geceyarısı // Cuma : saat 05.00-02.00 // C.tesi ve- 1/1, 24/6 ve 24/9 tarihlerinde de non stop çalışır.FGC Ücretler (buradan).

FGC-Hat haritası

 

  8 – Rodalies de Catalunya (Renfe) – Catalonya Bölgesel-Banliyö tren hattı, Web:

barcaradolineslogos

tren-rodaliesbarca_ph

R1, R2, R2 North, R2 South, R3, R4 ve R7  gibi hatları ile kentin çevre banliyö bölgelerine yolcu taşırlar..Arc de Triomf, Passeig de Gracia ve Sants Train Station durakları bu işletmede şehir merkezi içinde yer alan duraklarıdır.Buralardan diğer araçlara bağlantı da yapmanız mümkündür.Detay için (bakın)

Buradan bilet ve hat bilgisine ulaşın..

Buradan Hat bilgi ve haritalara ulaşın

Buradan – yada buradan ;  diğer araçlarla olan bağlantı haritasını inceleyin.

 

  9 – Taksi – Barselona şehir içi ulaşımda bir seçenek de taksidir. Aracın üzerindeki yeşil ışığın yanması taksinin boş olduğunu gösterir. Gündüz ve gece tarifeleri farklıdır. Gündüz tarifesi taksimetre açılış ücreti 3 Euro ( + km/ 1.17 €), tatil günleri ve gece açılış ücreti 3.40 Euro’dur (sonrası bölgeye göre ; 1.20 -1.40 € / km yazar))(bagaj başına  +1 €)(Örnek taxi tarifesi) (Bir başka tarife). Ayrıca taksi içerisinde tarifeleri gösteren bir doküman vardır. Taksimetre açılması zorunludur. Fakat kimi şoförler taksimetre açmayarak farklı fiyatlandırma yapmaya çalışabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

 

✔  10 – Bisiklet – Şehirde gelişen ve yaygınlaşan ulaşım çeşitlerinden biri bisiklettir. Özellikle şehir merkezinde bisiklet kiralanabilecek birçok yer vardır. Un Coxte Menys, Esperteria 3 (93 268 21 05), Biciclot, Verneda 16 (93 307 74 75). Şehirde ayrıca 30 dakikaya kadar ücretsiz bisiklet paylaşım sistemi vardır. Bu bisikletler metro ve otobüs duraklarında bulunabilir.Web adresinden bakın!

 

  11 – Yürüme – Kent yerleşik düzeni ile rahatlık ile yürünerek de gezilebilir.Buna ayıracağınız zaman tabiki önemlidir. En azından yakın merkezlerde ulaşım imkanınız yürümek olsun..

 

** Bilet türleri, Kartlar ve Ücretler ; Sonraki sayfada..

 
 
 

Önceki SayfaSonraki Sayfa

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir