İspanya – En İyi’ ler..

 
 
 

EN İYİ ‘ ler….

 
 

İspanya’yı her yıl yaklaşık 15 milyon turist ziyaret etmektedir. İspanya, tarihi, kültürü, sanatı, gastromisi, şehirleri, denizi ve tatil beldeleriyle meşhurdur. Barselona, dünyanın en popüler gezi şehirlerinden birisidir. Yine başkent Madrid de yine dünyanın en popüler başkentlerinden birisidir.

Ünlü Bask ülkesi ve muhteşem San Sebastian ve Bilbao şehirleri de görülmeye değer. Tarihi Castilla y Leon bölgesinde Burgos, Leon, Salamanca ve Segovia, mutlaka görülmesi gereken şehirlerdendir. Navarra bölgesinin Pamplona şehri de San Fermin Boğa Koşusu festivali ile ünlüdür. La Rioja bölgesi de şarapları ile ünlüdür.

İspanya’nın güneyi, tarihi Endülüs bölgesi Andalusya’nın Sevilla, Cordoba ve Granada şehirleri özellikle tarih ve sanat tutkunları için mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Andalusya, aynı zamanda İspanya ile öz Flamenko müziğin anavatanıdır.

3000 kilometrelik sahil kesimi, muhteşem iklimi, kristal suları, altın kumlu plajları, plaj servisleri ve her çeşit su sporları aktiviteleri ile tatilciler için dünyadaki en iyi plajları sunmaktadır. İspanya plajları dünya çapında meşhurdur. İspanya plajlarında yüzerek, su sporları yaparak ve güneşlenerek güzel bir gün geçirmek, İspanya’da yapılabilecek en iyi aktiviteler arasında başta gelmektedir.

İspanya’nın sahil kesimi altı büyük parçaya ayrılmıştır. Bunlar Costa de la Luz, Costa Brava, Cosra Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Costa del Sol ve Costa de la Luz olarak adlandırılmaktadır. “Costa” sahil demektir. İspanya’da en çok ziyaret edilen plajlar ise Costa del Sol kesiminde bulunmaktadır.

Tatilciler için yine meşhur Kanarya Adaları ve Balear Adaları, muhteşem kumsalları ve renkli eğlence ve gece hayatıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

 

Karar sizlerin…İspanya’da önce nereye gidelim?…

spainmap3
 

Gezi Sitemizde “Madrid” ve “Barselona” detayları ile mevcut.. Ya diğerleri?.. Buralara bende gidemedimse de ( ileride mutlaka ziyaret edilecektir! ) sizlere kısa kısa, link yönlendirmeli paylaşımları aktarıyorum..Varın gerisini sizler tamamlayın..Sağlıklı Geziler..

 

  • Sevilla : İspanya’nın güneybatısında bulunan bir Endülüs şehri olan Sevilla, tarihi ve kültürü, sanatı, müzeleri, tarihi yerleri, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, eğlence ve tema parkları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya’nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. İspanya’da Endülüs (Andalusya) demek Sevilla demektir. Yılın her mevsimi milyonlarca turist Sevilla’ya akın etmektedir…Devamı için..
  • Granada : İspanya’nın güneyinde orta kesimlerde, meşhur Siearra Nevada dağlarının eteklerinde bulunan ve İslam ile Hristiyan kültürünün keşimi tarihi ve görkemli bir Endülüs şehri olan Granada, Mağribi eserleri, tarihi ve kültürü, sanatı, tarihi yerleri, restoranları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya’nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. Granada’nın üzerinde ünlü Elhamra (Alhambra) Sarayı yükselir.Devamı için..
  • Valencia : İspanya’nın batısında deniz kenarında yer alan ve İspanya’nın üçüncü büyük şehri konumunda olan Valencia, metropol şehir yaşamı, kültür ve sanatı, plajları, eğlence ve gece hayatı ile birlikte İspanya’nın dünyaca ünlü kültür, sanat, iş, tatil ve gezi şehirlerinden birisidir. Valencia, ılıman kıyı iklimi sayesinde açık hava etkinlikleri, gece hayatı ve ünlü Fallas festivali başta olmak üzere tüm yıl boyunca düzenlenen festivalleri ve müzik severliği ile ünlüdür. İspanya’ya özgü ünlü yemeklerden biri olan paella, İspanya’da en iyi Valencia’da yenir. İspanya’nın ünlü geleneksel sporu olan boğa güreşlerini sevenler için de yine Valencia en iyi boğa güreşi arenalarına sahiptir.Devamı için..
  • Cordoba :  İspanya’nın güneyinde orta kesimlerde, Guadalquivir nehri kıyısında kurulu tarihi ve görkemli bir Endülüs şehri olan Cordoba, tarihi eserleri, tarihi ve kültürü, sanatı, tarihi yerleri, restoranları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya’nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. Cordoba’nın simgesi ise meşhur La Mezquita Camii’dir.Devamı için..
  • Bilbao : İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan bir Bask şehri olan Bilbao, tarihi ve kültürü, sanatı, müzeleri, tarihi yerleri, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya’nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. Bilbao, aynı zamanda İspanya’nın en önemli ticari limanı ve en büyük Bask şehridir.Devamı için..
  • San Sebastian : İspanya’nın kuzeyinde bir Bask şehri olan, İspanya’nın popüler tatil beldelerinden birisi konumunda ve Donostia olarak da adlandırılan San Sebastian, canlı yaşamı, muhteşem doğası ve plajı, tarihi eserleri, tarihi ve kültürü, sanatı, restoranları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya’nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. San Sebastian, doğu tarafından Monte Urgull dağı, batı tarafında Monte Igueldo dağı arasında kalan korunaklı bir bölgede deniz kabuğu biçiminde çok güzel bir koyda yer almaktadır.Devamı için..
  • Salamanca : İspanya’nın doğusunda orta kesimlerde, Portekiz’e komşu bir konumda yer alan ve popüler bir üniversite şehri olan Salamanca, canlı ünversite yaşamı, tarihi eserleri, tarihi ve kültürü, sanatı, restoranları ve güzel konaklama imkanları ile İspanya‘nın dünyaca çapında bir seyahat ve gezi kentidir. Salamanca aynı zamanda UNESCO dünya mirası kentidir.Devamı için..

 
 
İspanya Blaer Adaları 

  • Mayorka : İspanya anakarasının batısında yer alan ve deniz tatili sevenler için mükemmel bir seçim olan Balear Adaları’nın Ibiza ile birlikte en popüler adası konumundaki Mayorka, yılda 300 gün güneşi, 350 km.lik sahil şeridi, doğası, denizi, kıyıları, koyları, mükemmel plajları, güzel tatil beldeleri ve hareketli gece hayatı ile birlikte dünya çapında ünlü bir tatil adasıdır. Mayorka, aynı zamanda Balear Adaları’nın en büyüğüdür.Devamı için..

** Magaluf için (bakın) // Alcudia için (bakın)

  • İbiza : İspanya anakarasının batısında yer alan ve deniz tatili sevenler için mükemmel bir seçim olan Balear Adaları’nın en canlısı ve popüler adası konumundaki Ibiza, doğası, denizi, kıyıları, koyları, mükemmel plajları, hippilerin bir çeşit sığınağı, hareketli gece hayatı ve gece kulüpleri ile birlikte dünya çapında ünlü ve sosyetik bir tatil adasıdır. Devamı için..

** San Antonia için (bakın)  // Santa Eularia için (bakın)

  • Menorka : İspanya anakarasının batısında yer alan ve sakin bir deniz tatili sevenler için mükemmel bir seçim olan Balear Adaları’nın en batısındaki yani anakaraya en uzağı olan Menorka, sakinliği, güzel koyları, berrak denizi, ormanlık alanları ve güzel kumsalları ile ünlüdür.Devamı için..
  • Formentera : İspanya anakarasının batısında yer alan ve sakin bir deniz tatili sevenler için mükemmel bir seçim olan Balear Adaları’nın en küçüğü olan Formentera, sakinliği, berrak denizi ve beyaz kumsalı ile ünlüdür. Formentera’ya, hemen yanıbaşındaki popüler Ibiza adasının limanından yaklaşık bir saatlik tekne yolculuğu ile ulaşım sağlanmaktadır.Devamı için..

** Es Pujols için (bakın)
 
 
 
Kanarya Adaları

  • Gran Canaria : İspanya anakarasından çok uzaklarda, Cebelitarık boğazını geçip Atlantik Okyanusu’na geçildiğinde, Kuzey Afrika’da Fas’ın Atlantik Kıyıları’nın yaklaşık 100 km. açıklarında yer alan Kanarya Adaları’ndan birisi olan Gran Canaria, okyanusta bir adada sıradışı ve sakin bir deniz tatili geçirmek isteyen tatilciler için güzel bir seçimdir. Yılın 365 günü deniz keyfi sunan ve 236 km.lik sahil kesimine sahip olan Gran Canaria, güzel plajları ile birlikte başta doğa ve su sporları sevenler için ideal bir tatil yeri konumundadır.Devamı için ..

** Playa Del İngles için (bakın)

  • Fuerteventura : İspanya anakarasından çok uzaklarda, Cebelitarık boğazını geçip Atlantik Okyanusu’na geçildiğinde, Kuzey Afrika’da Fas’ın Atlantik Kıyıları’nın yaklaşık 100 km. açıklarında yer alan Kanarya Adaları’ndan birisi olan Fuerteventura, okyanusta bir adada sıradışı ve sakin bir deniz tatili geçirmek isteyen tatilciler için güzel bir seçimdir. Sert rüzgarlara açık bir ada olan Fuerteventura, Kanarya Adaları’nın Tenerife’den sonra ikinci büyük adasıdır..Devamı için..
  • Lanzarote : İspanya anakarasından çok uzaklarda, Cebelitarık boğazını geçip Atlantik Okyanusu’na geçildiğinde, Kuzey Afrika’da Fas’ın Atlantik Kıyıları’nın yaklaşık 100 km. açıklarında yer alan Kanarya Adaları’nın en doğusundaki dördüncü büyük ada olan Lanzarote, okyanusta bir adada sıradışı ve sakin bir deniz tatili geçirmek isteyen tatilciler için güzel bir seçimdir.Devamı için..

** Puerto del Carmen için (bakın)

  • Tenerife : İspanya anakarasından çok uzaklarda, Cebelitarık boğazını geçip Atlantik Okyanusu’na geçildiğinde, Kuzey Afrika’da Fas’ın Atlantik Kıyıları’nın yaklaşık 100 km. açıklarında yer alan Kanarya Adaları’nın en büyüğü olan Tenerife, okyanusta bir adada sıradışı ve sakin bir deniz tatili geçirmek isteyen tatilciler için güzel bir seçimdir. Devamı için..

 
 
İspanya Sahilleri

  • Costa del Sol : İspanya’nın güneyindeki en popüler sahil kesimi ve tatil cennetidir. Costa del Sol “güneşin sahili” demektir. Cebelitarık ile Malaga arasındaki sahil kesimi olan Costa del Sol, yılda ortalama 300 gün güneşli havası ve 250 km.lik muhteşem sahil şeridi ile tatilcilere çok güzel bir deniz tatili ve su sporları olanağı sunmakta ve her yıl yüzbinlerce tatilciyi ağırlamaktadır. Avrupa’nın en iyi golf sahaları da Costa del Sol’ün iç kesimlerinde yer almaktadır. Devamı için..

** Torremolinos için (bakın)

  • Costa Blanca : İspanya’nın güneyindeki popüler sahil kesimi ve tatil cennetlerinden birisi konumundadır ve aynı zamanda İspanya’nın Akdeniz kıyısındaki en önemli bölgesidir. Costa Blanca “beyaz sahil” demektir. 200 km.lik güzel kumsalı ile Costa Blanca her yıl yüzbinlerce tatilciyi ağırlamaktadır. Devamı için..

** Benidorm için (bakın)

 
 

 
 
 
 

Önceki Sayfa ↔ Sonraki Sayfa

– İspanya ; Ana Klasöre dön –

 
 
 

İYİ GEZİLER… Artık , Barselona ve Madrid gezilerimizi inceleyebilirsiniz..

 
 

Madrid Gezi rehberine gidin ( Resime tıklayın)

skyline-madrid

 

Barselona Gezi rehberine gidin ( Resime tıklayın)

barcelonaat

 
 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir