Hollanda Gezisi

 
 
 

HOLLANDA  GEZİ  REHBERİ

 

Hollanda denince, herkesin aklına öncelikle Batı Avrupa’da bulunan bir ülke gelmekte. Aslında Hollanda, Karayipler’de de üç adası bulunan bir krallıktır. Parlamenter monarşiyle yönetilen ülkenin kökleri Cermen kabileleri ve Frizler gibi topluluklara dayanmaktadır.

1500-1700 ‘le ülkenin en refah dönemi olmakla beraber, günümüzdeki refah seviyesine bakarsak Hollanda’nın altın çağının bugün de devam ettiğini söyleyebilir. Ülkenin gelişip üst sıralarda olması Avrupa’nın diğer ülkelerinde güçlenen baskıcı rejimlerden kaçan zengin ve aydınların bu ülkeye göç etmesiyle başlar. Kozmopolit bir yapıya kavuşan ülke, özgürlükçü ekonomi politikaları sayesinde hızlı bir gelişim sürecine girmiştir. Günümüzde bir sanat ve kültür merkezi olan Hollanda, refahını keşifler çağında geliştirdiği ticaret ağına borçludur.Resmi dili, Flemenkçenin bir lehçesi olan Hollandacadır.

Aruba, Çuraçao, Sint Marteen ve Hollanda’dan oluşan Hollanda Krallığı, 12 eyaleti oluşturan 61 şehirden oluşur. Hollanda’nın en kalabalık şehri Amsterdam, Kuzey Hollanda eyaletinde, ikinci en kalabalık şehri Rotterdam ise Güney Hollanda eyaletindedir.

Hollanda, dünya üzerindeki en büyük lale tedarikçisidir. İlk lale soğanlarını Osmanlı İmparatorluğu’ndan alan Hollanda, bahar aylarında tam bir lale cennetine dönüşüyor.

Ülkede yaklaşık 1180 tane yel değirmeni var. onlar Hollanda’nın su ve arazi drenajını sağlıyor. Hollanda arazilerinin yaklaşık dörtte biri su seviyesinin altında. Bu durum da yel değirmenlerini, yer altındaki suyun pompalanması için mükemmel araçlara dönüştürüyor. Yel değirmenleri, aynı zamanda göletlerin kurutularak tarım arazisine dönüştürülmesini de sağlıyor.

Modern yaşamı, özgürlüğü, peyniri ve yel değirmenleri ile ünlü kasabaları, laleleri ve park alanları, kanalları, ünlü sokakları, güvenliği, tarihi evleri ve sanat müzeleri, bisiklet tur ve gezileri gibi pek çok atraksiyonları ile yaşanabilecek bir şehir…

Hollandalılar, boy ortalaması konusunda dünyanın en uzun milleti..

Hollanda’da nereler görülmeli (olmaz ise olmazları) →

  • Amsterdam ve yakın bölgesi (Edam, Volendam, Marken..)
  • Keukenhof
  • Utrecht
  • Efteling
  • Kinderdijk
  • Rotterdam

Bu merkezleri kesin görmek gerekli.. Vaktin ve imkanın olursa diğer yerleri…

** Hollanda bilgi içerikleri 2019-20 yılına günceldir!

 
 
kırmızıcizgi2
 
 

AMSTERDAM GEZİSİ

 

(Gezi tarihleri : 2011, 2019 – Güncel bilgiler → 2020)

 
kırmızıcizgi2
 
 
 

ROTTERDAM GEZİSİ

 

(Gezi tarihi : 2019 – Güncel bilgiler → 2020)

 
 
kırmızıcizgi2
 
 

LAHEY (DEN HAAG) GEZİSİ

 

(Gezi tarihi : 2019 – Güncel bilgiler → 2020)

 
 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 
kırmızıcizgi2
 

Beni İzleyin !..

insss
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir