Şikago Gezisi.3

 
 

ŞİKAGO GEZİSİ (Devam)

✵ Gezi tarihimiz 2009 / 2013, güncel bilgiler 2019-20 yılına aittir! ✵

 
 

Gezi Bölgesi.1 )  Down Town Gezisi :

b) Loop Gezi Alanı (kuzey)

Bu bölüm kent’in  Milenyum parkın  kuzeyinde kalan bölümü olup, North Michigan Ave.nin nehir kenarında sonlandığı yere kadar  (Chicago River Walk) sürecek gezi güzergahımızdır.Cadde; üzerinde yer alan yine devasa yüksek binalara ev sahipliği yapmaktadır.

northmiciganavenueroute2-maps

Milenyum park’ın önündeyiz. Yönümüz kuzey..North Michigan bulvarında yürüyeceğiz.. Sağlı sollu çok katlı binalar arasındayız..Cadde mağaza, restorant ve benzeri hareketli alanlara sahip..Hedefe olan uzaklık yaklaşık 1 km. kadar.

milenıumparkareaph

North Michigan Ave üzerinde konuşlanmış ünlü yapılara kısaca bakalım ;

Caddenin milenyum park’ın kuzey sınırını da oluşturan “Randolph Street” ile kesiştiği noktada, Prudential Plaza’ ya ait binaları göreceksiniz.İlki One Prudential olarak yapılmış, 1990 yılında tamamlanan 303 m. yükseklikteki ikinci yapısı Two Prudential plaza ile tüm kompleks tamamlanmıştır.

Prudential Buildingph2
Prudential Plaza

Hemen onun arkasında yükselen 346 m.lik dikdörtgen gökdelen de “The Aon Center-1973″ binasıdır (200 East Randolph Street)..

aoncenter
Aon center, Şikago

Caddenin 150 North Michigan Ave. adresinde The Smurfit-Stone Building” (The Crain Communications Building) ilginç çatı yapısı ile gözümüze çarpmakta : Epstein & Sons tasarımlı yapı, elmas’a benzer çatı yapısına sahip. Beyaz taşlarla işli, 41 katlı – 177 m. yükseklikte bu gökdelenin halk dilinde isimlendirilmesi “Diamond Building” dir.

Cadenin sol yanında, kuzey yönü ile bir biri sıra diğer yüksek yapılı binalarımız olacaktır ; 168 , 172, 174, 180 North Michigan Avenue (Lake Michigan Building)...

Bunlar arasında sol tarafta 230 North Michigan ‘da  “Carbide and Carbon Building” görülür.

1929 da inşa edilen cephesi siyah mermer ve granit yapıdaki koyu yeşil ve altın renkli işlemesiyle Şikago’nun örnek yapılarından olan 37 kat ve 153 m. yükseklikteki bina eskiden ofis olarak kullanılmaktayken günümüzde (2004) Hard Rock Hotel olarak hizmet vermektedir. Altında Hard Rock cafe yi göreceksiniz..

Carbide and Carbon Building1

Millennıum park alanından başlayıp kuzey yönünde ilerlediğimiz North Michigan bulvarı, yaklaşık 500 m. kadar sonra “Şikago nehri” kıyısında, şehir merkezini doğu-batı yönünde kesen “East Lower Wacker Drive” ile kesecektir. Burası Chicago RiverWalk & Michigan Avenue Bridge’e ev sahipliği yapar. .

Chicago RiverWalk_Michigan Avenue Bridge

Öncelikle ;  Du Sable Bridge olarak ta anılan” Michigan Bulvarı” köprüsünü tanıyalım;

 

Kısaca Şikago köprüleri

1883 yılında kentte ilk köprü yapılmış ve daha sonra devamı gelmiş. Şikago, dünyada içinde en çok köprü barındıran şehirdir. Şikago’da bulunan irili ufaklı 88 köprünün 53 tanesi hareketli köprülerdir. Michigan Avenue Köprüsü’nün bir yarısı kalkarken diğer yarısı sabit durabilir. Bu özelliğiyle dünyada tek örnektir. Köprüler, şehir içi ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırmıştır.

chicagophlogos (4)

 

Michigan Avenue Bridge ;

Edward Burnnett tasarımıyla 1920 yılında inşaa edilen köprü, Şikago’nun nehir üzerinde yer alan 20 önemli köprüden en başında yer alanıdır.256 feet (78 m) uzunluk, 96 feet (=30 m.) yüksekliğe sahiptir. Rulmanlarla ve vinç yardımıyla kalkıp açılabilen köprünün her bir yarım parçası 3350 ton ağırlığa sahiptir. Köprünün kuzey ve güney girişlerinde toplamda 4 adet kabartma heykel içeren anıtlar vardır. Fransız sanatçılar Louis Jolliet, Jacques Marquette, René de LaSalle ye ait olan bu çalışma ; kentin tarihinde yaşanmış 1871 yangını dahil bir çok anıya ve şehrin yeniden yapılanmasına itafen yapılmıştır. Bu heykelllerin yanında “Discoverers” olarak bilinen Fransız kaşifler Louis Joliet ve Jacques’a ait kabartma silüet işlemeli metal tabloda duvara gömülü olarak görülebilir. 


 

* Köprü altından , 1 -2 saat süreli tarihi ve mimari Şikago tekne turları mevcut !..  web

Chicago River – Şikago nehri ve River walk alanı ; Kentin bu bölümü nehir boyunca yürüme alanlarını içermekte.Burada  banklarda oturun, nehir boyunca yürüyün.. Riverwalk ayrıca kafeleri, tekne turlarını, su taksilerini , bisiklet kiralama ve diğer turlar için acentaları ve hareket noktalarını ve yerel esnaf tarafından yapılan el sanatları gibi market alanlarını içine alır.

Michigan ave. – köprü başından karşıya geçmeden merdivenlerden inerek nehir kıyısındaki ; Mc Cormick Tribune Bridgehouse & Chicago River Museum , Bridgehouse Museum (376 N Michigan Ave, Chicago, IL 60601 , web) gezi alanlarını bu bölgede bulabilirsiniz.. İsterseniz köprü bitişiğinden teknelere binip , Şikago nehir turuna katılın..

Bridgehouse Museum-Chicago
Chicago River Museum

Biz şimdilik köprü üzerinden karşıya geçmiyoruz. Köprüye girmeden solundan, Chicago River Walk nehir güzergahı ile yaklaşık 300 m. kadar batıya yürüyelim.

East Lower Wacker Drive caddesinin, North Wabash ave. (ki burası Irv Kupcinet köprü yoludur) ile kesiştiği köşede bronz bir anıt bulunur. Burası Şikago’nun “Heald Square” – Heald meydanı olarak bilinen yeridir (karşısında ilginç yapısı ile 2 bloktan ibaret Marina City var)..

Tarihte Nathan Heald (1810-1812) dönemin kale komutanı imiş, rütbesi yüzbaşı.. Kaleyi yerlilerden koruması ile tarihe geçmiş..Ve bu meydanın adı da onun anısına verilmiş.

Meydandaki bronz bir anıt ; George Washington-Robert Morris-Haym Solomon Memorial Anıtı olarak bilinmekte.

sculp-Healdsqu

George Washington-Robert Morris

Anıt, granit zemin üzerine bronz heykel figürünü içeririr. 1941 yılında Lorado Taft tarafından tasarlanan ve Leonard Crunelle tarafından tamamlanmış eserdir. Üniforması ile George Washington, İngiliz asıllı Robert Morris ile el sıkışırken, diğer yanında elini tuttuğu Polonyalı Yahudi göçmeni Hyam Salomon ile figüre edilmişitir. Her iki kişilik Amerikan devriminde finanas yardımı ile tarihe geçen iktisatçılar imiş.. Mimar, heykeli Heald’ı onurlandırmak amaçlı yapmış?. Anıtın hemen alt kısmında (merdivenle inin) Vietnam Savaşı gazileri müze alanı bulunur (Vietnam Veterans Memorial)(2005)( Veterans’ Memorial Park – Chicago Riverwalk, Chicago, IL 60601, Wabash Avenue ve State Street arasında yer alır – ki buraya Wabash Plaza‘da denmekte).

Vietnam Veterans Memorial

 

Anıtın tam karşı alanında Wacker Str. üzerinde (nehir arkamızda kalaacak şekilde) yer alan tepesi kubbeli bina ise “35 East Wacker /Jewelers’ Building” ‘ tir . 1927 yapımlı, 159 m. yüksekliği ve 40 katı ile bu bina eskiden (Pure Oil Building ve North American Life Insurance Building) Petrol şirket ve Kuzey American – Life- Hayat Sigorta Binası olarak da hizmet etmişitir.

35 East Wacker Drive

Buradan biraz daha batı yönünde yürüyelim.. Artık cadde adını Wabash Plaza’dan sonra “West Lower Wacker Drive” olarak değiştirecektir (batı caddesi). Riverwalk yürüme güzergahında nehirin karşı kıyısında (kuzey) Şikago’nun yine ünlü gökdelen silüeti çıkacaktır.. Bu cadde üzerinde ve nehir kıyısından bu manzaraları da fotoğraflayalım.. Burası “River North” bölgesidir.

 
Gezi Bölgesi.1 )  Down Town Gezisi :

c) River North bölgesi

downtown-rivernorthmap

Bu bölgede nehir üzerinde Wabash Plaza’dan sonra 5-6 köprü bulunmakta. Bu binaları ve orada yer alan caddeleri daha yakından görmek istersek, sık aralıklı köprülerden birinden karşı sahile (tarafa) geçebilirsiniz.Biz bulunduğumuz alandan fotoğraflamayı tercih ettik..Neler göreceğiz? Fotoğraf ; West Lower Wacker Drive ve Chicago River Walk yürüme alanından çekilmiştir ( Şikago nehrinin güneyi).

rivernorthseepanoramaph

Üstteki fotoğrafta sağdan itibaren görülen yapılar :  Trump International Hotel-Tower, MarinaCity (aralarında Irv Kupcinet köprüsü), 321 North Clark Bulding (camlı büyük yapı), kırmızı ve  çatıda saat olan Reid Murdoch Center ve yanındaki 300 north La Salle ve en soldaki yapıda Merchandise Mart’a ait görüntülerdir.Birde aynı görüntüye diğer köşeden bakalım..

rivernorthseepanoramaph2

 

Kısa kısa binalar hakkında:

İç içe geçmiş silindir görünümlü, camsı gökdelen Trump International Hotel & Tower Chicago (401 North Wabash Avenue adresindeki bu yapı, 2009 yılında tamamlanan 89 katlı ve 415 m. yüksekliği ile kentin 2. en yüksek binasıdır. web1web2

Trump_International_Hotel_and_Towerph

Ünlü milyarder, günümüzün ABD başkanı “Donald Trump” adına yapılmış, mimarlar Skidmore, Owings ve Merrill’dir.

Trump’ın arka cephesinde  yer alan diğer gökdelende (koyu gri renkli) bilinen diğer isimleriyle IBM Bulding / AMA Plaza‘dır (The Langham Chicago – Hotel web )(adres : 330 North Wabash Avenue , 60611 – Chicago.. 211 m. yükseklik, 56 katlı bina 1973 yılında tamamlanmıştır..

Marina City ( web ), adres : 300 N. State St.Chicago – IL

Şikago nehri kıyısında N State Str ile N Dearborn Str arasında vede Şikago River Walk (west) üzerinde iki silindir bina kompleksidir. Mısır koçanını andıran 1964’te tamamlanan 60 katlı bu kompleksin tasarım ve yapımı Bertrand Gold Berg ve asistanı Mies Van der Rohe’ a aittir. Kompleks : daireler, dinlenme tesisleri, ofisler, restoranlar, bankalar, bir tiyatro ve park alanı içerir. Beton yapının ilk 18 katı çok katlı otoparktır. Kompleksin giriş alanı Şikago nehir rıhtımı – River Walk üzerinde yer alır..

Marina city’nin hemen bitişiğinde House of Blues (night club) bulunur. 1996 açılan yer blues, caz, funk, rap ve dünya müzik ve müzisyenlerine ev sahipliği yapar ( web )

House of Blues
House of Blues

Kıyı boyunca yer alan diğer yapılarda: Reid Murdoch Center (Murdock Bulding, Central Office Building – 325 North LaSalle Drive, Chicago) (Şikago’nun en eski – 1914 – endüstriel gıda işletmesine ait 7 katlı betonerme depo binasıdır).Sağ yanındaki camlı bina da 321 North Clark Bulding olup; 35 katlı, 155 m. yüksekliktedir. Amerikan Barolar Birliği Ofis binasıdır (sol arka yanındaki beyaz olan da The Sterling bulding yer almaktadır)(aşağıya bakınız).

300 North LaSalle ; 60 katlı, 240 m yüksekliktedir (2009). Ofis olarak kullanılan bina çevre dostu yapı malzemeleri ile inşaa edilmiş ve  gün ışığından yararlanarak enerjisini kullanan teknik yapıya sahiptir.

La salle str. bridge/Chicago West River Walk’tan bir manzara:

chi_river_walk_West

Merchandise Mart binası (222 Merchandise Mart Plaza, Chicago). 1930 da Marshall Field and Company adına yapılan 104 m. yükseklikte 24 katlı betonarme bina Şikago’nun toptan eşya ve ticaretinin en büyük merkezidir. 370 bin m2 zemine oturan bu yerde parekende satışlarıyla da günümüzde bir çok moda, mobilya ev eşyası ve tasarım işletmesi bulunmaktadır. Dünyanın en büyük ticaret binalarından birisidir.Konferans seminer ve bir çok etkinliklere ev sahipliği yapar (web).

Merchandise Mart
 

River North yapıları ( toplu görünüm)

Buraları gördükten sonra Lower Wacker Dr üzerinden yürüyerek tekrardan Michigan Ave. köprüsüne geliyoruz.. Şimdiki yolculuk köprüden karşıya geçip “Magnificent Mile” üzerinden kuzey bölgesindeki göl kenarı “Oak Street Beach” olacaktır..

 

Gezi Bölgesi.1 )  Down Town Gezisi :

d) Magnificent Mile – Muhteşem Mil Gezi alanı

Magnificent Milemapsphchicago
Magnificent Mile – Yerleşim haritası

Magnificent Mile-Streetmap

 

Gezi Yol Güzergahı Haritası & Görülecekler :

Chicago_Magnificent_Mile_Attractions_Route_Map

North Michigan avenue (bulvarı), River Walk ve Michigan avenue (Du Sable Bridge) köprüsünden sonra adını değiştirmektedir ve bilinen adıyla Magnificent Mile ” Muhteşem Mil ” olarak isimlendirilmiştir.

Köprüden itibaren kuzeyde sonlandığı noktaya kadar (Oak street) yaklaşık 1 mil ( 1.5 km ) uzunluktaki bu cadde ; 450 üzerinde butik lüks mağazalara (Disney, Chanel, Burberry’s, Salvatöre Ferragamo ,Niketown, Victoria’s Secret, Tiffany’s, Bloomingdales, American Girl Place, Saks Fifth, vs..), restoranlar, lüks oteller, alışveriş merkezleri ile Şikago’nun en popüler, hareketli ve canlı merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır.

+ Bu alana ait tüm atraksiyon ve aktiviteler için tıklayınız.

+ Bölge Restoranları için tıklayınız.

 

Bu alanda göze çarpan önemli yapılar nelerdir, kısaca.. ;

muhtesemmilgirisph

 

Michigan ave.köprü girişinde  bir tarafta Wrigley bulding, diğer tarafta ise Tribune Tower binası ve bunun da yanı başında yer alan “InterContinental Chicago” = 505 North Michigan Avenue yer alacaktır. İçerisinde bulunan yüzlerce dükkan ve restoranı ile Water Tower Place (meydanı), 1871 büyük yangından tek harap olmadan kalan tarihi Water Tower (Su kulesi), Hancock Tower, Allerton Hotel ve Drake Hotel gibi ünlü otelleri içerir. Muhteşem Mil ve çevresi festivallere eğlencelere ışıl ışıl ve canlılığı ile ev sahipliği yapar. Near North Side bölgesinde kalan bu cadde; North Avenue, Lake Shore Drive, Oak Street, ve Clark Street ile çevrili Gold Coast semtine de komşudur. Semt ünlü yangın sonrası büyümüş, gelişmiş ve Şikago’nun zengin mahalleleri arasına katılmıştır.

 

Cadde üzerindeki mağaza ve kalabalığa bakarken bu arada ben sizlere bir kaç ünlü binaları tanıtayım..Şikago zaten yüksek binalar mekanı..Sağlı sollu caddemizde yer alan yapılar:

401 North Michigan Avenue ( Equitable bulding) :

Equitable bulding

1965 yılında tamamlanmış 139 m.lik , 35 katlı yapıdır. Hemen arkasındaki yapıda (454 North Columbus Drive, 60611 – Chicago) ; NBC Tower‘ dır. 1989 yapımlı 191 m. yükseklikteki bina 37 katlıdır (Michigan ave köprüsü ve River walk’tan NBC Tower).

NBCTower_M_bridge

Bu alanın hemen karşı tarafı, köprü bitiminin sol köşesi değişik mimari yapılı bina ile şekillenmiştir.

Wrigley Building : 400-410 North Michigan Avenue, Chicago, 60611 ..137 m. yükseklikte ve 27 kata sahiptir..

Wrigley Building2

Michigan köprünün kuzeyinde, beyaz, traverten yapılı, saat kulesi olan bir binadır. Merkez kapılarının hemen önünde Chicago nehrinin kıyısında tenha bir park bulunmaktadır. Geceleri aydınlatıldığında, son derece etkileyici bir görüntü ortaya çıkar.cephe sırlı terra cotta (pişmiş toprak) ile kaplıdır. İspanyada, Seville’deki Giralda Cathedral’inin kulesinden esinlenerek yapılmıştır. 75 yılı aşkın bir süredir, Wrigley Binası Chicago’nun en ilgi çekici yapılarından biri olarak kabul edilmiştir.

Muhteşem Mil’in bu kısımları Şikago’nun ünlü mimari yapılarını sık aralıkla içeren kısmıdır. Caddenin başı ve hemen sağ yanında ünlü bir binayıda görmekteyiz.

Tribune Tower : adres : 435 North Michigan Avenue, Chicago – 60611

trıbunetower

Köprü ve nehre yakın neo gotik yapılı binadır. 1922 yılında Chicago Daily Tribune’nin organize ettiği bir yarışma ile gündeme gelerek inşaa edildi. Raymond Hood ve John Mead Howells tasarımlı bina 1925 yılında tamamlanmış 34 katı ile 141 m. yüksekliğe erişmiştir. Binanın kulesi Fransadaki Rouen katedralinden etkilenerek yapılmıştır. 445 North Michigan Avenue – Chicago, IL 60611 adresiyle buralara yakın yerde Mc Cormick Tribune Freedom Museum bulunur.. Özellikle gençlere hitap eden bir müzedir.

Cadde üzerinde yine sağ tarafta (Tribune Tower yanında) Şikago’nun ve Magnificent Mile’ın mimari yapılarından biri daha gözümüze çarpacaktır..

505 North Michigan Avenue, 60611 – Chicago adresindeki, Inter Continental Chicago binasııdır (web)..

Inter Continentalph Chicago

1929 yapımlı bina, 45 kat ve 144 m. yüksekliğe sahiptir.

 

Muhteşem Mil’ i gezmeye devam .. Buralarda iken ; 520 North Michigan Avenue, Chicago adresindeki alışveriş ve eğlence merkezini ziyaret edin (The Shops at North Bridge – NordStrom , web)

NorthBridge

* Lego Store mağazası da bu alandadır.. 540 North Michigan Avenue de Marriott Chicago binasını da görmeyi unutmayın..

Cadde boyunca daha birçok yüksek yapılı binalar mevcuttur. Muhteşem Mil bir çok alışveriş imkanını ve restoranları cafeleri içinde barındırır.. Cadde özellikle yazın çiçek ve laleler ile süslüdür.

Yol güzergahında ; 701 North Michigan Avenue, Chicago adresinde Allerton Otel bulunur..
25 katlı ve 110 metre yüksekliktedir. 1924 yılında mimar Fugard tarafından yapılan bina, 1998 tarihinde otel olarak kullanılmaya başlanmıştır. Rönesans stillidir. İnşaatta dekoratif tuğla, yontu taş kullanılmıştır.

Otelin karşısında ,Muhteşem Mil caddesine paralel uzanan caddede (730 N State St Chicago, IL 60611), Şikago için ünlü olan Katolik Kilise Holy Name Cathedral Parish bulunur. 1871-1875 yılları arasında yapılmıştır. Yapının boyu: 71 metre, genişliği: 38 metredir ve 2000 kişinin oturarak ibadet edebileceği düzeni bulunmaktadır. Tavan yüksekliği: 46 metredir. Sivri kulesi: 64 metre yükselmektedir.

Holy Name Cathedral

Caddenin yaklaşık 2/3 kısmını yürüdükten sonra tarihinde yangın geçirmiş ancak bu yangında etkilenmemiş ünlü Su Kulesine (Water Tower) ulaşırız.. Burada bulunan tarihi yapı Chicago Old Water tower ve Pumping Station‘dır ( 806 North Michigan Avenue – Chicago, IL ).

Chicago Water Works Pumping Station

 

Bunun arkasında yükselen yapıda Water Tower Place‘tır (845 North Michigan Avenue, Chicago – 60611)( web ) ..

Water Tower Place

AVM Şikago’nun önde gelen alışveriş merkezlerindendir.Yüzden fazla mağaza restorant vs. sunmaktadır. Tarihi Su kulesinin – Old Water Tower hemen karşısında yer alır. Hafta içi saat 10 – 21, pazar : 11 – 18 saatleri açıktır.

Water Tower Place, Şikago’nun en önemli alışveriş noktalarındandır. Sekiz katlı alışveriş merkezinde toplamda 100′ den fazla mağaza ve restoran bulunuyor. Lord & Taylor, Banana Republic, J.Jill, Eileen Fisher, Nine West Lifestyle, The Sharper Image, GAP, Jacadi ve Studio Sterling Works burada yer alan isimlerden yalnızca birkaçıdır. Adres: 835 N. Michigan Avenue..

Old Water Tower : 806 N. Michigan Avenue / Tarihi su kulesi, 1871 yangınından Pompa istasyonu ile beraber tek sağlam kalmış yapıdır.

Old Water Tower

Tarihi yapı ; 800 N. Michigan Avenue – de bulunan bu yapı ; Magnificent Mile üzerinde yer alan modern John Hancock Center ve Water Tower Place gibi yüksek binalar arasında mimari açıdan tezat teşkil edebilmektedir. 1869 da kireçtaşı blokları kullanılarak yapılmıştır. Orta çağ kalesi görünümüyle neo gotik bir mimariye sahiptir.Bitişiğindeki pompa istasyonu ile birlikte William W. Boyington tarafından tasarlanan ve 47 m. yüksekliğe sahip kule yakın çevresindeki devasa gökdelenler arasında küçücük kalır. Gotik bir kale görünümündeki bina; aslen su dağıtımı yapma amacıyla kurulmuştur (basıncın ayarlnaması) ve günümüzde de şehir’e su pompalamaktadır. Kulenin alt kısmı, şehrin en büyük fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaktadır.Burada dinlenmek için güzel bir park alanıda mevcuttur.

Old Water Tower-3

Ayrıca burada yer alan ; Museum of Contemporary Art — 220 East Chicago Avenue – Chicago, IL 60611 adresinde ziyaret edilebilirsiniz. Çağdaş sanat müzesinde sinema heykel fotoğraf resim tarzı eserler sunulmaktadır.

 

Su kulesinin sol yanından , East Chicago ave. caddesi ile en kuzeyde East Cedar str. sınırları arasında olup, N State str. ile devam edecek olan Rush Street, bölgenin restoranlar ve cafe’ ler zincirini oluşturur. Buralar yemek konusunda en yoğun mekanlara ev sahipliği yapar.

Rush Street Restaurant Guide

Bu alanlar “Gold Coast” olarak da bilinir..

ADRESLER (yukarıdaki restoranlar için) :

+ RA Sushi Bar
1139 N State St
Chicago, IL 60610
312-239-6272

+ Bistrot Zinc
1131 North State Street
Chicago, IL 60611
(312) 337-1131

+ Carmines
1043 North Rush Street
Chicago, IL
(312) 988-7676

+ Tavern On Rush
1031 North Rush Street
Chicago, IL 60611
(312) 664-9600

Morton’s – SteakHause
1050 N. State St.
(312) 266-4820 , web

+ Gibsons Bar and Steakhouse
1028 North Rush Street
Chicago, IL 60611
(312) 266-8999

+ Hugos Frog Bar
1024 North Rush Street
Chicago, IL
(312) 640-0999

+ The Drawing room
937 N Rush Street
(312)266-2694 , web

+ Aroga Tea & cafe (web)

+ Downtown Dogs
804 North Rush Street
Chicago, IL 60611
(312) 951-5141

 

** Sonraki sayfada gezi devamı ;  Muhteşem Mil’in son bölümü vede Gold Coast gezi alanımız..

 
 
 

– Sonraki sayfa, Kent’i geziyoruz-

– Şikago ; Ana Klasöre dön –

 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir