Stuttgart, Yakın Çevreler (Böblingen-Heilbronn-Karlsruhe)

 
 

STUTTGART YAKIN BÖLGELER

( Aşağıdaki bilgiler internet alıntılıdır! )

 

 Böblingen

boblingen-stryakinph3

Stuttgart’ın 20 km kadar güney batısında bir kasaba..Merkez nüfusu 50 bin dolayında olan kasabaya Stuttgart’tan bölgesel trenler IC, R7 ile yada S1-11-60 tren hattı ile (Böblingen) ulaşım sağlarsınız.

boblingen6ph

Doğası, özellikle bisiklet yolları ile tipik Alman kasabası..İlgisini çekebilecek ve “Klasik Arabalar” tutkusu olanlar için ; Motorworld Region Stuttgart ( adres :Wolfgang-Brumme-Allee 55, Böblingen)(web) burada bulunmakta.

  • Bu adresten “Böblingen” şehir haritasını indirin.Sırada diğer şehirlerimiz var, kısaca bakalım..

Gezi Bölge Haritamız 

metropolticket-str_reg_zonesmap
 
 
Heilbronn – Öhringen (bölge-1)  web 

heilbronnareamaps1

Heilbronn Baden-Württemberg eyâletinin altıncı, Württemberg bölgesinin ise ikinci büyük şehridir (130 bin).En önemli gelir kaynağını Bağcılık, Gemicilik ve Biracılık’dan elde etmektedir. Önceden serbest imparatorluk şehri olan Heilbronn’un yerleşim merkezi Neckar Nehri kıyısındadır. Şu an Heilbronn hiçbir vilayete bağlı değildir ve yönetimini kendi kendine sağlamaktadır. Aynı zamanda Heilbronn, Baden-Württemberg’in kuzey doğusunun neredeyse tamamını kapsayan Heilbronn-Franken bölgesinin ekonomik merkezidir.Bölgede; arkeoloji, sanat, tren, doğa tarihi gibi müzeler var. Stuttgart’ın 55 km kadar kuzeyinde eski bir imparatorluk ve günümüzün şarap bölgesi..Bölge haritası

Neckar, Kocher, Jagst gibi sayısız akarsu ve nehir vadileri çevrili güzel manzaralara sahip bölge..Bölgenin doğusunda kalan Breitenauer göleti ve doğal parkını (kamp alanları! – web), yine doğuda “Schwäbisch-Fränkischer Wald” dağları eteklerinde yer alan naturel parkı, görün. Kaiserstraße 17 de turist info. var.. HNV- bölge ulaşımı için bakın.. biletler-ücretlendirme

+ Ulaşım  (metropolticket haricinde) :

Stuttgart Hbf (ana istasyon) ‘dan Heilbronn Hbf’ye (ana istasyon) giden tren bileti erken alımlarda 6.5 € dan başlar..Ortalama tek yön 12 € kadardır.Yol  35-45 dk kadar sürer.Trenler 00.15-23.15 arası günde 35-40 sefer kadardır ve tren istasyonu şehir merkezli konumdadır.Online bilgi-bilet

Otobüs ile ; Havaalanından (SAB) – yada Stuttgart Vaihingen Bus istasyonundan günde 10 sefer (saat 08-22), 6 € dan başlayan ücret iel yaklaşık 1.5 saat içinde Heilbronn central istasyonda olursunuz (bilet için).

Şehir içi ulaşım;

stadtbahn_heilbronn_netzplan
 
Heilbronn – Bölge merkezinden bir kaç alan :

  • Church of St. Kilian (Kilianskirche) : Neckar nehri kıyısında Kiliansplatz meydanındaki kilise..

* Kilisenin hemen yanı – Stadtgalerie Heilbronn olarak adlandırılan alışveriş mağazasına sizi çıkaracaktır..hediyelikler…

  • Astronomik saat – Astronomical Clock : Kilisenin kuzey bitişiğindeki yapı

astronomical-clockstryakin

  • Kranenstr. 14 adresinde yer alan Experimenta Heilbronn” isimli bilimsel deney odaları (web)…
  • Fleisch – Tarih müzesi : 1600’lerden kalan yapı günümüzde bir restoran..adres : Kramstraße 1
  • Merkezin biraz doğusunda nehir manzaralı “Pfühlpark” bölge parkı var (adres: Richard-Becker-Straße)
  • Kilisenin güneyinde Neckar nehir kıyısında başka bir park alanı – Wertwiesenpark ; Rose Garden rengarenk çiçekler ile dolu ..
  • Städtische Museen Heilbronn : Kilisenin hemen güneyinde..Deutschhofstraße 6 adresindeki müze

stadtische-museen-hell

 
Öhringen :

Heilbronn yakınlarındaki (doğusu)  Baden-Württemberg eyaletinde bir kasaba..15. yy dan kalma ortaçağ görünümlü, şirin yapıları ile tarihi bir alan..Bölge için detaylar buradan.
 
Schwäbisch Hall (2. bölge) – web

schwabisch-hallmaps0

schwaebisch-hallphs5

Nürnberg’e 140 , Stuttgart’a 100 km uzaklıkta bir şehir..Kent Baden-Württemberg kuzey-doğu kesiminde Kocher nehri vadisinde yer almaktadır. Schwäbisch Hall ortaçağ atmosferi, yüksek kalitesi ile samimi ve cazip bir kent’tir.Aynı zamanda da bölgeler üstü kültür ve sanat etkinlikleriyle, geleneğin çağdaşlıkla kesiştiği bir eğitim ve kültür şehridir.Tarihi binaları ve modern mimarisiyle göz doldurur.Ortaçağda Schwäbisch Hall’in önemi ve geçim kaynağı beyaz altın olarak kabul edilen tuz üzerine kurulmuştur.

schwabisch-hallmapsph

Belediye binası-Town Hall ve St. Michael kilisesi (kasabanın iki önemli yeri) Marktplatz meydanında bulunmakta…Meydanda bulunan  1509 yılından kalma gotik çeşme; Samson anıtı, Aziz Michael ve Aziz George heykelleri ile süslenmiş..

schwabisch_hall-marktplatz
 
Gross Comburg (Standort Comburg) :

gross-comburgph5

Özgün Romanesk kulesi ile yapılmış kilise, 1715 yılında Barok tarzı manastır olarak yenilenmiştir.Günümüzde Devlet Akademisi olarak eğitim vermekte.

Hallisch-Frankische Müzesi ve Hohenloher Açık hava Müzesi bölgenin tarihini gösterir sanat aktiviteleri arasında yer alır.

Kent geleneksel çocuk eğlence festivalinde uzunca bir geçmişe sahiptir. Ortaçağ döneminde brezeller dağıtılırmış, günümüzde ise bütün şehir merkezi büyük bir oyun alanına dönüştürülmüş.

Schwäbisch Hall’de her yıl baharın gelişi kutlanır. Pazar günü alışveriş için dükkanlar açıktır, şehir merkezinde renkli bir programlar yapılmakta.Çocuklara yönelik eskici pazarı, çiftçiler pazarı ile şenlik vardır..

Günümüzde de kutlanan Tuz üreticilerinin eğlencesi-tuz festivali geçmişi 14. yüzyıla kadar gitmekte..Schwäbisch Hall’de her yıl yaz sonuna doğru Yaz Gecesi Festivali kutlanmakta.Kocher’in yanında uzayan Park alanı bu festivalin mekanı..Şehir bir çok festivale ev sahipliği yapmakta..

** Bu arada Şehir,  Balıkesir ile kardeş şehir olmuştur (2006)

Ulaşım  (metropolticket haricinde) : Stuttgart’tan 1 saatte tren ile ulaşım mümkün (tek yön – 15 € dan iitibaren)..Dilerseniz  20 € dan itibaren, 1.5 saatte otobüs.1.. otobüs.2

 
Aalen (3. bölge) :

aalen_stryakinmaps

aalen_marktbrunnen

Aalen, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bir şehirdir. Stuttgart’ın yaklaşık 70 km doğusunda, Ulm’un ise 48 kilometre kuzeyinde bulunur.Ostalbkreis ilçesinin en büyük şehri ve başkentidir, Ostwürttemberg bölgesindeki en büyük şehir olma unvanını da taşımaktadır.

Aalen, yüzölçümü bakımından Stuttgart bölgesinde ikinci, Baden-Württemberg eyaletinde yedinci sıradadır.Şehir 13. yüzyılda kurulmuş, 1360 yılında şehir statüsü kazanmış, 1634 yılında bir yangın tarafından büyük ölçekli bir hasara uğratılmıştır. “Limes” Unesco Dünya miras listesindeki Roman arkeolojik müzesi burada yer alır.

Ulaşım (metropolticket haricinde)  : Stuttgart’tan 45-60 dk süreli Tren ulaşımı mevcut ( 16 € dan itibaren) // Otobüs – 16 €

 
Göppingen (4. bölge) :

goppingenstryakinmaps

marktplatz-rathausgoppingen

Güney Almanya, Baden-Württemberg Stuttgart Bölgesi kesiminde bir şehridir.Stuttgart’a 55 km kadar uzaktadır. Bu bölge Göppingen başkentidir. Hohenstaufen dağı vadisi, Fils nehiri yanında yer almaktadır.Rathaus Göppingen (belediye) ve Stadtkirche (kilise) (Bugün  konserler, konferanslar ve sergilere ev sahipliği yapmakta) Hauptstraße caddesi üzerinde yer alan görülecek mekanlarıdır.

Hohenstaufen Castle, kentin kuzey doğusunda, merkeze 8 km uzaklıkta dağ tepesinde bulunan (700 m.) ve  1871 yılından bu yana, Hohenstaufen Şatosu olarak ulusal bir anıt olarak kabul edilen edilen turistik yeridir..Buradan kasaba manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

Ulaşım için Tren bilgisine buradan bakın.

 
Pforzheim (5. bölge) :

pforzheimphmaps

Pforzheim, Almanya’nın güneybatısında bulunan Baden-Württemberg eyâletine ve Karlsruhe ili’ne bağlıdır. Şehir Stuttgart – Karlsruhe arasında (Stuttgart’tan 45 km uzakta), üç ırmağın (Wurm, Nagold ve Enz) birleşme noktasında antik Romalılar tarafından kurulmuştur. Pforzheim’da kuyumculuk ve saat yapımı sektörü gelişmiştir ve bu konularda dünyaca tanınmaktadır. Kuyumculuktaki ünü dolayisyla bu şehre “Goldstadt (Altın Şehir)” de denilmektedir.

Enz nehri ve köprüsü Horse Bridge (Rossbruecke) ile klasik Alman kasaba nehir kıyı evleri silüetini burada da göreceksiniz. Stadtbibliothek şehir kütüphanesi, Schlosşkirche St. Michael. Kilisesi, Alman asıllı humanist bilim adamı Johannes Reuchlin Anıtı görülecek yerlerdir.Dünyanın pek çok yerinden gelip eğitim alan üniversiteye sahip kent.Ayrıca tarihte ; Carl Benz’in 1888’de eşi ve çocuklarıyla, dünyanın ilk motorlu aracına binerek Mannheim’dan yola çıkıp, vardığı Alman kenti..

Maulbronn Manastır Kompleksi – web :

 Adres: Klosterhof Caddesi, No: 31, D-75433, Maulbronn

1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Maulbronn, Kuzey Alpler’de bulunan en eski ve en iyi korunmuş manastır kompleksidir.Stuttgart’ın 37 km kuzey batısında bulunan Maulbronn ilçesinin sınırında yer alan kompleks, 1147 yılında Cistercian rahipleri tarafından kurulmuş ve Hermann Hesse gibi nice dünya çapında ünlü düşünür, şair ve yazarın yetişmesini sağlamıştır.

Maulbronn Manastırı’na ulaşabilmek için önce Stuttgart Merkez Tren İstasyonu’ndan Muhlacker yönüne giden trenlere binip, Muhlacker istasyonunda inmelisiniz. Ardından indiğiniz noktadan direkt manastıra hareket eden 700 numaralı otobüs aracılığı ile toplam 1 saatlik yolculuk sonunda komplekse ulaşabilirsiniz.

Roma ve gotik mimari stillerinin bir karışımı olan manastır, görkemli yapısıyla görülmesi tavsiye edilen önemli bir tarihî gezi durağıdır.Ayrıca kompleks; ev sahipliği yaptığı rahiplerin gündelik yaşamını gözlemleme olanağı sunması açısından da, turistlere oldukça cazip gelmektedir.

Manastırın hemen dışında, Tiefer See Gölü’nü içerisinde barındıran derin bir ormanlık alan yer almaktadır. Doğa gezilerinden hoşlananların, mutlaka bu bölgeyi de ziyaret etmeleri önerilmektedir.
Manastırın ziyaret saatleri; kış mevsiminde 09.30 – 17.00, yaz mevsiminde ise 09.00 – 17.30 arasıdır.

 
Calw (6. bölge) :

calwstryakinph

market-square-calw

Almanya’nın Baden-Württemberg eyâletinde bulunan bir kenttir. Stuttgart’ın 50 km batısında yer alır.Kuzey Kara Ormanların (Schwarzwald) içinde yer alır. Ünlü Alman yazar Hermann Hesse burada doğmuştur.Tren ile ulaşım yaklaşık 1 saat sürmekte , tek yön 20 € dolayında.. Bilgi için bakınız. otobüs için buraya bakın..

 
Freudenstadt (7. bölge)

freudenstadtstryakin

freudenstadt

City of joy – sevilen şehir anlamına da gelen, havası,iklimi ve doğası ile tanınmış kent ; Duke Frederick I tarafından 1599 yılında kurulmuş, dünya savaşı görüp yeniden şekillenmiş tipik Alman kasabası..Kemerli evleri ile dikkat çeker..25 bin nüfusle kent kaplıca merkezi olup, gözde mekanları :
– Şehir merkezinde yer alan büyük pazar – çarşı
– Gotik / Rönesans Evangelist Lutheran Kilisesi
– Town Hall – Belediye ( müze içermekte)

Tren ulaşımı için bakınız.

 
Stuttgart – yakın bölgeler (Diğer)

Karlsruhe – web :

karlsruhestryakin

Baden Würtemberg eyaletinde yer alan 300.000 nüfuslu Fransız-Alman sınırına yakın şehir, Stuttgart’ın kuzey batısında 75 km kadar uzağında.. 6,5 km’lik bir kanalla batıdaki Ren nehirine bağlanan iç liman konumunda olan kentte, sanayi önemli ölçüde gelişmiştir.Schwarzwald, Vogesen ve Pfälzer Dağları arasında vede Rhein ovasındaki Karlsruhe, teknoloji ve bilimin merkezidir.Hukuksal alanda Almanya’nın en önemli merkezi olarak görülen şehirde Almanya Anayasa Mahkemesi bulunmaktadır. Mahkeme, 1933 yılında Leipzig’den Karlsruhe’ye taşınmıştır.Eski adıyla Karlsruhe Üniversitesi, yeni adıyla Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü‘nün gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda yaptığı çalışmalar ile çevresindeki büyük-küçük tüm teknoloji firmalarının gelişmesine de katkıda bulunmaktadır. Turizm için buraya bakın.

Şehir Haritası

karlsruhe_sehir-merkezi_haritasi

Cadde festi­val­leri ve Open-Air konserleri, sergiler, kültür ve hoş zaman geçirmek için ideal lokan­talara, kafelere ve barlara sahip kent ; 1715 yapımlı saray olan Schloss merkez alındığında, güneş ışınları (yelpaze) misali “fächer­för­mig” mimarisi ile 32 adet sokak ile yapılanmış bir şehircilik anlayışı vardır (yuvarlak halkalar tarzı).

Bir grup sarayları, bir ana cadde üzerinde pek çok dükkanları olan, bolca alışveriş yapılan mekanları ile zaman geçirmeniz mümkün..Karlsruhe Fine Art Museum (Hans-Thoma Str. 2-6)(Sanat müzesi), Karlsruhe PalaceKarlsruhe Castle (Schlossplatz)(1918 yılına kadar kale, Grand Dük’ünün ikamet alanı iken günümüzde müzedir) önemli gezi alanlarındandır.Doğası kısmen karadeniz bölgesini andırır.

Zkm adlı (ZKM Art and Media Centre) avrupanın en büyük video art müzesinin sahibidir (Kriegsstraße, Karlsruhe)

Karlsruhe’ün Bruchsal’dan sonra  2. en büyük banliyösü  Ettlingen kasabasıdır (tarihi: Roma imparatorluğu  dönemine uzanır) (web).

market_day_ettlingen

 

 
** Sonraki sayfada ; Yakın bölgeler, Tübingen …
 

.

 
 

Önceki Sayfa Sonraki Sayfa

Stuttgart ve Yakın Bölgeler – Klasöre dön

Stuttgart, Uzak Bölgeler – Klasöre dön

 

Almanya : Ana Klasöre dön

 
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir