Amsterdam, Yakın Bölgeler.1

 
 

AMSTERDAM YAKIN BÖLGE GEZİLERİ

 
Amsterdam’ın yakın gezi alanlarını iki bölümde inceleyebiliriz (Bilgiler 2019 yılı için günceldir!).

İlki, kentin merkezine çok yakın olup şehir içi toplu taşıma ile ulaşılan alanlar, diğeri ise; Yine şehir merkezli çıkış yaparak toplu taşıma kullanılıp ortalamada  40-60 dk. da varılabilecek gezi alanlarıdır..

Oosterdok bölgesi : “Oosterdokskade” olarak ta bilinen alan içinde kalan bir kaç gezi yeridir. Bu bölge terkedilmiş eski depoların, virane binaların bulunduğu alan iken ; Günümüzde yatırımla modern görünümlü yerleşim ve binalara dönüştürülmektedir. Yani rekreasyon döneminde bir yerdir. Gelecekte Hollanda’nın yeni kültür ve sanat merkezi olmak üzere modern mimari ile birleştirilerek gelişmektedir.

* Gezi yol haritamız

Ulaşım Haritası

GÖRÜLECEKLER :

1 – Nemo , 2 – Nederlands Scheepvaart Museum , 3 – Passengers Terminal & Muziekgebouw

Bu alanı gezmek için yol yürünebilir de..

Bus : 22-48-246-289-305-306-314 numaralı otobüllerle , yada tram no 26 ile ulaşımı sağlayabilirsiniz.

 

Nemo : Eğlence & Bilim center, web   ;

NEMO Science Museum, Oosterdok 2-1011 VX Amsterdam

Kent merkezine çok yakın bir konumda. Bir teknoloji ve bilim müzesi Mimari tarzı (mimarı Renzo Piano), aktiviteleri ile, çocuklarla birlikte büyüklerin de ilgisini çekmekte.

Gemi’ye benzer yapısı ile 1923 yılından beri varlığını sürdürüyor.Yüzlerce oyun ve ilginç deneylerle çocuklar için bulunmaz fırsat.  Müzesi’nin giriş ücreti 17,5 / ind : 8,75 € – 4 yaş altı ücretsiz <2019>. I Amsterdam City Card ya da Museumkaart varsa ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Bilim müzesi her gün 10:00 – 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.Müze 3 katlı ve üstte restoran var.

Ulaşım ; Bus/otobüs ►22-48-246-289 (Kadijksplein), 305-306-314 (I-Jtunnel)
 
Hollanda Deniz Müzesi- Scheepvaartmuseum ;

Nemo’nun karşı alanında bulunur.Beyaz bir bina ve önündeki eski tarz yelkenli gemi, Ulusal Denizcilik Müzesidir (web).

1650 lere ait yapı ; Hollanda donanmasına ait silah ve mühimmatlar saklamak için kullanılıyordu. 1973 yılından sonra müze haline getirilmiştir. Eski ve yakın dönem gemi model ve maketleri, teknik çizimler ve gemicilikte kullanılan aletler sergileniyor. Amsterdam VOC adı verilen gemi ilk seferini 1749 yılında yapmış,ancak Manş Denizi üzerindeyken, bir kaza sonucu batmıştır. 1969 yılında İngiltere’nin deniz kısında batık bulunmuştur.Günümüzde hala denizdedir.Müzenin önündeki gemi bunun modelidir.Müze girişi : Tam bilet 16,5 €, saat 09-17 arası..

 

Passenger Terminal – PTA  : Amsterdam Yolcu terminali yıllık 200 bin yolcuya hizmet verel limandır.Liman 600 m.lik uzunluğa sahip iskelesi ile  25 km sonra açık denize ulaşıldığı bir konumdadır. 26 numaralı tramvay ile ulaşın (Muziekgebouw Bimhuis).

 
Muziekgebouw : Çağdaş müzik ve diğer konserlere ev sahipliği yapan 2005 yapımlı müzik merkezi…Ulaşım aynen PTA gibidir.

 
 

AMSTERDAM YAKIN GEZİ BÖLGELERİ   (2019 yılına günceldir)

Amsterdam denince akla genelde kanllar, bira, lale ve çiçek bahçeleri, yel değirmenleri, peynirler gelmekte.. Mutlaka Amsterdam tarih ve yapılarıyla birlikte yalnızca merkez şehir’ den ibaret değildir. Güzellikleri ve eski görünümleriyle birlikte nice alanları da vardır.

Merkeze yakın, yeşillik ve gölet-su parkı misali cennetvari tabiatı ile göz dolduran alanları vardır.

Genelde Amsterdam’ın kuzeyinde kalan bu su cenneti yerlere otobüs ve trenle rahatlıkla ulaşırsınız.

Amsterdam’a gelmişken en az 1 günü buralara ayırın.. Olmaz ise olmaz denilebilecek gidilesi 2 bölgemiz mutlaka olmalıdır.

İlki, şehir merkezine yakın (15-20 km) alanları tarihi eski yerleşim alanı olan balıkçı köyleri (deniz kenarı) ile Hollanda peynir çiflikleri diğeri de ; Hollanda için ünlü olan yel değirmenleri bölgesidir.

Bunlar arasında en yaygın gezi alanı olarak bölgesel turların düzenlediği; Volendam, Marken ve Zaansa schans yörelerini kapsayan 6-8 saatlik tur gezileri olacaktır. Bu alanlar kendi başınıza daha ekonomik olarak da, ayrı ayrı gezilebilir. Ancak, özellikle Volendam’dan yel değirmeni görülecek Zaansa’ya girmek biraz eziyetli olduğundan özellikle zaman açısından da elvirişliolacak bir tur programı satın alın, yada ayni güne ikisini planlamayıp farklı günlerde gezin!..

60 € bedel ile başlayan balıkçı köylerini ve değirmenleri ; Amsterdam haraketli , genelde saat 09.00 ve 14.30 olmak üzere günlük 2 çıkışlı tura katılın.Tur süresi 5.5 ve 6.5 saat dolayında olacaktır..Tur’da Türkçe dahil 16 dilde anlatım var.. doğrudan bilet al

yada ► acenta tur  bakınız..

** Ayrıca tur fiatına Amsterdam için geçerli 1 saat ücretsiz tekne turuda dahilidir. Kış programında aksama yada aktivitenin olmadığı günler olabilir!.

 

Aşağıda farklı alternatifli başka turlarıda göreceksiniz.

Tur acenta 1

kırmızıcizgi2

 

Waterland Balıkçı Köyleri (Su Cenneti gezi alanları)

Amsterdam’ın hemen kuzeyinde ve yanıbaşında “pitoresk (tablo)” olarak adlandırılan  cennet misali köyleri içine alan bölgedir (Kuzey Hollanda). Markermeer Gölü boyunca uzanan, irili ufaklı muhteşem  bu köyler ve kasabalar ; Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Watergang ve Zuiderwoude’dir.

Bölge için; Yerel tur, özel araç, taxi yada  Amsterdam Merkezinden kalkan EBS otobüsleri ile bölge kolayca ziyaret edilebilir.

Buralara yolculuk ederken, uçsuz bucaksız gibi gözüken tarım arazilerini, otlayan hayvanları, piramit çatılı çiftlik evlerini görerek geziniz daha da renklenir.

Köylerin hepsi birbirinden güzel olmakla birlikte Broek in Waterland, Holyslot en güzel iki tanesidir. Bu köyleri gezerken; Su kenarındaki o güzel evleri (pencereden bakıldığında sanki terkedilmiş misali, çok eşya içermeyen konutları), çiçekli bahçeleri ve arnavut kaldırımı yolları size bir masaldaymışsınız hissini verir. Kafelerde kek eşliğinde  kahvenizi yudumlayın.

Bölge için küçük not : Eğer kendiniz otobüs ile (ki Amsterdam toplu taşımasıdır) geziyorsanız, Volendam’a gitmek için önce → Monnickendam’a gitmeniz ve buradan aktarma yapmanız gerekir ki böylece Monnickendam’ı da görmüş olursunuz.

 

Bölgeye Ulaşım Nasıl? – (2019)

Toplu taşıma araçları ile Waterland bölgesini dolaşmanın en iyi yolu bölgesel otobüslerdir. Yerel otobüs şirketi olan EBS, kırmızı ve gri renkli  R-NET markalı otobüsleri kullanarak bölge genelinde düzenli hizmetler sunarlar. Bu modern otobüsler ücretsiz Wi-Fi erişimine sahiptir ve tekerlekli sandalye kullanımına uygundur. EBS, Waterland’daki tüm ana kasabaları, köyleri ve ilgi çekici yerleri kapsayan gezi güzergahlı, in – bin yapacağınız otobüs hatlıdır.

Otobüsler Amsterdam Merkez Tren garı üzerinden, merdivenlerle çıkılarak (yön ve hat – kalkış saat bilgileri yol üzerinde mevcut) sahile bakan üst kat Otobüs terminalinden kalkarlar.Terminalde, bilet ofisi mevcut. İsterseniz Merkez tren garı karşısındaki Turist İnfo dan da bilet temin edebilirsiniz.Otobüs içinden kaptandan da bilet alabilirsiniz.

Ben yalnızca Kuzey Hollanda balıkçı köylerini gün içi gezer, bir yerde yemek yer sonra da Amsterdam’a dönerim derseniz (değirmenlere gitmeden!) en uygun seçenek “Waterland day tickets” günlük bileti almanız olacaktır.

Bilet Amsterdamın kuzeyindeki yakın alanda geçer (EBS nakliye şirketi, bölgesel hatlar). Bilet ve gezi bölgesi-güzergah ve hatlar için deteylar (burada).

Güzergah ve Hatlar (2019)

3 ana, 1 ara (beyaz) güzergah var..

 

  • Buradan bilet alın.1* ( Bazen online  % 10 indirim var!)
  • Buradan bilet alın.2
  • Tam bilet 10 € , 4-12 yaş : 3 €, 4 yaş altı free..(2020 yılı)
  • Biletler otobüse ilk binişte aktive edilmelidir! (okutun) .. Ve aktive olan bilet, o günü izleyen  saat 00.59 a kadar geçerlidir..Yani bilet aktive olduğu saatinden sonraki tam gün (24 saat) geçmez!..
  • Bilet Schiphol havaalanı transferlerinde geçerli değildir..Ancak; Amsterdam merkezi toplu taşımada geçerlidir. Yine ; Arriva, Veolia gibi veya yörenin bölgesel trenlerinde,  bölgesel otobüs hatlarında geçerli olacaktır.
  • Hatlar ve otobüsler için biletin geçerli olduğu sürece, her yöne sınırsız/yön farkı olmadan in-bin seçeneği vardır.

 

Waterland destinasyonları için otobüs numaraları – 2019 yılı :

Broek in Waterland (312/314/315/316), Edam (110/312/314/316), Marken ve Monnickendam (315) ve Volendam (316)’ dır.

Daha ilerisi için ► Graft-De Rijp (301), Hoorn (314), Middenbeemster (306) ve Purmerend’e (110/301/306) hatlarını kullanarak ulaşımı sağlayın.

Monnickendam’dan → Volendam, Edam ve Hoorn’a giden otobüslerin ana yolda durduğunu unutmayın!. Marken otobüsü Monnickendam’a gider ve kilisenin yanında duracaktır!.

Ek not : Zaanse Schans yel değirmenleri ve Keukenhof çiçek bahçesi gibi diğer ilgi çekici yerlere , Haarlem bölgesi, Hollanda’nın en güzel ortaçağ kalelerinden biri olan “Amsterdam Castle Muiderslot” kalesine de gitmek isterseniz ;

  • Amsterdam & Region Travel Ticket / Amsterdam Bölgesel Seyahat Kartını alın..

**  Mart-mayıs aylarında, lale bahçeleri –  Keukenhof için → (Arriva otobüsü 858) hattı kullanacaksınız..

Bu kullanışlı çok amaçlı bilet, otobüs, tramvay, tren ve metro gibi Amsterdamın genel ulaşım araç ve hatlarında, Schiphol havaalanı transferlerinde, NS trenleri,  bölgesel otobüsler (Connexxion ve EBS Waterland hizmetleri dahil) ile tüm GVB Amsterdam otobüsleri, metro ve tramvaylarında  “günü” kadar geçer (1-2-3 gün).Yanında birde şehir haritası var.

  • Bilet temin yer ve bilgisi için (Bknz).
  • GVB Biletleri ve Bilgisi → Amsterdam Merkez İstasyonu (Stationsplein), Bijlmer ArenA İstasyonu, Noord İstasyonu ve Zuid İstasyonu
  • EBS Biletleri ve Bilgisi → Amsterdam Merkez İstasyonu (IJ Nehri tarafı), Purmerend Tramplein, Edam otobüs durağı
  • Connexxion Biletleri ve Bilgisi → Amsterdam Schiphol Havalimanı (Schiphol Plaza)

Seçenekler, Tam bilet : 1 günlük / 19.50 € .. 2 günlük / 28 € .. 3 günlük / 36.5 € (2020 yılı)

Biletler :

  • Sadece 2. sınıf için geçerlidir.
  • Amsterdam Bölgesi Seyahat Bileti Thalys ve Eurostar için geçerli değildir
  •  Gün →  saat 00: 00’da başlar ve ertesi gün 04: 00’da sona erer. Geçerlilik ilk kez giriş yaptığınız andan itibaren başlayacaktır.
  • Biletler iade edilemez.

Dikkat : Amsterdam da birde “Amsterdam Travel (Tourist) Ticket” isimli bir bilet daha vardır. Bu seyahat kartı da 1-2-3 günlük (17-22.5-28 €) olup (2019), Tüm Amsterdam toplu taşıma ve havalimanı transferlerinde geçerlidir. Regional/ Bölgesel Seyahat Bileti ise ; ayrıca EBS ve Connexxion’un bölgesel toplu taşıma hatlarına erişimi de sağlar.

 

Bu bilgiler sonrası bu köyleri gezmeye başlayalım.. Amsterdam merkez tren garı üzerinden EBS otobüsüne biniyoruz (no.312/314/315/316) ..

İlk durak Broek in Waterland

Bu çok şirin balıkçı köyü 14. yy dan kalma özel yapılı evleri ile bölgenin sıklıkla ilk gezi alanıdır. Amsterdam merkez tren garından kalkan bölgesel otobüsle (8 km) yaklaşık 15 dk. ya buraya ulaşırsınız.Otobüsten inip, karayolu ve geçiti geçip köye ilk adım attığınızda sanki bölge terkedilmiş yer izlenimini verebilmekte..İnsanlar nerede ? diye merak sarabilir.Tam bir sessizlik abidesi..Huzur alanı.. belki uzak mesafelerde çiftçiler, otlayan hayvanları görmek mümkün.Renkli, piramit misali çiftlik evlerinin önünde özel araçlar var.. İnsanlar nerede idi ?.. ben  o gezimde anlayamadım!.. Evler az eşya ile doldurulmuş, sıklıkla perdeler açık.. İçeri bakmaktan utanabiliyor insan.. Bazı evlerde küçük bir masada çifler birşeyler yemekte.. Gezenler mi? sıklıkla motorsiklet yada bisiklet ile..Hareket ve gürültü nadir..

Tarihinde Hindistan ile baharat ticareti yapmış köy..17. yy a kadar böyle bir balaıkçı köyü iken, sonra tarım ve hayvancılık başlamış.

Bölge ev hanımlarının takıntılı temizliği ile ünlü Hollanda’nın en zengin köyü olarak bilinir. 1811 de Napolyon buraya ziyarete gelmiş, evin bakıcısı tarafından Napolyon durdurulup ayakkabıları çıkartılmış..Öykü böyle..

Şu an 2000 dolayında insan yaşamakta imiş.. Geçmişin (18-19 yy) zenginler mekanı..Günümüzde de ayni görünüm hakim (bence). Eski ahşap evlerin birde, oyulmuş özel tören kapıları var. Bu kapılar ; Evlilik ve cenaze törenlerinde kullanılmaktaymış.Bacalardaki taş karolar, cadıların uçmalarını önlemek amaçlıymış?!.

Evler dar sokak ve su kanalları ile (sokak) birbirine bağlanır. Tarihi kilisesi-Aziz Nicholas (denizcilerin koruyucu azizi Aziz Nicholas’a ithaf edilmiştir) ve bazı alanlardaki cafe’leri, huzurdan sonra göze çarpan diğer özelliğidir.

17. yy a ait ünlü ev (Het Beroemde Huis) köyde “Broe” türü evlere örnek.. O yüzyıla ait renkli tablolar içerir.Konak galiba kiralanabiliyor?.. Ancak restoran olarak günlük hizmetleride varmış..

Başka ne mi yapılır?.Huzur ve yeşillik sizi dinlendiri ise..Kringloopwinkel bit pazarını gezersiniz..

 

Bölgeden kareler, 2019


 

Şimdi karayoluna dönüp, indiğimiz EBS otobüs durağından 315 no.lu otobüsü bekliyoruz (15-25 dk).. Yolculuk 15 dk. sonrası Monnickendam..Monnickendam Merkezi’ne gitmek için ineceğiniz durak Nieuwpoortslaan, Monnickendam olacaktır.

Not : Eğer siz, Edam-Volendam-Marken-Monnickendam dörtlüsünü yapacaksanız 316 numaralı otobüsle yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Ama bu durumda Volendam’dan deniz yolu ile Marken’e geçmeniz en kolay yol olacaktır… “Yok ters rotayı yapacağım ben” derseniz 316 numara yerine 315 ile başlamanız en doğru yol olacaktır…karar sizin..

 

Monnickendam,

Bölgenin en eski, durağan görünümlü kasabasıdır.Deniz ticareti merkezli konumu ile 1500 lerde yangınlar,  badireler atlatmıştır. EBS durağında inince kasabanın hemen girişinde sizi ünlü kilisesi De Grote Kerk karşılar. Buradan kasabaya girmiş olursunuz.

Noordeinde buranın en önemli caddesi…

Cadde ilerledikçe sizi bir müzeye çıkarır. Waterland Museum..Müze girişi 5 €..

Monnickendam’ın Noordeinde Caddesi’nden sonra en ilgi çekici noktası kasabanın limanı.

Gerçekten ufak ama tarihi bir çok gemiyi barındırmasıyla oldukça etkileyici bir liman.Küçük liman, halen balıkçı gemilerine hizmet veriyor. Bunların pek çoğu, artık özel kişilerce işletiliyormuş, yaz sezonunda gezi tekneleri olarak da kullanılıyorlarmış.Rıhtım boyunca uzanan küçük “fabrikalar” da, tuttukları yılanbalıklarını işlenirmiş. Yazları; kasaba tezgahlarında satışa sunulan günlük balıklardan satın alabilirsiniz. Limanda bulunan balık restoranlarına da gidebilirsiniz.

 

Gezimize devam edelim.. Monnickendam sonrası 2 seçenek var..

1 – 315 numaralı EBS bölgesel otobüsü ile Marken’e gitmek ve oradan ; Marken expres teknesi ile (kişi başı tam : tek yön 8.5 €, çift yön 13.75 €, ind./4-11 yaş : % 50 ) Volendam’a geçmek olacaktır (tekneler 30-45 dk periyot ile kalkar, vesile ile kuzey denizinde 25 dk seyahat etmiş olursunuz!). Volendam sonrası, 316 nolu otobüsle Edam yaparsınız..

2 – Yok tekne maliyetli derseniz; zaten elinizde EBS için tam gün bilet var, Marken’i atlayıp ;

Monnickendam’dan 316 ile Volendam’a oradan ayni hat ile Edam’a gidip gezdikten sonra tekrar Monnickendama dönüp, 315 ile marken yapabilirsiniz.Takdir sizin.. Biz  315 otobüs ile Marken’e gittik (15 dk).

 

Marken,

Marken eski bir ada..Bir tünel yol yapılarak (1950), yarım ada olmuş.Ulaşımda kolaylaşmış.Amsterdam’dan 45 dk. mesafede.

Marken kasaba girişi – EBS durağı (Kerkbuurt) ;

Köprü kasabanın giriş noktası (Beatrix Köprüsü)…

Kazıklar üzerinde duran yeşil tahta evleri, daracık ara sokakları ve küçük limanı ile bir balıkçı kasabası.Evlerinin büyük kısmı bakımlı, siyah ve yeşil renklerde.Dikkat edilirse bazı evlerin ufak tepeler üzerinde kurulu olduğunu bazılarının da alt katının sadece tuğla ile örülü olduğunu göreceksiniz.Kanallar şehri (Su seviyesi altında kalma ve sel – su baskını korunma amaçlı)

Tahta Ayakkabı Atölyesi (Wooden Shoe Factory), Marker Müzesi ve Beatrix Köprüsü görülecek yerler arasında.Eğer yürür giderim derseniz, adanın doğu ucunda  “Paard van Marken”-Horse of Marken isimli deniz fenerini görün..Marken’in atı anlamına geliyor, şeklini ata benzettikleri için bu ismi vermişler.

Marker müzesi geleneksel olarak döşenmiş eski bir Marken evi, Marken halkının geleneksel kıyafetlerini görebilir ve Marken tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kasabanın girişinde bulunan hediyelik eşya ve “klompen” dükkanını gezilecek ilk mekan (Clog mağazası). Burada eskiden yerel halkın giydiği, düğün için, tarlada çalışmak için, günlük giymek için ayrı ayrı yaptığı tahta ayakkabı “klompen”ler ilginizi çekebilir. 20-30 € ya kendisini yada 3-4 € ya çift magnetini alabilirsiniz.

Dar yollar, ahşap kaplı evler, kanallar ve üzerindeki ahşap köprüler..

Marken’in küçük kilisesi Grote Kerk de Marken’de görebileceğiniz yerler arasında.

Sırası gelmişken, Marken için yemek programı fazlaca yapmayın..Volendam’a bırakın.Limanda bulunan seyyar balıkçıların “haaring- çiğ balık” i tadabilirsiniz.

 

Kasaba’dan kareler, 2019 …

Bura sonrası yolculuk Volendam ( ister Marken expres tekne ile 30 dk. aister, uzun yol seçenekli EBS otobüs seçeneği ile 1 saate…

 

Volendam,

Belki de bölgenin en turistik alanı.. Volendam kasabaların en büyüğü, çok daha fazla dükkan ve kafe ile dolu bir yer. Volendam, IJsselmeer Gölü kıyısında, eski bir balıkçı kasabası.

Eski bir liman olan bu şehir bugün eski balıkçı tekneleri ve geleneksel kıyafetleriyle popüler hale gelmiş önemli ve turistik bir yerdir.Geleneksel kıyafet ile fotoğraf çektirebilirsiniz.

Dijk üzerinde bulunan cafe ve restoranlar, Volendam ziyaretçilerine geleneksel lezzetleri tattırmaktadır. Balıkçı kasabası olduğundan Volendam’a gelmişken tadına bakılacak en önemli yiyecek şüphesiz balıktır!

Volendam çiğ olarak yenen Haring balığı ve Kibbeling adlı balık kızartmasıyla ünlü.

Güzel ahşap yapılı evleri, bahçeleri, yürüme ile yorulmayacağınız sokakları,  sahil şeridine konumlandırılmış tahta ayakkabı dükkanları, hediyelik eşya satan dükkanları, lezzetli balık  yiyebileceğiniz restoranlar ve peynir fabrikalarıyla ünlü.. Sahile vardığınızda birçok fotoğraf dükkanı ve hediyelik eşya dükkanı görüyorsunuz.

Magnet ve menzeri hediyelikler için hem ideal hem uygun.. Kasabadaki “Többen” hediyelik mağazsına bir bakın.

Nisan’dan Eylül’e kadar alışveriş yapmanın mümkün olduğu Alkmaar peynir pazarı da bu tarihler arasında orada olan ziyaretçilerimiz için, yerel lezzetleri tatma fırsatını bulacakları farklı bir etkinliktir.

Woltje’s Waffles çeşitlerini mağazalarda (liman kenarı) hem tadın hem alın..

Cheese Factory Müzesi ve Mağazası bir başka alışveriş yeri..Hem peynir yapım ve tadımı hem alımı için ideal mekan..Temmuz-ağustos ayı içinde 1 ay süren peynir festivali var!

 

Kasabadan kareler…

Burayı da gördükten sonra son ziyaretimizi Edam’a yapıyoruz.. 316 no.lu otobüs ile….

 

Edam,

Bu kasaba da sakin ve huzurlu bir bölge..1870’li yıllarda yapılan ve hala günümüzde kullanılan kaldıraçlı köprülerin bulunduğu, kanalları köprüleri ve ayni isimli peyniri ile ünlü bir kasaba.  Edam Müzesi, Grote Kerk Kilisesi ve Peynir Pazarı görülecekler arasında yer alıyor..

Buraya Volendam sonrası geldiğinizde, durağan yaşantısı sizi de etkiler olacaktır. Bence peynir merakınız varsa biraz zaman ayırın..Yoksa; diğer bölgelere zamanı harcayın..Yada Edam’da sukunet ve doğası ile biraz huzur bulun ve dinlenin.. 1 saat yeter!..

 

Bölgeden kareler, 2019 …

 
 

Önceki Sayfa ↔ Sonraki Sayfa

Amsterdam- Ana klasöre dön

 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir