Roatan , Honduras . 2

 
 
 

Roatán İsland (Honduras)

(Roatan Adası, Devam..)

✵ Gezi tarihimiz 2013, güncel bilgiler 2020 yılına aittir! ✵

 
 

Adayı yakından tanıyalım :

İlk olarak gemimizin bizi bıraktığı Liman alanı hakkında bilgi paylaşalım ..

 

– Limanlar –

Cruise_port_roatan

Roatan’s Mahogany Bay Cruise Terminal


 

Liman ve Terminal’den


 

Liman ;

Tesis Roatan adasının güneybatı kıyısında, yerel Dixon Koyu olarak bilinen şaşırtıcı güzel bir bölgede yer almaktadır. Hava alanına yakın bir konumdadır. Liman’a hemen yakın, ayni zamanda Carnival ve diğer şirketlere ait bir plaj alanı bulunur.Tesis 2010 yılında açılmıştır. Video

roatanvillagemap

Ayni anda büyük 2 gemiyi ve 8000 kişilik yolcu kapasitesini karşılayabilme özelliğine sahiptir. 2 farklı rıhtım ile, 20 dönümlük Cruise Center alanı rahat bir alışveriş imkanını da sunacaktır (Kompleks: Duty Free, restoran ve barlar, snack bar, eczane, hediyelik eşya ve diğer turistik amaçlı bir dizi mağazalar içermekte). Mahogany Bay Beach (plajı), yaklaşık 250 m. uzunluktaki beyaz kumsalı, plaj voleybolları, su sporları olanaklarıyla rahat bir tatil geçirmenizi sağlar.

Mahogany Bay beach –

Liman & Cruise center Yerleşim Planı

Terminal içinde alış veriş yapacağınız mekanlar rahatlıkla gezilebilir..Ayak üstü birşeyler atıştırma ve bir şeyler içme imkanlarıda bulunmakta..


 

Bölgeyi tanımak amaçlı önce Liman Plajına (Mahogany Bay beach, video ) gidelim…

– beach , map / harita –

mahoganybay_beachmap

Şimdi ister gün boyu tam bilet 14 $ verip , sınırsız kullanacağınız telesiyej‘ e binin (bence gereksiz!, belki çocuklar için eğlenceli olur, yada tam gün o plajda kalmayı planlamakta vede liman’a gidip gelmeyi planlamakta iseniz belki olabilir..) yada çiçekler ve yeşillikler arasından, rıhtım yürüme yolu ve tahta köprüyü kullanarak yaklaşık 8 – 10 dk. da plaja ulaşın.

Plajda şezlon, şemsiye ücretsizdir → Carnival yolcularına!..

Telesiyej : 365 m. uzunlukta, 20 m. yükseklikte seyreden çelik tellere bağlı bir taşıma sistemidir ( video ).

Ve burada sıcacık berrak denizin ve kumsalın keyfini çıkartın.. Kumsal alanında yemek imkanı mevcut..

Cruise_port_roatan

 

Mahogany Bay beach, Liman’ın hemen yanı başında güzel bir plaj ..isterseniz tüm günü (yaklaşık 6-7 saat) burada geçrebilirsiniz..Biz burayı gördükten sonra ada için küçük bir gezi planladık.. Zamanımız fazla değil.. Plaj ve yaakın çevre gezisi haricinde bir programımız olmayacak..

Dikkat! → Gemiden de ada atraksiyonları için tur satın alabilirsiniz !

 

Kısaca Ada Ulaşımı :

  • Roatan üzerinde yürümek → Buraya tatile geliyorsanız ve West End’ de ya da West Bay’ deki sahilde kalıyorsanız, gitmeniz gereken her yere muhtemelen yürüyeceksiniz. Akılda tutun, buradaki yollar oldukça dar ve kıvrımlıdır, bu nedenle geceleri ana yolda yürümek önerilmez. Ayrıca West End’deki ana caddenin bir yaya yolu olmadığını unutmayın. Trafik bazen orada oldukça yoğun bir şekilde ilerliyor, bu nedenle nerede yürüdüğünüzün farkında olmanız gerekiyor.
  • Toplu Taşıma ile ulaşım →  Otobüsler gün boyunca Coxen Hole ve West End arasında her 15 dakikada bir kalkar (Coxen Hole’daki pazarın karşısından – HB Warren süpermarketinin karşısında kalıyor.
    ).
    Otobüsler  Oak Ridge’e hareket ile, yeni feribot terminalinde durur ve Fransız Limanı, Polly Tilly Bight ve Punta Gorda’dan geçerler.
  • Roatan’da minibüsler → Limandan kalkan yerel minibüsler ; Coxen Hole (hava alanına yakın) için pazar günleri daha seyrek , günlük saat 17′ e kadar çalışmakta .Yolculuk başına 1-2 $ talep ederler.
  • Roatan Bölgesel  Otobüsleri → Halk otobüsleri iki farklı rotaya ayrılıyor. Doğu ucunda Oak Ridge-Coxen Hole rotası var. Batı ucunda Coxen Hole-West End rotası var. Her iki rotada da otobüsler yaklaşık 20 dakikada bir geçiyor. Roatan’daki otobüsler / Midibus olup ortalama 14 yolcu kapasitelidir. Genellikle minibüsün önündeki ve / veya arkasındaki levha rotayı (örneğin Coxen Hole-Sandy Bay-West End) ifade eder (ancak her zaman değil). Taksilerden daha ucuzdurlar ve taksilerden daha uzun süreli yolculuk yapar, ancak sık sık çalışması avantajdır.  Sandy Bay ile West End arasındaki otobüsler 1 $ kalkış bedellidir.Ücret genelde inişte ““baja” yada  “gracias”  ifadesi ile bizdeki “inecek var” uyarısı ile ödenmekte!. Pazar günleri otobüs yoktur.Resmi otobüs durağı da yoktur, otobüsü durdurmak istiyorsanız işaret etmeniz gerekir.
    Otobüs güzergah boyunca olduğu sürece istediğiniz yerde durur. Otobüsten  inmek istediğinizi bildirmek için “baja!” diye uyarı gerekir.
  • Roatan’da Scooter / Motosiklet → Tatilcilerin çoğunluğu temel ulaşım için scooter veya motosiklet kullanıyor. Scooter, büyük eşya taşımaya gerek kalmadan uzun süre burada yaşayanlarımız için en ucuz seçenektir. En büyük sorun uygun olmayan yolda trafik kazaları! Bu nedenle temkinli yaklaşılan ulaşım şeklidir, karar sizin.
  • Su taksileri → Adanın her iki ucunda da sizi gezebilecek motorlu tekneler var. Doğu ucunda motorlu dory tekneler, ana yolun ve Pandy Kasabasına doğru giden toprak yolun kesişme noktasında, Oak Ridge’de bulunur. Su taksilerini halk otobüslerinin son durağında da bulabilirsiniz (Belediye binasına giden yolun önündedir). Bu su taksileri sizi Jonesville, Pandy Town ve Calabash Bight gibi komşu bölgelere götürür. West End ve West Bay arasında kişi başı 3-5 $ karşılığında çalışır (en az 4 kişi, bu yüzden başkalarının katılmasını beklemeniz gerekebilir). Ayrıca, adada sadece tekne erişimi olan yerler var, dolayısı ile başka seçeneğiniz kalmıyor.! Oak Ridge’den Port Royal’e ve diğer komşu bölgelere su taksileri mevcuttur. Daha fazla bilgi için BJs Backyard in Oak Ridge’e başvurun.
  • Taksi fiyatları şoföre ve adanın hangi bölgesinden gittiğinize bağlı olarak fiat belirler yani değişkendir. En ucuz seçenek daima “colectivo” yani kolektif işletme taxileridir. Bunlat yoldan yolcu alırlar... En pahalı seçenek de  “un viaje” ya dabildik vip/kişiye özel seyahatidir ve size hizmet eder. Sadece güvenilir ve taksi numaraları boyalı olan taksilerle seyahat etmelisiniz.Her taksi şoförü, taksi organizasyonu tarafındanbelirlenmiş tarifeye sahip olmalıdır. Çoğu zaman gece yolculuk yapacaksanız oran biraz artacaktır.Yeşil üniformalı Turist Polisleri taxi ile olan uyuşmazlık ve şikayetler için görevdeler.

 
Bizim tercihimiz Taxi oldu..

Taksi’ye binerek adayı şöyle bir gezelim dedik..

Cruise Terminal Center – Bu tesis alanını terk edince hemen sol yanda (gemi ve liman arkamızda kalacak) taksi’lerin olduğu (ayni zamanda rent a car) alana ulaştık.. Pazarlık payı zor oldu. Taksiciler anlaşmışlar fazla bir indirimi koparmak size kalmış..Orta mesafeli bir ada alanına gidiş dönüş ve makul süre beklemeli (toplamda 3 -4 saat) taksi tutarı o dönemde (2013) 100 $ civarı tutmuştu.. buda en fazla 4 yolcu içindir..Yani kişi başına 25 $ .. kötü bir rakam değildi. Bu arada ada’da dolar – $ geçmekte.. ama aklınızda olsun, para birimleri (HD : Honduran Lempira’sıdır) ( 1 $ = 25.03 HD Lempira / 1 TL = 3.57 HD – 2020 ).

Dolambaçlı ve ormanlık arazideki yollardan ne kadar yürünebilirdi ki? Kestirme yolu bulmak zor.. ada genişliği 6 km. kadar. Zaman çok değil..Yürüyerek ve kestirmeden ulaşım için arazi müsait değil..Kısacası ulaşımda taksi alternatifi bizim için tek başına kaldı..

** yanlız iseniz araç giderini paylaşmak için başka bir arkadaş beklersiniz belki..

Roatan için tüm transport ve ulaşım bilgilerine buradan yada  buradan ulaşın.

Ada içi : araç , minibüs , bisiklet yada scooters , motorsiklet kiralamak isterseniz ; Web 1  web 2  /  Web3

 

Ada içinde nereler görülmeli ? Öneriler nedir ?

roatantourist_maps

Fotoğrafta da görüldüğü gibi, adanın batı kesimi yani kara parçasının yaklaşık 1/3 sol yarısı ; Turistik amaçlı gezi ve aktivitelerin yapılabildiği alan olacaktır..Turizm açısından yoğunluk bu parçada toplanmıştır.

  • West Bay ve West End : Adanın en ünlü plaj alanlarıdır..Sahil , deniz ,su sporları ve dalış imkanı yanı sıra ,restoranları ve kalabalık turist sayısı ve 3 ATM imkanı ile görülecek yerlerdendir.
  • Sandy Bay : West End’in hemen kuzeyinde yer alır.. Roatan Institute of Marine Scienc / Roatan deniz bilimleri enstitüsü, Roatan müzesi, Carambola bahçeleri bulunmakta..Burası dünya standartlarında dalış merkezine sahiptir.
  • Coxen Hole : Adanın merkezi konumundadır (Centrum).Roatan Town olarak ta isimlendirilir. Hediyelikler ve bankalar bu alanda toplanmıştır. Hava alanı bu bölgeye konuşlanmıştır. Merkezi konumda olmasına rağmen turistlerin fazla ilgi göstermediği alanlardandır.. Tarihi mekan sayılabilir.Bu bölge adalar grubunun başkenti konumundadır.
  • Fransız Harbour / French Harbour : Batı Karayipler’de bulunan büyük balıkçı filolarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Fransız Harbour aynı zamanda çeşitli bankaları barındırır ve yakınında bir Iguana Çiftliği vardır.
  • Punta Gorda : Roatan’daki Garifuna – etnia topluluğuna ait (Afrika, Orta amerika, Karayiplere özel bir etnik kültüre sahip topluluk) bir bölge ..Salı çarşamba ve cuma gösteriler yapmakta..web

Gelelim bizim araç kaptanına →  Zaten liman çıkışında, kendilerini sizlere sunan ve balıklama atlayan bir yığın seçenek sunacak insanlar olacak..Fiatlara dikkat!.. Biz Türk’ler iyi pazarlık yaparız..Ancak belli bir kota’ları var, bunun altına hiç birisi pazarlığa girmemekte .. unutmayın size sunulan ilk fiatı sakın dikkate almayın!

Bizler fazla uzaklara gitmeyeceğiz.. Daha önce deimya pazarlık kısa sürdü..

Bilinen sahil ve plajlar ve yakın çevre için toplamda 3 – 4 saat sürecek, o da beklemeli. Gidiş dönüş (dolambaçlı olan yollarda 50 km. lik ortalama mesafe yol almayı planladık + denize girmeyi).= 2013 için 4 kişide 100 $..

 

Roatan’da bazı alanlara / tesislere olan yaklaşık mesafeler ( km )

 

ADA Plajları :
Nerede ise, Adanın her yeri kumsal – yani alabildiğine plaj.. Ancak bilinenleri ile en popüler plaj denince 2 alan önerilmekte..Zaten adanın sol yarısı turistik açıdan en yoğun gezi alanlarını kapsamakta (Haritada ,Liman ve hava alanının sol tarafında kalan ada parçası)..

Plaj uzunlukları & mesafeleri ;

  • West Bay Plajı (yaklaşık olarak 1,3 km)
  • Half Moon Bay Plajı (yaklaşık olarak 5,4 km)
  • Marbella Plajı (yaklaşık olarak 21,6 km)
  • Fantasy Adası Plajı (yaklaşık olarak 26,2 km)

West End ve West Bay Beach plaj alanları (Bizim hedef programımız)..

Hava alanı ve Cruise liman bölgesinin / Mahogany Bay ‘ın solunda kalan alandan yola çıkıp önce adanın en batı ucunda yer alan West Bay’a sonra da West End plaj bölgesini ziyaret edeceğiz.

Roatan’dan bir kaç görünüm (araba ile giderken gözümüze takılanlar) ;


 

Roatan için tüm plajlar halka açık olması beklenirken, bazı özel mülk sahiplerine ait alanlardan yaralanmak ve plajı kullanmak istenirse kişi başı 10 – 15 $ giriş ücreti istenebilmektedir.. Çoğu tesis ; en az bu kadar bir harcama yaptığınızda (içecek ve yemek) size bunun karşılığında şezlong ve şemsiye’yi ücretsiz sunmakta..Süre sınırlaması yok..Yani pahalı değil, en azından 10 dolar için hem kumsal’dan ve denizden, hem şemsiye & şezlong’tan vede en azından 1 adet içecekten yararlanmış olacaksınız..

İki plaj arası (West Bay – End) mesafe kara yolu ile 6 km. kadardır..İsterseniz karşılıklı olarak su taxileri (water taxi, saat 08 – 18 arası) ile 2.5-3 $ bedel ödeyerek halk plajı alanlarına ulaşımı sağlayabilirsiniz..

Water Taxi için ulaşım örnekleri :   Buradan.1Buradan.2

 

Plajlar →

West Bay / West End kıyaslaması : sahili kum ağırlıklı (West End ‘te çim ağırlıklı), tempo olarak yavaş ve sakin (West End’te tempolu ve hareketli), konaklama ve yaşam orta – üst seviyede (West end’te geniş bir dağılımda, her keseye uyar), Çoklu dil konuşma fazla değil (West End’te sıklıkla), seyrek restoran sayısı (West End’te sık restoran mevcut), dalış mağazaları ve kursiyer programı sıklıkla değil (West End’te daha sık), Minibus yok (West end’te Coxen Hole çalışan münibüs hattı var).

  • West Bay Beach :

West_Bay_mpass

Roatan için en iyi plajlardan birisidir.Mercan kayaları, palmiye ağaçları, canlı deniz yaşamı, berrak suları, dalış imkanları, restoran ve canlı müzik imkanı, tropikal bitki örtüsü ile göz doldurur. İnfinity Bay Beach Resort (web) : bu tesis plaj alanında bulunan iyi tesislerden birisi imiş ?. Bundan sonrası plaj alanı West End beach olarak devam edecektir. West Bay’da bulunan başka bir tesis te San Simon Beach Club’tür..Buda önerilmekte..

West Bay Beach – Plajlar / Tesisler :

Tabiyana Beach ; Henry Morgan Resort ; İnfinyt Bay Resort ; West Bay Village ; Coral Sans Condos ; Paradise beach ; Banarama Dive and Resort ; Vintage Peark ; Bech Clun San Simon ; The Mayan PrincessResort ; Emerald Beach ; Fosters Resort

Tabyana Beach ve the Henry Morgan Resort için →  iyi oldukları söylenen plaj alanları ve tesislerdir.

Bu bölgede (West Bay) bir birine yakın 3 plaj alanı mevcut.

west_bay_maps

     

  • 1- Bananarama Dive & Beach Resort, web  :

– Harita –

bananaramabeach

Tesis hem günü birlik plaj alanı ve restoran hem de konaklamalı 5* dalma merkezli, resort otel olarak hizmet vermektedir. Biz plajından yararlandık .. kişi başı en az 15 $‘lık gıda & içecek karşılığında : kumsalda şezlong – şemsiye ve kumsala servis imkanı sağlamış olduk.. Daha fazla harcama size kalmış…

Bu alandan fotoğraflar..

     

  • 2- Henry Morgan Resort, web :

West Bay Beach Roatan, IB3100, Honduras

Roatan bölgesinde, plaja sıfır, tam donanımlı spa, plaj & bar tarzı resort otel.

     

  • 3- Tabyana Beach, video :

Berrak suyu, mercan kayaları, beyaz kumu, orman alanı, palmiye ağaçları ve sessizliği ile bilinen plaj’dır. Gemi acentasından 2 -3 saatlik tur’u 50 $’a alabilirsiniz (Gidiş dönüş, içecek, plaj konaklama, şemsiye – şezlong, şnorpel ile dalış ( 12 yaş üstü ) fiata dahil.. sahilde ızgara tarzı yemek ve alış veriş & hediyelik imkanı mevcut.. Sunset House, bilgi web : Bu plaj alanında bulunan güzel bir konaklama yeridir. Bu alanlarda Mercan kayalarına dalma merağı olanlar için : dalış klubü (web), otel & dalış ( kombine hizmet ).

 
West End Beach plaj ve tesisler :

West_end_village_map

West End plaj alanlarına giriş genellikle ücretsizdir.Bu sizin için avantaj olacak ise , aradaki yaklaşık 5 – 6 km. yolu 3 $ karşılığındaki bedeli su taxi’lerine verip değerlendirebilirsiniz ( Kumsal alan daha az , yeşil – çim alanı daha yoğun bölgedir ! ).

West End Village çok büyük dalış operatörlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Village : oteller, pansiyonlar , apartlar , kabin ve kiralık evleri içermekte – zevkinize ve bütçenize uygun ne olursa olsun biri size uygun olabilir. Restoranlar, barlar, marketler ve internet kafeler her şey, kısa bir yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Honduras ve Küba puro’ları satan mini marketler mevcut..West End aynı zamanda sahil boyunca yelken, deniz kanosu, binicilik, derin deniz balıkçılığı ve daha fazlası gibi çeşitli aktiviteleri sunmakta..

West End Yürüme turu ( Video )

  • The Beach House at Half Moon Bay : West end’te bulunan hoş bir tesis (web)..

 West end bölgesinin biraz kuzey kanadında yer alan mekandan söz edelim..

  • Anthony’s Key Resort, Web , Video :

 adres : Sandy Bay, Roatan, Bay Islands, Honduras

Karayiplerde küçük bir adada, Sandy körfezinde, 56 rustik ahşap Bungalow evlerinde 40 yıldır, profesyonel olarak Roatan adasında dalış imkanlarını sunan tanınmış bir tesistir.. İlgilenenler incelesin..

PADI DiveMaster C ourse sertifikalı / Profesyonel – Eğitimli hocalar ile Dalış Kurs programı sunar ( web) .. Tesis Yunus araştırma ve eğitim merkezinin bir parçasıdır.Roatan Institute for Marine Sciences (RIMS) / Roatan Deniz Bilimleri Enstitüsü eğitmenleri tarafından eğitilen yunus balıklarının faaliyet ve gösterilerine tanık olacağınız sahil kesimine hareket edeceğiniz nokta bu alandan başlayacaktır. Gruplar halinde teknelerle alınıp, yunus eğitim merkezinde eğitmenlerle beraber yunusları izler ve temas edebilirsiniz hatta onlar ile dalabilirsiniz (Tel kafesle kapalı bu alanda 30 dk. kadar misafir olacaksınız). Her şey dahil sistemli tesiste ayrıca ; Spa, binicilik, kano ve eğlence imkanlarıda mevcut.. Ada ve aktiviteler için verilen su taksi hizmetleri ücretsizdir. Büyük bir plaj & kumsal imkanı maalesef yoktur..

HD – gecelik iki kişi ücreti (2020) > 500 $ ? .. Bazen 7 gece promosyon fiatı ile, toplamda – oda seçeneğine göre ; 1000 – 1500 $ fiat almak ta mümkün imiş? ! Derin dalışlarda ; C ? tipi sertifika isteniyormuş ! araştırmalı bilginize..

 

Roatan’da başka sahil kesiminde plajlar mutlaka vardır..Bunlardan bir ikisini daha paylaşayım..Sonrakiler ve daha fazlasını detayları ile siz araştırın..

 

Bundan sonraki Roatan bölge gezi yazıları tarafımdan görülmemiştir..İnternet kaynaklı bilgilere dayanacaktır..

+ Hotel Ejecutivo Las Palmas Beach / Pirate Beach (Las Palmas Beach Express) , Video :

LasPalmas_Beach (1)

Adres : Dixon Cove, Roatan, 34101

Tropikal bitki ve ağaçlarla kaplı plaj, batık gemiler, korsan kıyafetli personel ile bir sahil keyfi için..

 

+ Maya Key, Private Island , web , video1 video2 :

12 dönümlük bir ada içinde kurulu bir tesisitir. Ada’ya 3 dk. lık mesafede, tropikal ve doğal bitki florası, berrak denizi ve ince kumsal alanı, büyük havuzu, dalış imkanları, hayvan barınakları / maymunlar, yaban kedileri, sürüngenler, esnaf pazarı, yemyeşil bahçe alanları, yöresel açık büfe yemekler, Etnik Honduras Sanat sergi merkezi ve pek çok aktivite bu ada’da.. Günü birlik giriş imkanları ile ; ister kendi başınıza, ister gemiden tur satın alınarak buraları gezin. Pazartesi – cumartesi / saat 07 – 16 arası açıktır.

 

ADA İÇİN DİĞER AKTİVİTELER :

+ Carambola Gardens (Sandy Bay, Honduras), web , video :

Carambola_Gardens

Anthony’s Key Resort (Sandy Bay) yolunun karşı alanında kalan 16 hektar – 40 dönüm’lük doğal bir bahçe’de “Çikolata Ağacı” ve dünyaca ünlü Honduras Mahogany Ağaçları dahil olmak üzere ; orkide, şifalı bitkiler, egzotik baharatlar ve tropikal meyve ağaçları, eğrelti otları, kaju fıstık ağaçları, çiçekli bitkiler de dahil olmak üzere pek çok botanik çiçek ve ağaçları görmek isterseniz buraya gelin..Butterfly Farm – 20 tür kelebek çeşidi, papağan, sinek kuşı ve yaban hayatını belgelemek için iyi bir mekan .. Beach Town yani West End kasaba yerleşimine 10 dk. lık mesafede yer alır.. Magnificent Royal Poincianas isimli ana giriş kapısından girilince tarihi ile koruma altındaki “Iguana Wall” – İguana Duvar alanında İguanaları ve papağanları görebilirsiniz.. Bir orman yürüme, bir de bahçe yürüme alanı vardır.

Genel giriş Ücreti : $ 8.00 , cumartesi hariç: saat 09 -17 arası , 2013

Tour bedeli , rehberli : $15.00

7 yaş altı free.

+ Katamaran Yelkenli ve Şnorkel ile dalmak / Catamaran Sail & Snorkel : web 1 , web 2 

25 m.lik catamaran tarzı içi döşeli tekne ile karayip sularında gezip, yaklaşık 1 saatlik gezme yanında demir atıp şnorkel ile yüzme zevkini tatabileceğiniz bir aktivitedir. Mercan kayalıkları ve tropikal balıkları izleyin. Hafif yemek ve içecek ücrete dahil olacaktır.

 

+ Gumbalimba Park , web , video :

gumbalimbapark

West bay – Honduras

Mahogany Bay Cruise Center’dan 25 dk. lık mesafede, adanın kuzey batı yönünde bulunan sahil park alanıdır. 20 dönümlük arazide koruma altındaki maymunlar, serbest dolanan envai çeşit kuşlar, ağaç ve bitki örtüsü içinde göletler, şelale ve köprüler, Coxen’s Cave (mağarasında) : yer alan korsan figürler, hediyelik eşya satışı yapan mağazalar, cafe’ler, su sporu sunan olanaklar hepsi burada.. İsteyen bir grup buradan catamaran gezisine katılıp su altı dalış imkanından da yararlanır..

Not : gemiden bu hizmet + Tabyana Beach aktivitesi = tam & indirimli , 90 $ dolayı  ..

 

+ Zip-Line Adventure Tour / Ziplİne macera Turları , video , web :

Zipline ülkemizede yeni girmiş bir outdoor spor macerasıdır. Açık havada doğa ile başbaşa yapılan bu spor türünde; kaya duvarları ve ağaçlar arasında gerili çelik halatlar üzerinde, katılımcılara sağlanan özel donanımlar ve makara sistemleri vasıtasıyla kayma faaliyetidir. Orman içerisindeki ağaçlar üzerine kurulmuş olan çelik teller üzerinde yaklaşık 50 km/s bir hızla bir ağaçtan diğer ağaca boşlukta hızlı bir şekilde kayan katılımcılar boşluk hissini ve heyecanını yaşadığı söylemekte (ben denemedim !).

Mohagany bay cruise center bitişiğinde bulunan ClipN’Zip center 150 dönüme sahip ormanlık alanda bu aktiviteyi (Zip line Canopy tour) sizlere sunacaktır..

Bölge ve aktivite için : videolar , zip line – harita, ÜCRET : 60 $ , çalışma saatleri : 07 -17 / Pazartesi – Cumartesi, ( Coxen Hole & Mahogany Bay terminal Zip Line Map)

West Bay – Gumbalimba Park alanında 17 ayrı platformda ( Monkey Trail Canopy tour bir örnek işletmedir ) bu zevki tadabilirsiniz..

roatan_atrac_tour

 

İnternet’ten derlediğim bazı ada aktiviteleri ve ücretler için paylaşım yapayım (Bilgiler için sizde araştırın! Güvenirlik ? emin değilim)

Adada ücret karşılığı iş yapan gönüllü tur acentaları yada rehberler var..Tabi ne derece güvenilir ve pazarlık payları vardır ? orası meçhull..

Grup sayısına göre gün içinde sizleri Gemi limanlarından almaktalar..

Ortalama fiatlar / örnek kişisel web.1web.2 :

 

2013 yılı araştırmama ile → Best of Roatan Tour : Kişi başı 85 $ ile ; 5 saat süreli, West Bay ve West End plajları, bu alanlarda dinlenme, şnorkel ile dalış, yemek, Canopy Zip Line, kasabanın gezi ve alışveriş imkanı, ulaşım dahil fiatlardır..

 

Ve  Roatan’a veda..

roatan_bye

 

 * Sonraki yolculuk , Orta Amerikada yer alan bir başka ülke → Beliz’e yolculuk.

 
 
 

Önceki Sayfa   ←

– Cruise Gezileri ; Ana Klasöre dön –

 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir