İsla de Cozumel,México.2

 
 
 

Cozumel Mexico

(konu devamı)

 
 

✵ Gezi tarihimiz 2013, güncel bilgiler 2020 yılına aittir! ✵

 
 
 

Bölge Gezi Haritası

cozumelturistmaps1
 
** İngilizce – Cozumel Turist rehberi (pdf, 37 sayfa – 2013 ) Buradan
 
 

COZUMEL ÖNEMLİ ALANLAR GEZİ HARİTASI

cozumeltopatractionmaps
 

1 ) Chankanaab Park (Parque Chankanaab)/ Chankanaab National Marine Park, web 


 

Addres : Avenida Rafael E. Melgar / South Coastal Road 5 miles, Cozumel Ziyaret : saat 08 – 16

Cozumel DownTown – şehir merkezinin hemen güneyinde, ana karayolundan yaklaşık 9 km. mesafede bulunan eko arkeolajik park alanıdır. 1980 sonrası milli park olarak yaban hayatını koruma altına alınmış bir parktır. Maya harabeleri yanı sıra ; Bahçeleriyle beraber yunus, deniz aslanları ve bir kaç aktivite için gösteri alanıdır. Alandan meraklı iseniz vede sertifikanız var ise dalış için bilgi alın.. Ek ücret karşılığında fok ve yunuslarla beraber yüzebilirisiniz.. Plajlar ve diğer aktiviteler ek ücrete tabidir. Cennet ortamında, yüzmek, dalmak ve Dolphin Discovery tarafından sunulan yunus gösterilerine katılmak isterseniz tam yerindesiniz.. Ayrıca ; Çocuk oyun alanları, hammock’s area denilen dinlenme ve rahatlama deprtmanları gibi alanlarda düşünülmüş..detay ve aktiviteler / web

 

National Park Plaj alanı ( Harita )

Chankanaab : Maya dilinde küçük deniz anlamına gelmekte..

 
 

2 ) Cozumel Cruise Port :

 

Turizmde Cozumel için en büyük pay Gemiler ile gelen yabancılar tarafından sağlanmaktadır. Adada 3 adet büyük tonajlı gemiler için Liman imkanı bulunmakta..

Punta Langosta Port (Norwegian, Disney, Seven Seas şirket gemileri) : San Miguel’in hemen yanı başında…

International Pier Port (Royal Caribbean and Celebrity) : San Miguel’in güneyinde, taksi ile hemen yada yürüyerek 30 dk. lık mesafede ..

Puerta Maya Dock Terminal (Carnival) : İnt. Pier Port’un hemen güneyinde, San Miguel’e taksi ile 10 dk. mesafede ( 6 – 7 $ )

 
 

3 ) El Mirador Lookout :

Cozumel’in beyaz kumları ile uzanan doğu sahil şeridi ve plaj alanlarıdır.Bu alan yaban hayatı ve ormanlık alan ile iç içedir. Sahil boyunca bar ve dükkanlar bulunmakta..Kayalık ve engebeli alanları fazladır. Gel git havzaları ve dalgalı denizi ile batı sahil alanı gibi gelişememiştir.

 
 

4 ) Faro Celerain Eco Park / Faro de Punta Celerain (Punta Sur), web :

Adres : Carretera Costera Sur Km 27, Cozumel ( South Coastal Road 15 miles, 27 km ) – Ziyaret : saat , 9 – 16

Punta Sur, Cozumel’in tarihi ve ekolojik parkıdır.Çok güzel bir plaj alanı, egzotik kuşlar ve yaban hayatı, doğal ortamında timsah’ların dolandığı bir mekandır. Colombia Lagün’ü, panoramik doğa manzarası, tarihi Celarain deniz feneri görüleceklerdendir. Beyaz kumsalı, şnorkelli dalış imkanları ve küçük bir deniz müze evi ile tatilin keyifini çıkarın. Duş, Wc, mini cafe imkanı mevcut.. Lagün üzerinden tekne kiralayıp belki timsahlarla oyun oynayabilirisniz !

 
 

5 ) Museum of the Island of Cozumel, Web :

Address: Avenida Rafael Melgar and Avenida 4

Cozumel’in tarihi hakkında detay ararsanız, şehir merkezli müzeyi ziyaret edin..Binanın 2. katı eski Maya uygarlığı ve ispanyol sömürgesine ait belge ve eserleri barındırır. Müzeyi saat 09 – 17 arası, 4 $ karşılığı bedel ile gezebilirsiniz.

 
 

6 ) Palancar Reef, Web :

Jacques Cousteau’nun TV programlarındaki dalışların olduğu mekanı hepimiz hatırlarız.. Bu resif alanı, 4 ayrı mercan kayalıklarından oluşmaktadır. Köpek balıkları, müren balıkları, deniz kaplumbağları ve pek çok çeşit renkli balıkların evidir. Playa Palancar’dan kalkan tekneler ile yaklaşık 2 km. sonra dalışlar unutulmazdır. İlgilenenler web sayfasını incelesin!

 
 

7 ) Playa Corona, web :

Adres : Carretera costera sur km 10, 77600 Cozumel

Bu plaj alanı incecik ve beyaz kum alanı ile sanki voleybol için oluşturulmuştur. Şnorkel için bulunmaz bir fırsattır.

Playa Corona Beach Club ; Hamaklara uzanın, lezzetlerle tanışın, soğuk şeyler için dinlenin yani ne istersen her şey var..Plajda şnorkel kiralama imkanı mevcut.. Playa Corona Beach Club ücretsizdir. Başlıca yemek ; deniz ürünleri, ancak hamburger sandviç te var..Tabiiki tropikal karayip içecekleri..tesis 09 – 17 arası açık..Tesis 1980 dn beri aile tarafından işletilmekte..özellikle dalış imkanı ile tanınmış.. Plaj kıyıdan dalış imkanınıda sunmakta..Dalış meraklıları için / Plana Corona / web

 
 

8 ) Playa Palancar / Palancar ranch Dalila, web ;

adres : Avenida Rafael Melgar & the Costera Sur, Cozumel

playapalancar_map

Burasıda Cozumel i.in ince kumlu plajı ve mercan kayalıkları ve dalışı ile ünlüdür. Birkaç küçük restoran, deniz ürünleini satan market, hediyelik eşya satış noktaları ve şnorkel dalış merkezlerini kapsar. Şehir merkezinin 20 km. güneyinde yer alır. Plaj adanın batı tarafının son plajlarınandır.Bölge doğal ortam olup, yakınlar bataklık alanıdır. Flamingo dahil pek çok kuş çeşidine ev sahipliği yapar. Dünyaca ünlü Palancar reef – mercan alanı için dalış noktasıdır. Şehir merkezinden 4 kişilik taksi ücreti 20-25 $ kadardır. Menüde var olana Tacos balığını bir deneyin..Tropikal bitki örtüsü ve hamaklarda uzanmak…Günümüzde bu alana oteller zinciri inşaatı yapılmaktadır.

 
 

9 ) Plaza del Sol / La Esmeralda :

adres : Avenida Rafael Melgar and Avenida Benito Juárez / 0a Avenida Sur, Centro, San Miguel

Şehir merkezi olan San Miguel’in denize yakın alanında bulunur. Çevredeki yerlere göre biraz daha pahalı bir bölgedir. Akşam ile beraber bölge canlanır. Sokaklar canlı müzikle şenlenir. Avenida Benito Juárez meydanının bir cephesidir ve burada feribot terminali bulunur.

Buraya Zocalo’da denmektedir.Güneş meydanı anlamına da gelen San Miguel‘in merkezindeki alanda ; okyanus manzaralı parklar, hediyelik satan dükkanlar, restoranlar, gözetleme kulesi ve kilise bulunmakta. Municipal Tourism Office, bu meydanda yerini almıştır.

 
 

10 ) Royal Castle (Castillo Real) :

Cozumel’in kuzeydoğusunda, oldukça harap olan bu Maya kalıntısı , deniz üzerinden gelecek tehlikeler için yapılmış bir gözetleme kulesiydi. Buraya yaklaşık 3 km sonra bir fener bulunmakta ( Punta MolasFaro = Molas Point Lighthouse)( bilgi ).

 
 

11 ) San Gervasio :

San Miguel’e yaklaşık 20 km. mesafede ve doğusunda kalan Maya dönemi tapınaklarındandır. Kazılar tapınağın tarihinin MÖ 100 ‘lere kadar uzandığını desteklemekte. Yeşil, ormanlık alanda ve bukelamunların dolandığı ortamda yanlız başına durmaktadır. Tapınağın Maya tanrıçası olan Ixchel = Rainbows adına ; analık, doğurganlık – ilah anlamıyla adanmış bir tapınak olduğu yönündedir. Tarihte bir çok kadın bu alana kutsallığı için hac görevini yapmıştır. Tören alanına giden meydanda kemer yapı vardır..Harabede bir çok heykel de bulunmuştur.. Ada 40’ tan fazla Maya Tapınağı kalıntılarına sahiptir..Bu alanda ayrıca kırmızı renkl, el tarzında kalıntılarda bulunmuştur ( Temple of the Hands )..

NOT : COZUMEL MAYA TARİHİ VE HARABELERİ İÇİN → DETAY – WEB ( İng. )

 
 

– Cozumel , Maya Harabeleri & Mercan kayalıkları (dalış)

cozumelmayatamples_maps

 
 

COZUMEL’DE BİZ HANGİ PLAJA GİTTİK ?

Gemiden inince , terminal çıkışında bekleyen dolmuş – minibüs tarifesiyle (yanlız bizim için, 4 kişi – 15 $ ödeyerek) önceden belirlediğimiz ve beğendiğimiz bir plaj alanına gittik.

Adanın en iyi plajları batı yönünde (Biz deniz ve kumsalı tercih ettik , dalış – su sporu vs. ilgi alanımızda değildi)… Sakin ortam, tabiat şahane, deniz berrak ve dur , kum ince ve beyaz ..daha ne olsun ?

 

Plaj adı : Paradise Beach, Cozumel (web) , Tel : COZUMEL, MEXICO | Ph#: + 52 (987) 120 0027

 

paradisebeachpanaroma

paradisebeach_map

Adres : Av. Rafael E. Melgar Km. 14.25 – Cosumel (Şehir merkezine 14, Puerta Maya Dock Terminal / Liman alanına 8 km. mesafede) * Ulaşım ( Limandan – Taxi minibüs 14 $ – 4 kişi’ ye kadar )

 

paradisetrans_price
2013 Fiatları

 

* Yanlızca 3 $ Şezlong & Şimsiye kira bedeli ödeyebilirsiniz..

* Menü & Bar, bol çeşit ve yüksek olmayan fiatlar – güncel / Liste

 
 

 Plaj anılarımız – 2013


 

Bizim plaj alanından hemen önce 2 plaj daha var.. ama tercihinizi bizimkine yapın derim..

  Carlos’ n Charlie’s Beach Club – Web

Ocean Beach Club – Web

 
 

Gemi turumuza veda yaklaştı, yakında dönüş var!.. Gemimiz tam yol ile yaklaşık 14 saat sürecek yolculuk sonrası bizi aldığı New Orleans Limanına geri bırakacaktır.. Karayip Adalar Gezimiz Sonlanmıştır..

 
 

Bir hatırlatma ile yazımızı tamamlayalım :

Bazı Cruise şirketleri Cozumel’i de içine alan batı Karayip ada gezilerini sunar (Western Caribbean Cruise) .. Cozumel & Grand Cayman & jamaica / Bilgi için

 
 
 

– Cruise Gezileri ; Ana Klasöre dön –

 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir