Memphis,Tennessee (Graceland)

 
 
 

Güzergahtaki Efsane yer,  Rock And Roll’cusu Anısına..

✵ Gezi tarihimiz 2013, güncel bilgiler 2020 yılına aittir! ✵

 
 

(1935-1977)

 
 

Cruise gezimizi tamamladıktan sonra tekrar New Orleans’a ulaştık. Buradan yolculuk eve (Şikago) Yol güzergahımızda göreceğimiz bir iki kasaba daha var..Yaklaşık 380 mil = 620 km. sonrası (tahmini 6 1/2 saat yol süresi olacak) ilk durağımız Ünlü Rock sanatçısı Elvis Presley‘in doğduğu ve müze haline getirilmiş olan yaşadığı ev olacak..

Neworle_Chi_route2

Kısaca, Elvis Presley (1935-1977/ Unutulmaz melodilerinden – video, yaşamı & bilgi için) ..

 

Graceland Elvis Presley – Memphis, Tennessee  – web

Address: 3717 Elvis Presley Blvd. Memphis, TN 38116 – Email: glsales@elvis.com ; Phone: (901) 332-3322 , Toll-free: (800) 238-2000

Graceland, ABD’nin Tennessee eyaleti, Memphis şehrinde 1800′ lü yıllardaki moda mimariye uygun yapılmış beyaz kolonlu bir malikâne olup, 1970’li yıllarda Elvis Presley’in oturduğu ev ve etrafındaki araziye verilen isimdir.

1957 yılında güvenlik ve diğer özel sebeplerle Kral’ın satın aldığı ve 16 Ağustos 1977′ de kalp krizi geçirerek vefat ettiği yer olan bina ve etrafındaki arazi 1982 yılında müzeye dönüştürülmüş, 7 Kasım 1991 tarihinde ise ABD hükûmetince Millî Tarih Değerleri (NRHP) arasına kayıt edilerek özel koruma altına alınmıştır. Yapı 2006 yılında ise ulusal tarihî anıtlar kapsamına alınmıştır. Şu anda özel bir firma tarafından işletilmekte olan mülkün sahipliği Lisa Marie Presley’e ait olup, Beyaz Saray’dan sonra ABD’nin en çok tanınan ve en çok turist çeken malikânesidir.

elvispresleyph

 

Şarkıcının 42 yaşında ölünceye kadar yaşadığı Graceland, ABD’de Beyaz Saray’dan sonra en fazla ziyaret edilen ev. Her yıl 500 bin kişi geziyor. Rock’n Roll kralının henüz 22 yaşındayken sahip olduğu hayallerindeki evi merak eden çok hayranı var. Elvis Presley’in malikanesi Graceland, Memphis Havalimanı’ndan taksiyle sadece 10 dakikalık mesafede. Burası efsane şarkıcının ailesiyle ölünceye kadar yaşadığı, birçok anıyla dolu, hayatının büyük kısmını geçirdiği, bahçesinde mezarının bulunduğu ev. Graceland turu için evin biraz uzağındaki gişeden bilet almak gerekiyo(42.5 $’dan başlayan ve 180 $’ a uzanan farklı sunumlu biletinizi aldıktan sonra servis aracıyla evin bahçesine doğru yol alıyorsunuz – Detay – 2020). Çocukluğu fakirlik içinde geçen ünlü yıldız, bir gün anne ve babasını hak ettikleri gibi bir ortamda yaşatma sözü vermiş. Zengin olduktan sonra satın aldığı muhteşem malikanede bu hayalini gerçekleştirmiş, anne ve babasını yanına alarak yaşamaya başlamış. Evin ikinci katı ziyaretçilere kapalı.

Elvis Presley ile annesi, babası ve büyükannesinin de mezarları Graceland içerisinde Meditasyon Bahçeleri olarak anılan özel bir kısımda yer almaktadır. Her yıl milyonlarca Elvis hayranı bu binayı ziyaret etmektedir (Kaynak : Wikipedia ).Video1 video2        Yol Tarifi ,  Shop- alışveriş için..

Girişte biletinizle birlikte, Graceland hakkında bilgi veren ve Elvis Presley’in hayatını anlatan istediğiniz zaman durdurabileceğiniz bir elektronik kulaklık veriliyormuş. Graceland’a Türkiye’deki tur operatörleri tur düzenlemiyor. Uçak biletinizi kendiniz alıp organize olmanız gerekiyor. En yakın havaalanı Memphis Havalimanı. Graceland’e THY’nin Chicago aktarmalı uçuşları var.

Memphis Gezi ve merak edilenler için (TR- web bilgi hattı)..

 

Kral anısına kısa kısa ..

  • Otomobil Müzesi : Malikanede 22 adet araç bulunmakta..1955 model pembe Cadillac, 1973 Stutz Blackhawk ve Harley-Davidson motorsiklet önemli kolleksiyonlardandır.
  • Uçaklar : Kralın turne gezilerinde kullandığı uçaklar, dış mekanda yer alır. Hounddog II ve daha büyük olan kızı Lisa Marie adını alan, koltuk ve yatak içerir jet uçakları müze alanındadır.
  • Müze alanı Elvis Presley’in doğduğu eyalettedir. Bu eyalet için isterseniz bilgi sahibi olup, yakın alanları gezin (Tennessee)..

 

Fotoğraflar : Ben müze ziyareti yapmadım. İç mekan fotoğrafları (tnvacation.com )’ dan alınmıştır..

 


 
 

Buradan yola devam, bir sonraki durağımız St. Louis… Bu alandan itibaren I 55 otoyolunu kullanarak , yaklaşık 300 mil = 480 km. yol alacağız (yaklaşık 4 1/2 saat) ve sonrası St.Louis’deyiz ( sonraki sayfamızda..)

 
 
 

– Buraları’da Gördük ; Ana Klasöre dön –

– ABD ; Ana Klasöre dön –

 
 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir