Münih, Gezi Bölgeleri & Bölge Otel Önerileri

 
 

MÜNİH & GEZİ BÖLGELERİ, Oteller

 
 
 
 Münih,

1,5 milyon nüfusuyla Almanya’nın üçüncü büyük şehridir ve kısa bir şehir molası veya bir haftalık tatil için harika bir destinasyondur. Özellikle Münih, Siemens, BMW ve Allianz gibi uluslararası alanda tanınmış Alman şirketlerin merkezlerinin yanı sıra Microsoft, IBM, Intel ve McDonalds gibi dünyaca ünlü şirketlerin de merkez ofislerine ev sahipliği yapıyor. Üstelik Ludwig Maximilian Üniversitesi ve Münih Teknik Üniversitesi gibi saygın üniversitelerin bulunması şehri öğrenciler için de cazip bir yer haline getiriyor. Şehirde ne kadar kaldığınıza bakılmaksızın, her türlü gezgine sunabilecek çok şey vardır. Şehir güzel mimarisi ile sokakları, zengin tarihi, sayısız müzesi ve elbette Oktoberfest ile de ünlüdür. Ancak kent, Almanya’nın en pahalı şehridir!… Özellikle turizmin yüksek sezonunda (Haziran-Ağustos) ve Münih’teki Oktoberfest festivali sırasında (Eylül ortasından Ekim’e kadar) başta konaklama giderlerinize ve yer durumlarına dikkat edin!

Bavyera’nın başkenti Münih, Almanca’da “Stadtbezirke” adı verilen 20′ den fazla bölgeye ayrılmıştır ve Isar Nehri tarafından  da iki yarıya bölünmüştür. Bu alanların her birinin kendine özgü olabilen cazibesi, avantajları ve dezavantajları vardır ve seyahat tarzı ve tercihler sizlere kalacaktır.

Münih Mahalleleri


1. Altstadt-Lehel, 2. Au-Haidhausen, 3. Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt, 4. Maxvorstadt, 5. Schwabing-West, 6. Sendling, 7. Sendling-Westpark, 8. Schwanthalerhöhe, 9. Neuhausen-Nymphenburg, 10. Milbertshofen-Am Hart, 11. Schwabing-Freimann, 12. Bogenhausen, 13. Berg am Laim, 14. Ramersdorf-Perlach, 15. Aubing-Lochhausen-Langwied, 16. Thalkirchen-Obersendling-Forstenried-Fürstenried-Solln, 17. Hadern, 18. Pasing-Obermenzing, 19. Allach-Untermenzing, 20. Feldmoching-Hasenbergl, 21. Untergiesing-Harlaching
 
Turizm açısından şehri en az ve  en iyi 5 mahalle’ ye (Region – Bölge) bölmek uygun olacaktır.

Turistik Gezi Alanları


 
Münih‘de yer alan mahalleler arasında Altstadt (Eski Şehir), Lehel, Haidhausen, Schwabing ve Neuhausen gibi mahalleler bulunabilir. Bu mahalleler genellikle şehir merkezine yakın, tarihi binalar ve sokaklarla dolu, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yoğun olduğu alanlardır.
 
Birkaç mahalle alanları ;
 
Altstadt (Eski Şehir), Münih’de şehir merkezi olarak bilinir ve burada çok sayıda turistik yer bulunur. Altstadt’da yer alan Marienplatz (şehir meydanı), Frauenkirche (Kadınlar Kilisesi), New Town Hall (Yeni Belediye Binası) ve St. Peter’s Church (St. Peter Kilisesi) gibi yerler, Münih’de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen yerlerdir. Ayrıca Altstadt, Münih’de yer alan sanat galerileri, müzeler ve tiyatroların da yoğun olduğu bir bölgedir.
Lehel, Münih’de yer alan bir mahalledir ve burada lüks evlerin yoğun olduğu bir bölgedir. Lehel’de yer alan parklar ve yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet gezintisi için uygun yerlerdir.
Haidhausen, Münih’de yer alan bir başka mahalledir ve burası genç nüfusun yoğun olduğu bir bölgedir.
Schwabing : Muhtemelen Münih bölgelerinin en çok bilinen alanları ve Englisch Garten’e sahip olan mahalle ; şehrin kuzeyinde yer alarak kolay erişim sağlayan birçok restoran, mağaza ve hareketli bar-cafe seçeneği ile öne çıkar. Geçmişte, Münih’in bohem mahallesi olarak biliniyordu ancak günümüzde gelişmiş bir mahallehaline geldi.
Türk nüfusunun yoğun olduğu mahalleler: Bunlar genellikle şehir merkezine yakın, Türk restoranları, marketleri ve diğer işyerleriyle dolu alanlardır. Münih’de Neuhausen adı verilen bir mahalle şehrin Türk nüfusunun yoğun olduğu bir bölgedir. Diğer Türk mahalleleri arasında ; Allach, Untergiesing ve Berg am Laim sayılabilir.
◈ Geniş bir alanı kapsayan Maxvorstadt , Münih’in kültürel merkezidir. İki üniversiteye, Ludwig Maximilian Üniversitesi ve Teknik Üniversitesi’ne ev sahipliği yapmanın yanı sıra, üç ünlü “Pinakothek” sanat müzesi dahil olmak üzere şehrin birçok müzelerinin bulunduğu mahalledir.
 
Konaklama tercihlerinde ;

  • Lüks alanlar için →  Altstadt (Münih gezilecek yerler listesindeki önemli çekim merkezlerine yakın olmak için kalınacak en iyi bölge)
  • Bütçesi kısıtlı olanlar için → Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt (Münih’te en ucuz ve en uygun fiyatlı 4-5 yıldızlı otelleri bulabileceğiniz bölge)
  • Özellikle, Oktoberfest için → Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt
  • Gece hayatı için → Maxvorstadt
  • Aileler için, mütevazi beklentili yerler → Haidhausen  
  • Turistlerden ve trafikten biraz daha uzak bir bölge için → Schwabing

bölgelerini dikkate alın! ….

 

** Otel tercihleri ; https://misstourist.com alıntılıdır!
 
 
Bölgeler & Otel önreileri :
 

►  Altstadt-Lehel : Münih Eski Şehri olarak da bilinen şehrin tam kalbinde olmak istiyorsanız, bu bölge mükemmel bir seçimdir!.. Muhteşem otel seçeneklerinin yanı sıra,  birinci sınıf restoranlara, birçok mağazaya, kafeye, bara ve kulübe ve güzel meydanlara kadar etrafınızda ihtiyacınız olabilecek her şeye sahip olacağınızı unutmayın.

Altstadt-Lehel bölgesi, Isar Nehri’nin batı tarafında yer alır ve şehrin ana turistik yaşamının gerçekleştiği Münih’in merkezidir. Mahalle iki eski bölgeden oluşmaktadır: Altstadt ve Lehel. Mahalle bir yandan tarihi eski kenti (Alstadt), diğer yandan da kuzeydoğudan eski şehre bitişik olan ve Isar nehri ile sınırlanan Lehel’i içerir.
Eski şehir, çok ziyaret edilen meydan ve sokaklara sahiptir. Meydanlar : Odeonsplatz,  Max-Joseph-Platz, Square Platzl, Aziz James (Sankt-Jakobs-Platz) iken cadde ve  sokakları da :  Sendlinger straße, Kaufingerstrasse ve Neuhauser Strasse gibi hareket ve canlı alanları vardır.Noel ve Yeni Yıl arifesinde, eski şehir (diğer alanrı de dahil olmak üzere)  Münih’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline gelmiştir.

 

Altstadt-Lehel’deki en tanınmış cazibe merkezlerinden bazıları da :

Marienplatz (merkezi meydan ama aynı zamanda şehrin en güzel meydanı), Hofgarten ve Viktualienmarkt‘tır (açık hava pazarı).

Altstadt-Lehel bölgesi  bu şehirdeki yüksek fiyatlı otellerin merkez üssüdür (dezavantaj). Bu, bölgede çok sayıda birinci sınıf otel bulacağınız anlamına gelir, ancak bu aynı zamanda çok daha az sayıda  ekonomik birkaç otel olduğu anlamına da gelecektir.

  • 200 € ve üstü (gecelik oda) 5* oteller ;

Beyond by Geisel –Mercure Hotel München Altstadt –Hotel Torbräu – Louis Hotel Munich ….

  • 100-200 € arası (gecelik oda) oteller ;

Boutique Hotel Splendid-Dollmann – Hotel Blauer Bock – Hotel Mio by Amano..

  • 100 € ve altı (gecelik oda) oteller ;

Otel ADRIA München – Hotel Monaco ..

 

►   Maxvorstadt : Mahalle 3 eski bölgeden oluşur. Münih Üniversitesi (Maxvorstadt-Universität), Münih-Königsplatz-Mansfeld ve Maxvorstadt-Josefsplatz. 1990′ lar sonrası bölge  kentsel olarak yeniden düzenlenmeye alınmıştır.

1805-1810 yılları arasındaki dönemde, Bavyera kralı Maximilian I Joseph ile  şehir ( kral adını alarak) genişlemeye  başlamış ve ardından 1825  sonrası mirası kral  Ludwig I almış ve katkıyı arttırmıştır.

Bugün, birçok turistik mekanı, tarihi binaları, parkları, meydanları ve Kraliyet caddeleri ile Bavyera başkentinde önemli ve en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline gelmiştir. Bölge öncelikle kültür ve bilim yeri olarak bilinir. İçinde Münih’teki en ünlü müzelerin yanı sıra tiyatrolar, devlet kurumları, eğitim ve araştırma kurumlarından bazıları bulunmaktadır: Münih Sanat Akademisi, Ludwig-Maximilian Üniversitesi, Roma Katolik Semineri, Münih Müzik ve Tiyatro Üniversitesi, Münih felsefe Üniversitesi, Münih teknik Üniversitesi, Münih film ve televizyon enstitüsü, Bavyera devlet kütüphanesi ve diğerleri..

Münih’te mümkün olduğunca çok müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız  bu bölge ideal olacaktır. Münih’te 80’den fazla müze vardır  ve bunların bir çoğu da bu bölgede bulunuyor! Bölgenin diğer bazı önemli  turistik yerleri ise ; Bavyera Devlet Operası ve Residenz (hükümdarların daha önce yaşadığı yer olup sonradan müzeye dönüştürüldüğü eski Kraliyet Sarayı) ile  sayısız sanat galerileridir.

Bu mahalle ;  (Kunstareal München / Kunstareal) – Müze & Sanat mahallesi özelliği ile ;
Eski Pinakothek (Alte Pinakothek) Müzesini, Modern Pinakothek (Pinakothek der Moderne) Müzesini, Brandhorst Müzesini, Mısır sanat (Staatliches Museum Ägyptischer Kunst) Müzesini,  Glyptotek Müzesini (antik heykel ve glyptik koleksiyonuna sahip bir müzedir),  Devlet antika koleksiyonu (Staatliche Antikensammlung) müzelerini içinde bulundurur.

Bölge yeşil bahçe alanları yanı sıra inanılmaz restoranları ve kafeleri  de barındırır.. Maxvorstadt her daim canlı ve hareketli bir bölgedir. Birçok bira evi ve kulübü ile canlı bir gece hayatına sahiptir. Bu arada burada konaklıyorsanız, Münih Eski Şehri’ne yürüme mesafesinde (yarım saatten az) olacaksınız, çünkü bu mahalle Altstadt’tan biraz kuzeyde yer almakta.

  • 170 € ve üstü (gecelik oda) 4-5* oteller ;

Rocco Forte The Charles Hotel -King’s Hotel Munich First Class – King’s Hotel CityStay…

  • 90 € ve altı (gecelik oda) oteller ;

BATU Apart Hotel -VI VADI HOTEL Downtown Munich ..

 

►  Au-Haidhausen :  Bu mahallede iki eski bölgeden oluşmaktadır. AU (Au) ve Haidhausen (Münih). Mahalle, aslen Münih’in ortaçağ şehir surlarının dışındaki zanaatkarlar, küçük işletmeler, uzun süreli yada günlük işçilerin i ikamet ettiği ve çalıştığı yermiş. Daha sonra ilçeler iş şartları gereği banliyölere dönüp genişleyerek  1854’te Münih’e dahil edilmiş. Bugün geçmiş yılların zanaatkarlarının ve işçilerinin tarihini, yaşam koşullarını ve emeğini yansıtan korunmuş değerleri burada gözleyebilirsiniz.

Eğer siz daha sakin bir mekan arıyorsunuz? Münih’in en güzel ve daha sessiz, rahat bölgelerinden biri olan Au-Haidhausen bölgesini tercih edin (özellikle çocuklu aileler). Isar nehrinin hemen kıyısında (nehir bu bölgeyi Altstadt’ dan ayırır) bulunan bir yerleşim bölgesidir herşeyden öte güzel mimariye hayran kalacağınız cadde ve sokaklar, parkta güzel bir yürüyüş yapma imkanı, birçok harika restoran ve kafede bazı uluslararası mutfakların tadını çıkarmak , nehir kenarından gün batımı manzarası ve daha fazlası avantajınız olacaktır.

  • 180 € ve üstü (gecelik oda) 4* oteller ;

Design Hotel Stadt Rosenheim -Schiller 5 Hotel -Novotel München City…

  • 90-180 € arası (gecelik oda) oteller ;

Holiday Inn Munich – Leuchtenbergring -Marias Platzl..

  • 90 € ve altı (gecelik oda) oteller ;

Motel One München-East Side – Living Hotel Deutschen Museum…

 

►   Ludwigsvorstadt – Isarvorstadt : Bu mahallenin  kuzey batı ucunda Münih’ in ana tren ve otobüs garları bulunur. “Station square – İstasyon meydanında” büyük bir alışveriş çarşısı olan “Karstadt” dikkatiçeker.  Mahallenin, Karlsplatz / Sendlinger tor yakınındaki Bayerstrasse caddesi ; üzerinde 100 yılı aşkın süredir var olan Sinema & Tiyatro  binasını “Mathäser” barındırmakta, ayrıca bir çok  ticari binalara ev sahipliği yapmaktadır. Burası, Altstadt’ın biraz güneyinde, kısa bir yürüyüş mesafesinde (30 dakikadan az) yer almaktadır.

Özellikle Oktoberfest için Münih şehrine mi seyahat ediyorsunuz? Bu  bölge  sizin için ideal olacaktır.

Çok abartılı olmayan bütçeyle seyahat edenler  veya Oktoberfest bira festivaline katılmayı düşünenler (Münih’te Bavyera kültürüne öz, kutlamaların yapıldığı yıl içinde  iki haftalık planlanmış  bir bira festivali) için harika bir seçimdir. Devasa Festival alanı “Theresienwiese”  bu bölgede yer alıyor! Bu mahalle aynı zamanda bazı günlük geziler yapmak istiyorsanız, Tren ile çok iyi ulaşım bağlantısını sağlayacağından  güzel bir geçiş noktası olacaktır.. Yine bölge, uluslararası mutfaklardan değişik  yemekleri sunan  harika restoranların yanı sıra bira mekanlarını, barları da barındırır.

  • 170 € ve üstü (gecelik oda) 4* oteller ;

25 Hours Hotel Munich The Royal Bavarian – Aloft München..

  • 90-180 € arası (gecelik oda) oteller ;

Hotel Metropol – Hotel Excelsior..

  • 90 € ve altı (gecelik oda) oteller ;

Müller Inn B&B – Hotel Eder ..

 

►  Schwabing : Bölge harika barlar, bira bahçelerini, spor & gezi alanlarını – Park’ ları (English Garden – İngiliz Bahçesi, şehirde büyük, güzel bir park &dinlenme-mesire alanı), alışveriş alanlarını içeren özellikle de  şehrin koşuşturmacasından uzaklaşmak, daha az turistin olduğu bir bölgede biraz eğlenmek istiyorsanız harika bir yer olacaktır. Schwabing ayrıca metro ağı ile şehir merkezine iyi bir şekilde bağlanmıştır, bu yüzden ulaşımda sorun yaşamazsınız. Bölge, Schwabing-West ve Schwabing-Freimann olarak iki bölüme ayrılmış, bu iki mahalleden herhangi birinde bir otel bulmak sorun olmayacaktır.

  • 170 € ve üstü (gecelik oda) 4-5* oteller ;

Andaz Munich Schwabinger Tor – Munich Marriott Hotel …

  • 90-150 € arası (gecelik oda) oteller ;

Schwabinger Wahrheit by Geisel –Hotel Leopold …

  • 90 € ve altı (gecelik oda) oteller ;

Super 8 by Wyndham Munich City North – Motel One München-Olympia Gate ..
 
 
Kent için Genel olarak Otel – Konaklama tavsiyeleri  ;

Münih şehir merkezinde, benzersiz bir kimliğe sahip büyüleyici, küçük oteller mi arıyorsunuz?

** Ücretler 2024 tarihine aittir!

Münih merkezli oteller sıklıkla gezi alanın tam kalbinde yer alır.. Gecelik konaklama ortalamada iyi bir otel için 2 kişi için 200 €’ nun üzerindedir. Bölgede zaman zaman gecelik 4-5* iyi sayılır iki kişi 175-200 € arası otel yakalamak da mümkündür (uygun mu???). Özel çift kişilik odalar 60-90 EUR Önerilen bir kaç merkezi otel’ e rastlamak imkanıda çıkabilir!.. Hostel fiyatları : 4-6 yataklı yatakhanedeki bir yatak gecelik 18-25 €, 8-12 yataklı yatakhanedeki bir yatak ise gecelik 14-16 € ücrete tabidir. Genellikle kış aylarında daha ucuz fiyatlar bulabilirsiniz.

✓ Hotel Metropol by Maier Privathotels – web *** : Şehir merkezinde olan güzel bir iç tasarıma sahip daha sessiz bir yer isteyenler için idealdir. Oktoberfest döneminde sadece 8 dakikalık yürüme mesafesindeki bu otel, şehir merkezli otel arayanlar için için düşünülür otellerdendir. Ortalama günlük iki kişi konaklama 120-140 € dolayındadır..Merkez Tren garının çok yakınıdır..

✓ 25 hours Hotel The Royal Bavarian – web ****  Merkezi konumlu, dekor ve kahvaltısı ile ilgi çekenlerden bir otelmiş? Günlük iki kişi konaklama ortalama 250 €..Merkez Tren garı ile Marienplatz arası, merkezi konumda bulunur.

✓  BEYOND by Geisel – web *****  Marienplatz 22, 80331 München adresinde tam merkezi oteldir.. Fiatı da az değil..iki kişi gecelik ortalama 450-500 €..

✓   Hotel Splendid-Dollmann – web : Thierschstr. 49, Altstadt – Lehel, 80538 Munich adresinde romantik yapıda merkezi otel.. iki kişi konaklama tutarı yaklaşık 160-180 €..Marienplatz’a yaklaşık 1.500 m. kadar uzaklıkta..

Aşağıdaki harita mayıs 2022 ayı için Münih şehir merkezli, 1 gece 2 kişi konaklamalı otellerin fiatını vermektedir. Görüldüğü gibi konaklama özellikle merkezde ucuz / uygun değilidr!

Merkeze biraz uzak ama ulaşım imkanlı butik otel ve pansiyonlar belki biraz daha makul olacaktır. Bunlar :

✓ Pension Prinz (Ascholdinger Str. 1C, 81479 München)- web : Aile işletmeli bir yerdir. Çift’ler için uygun bir seçenek olur.Ortalama 2 kişi bir gece konaklama bedeli 90-120 € dolayındadır.

✓  Marias Platzl (Mariahilfplatz 4, Au-Haidhausen, 81541 Munich – ***) :  otel merkeze 1.5km uzaklıkta olup, ortalama konaklama gecelik 2 kişi 100-130 € dolayındadır.

Aşağıdaki harita mayıs 2022 ayı için Münih şehir merkezine biraz uzak (3-4 km) olan ve Isar nehri doğusunda kalan  1 gece 2 kişi konaklamalı otellerin fiatını vermektedir. Görüldüğü gibi konaklama özellikle merkeze göre daha uygundur.

Bu otellerden azıları : 

✓  Hotel Demas City (Ludwigsvorstadt, Munich  *** Merkeze çok yakın Sedlinger tor civarındaki bu  otelin gecelik fiati : 2 kişi 80-110 € arasında değişir ).

✓   Hotel Jedermann (Bayerstrasse 95, Ludwigsvorstadt, 80335 Munich *** otel merkez tren garına yürüme mesafeli, 1 gece 2 kişi konaklaması ortalama 100-120 € dolayındadır).

✓ Buddy  Hotel (Sonnenstrasse 2, Ludwigsvorstadt, 80331 Munich *** otel Karlsplatz yanıbaşında merkezi konumdadır.1 gece 2 kişi konaklama tutarı ortalama 90-100 € dolayıdadır).

Eğer Hostel arar iseniz 2 kişi 1 gece oda ortalama 50 €’ dan : Euro Youth Hostel düşünülebilir.

 
Münih oldukça pahalı bir şehir olabilir. Vasat üstü beklenti bütçesiyle, günde yaklaşık 65-70 € bedel ödemeyi göz önüne alın..
 
 

  ►   İsterseniz Air BNB üzerinden   konaklama için “daireler”  de iyi bir seçenek olur..İnceleyin..

 
 
 

– Münih ; Ana Klasöre dön –

 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir