Floransa , Müzeler

 
 
 
 

FLORANSA MÜZELERİ

 
 

MÜZELER  :

Floransa’ nın kendisi zaten açık bir müzedir. Her alan tarih, anıt ve yapıtlarla doludur. Floransa müzeleri hakkında detaylı bilgileri aşağıdaki web alanlarından bulabilirsiniz. Ayrıca gezi alanımızda yer alan müzeler de, ilerde konu başlıklarında hatırlatılacaktır !

Kent açık hava müzesi olduğu için gezimiz ve görülecekler dolayısı ile müze ile özdeşleşmektedir..

Floransa’da müzeler; devlet, kent ve özel diye üçe ayrılıyor ve bunların çalışma saatleri genel olarak farklılıklar göstermekle beraber, müzelerin büyük çoğunluğu Pazartesi günleri kapalıdır. En çok ziyaret dilen Müze olan Uffizi, Galleria dell’ Academia ve Palazzo Pitti gibi devlet müzeleri Salı/Pazar günleri 08:15 – 18.50 arası gibi ilginç bir saat aralığında çalışıyor. Bunlar dışında genel olarak sabahları açık olan Bargello ve San Marco gibi müzeler de bulunmakta. Kent müzelerinin çalışma saatleriyse 09:00-19:00’dur. Özel müzelerin saatleri de müzeden müzeye değişiyor. Dolayısıyla müzeleri gezmeden önce internet sitelerinden çalışma saatlerini ve müze giriş ücretlerini kontrol etmenizde fayda var. Hatta Uffizi ve Galeria dell’ Academia gibi bazı müzelerin biletini önceden internetten aldığınız takdirde oradaki uzun kuyruklarda beklemekten kurtulacaksınız.

 

 

Ayrıca biletler ortalamada 8-30 € arasında..Floransa Card alırsanız 3 günlük aktivitelerde geçerli bir çok müzeden de yararlanır olacaksınız (geçerli müzeler linktedir!). 3 günlük kart tam bilet 85 € + 7 € (opsiyonel) vererek Toplu taşımayı da çözmüş olacaksınız.

 

Floransa MÜZELER.1 için tıklayın

Floransa MÜZELER.2 için tıklayın

Floransa müzeleri – bilet satış & info , tıklayın

Floransa müzeleri – info.1 , tıklayın

Floransa müzeleri – info.2 , tıklayın

Floransa müzeleri – info.3 , tıklayın

 

 

Floransa için birkaç müze / ücretler & ziyaret saatleri vs. değişmiş olabilir, dikkat ! Aşağıda yer alan müze isimleri tıklanınca link verir, bilginize..

 

 Galleria degli Uffizi, Adres: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI, İtalya – Tel :  +39 055 23885, Salı -Pazar. 8:15 / 18:50
 
Bilet Uffizi. 1

Bilet Uffuzi.2

Ücret : € 20 den itibaren  ( Phone booking: € 4 extra ).

 

 Bargello (Officially The National Museu of Bargello), Via de Proconsolo 4, +39 055 294883,  8:15 /18:00 Salı – Pazar. Ücret : € 15.75, Bilet alım

 

 • Accademia Gallery, Adres: Via Ricasoli, 58/60, 50122 Firenze, İtalya
Telefon: +39 055 238 8609. Salı – Pazar –  8:15 /18:50, € 16.50

 

• Museo dell’Opera del Duomo, Piazza de Doumo 9 – Reservations +39 055 230 2885.  € 6 , 0 – 6  yaş free.Detaylar buradan.

 

Palazzo Vecchio ile Arno nehri arasında görkemli “Uffizi Galerisi”;  dar olan piazzale delgi Uffizi ‘ nin her iki tarafında uzanmaktadır.

Dünyanın en büyük müzelerinden biridir. 16. yy da Vasari tarafından yapılmıştır. Darphaneyi, sanatkarları atölyelerini barındırmak amaçla inşa edilmiştir. Kalabalıktır.İnternetten rezervasyon gerekir genelde. Kredi kartı ile önceden bilet alınabilir. Böylece uzun kuyruk sorunu da hallolur.

  Uffizi Müze.1 için tıklayın     /     Uffizi Müze.2 için tıklayın

 
 

Floransa’ da ücretsiz atraksiyonlar mı ? Ücretsiz buyurun

  • Floransa Duomo’ su (sergiler hariç)
  • Yanı başı Vaftizhane
  • Açık hava müzesi Piazza della Signoria

I. Cosimo tarafından yaptırılan yılan başlı Medusa’ yı ellerinde tutan Perseus heykelinden, tek bir mermerin oyulması ile yapılan Sabin Kadınlarının Kaçırılması heykeline, Grandük I. Cosimo’ nun atlı heykelinden, deniz tanrısı Neptün Çeşmesi’ne kadar birçok sanat eseri bu meydanda sergileniyor.

  • Palazzo Vecchio

Medicilerin sarayı..Sarayın avlusunda Michelangelo’nun Zafer heykeli, girişinde ise fiziksel gücün temsilcisi yarı tanrı Hercules ve Cacus heykeli ile Michelangelo’nun Davud heykeli yer alıyor. Bunları görmek için ücret ödemeniz de gerekmiyor.

  • Santa Croce Bazilikası

Duomo’nun mimarı Brunelleschi’nin da yapımında yer aldığı Santa Croce Bazilikası’nda, Michelangelo, Machiavelli ve Galileo gibi Rönesans ve İtalya tarihinin en önemli kişiliklerinin istirahat ettiği yer olmasını da unutmayın.

  • Santa Maria Novella

Floransa’nın ilk büyük bazilikası olan Santa Maria Novella, Floransa’da ücretsiz gezilecek önemli yerlerinden birisi. Bazilikanın en önemli yerlerinden birisi Floransa’daki Rönesans’ın izlerini taşıyan ön cephesi.

 
 

* Bu sayfadan Floransa için istediğiniz menü başlığını seçebilir yada ana sayfadan başka bir kente gidebilirsiniz..

 
 
 
 

İtalya Gezi Rehberi’ ne dön

→  Ana Sayfa’ ya dön  ←

 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir