Londra,Görülecek Yerler.1

 
 

LONDRA GEZİ REHBERİ

(2024 yılına Güncel Bilgileri içerir!)

 

Turistik gezilerde Londra gezi bölgelerini gösterir oldukça fazla  haritayı bulmak mümkündür. Bunların bir kısmı kafa karıştırmaktadır(bana göre). Her gezimizde olduğu gibi Londra için de bizler, harita üzerinde gezi bölgelerini planlar isek, şehri daha rahat gezeriz.

Londra gezilerinde rehberler  kenti farklı mahalli bölgelere (district) ayırarak kent hakkında bilgileri paylaşırlar. Bölge sayısını birleştirerek azaltmak yada genelleyerek arttırmak mümkündür. Örneğin, bir kaynakta Londra bölgeler olarak aşağıdaki gibi bölünmüş olabilir.

London_districmaps_fx

Biz turistik amaçlı olarak Londra şehir merkezini ; haritada 6 farklı mahalleye (district) ayıralım ve gezilerimizde hangi mahallelerde olduğumuzu bilerek şehir turumuzu sürdürelim..Klavuz haritalar farklı görünümler ile aşağıdadır (bilgiler teorik amaçlıdır).

 

Londra Mahalle (District)-Haritası

londondistricts-map

Haritayı biraz daha özelleştirelim

central-london-areasmaps

 
 

GEZİ HARİTALARI

LODRA TURİST HARİTASI. 1

londonmap-regional-attractions

 

LODRA TURİST HARİTASI. 2

londonmap-2

 

LODRA TURİST HARİTASI. 3

londonmap-3

 

LODRA TURİST HARİTASI (cadde-sokak-metro durakları ile)

londonmap-4

 

LODRA CENTRUM/ŞEHİR MERKEZİ HARİTASI.1

(Haritadaki toplu taşıma araç no güzergahlarını / 7-8-23-45-67.. göz önüne almayın!)

londonmap-5

 

LODRA CENTRUM/ŞEHİR MERKEZİ HARİTASI.2

londonmap-6

 

✴ Londra Turist Haritası – 2024 (+ Ulaşım, Otobüs & Metro Hat-Durak Haritası)

✴ Yukarıdaki haritadaki tarihi yapılar

✴ Londra – TFT, Toplu Taşıma Haritası-2024 (Tüm araçlar)

 
 
 

MAHALLE MAHALLE, LONDRA

 
 
• Ben Gezi planımızı görsel olarak, “Londra Turist Haritası.1 “ ile şematize edeceğim. Bölgeleri ile Londra gezimiz başlasın..
 

✴ District – The City (Şehir merkezi – Finans bölgesi) :

District - The Citymap1

Bölge Ulaşım Haritası.1 (Metro & Otobüs Hatları)

londoncitydistricttransport.1

Bölge Ulaşım Haritası.2 (Raylı sistemler-Metro, Tramvay, DLR, Tren..)

londoncitydistricttransport.2

Burası dünyada en eski finansal kurumları barındıran, finans dünyasının önemli merkezlerini içine alan bölgedir. Thames Nehri kıyısındaki bu alan ; Londra’ nın iş ve finans merkezidir. Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan bölge Square Mile” olarak da bilinmekte, eski tarihin yanında son 50 yıla hitap eden modern yapılarıda barındırmaktadır.
Avrupa ekonomisinin ön planda yer aldığı bu bölge, tüm büyük uluslararası şirketler ve finansal kurumlar için ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar arasında sigorta Lloyds of London ve İngiltere Merkez Bankası da dahil olmak üzere dünyanın en eski bazı finans kurumları bulunmakta..Bölge iş merkezi olmakla beraber tarihsel geçmişin izlerini taşıyan Tower of London ( Londra Kulesi ) ve Tower Bridge ( Kule Köprüsü ), St Pauls Cathedral gibi ikonik yapıtlarını da barındırır..Bölge iş merkezi olduğundan hafta içleri daha yoğun bir trafiğe ve koşuşturmaya açıktır. Hafta sonları daha sakin olan bölgeye ; Restoranları, gezi alanları ve tiyatroları ile turistler akın ederler..Bu nedenle özellikle Londra kule ziyaretlerinde kuyruklar olabilmekte, tercihen sabah saatlerinde ve rezervasyonla giriş önerilmektedir.

+ Bölge için ana Tube / Metro istasyonları : St Pauls, Bank, Tower Hill’ dir..

+ Bölge restoranları & Yeme – içme(ing.) –>  web bilgi

 

* Neler Görülecek : Tower of London, Tower Bridge, Monument, Royal Exchange, Bank of Egland, St.Paul’s Cathedral, Central Criminal Court (Ağır Ceza Mahkemesi), Guildhall (Belediye Binası)..

 

Not : Londra gezisinde yer alan ücretler – 2019 yılına günceldir..!

 
 

+  Tower of London ( Londra Kalesi / Kulesi ) :

toweroflondonpanoramıcph

Londra Kulesi (İngilizce: Her Majesty’s Royal Palace and Fortress The Tower of London ya da kısaca Tower of London) Birleşik Krallık’ ın başkenti Londra’ nın merkezinde, Thames Nehri’ nin kuzey kıyısında bulunan tarihî bir yapıdır. Londra Kulesi çoğu zaman 1078 yılında I. William tarafından yaptırılan Beyaz Kule denen kulenin dörtgen biçimli yapısı ile tanınır ; kule birçok diğer bina, korunma duvarları ve hendeği ile bir komplekstir. Kulenin yapılışının asıl amacı bir kale olarak kraliyet sarayını korumak ve saray suçlularının da tutulacağı bir tutuk evi olarak kullanmaktı. Kule tarihinde, idam ve işkence merkezi, cephanelik, devlet hazinesi, hayvanat bahçesi, darphane ve gözlemevi olarak da hizmet vermiştir (kaynak: tr.wikipedia.org )

Burası aslında bir kale olmakla birlikte ismini içerisinde bulunan beyaz kuleden alır. İçeride kraliyet tarihini görmek mümkün..

 

Kısaca tarihi ve önemli notlar / Kaynak  (gezipgordüm) :

Londra’ da çok merkezi bir noktada bulunan ve şehrin sembollerinden olan görkemli bir kaledir. 13. yüzyılda genişletilerek bugün gördüğümüz haline dönüştürülmüştür. Tower of London’ daki en popüler ziyaret noktası kraliyet ailesi mücevherlerinin sergilendiği kısımdır. Kalenin inşası 1066 yılında Hastings’ de sağlanan zafer sonrasında başlatılmıştır. İnşa amacı ise yeni fethedilen bölge üzerinde kralın gücünü göstermektir. Thames Nehri kıyısında bulunan Tower of London’ ın hisarları ilk başta geçici olarak tahtadan yapılmıştı. Sonrasında White Tower (Beyaz Kule) ile değiştirilmiştir.

Zaman içerisinde bina kompleksi yaklaşık 20 kulelik bir şekle dönüştürüldü.Günümüzde Londra Kalesi en çok değerli mücevher sergisi ile bilinir. Fakat inşa edildiği dönemde ve sonrasında uzunca bir süre kralın siyasi düşmanlarının hapsedildiği, işkence edildiği ve öldürüldüğü bir yer olmuştur. Tower of London ayrıca krallara ev sahipliği de yapmıştır.

Kaledeki hisarların en eski kısmı White Tower’ dır. 1097 yılında tamamlanan bu kısım o dönemde 27 metre uzunluğu ile en yüksek yapıydı. White Tower’ ın duvar genişliği ise 4.6 metredir. Duvarları Kral Henry III döneminde beyaza boyanmıştır. Bu dönemden sonra “White Tower” (Beyaz Kule) adıyla anılmaya başlamıştır. Dört köşesinde bulunan yapılar ise gözetleme noktası olarak kullanılmaktaydı. Tower of London 13. yüzyılda genişletilmiştir.


 

Kule Detayları için : web 1   ; web 2

toweroflondonmaps1

Ziyaret  : Salı – Cumartesi saat: 9.00-17.30, Pazar – Pazartesi saat: 10.00-17.30.son bilet alma zamanı : saat 17.00

* Ulaşım :
En yakın metro durağı Tower Hill (Circle – sarı hat , Distric – yeşil hat) .. DLR – Tram / Tower Gateway
Bus no : 15-42-78-735-786-788-N15

Ücret ve online bilet –  web :

Tam bilet (18-64 yaş) : Gişe / 34.80 £,
5-15 yaş : Gişe / 17.40 £ (Gişe için Kuyruk Uyarısı var..!)

Not : Tower Twilight Hours diye Pazar günlerine özel – standart bilet 30 £ bedel ile akşam seansı da mevcut

 
 

+ Tower Bridge ( Londra Köprüsü) (Kule köprüsü hakkında) :

Tower Bridge (Türkçe anlamı: Kule Köprüsü), İngiltere’ nin Londra şehrinde Thames Nehri üzerinde yer alan bir köprüdür. Londra Kulesine yakın olduğu için “Kule Köprüsü” olarak adlandırılmıştır. 1894′ te kullanıma açılan köprü, Baskül köprü türü köprülerin en ünlülerinden biridir. Köprü yüksek seviyeden iki yatay yürüyüş yolu ve aşağıdan bir araba yoluyla birbirine bağlanmış iki kuleden oluşur.

Londra’ nın doğusunda gelişen ticaret nedeniyle 1870’lerde bir köprünün inşasına gerek duyulur. 1870 yılında sualtından geçen tüp geçit yapılır ama sadece yaya trafiğine açıktır ve yetersiz kalır. Diğer yandan, o bölgede klasik bir köprü inşası da mümkün değildir. Çünkü klasik bir köprü, Londra Köprüsü ile Londra Kulesi arasında limana erişimi engel olacaktır. Ve sonrası 1876 yılında açılan köprü proje yarışmasının sonucunda, Horace Jones’ un köprü projesi kabul edilir (1884).

Köprünün inşası 1886 yılında başlar ve 8 yıl sürer. O dönemde köprü kanatlarının açılması hidrolik bir düzenekle sağlanmaktaydı. Bugün, hidrolik sistemin yerine elektrikli bir sistem kullanılmaktadır (kaynak : tr.wikipedia.org)..

Üzerinden geçerken Tower Bridge Exhibition isimli müzesine uğrayabilir ve yukarısına çıkıp Glass Floor isimli cam zemin üzerinde yerden baya yüksekte yürüyerek ilginç bir tecrübe edinebilirsiniz..

Deniz araçlarının geçmesi için bazı zamanlarda kanatları açılabilen köprülere baskül köprü deniyor ve Tower Bridge, dünyadaki en meşhur baskül köprü örneğidir. Bu kanatlarının açılması da turistik bir olay haline gelmiş. Köprü açılma zamanları – bakınız

360 dereceli görsel için – bakınız


 

Köprü Hakkında :

Londra’ nın en ünlü sembolü olan tarihi ve mimarlık harikasıdır. Dünyadaki en ünlü köprülerden olan Tower Bridge, Viktoryan gotik bir tarzda yapılmıştır ve bu şekilde yapılmasının nedeni yakınındaki “Tower of London” ile uyumlu olması içindir.

Köprünün inşa planları 19. yüzyılın sonlarında yapılmaya başlanmıştır. Bu dönemde Londra’ nın doğusu kalabalıklaşmıştır ve şehrin iki kıyısı arasında büyük bir geçişe ihtiyaç duyulmuştur.
Tower Bridge, mimar Horace Jones ve John Wolfe Barry tarafından tasarlanmış ve 1894 yılında tamamlanmıştır. 265 metre uzunluğundaki köprünün inşaatında 11.000 ton çelik kullanılmıştır.

Köprünün açılıp kapanmasını sağlayan mekanizmalar köprü üstündeki iki kule içerisinde yer almaktadır. Eskiden daha az aralıklarla açılıp kapansa da günümüzde hem deniz trafiği hem de turizm amaçlı açılıp kapatılmaktadır. Bunu izlemek istiyorsanız internetten köprü açılış saatlerini bulmak mümkündür. 83 dereceye kadar açılabilen Tower Bridge, yılda yaklaşık 1000 kez açılmaktadır. Londra’ da en çok fotoğraflanan ve ziyaret edilen yerlerden olan köprünün içini ziyaret edip Londra’ yı bu açıdan görmek de mümkündür. Tower Bridge Exhibition (Tower Bridge Sergisi) iki kule arasında köprü ile ilgili bilgi verirken geçişi de sağlar. Bu kısımda makine odalarını görmek de mümkündür. Thames Nehri üstünde birçok köprü bulunmaktadır. Bunlardan en görkemlisi Tower Bridge’ dir. Bu köprünün yıkılması tehlikesi altında olduğu söylense de diğerlerine göre daha güncel ve sağlam bir yapıdır.

Köprünün alt tarafında hediyelik eşya alabileceğiniz bir mağaza ve kule müzesi mevcuttur. Ayrıca buradan ulaşılabilecek Avrupai sokaklarda iyi zaman geçirip etraftaki restoranlarda bir şeyler yiyebilirsiniz. Köprüye metro ile Circle ve District hatları ile ulaşmak mümkündür.

towerbridgelondonmaps2

Ziyaret –  yaz ayları :
Nisan – Eylül, saat : 10:00 – 17:30 (son giriş -bilet alma)

Ziyaret – Kış ayları :
Ekim – Mart, saat :  09:30 – 17:00 (son giriş biletleme zamanı)

* 24 – 26 aralık kapalı!

Ücret bilgileri (alternatifli olarak), tam : 12.30 £ dan başlamakta Bilgi web

Ulaşım – Transport ;

Metro: Tower Hill – District Line ve Circle line … DLR → Tower Gateway
Bus no :  42, 47, 78, 343, 381

En yakın metro durağı London Bridge (Tower Hill durağında inip Tower Bridge’ den karşıya geçin). Tower Bridge ile London Bridge turistler tarafından çok karıştırılır; çünkü haklı olarak güzel ve şehrin simgesi olan köprünün (Tower Bridge), şehrin ismini taşıyan köprü (London Bridge) olduğunu düşünürler.

 
 

+ The Monument (Monument to the Great Fire of London) :

Monument - London

Monument - London

İngiltere’ nin başkenti Londra’ da 1666 yılında çıkan Büyük Londra Yangını’ nda, kayıpları anmak amacıyla hazırlanmış dikilitaş biçimindeki anıttır. Anıt, Kral Charles’ ın isteği doğrultusunda Christopher Wren ve Robert Hooke tarafından tasarlanmış ve felaketin başlangıç noktası olan Pudding Sokağı’ ndan 60 metre uzaklıkta bir noktaya dikilmiştir. 61 metre yüksekliğinde olan ve Londra’ da kısaca “The Monument” olarak bilinen anıt kent’ in en çok ziyaret edilen tarihi yerlerindendir ve bölgedeki bir metro istasyonuna da adını vermiştir.
311 dar ve dönemeçli merdiven çıkarak kulenin en tepesine ulaşmak mümkündür. 1788 ve 1842 yılları arasında 6 kişinin kuleye çıkıp, kulenin balkonundan atlaması nedeniyle 19. yüzyılın ortalarında balkon korkuluklarına bir kafes eklenmiştir ( tr.wikipedia.org ).

monumentmaps3
Bilgi – Web :
ziyaret : günlük , saat 09.30 – 17.30 ( 18.00 ) , tam bilet  : 4.5 £ ☻ 5-15 : 2.30 £ ☻ Student : 3 £
Ulaşım : Tube / Metro – Monument ( District Line, Circle line )
 

 

+ Royal Exchange, Londra  :

royalexchangeph1

royalexchangelondonmap1

Adres : Royal Exchange, London EC3V 3LR

Ulaşım : DLR & metro ( central & Northern ) – Bank ;  Metro – Monument ( circle – distric )

 

Royal Exchange, 1565 yılında İngiltere’ nin başkenti Londra’ da, Thomas Gresham tarafından, kentin ticari merkezi olması amacıyla kurulmuştur. Yapının tasarımı Belçika, Antwerp’de gördüğü bir borsa binasından esinlenen Gresham tarafından yapılmıştır.
Royal Exchange 23 Ocak 1571 yılında İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth tarafından resmen açılmış ve başına Royal sıfatı verilerek onurlandırılmıştır.Thomas Gresham’ ın yaptırdığı borsa binası 1666 yılında çıkan Büyük Londra Yangını nedeniyle tahrip olmuştur. Daha sonra 1669 yılında, mimar Edward Jerman tarafından tasarlanan yeni bir bina inşa edilmiştir. Royal Exchange’in Ticaret Merkezi niteliği 1939 yılında kaldırılmıştır. Geçmişte hizmet vermiş olan bu bina bugün lüks bir alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır (tr.wikipedia.org).

Sen Gucci, Jo Malone London, Paul Smith, Tiffany & Co ve ünlü İsviçre Saatleri dahil Kraliyet Borsası’ nda birçok lüks ve butik markaları bulabilirsiniz. Komplekste ayrıca İngiltere ticaret tarihini anlatan dev 24 pano – resim sergisi de var.

Ziyaret : Mağazalar: saat 10:00 – 18.00. –  web
Restaraunts and Bars: saat 08:00 – 23.00

Komplekste cafe & restoranlar mevcut
* Grand Bar & Rest.& Cafe : (web)

 
 
 
+ 30 st Mary Axe  web :

30st-maryaxe-maps

Adres : 30 St Mary Axe (The Gherkin) , 30 St Mary Axe – London, EC3A 8EP
Ulaşım ; Metro (tube) – Altgate , Altgate East , Liverpool Str.
 

Londra’ da yer alan modern binalardan biridir. Daha çok Gherkin adı ile bilinen yapı, Londra’ nın tarihi dokusu içerisindeki sayılı yapılardandır.
30 st Mary Axe bir gökdelen olarak inşa edilmiştir. 180 m. yükseklikte, 40 katlı gökdelen 2004 yılında yapılmıştır. Mimarlık firması Foster ve partnerlerince yapılan binanın yapımında çelik ve cam kullanılmıştır. Resmi adı “Swiss Re building” olan yapının adı 30 st Mary Axe olarak değiştirilmiş ve 2007 yılında satılmıştır. Bu gökdelen inşası tamamlanmadan önce bile farklı tasarımı ve modern görünümü ile Londralılar arasında popüler olmuştur.
Yapı, Londra’ nın finansal merkezinde, Baltık borsa binasının olduğu yerde inşa edilmiştir. Baltık borsa binası 1992 yılında yapılan terörist bir saldırı sonucunda zarar görmüştür. Sonrasında bu alanın 30 st Mary Axe için kullanılmasına karar verilmiştir. Fakat şehrin tarihi dokusu içerisinde modern bir gökdelenin inşası tartışmalara yol açmıştır. Özgün ve enerji tasarrufunu destekleyen tasarımı ile bu yapı birçok ödül kazanmıştır. Stirling Prize (Stirling Ödülü), the London Region Award (Londra Bölge Ödülü) ve the Emporis Skyscraper Award (Emporis Gökdelen Ödülü) bu ödüller arasındadır. Farklı tasarımı ile bina, elmas şeklinde panellere sahiptir. Girişinde ziyarete açık bir plaza bulunmaktadır. X şeklindeki devasa giriş Gherkin’ a farklılık katmaktadır. Fakat 30 st Mary Axe’ in en çok ilgili çeken ve en güzel kısmı camdan yapılmış kubbesidir. Buradan Londra manzarası harikadır. Ancak ne yazık ki yapı halka açık değildir.
 

 

+ Bank of England  web  

bank-of-englandlondonph

bankofenglandlondonmap1

Addres : Bartholomew Lane , City of London- EC2R 8AH

Ulaşım : Bank -> DLR & Metro ( central & Northern )  , Cannon Street – Rail/tren istasyonu , Metro – Mansion House ( circle , distric line  )

 

Bank of England (İngiltere Merkez Bankası, BoE), Birleşik Krallık’ ta merkez bankası merkezi Londra’ dadır. İsveç’ in merkez bankasından (Sveriges Riksbank) sonra dünyanın en eski ikinci merkez bankasıdır.

** Bank of England Museum (giriş ücretsiz – free ) ( web ) : İngiltere merkez bankasının 1694 kuruluşundan itibaren tarihini gösterir müzedir..İçeride sikke ve tarihi banknot ve altın paralar sergilenmekte..Hafta içi saat 10.00 – 17.00 arası ziyarete açıktır..

 
 

+ Guildhall, London / Belediye Binası :

guildhall-londonph

guildhall-londonmap2

Adres : Gresham Street, London EC2V 7HH

 

Londra yerel yönetim merkezi..Roma dönemine ait bir amfi tiyatro ve sanat galerisini içinde barındırır (Guildhall Art Gallery ve London’s Roman Amphitheatre, giriş ücretsizdir ), ayrıca kütüphane de mevcut ( Guildhall Library ). 15 . yy da inşa edilen bina, kraliyet devlet ve yönetim törenlerine ev sahipliği yapar..( genel bilgi için )

Ulaşım : Tube(metro) – Bank ( central & Northern ) , St. Paul ( central )

 
 
 

+ St Paul Katedrali / St. Paul’s Cathedral 

Londra’ da yer alan ve Avrupa’ nın en büyük katedrallerinden birisidir. Sadece kubbe kısmı Roma’ daki St. Peter’s Basilica’ dan küçüktür. Katedral, Christopher Wren tarafından 1675-1711 arasında inşa edilmiştir. Katedral, Anglikan katedrali ve Londra Piskoposluğunun merkezidir. Günümüzde hizmet veren katedral binasının inşa edilişi 17. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yıkılıp yeniden yapılanlar sayılmazsa, bu katedral Londra’ da bulunan beşinci Saint Paul Katedrali’dir. Bugün gerek yerli, gerek yabancı turistler tarafından kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.

St Paul Katedrali’ nin aslında uzun bir hikayesi vardır. İnşa edildiği alan üstüne beş tane kilise yapılmıştır. Yapılan ilk kilise Aziz Paul anısınadır ve MS 604 tarihine kadar gider. 962 ve 1087 yıllarında katedral çıkan yangınlarda zarar görmüştür. Fakat tekrar inşa edilmiştir. Bu dönemde Avrupa’ daki en büyük katedral olmuştur. 13. ve 14. yüzyıllardaki genişletme ve yenileme çalışmaları katedrali daha da görkemli hale getirmiştir.

2 Eylül 1666 tarihinde büyük yangından St Paul Katedrali de nasibini almıştır. Bu yangında yaklaşık 13.200 ev ve 89 kilise yok olmuştur.

Katedral, Büyük Britanya’ da ikinci büyük kilisedir (ilki Liverpool Kilisesi’dir). Özellikle kubbesi katedralin mimarisine zenginlik katmaktadır. St Paul Katedrali Londra’ da en çok fotoğraflanan noktalardan biridir. St Paul Katedrali’ nin altında hediyelik eşya alabileceğiniz bir dükkan ve dinlenebileceğiniz bir kafe var. İsterseniz Katedrali gördükten sonra yürüyerek Millenium Köprüsünü geçip “Tate Modern”’a ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu köprü kısmından St Paul Katedrali de çok güzel bir açı ile gözükmektedir (Kaynak : gezipgördüm ).
Katedral dome(kubbesi), 111 m. çaplı ve 66.000 ton ağırlığa sahiptir. Katedralden şehir manzarasını fotoğraflamayı unutmayın.

Lokasyon :

stpaul-cat-londonmas5

Adres : Saint Paul’s Church Yard, London EC4M 8AD
Ziyaret : Pazartesi-Cumartesi saat –> 08.30 – 16.30

Ücretler web :

Adult  25 / 22.5* £ (* grup)
Öğrenci , 60+ :  22.50 / 20.00* £ (* grup)
Çocuk :  10 / 9* £ (* grup), Aile (2 erişkin + 2 çocuk) : 60 £
London Pass (free)

Transport – Ulaşım :
Metro: St. Paul’s ( central line ) ; City Thameslink (tren), alternatif – yakın merkezler –> Tube – Bank, Mansion House ; Bus no : 4, 8, 15, 17, 25, 26, 76

 
 

+ Museum Of London (Londra müzesi)

Museum-of-Londonph

Lokasyon :

museumoflondonmaps2

Adres : 150 London Wall – London EC2Y 5HN

Ulaşım : tube station: St Paul’s, Barbican, Moorgate

Ziyaret : Günlük saat 10.00-18.00 (closed 24-26 December) – FREE

Müze Londra’ da, Eski Taş Çağı’ndan başlayarak günümüze kadar kentin geçmişi ile ilgili ipuçları veren öğeler barındıran bir müzedir. St Paul Katedrali’ nden yürüyüşle 10 dakika uzaklıkta yer alır ve giriş ücretsizdir. Modern müzecilik anlayışı ile her yaş kesimine hitap eden bir biçimde kurulmuştur. 1666′ dan günümüze kadar eski tarihe dair pek çok şey barındırır..bazı sergiler ücretlidir! St. Paul’s Cathedral’ inden yürüyerek veya Moorgate ile Barbican duraklarından birinde inerek ulaşılabilir.

Müze -sanal gezisi için – Tıklayın

Müzenin hemen kuzey yönünde ; Barbican Centre olarak bilinen “Barbican Sanat Merkezi” bulunmakta (Avrupa’ nın en büyük gösteri sanatları merkezidir).

barbican_map-1

barbicanareaph2
Barbican Center
barbicanareph1
Barbican Center – Area

 

Barbican Estate’ in kalbinde kurulu olan merkez, klasik ve modern konserlere, tiyatro gösterilerine, film gösterimlerine ve sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde evler, bir kütüphane, üç restoran ve bir konservatuvar barınmakta. Londra Senfoni Orkestrası ve BBC Senfoni Orkestrası Barbican Centre’ ın konser salonunda yer alıyor.

Barbican Centre, 3 Mart 1982 tarihinde II. Elizabeth tarafından açılmıştır.

Adres : Silk St, London EC2Y 8DS , Ulaşım : Tube – Barbican

 
 

* Sonraki sayfada “West End – Londra” bölge gezisi…

 
 
 
 

Önceki Sayfa ↔ Sonraki Sayfa

Londra – Ana Klasöre dön

 
 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir