Barselona Gezisi.2

 
 
 
 

 İspanya’ nın bir değeri 

 
 
GAUDİ.. Kimdir?
 

Barselona gezi detaylarına başlamadan önce, ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi hakkında biraz bilgi paylaşalım..

antoni_gaudi_kimdirph

Tam adıyla Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet, İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü Katalan mimardır. Barselona’ nın en ünlü mimari eserlerinin yaratıcısıdır. Katalan Modernizm (Modernisme) sanat akımının dünyaca ünlü öncü sanatçısı Antoni Gaudi i Cornet (1852-1926) Katalonya’nın Reus kentinde doğmuştur. Babası bir bakırcı ustasıdır. Çocukluğunda demirci çırağı olarak çalışmıştır. Varlıklı olmayan ailesi onu 13 yaşında koyu katolik bir din okuluna vermiştir. Vejateryan olması, sağlıksız beslenmesi ve sık sık uzun süreli oruçlar tutması onu pek çok hastalıkla yüzyüze getirmiştir. 1869’da Barselona’da başladığı mimari eğitimine başlamıştır. 1878’de eğitimini tamamladığı Barselona kenti, tüm sanatsal etkinliklerinin merkezi olmuş ve kişiliğinin gelişiminde büyük yer tutmuştur. O dönem, Barselona’da özellikle tekstil endüstrisinin gelişmesiyle orta sınıfın güçlendiği, zenginliğin ve şehirsel gelişimin arttığı bir dönemde özgür ve özgün tasarımları ile Katalan burjuvası içinde aranılan bir sanatçı olmuştur. İlk önemli eseri, Vicens ailesi için 1883-1888 tarihlerinde yaptığı Barselona’daki Casa Vicens adlı yazlık evdir. Daha sonra Eusebi Güell adlı sanayici ile güçlü bir dostluk ilişki kurarak bu aile için yaptığı eserlerle Barselona’da prestij edinmiştir.
Bu eserler, Güell Pavilyonu, Güell Sarayı, Güell Mahzeni, Colonia Güell Türbesi ve Güell Parkı’ dır. Diğer önemli eserleri arasında Teresano Koleji, kendisine yılın binası ödülünü kazandıran Celvet Evi, Bellesgurad Villası, Battlo Evi ve La Pedrera adıyla bilinen Casa Milà bulunur.

 
gaudikimdir
 

Eserlerinden en önde gelen en önemli beş tanesi (kaynak – ingilizce);

+ La Sagrada Familia Bazilikası
+ Casa Battlo
+ La Pedrera (Casa Mila)
+ Güell Parkı
+ Güell Sarayı’ dır.

En ünlü eseri ise hayatını adadığı, yapımı halen süren La Sagrada Familia kilisesidir. Gaudi, 1882’de F. del Villar tarafından yapımına başlanan bu kiliseyi tamamlama işini 1883’de üzerine aldı. Gittikçe daha fazla zamanını bu esere ayıran Gaudi, 1908’de başka proje almayı bıraktı ve 1926’ da ölümüne kadar sadece La Sagrada Familia ile uğraştı. 7 Temmuz 1926’da, 74 yaşında bir trajik bir trafik kazası sonucu öldükten sonra La Sagrada Familia’ya gömülen Antoni Gaudi’ nin tamamı Barselona’da olan sekiz eseri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır. Gaudi en baştan itibaren tüm eserlerinde doğadan esinlenmiştir. Katalonya’nın (Örneğin Monserrat Dağı) ve başka uzak yerlerin (Örneğin Kapadokya Peri bacaları) coğrafi özellikleri, bitkiler, çiçekler, meyveler ve hayvanlar en fazla etkilendiği esin kaynaklarıdır. Ona göre doğada düz çizgi yoktur bu sebeple dalgalı, kıvrımlı ve asimetrik çizgileri sık sık kullanır. Keskin hatlı çizigiler kullanacaksa bu tekdüzeliği bozacak asimetrik bir tasarım katar.

 

Barselona ve Gaudi…

gaudi5lisiph

** Gaudi için alıntı bilgiler ( travelingturks.com ; tr.wikipedia.org)

 
 

Katalan mimarı tanıdıktan  sonrası kenti detaylı gezmeye başlıyalım..

 


ÖNCELİK İLE : 

Barselona için gezinize en az 3 gün ayırın!..

ilk iki gün için toplu taşımaya bedel ödemeyin!. Kentte ayni hizmeti veren otobüsleri birbirine benzer iki farklı “hop on hop off” turistik otobüs işletmesi vardır.

image_tmbbus

TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) ye ait olan işletmenin “Barcelona Bus Turistic” otobüsüne ayni gün yada öncesi web sitesinden online 2 günlük (isterseniz 1 günlük te alabilirsiniz!) bilet satın alın ( 2020 yılı, tam bilet – 2 günlük 40 €, online %10 indirimi ile – 36 € // 4-12 yaş indirimi : 21 € , online %10 indirimi ile 19 € ya ).. Online aldığınız biletler 90 takvim günü geçerli olacaktır!..3 farklı otobüs gezi güzergahını, 5 bağlantı noktalı 45 duraklı yol güzergahında, en uzun rotası 2 saat süreli – indi bindili, gezerek – yorulmadan, mevsim ve yol durumuna göre 5/20 dk. kalkış periotları ile kenti görerek gezin.Otobüsün 1 günlük seçeneği de var (tam 30, çocuk : 16 € + %10 online ind.)

Güzergah haritası için tıklayın!

TR dil seçeneği dahil 16 farklı dilde audio – guide (anlatımlı)  + free bus Wi Fi avantajlarıyla Barcelona’ yı gezin. Kış mevsimi saat 09.00 -19.00, bahar ve yazın saat 09.00 – 20.00 arası bu imkandan yararlanın.3 güzergahı ayni günde defalarca bağlantılı noktalardan değiştirebilirsiniz!..Online hizmet satın alımlarında belge ve çıktıları yanınızda götürmeyi unutmayın!

Benzer hizmeti  bu adresten yada buradan da satın alabilirsiniz ( uyarı – TR dil seçeneği bunlarda olmayabilir?, araştırın)..

Bu uygulama, hem yorulmanızı hemde ekstradan toplu taşıma için bilet almanızı azaltacaktır. Ve kentin 2 günde rahat bir şekilde en az % 80 lik  kent merkezi gezi alanını görmenize vesile olacaktır.

Olaki farklı bir günde, yada Bus Turistic için servis dışı gece saatlerinde toplu taşıma kullanım ihtiyacı duydunuz; 10 binişlik – birden fazla kişinin de kullanabildiği T10 biletini “11.35” € ‘ya (zone1) / “30.50” € (zone.3) satın alın. T10 için online satış yoktur-metro,tren istasyonu vs den temin edin..(Barselona Toplu taşıma bilgi detayı – buradan)..

 

Ben sizlere bir kaç adet Kent Gezi  ve Ulaşım haritasını burada paylaşıyorum..İşinize geleni kullanın..

 

  • Barselona – Zone Haritası

https://doktorungezirehberi.com/wp-content/uploads/2016/10/xarxa_2020_v2-scaled.jpg

https://doktorungezirehberi.com/wp-content/uploads/2016/10/barcazone1maps20.png
 

 

  • Barselona Metro Haritası.1 (2020)


 

  • Barselona Raylı sistemler( Metro-Tram – Rail – suburban..) Haritası (2020)


 

  • Barselona – 49 Top atraction – Toplu Taşıma Haritası (2017)(TIKLAYIN)
  • Barselona TMB-Bus Turistic Şehir otobüs yol haritası ( Buradan )*

 

  • Barselona haritası (Kent krokisi)

  • Barselona Şehir merkezi (sokak-cadde) yol haritası

centrum_barcastreetmap4

  • Barcelona Centrum Map

  • Aşağıdaki harita elimde olan eski bir belge olup, tarafımdan yeniden düzenlenmiştir.İşinize yarayacak bir gezi haritasıdır.


 

Not : Yukarıdaki haritaları, Toplu taşıma Metro/Tren istasyonlarından, Turist danışma bürolarından (İ), büyük otel resepsiyonlarından, TMBBarcelona Bus Turistic otobüs kalkış & bilet satış durak noktalarından ücretsiz temin edebilirsiniz!

 
 

Mahalle Mahalle Barselona Gezisi

Barselona gezisine başlama noktası seçiminde değişik alternatifler sunulur.

Biz kent gezimize kentin merkezi konumunda olan Plaça Catalunya –  “Katalunya meydanı” ndan başlıyoruz.

Kısa hatırlatma ; La Ribera, Gotik Mahalle ve El Raval’dan oluşan Eski Şehir “Ciutat Vella” olarak isimlendirilmekte. El Raval ve Bari Gotic arasında da kuzey güney yönü ile boydan boya, sahile kadar uzanan cadde de “Las Rambas” dır.

Meydanın ayni zamanda kentin tüm toplu taşıma araç istasyon ve bağlantı noktası olma özelliğini taşıdığını unutmayın.

Buraya (Catalunya istasyonu); L1-3-6-7 metro hatları, R1-3-4, S1-2-5 raylı ve bölgesel tren sistemleri ve Renfe yolcusu kolayca kentin herhangi bir noktasından ulaşmaktadır.

barri_gotic_area_map

İlk durağımız meydan ve yanıbaşında bulunan ünlü Las Ramblas caddesi ve caddeye bağlantıları daracık ara sokakları ile sağlanan, kentin en eski yerleşim alanı olan Gotic mahalle olacaktır.

 

+ Plaça De Catalunya / Katalonya Meydanı

plcde_catalunya_barcaph-0

plccatalunya_3dmaps

Barselona’nın en kalabalık ve en merkezi konumlu meydanı olan Plaça de Catalunya, Eski Şehir “Ciutat Vella” ve Eixample bölgesi arasında bulunmaktadır.19. yy yapımlı daha yeni yerleşim olan Eixample ile eski şehir arasında bir geçiş sağlar.

Her daim kalabalık olan bu meydan; Passeig de Gracia, Rambla de Catalunya, La Rambla, Portal de l’Angel, Ronda de Sant Pere gibi bir çok önemli caddenin kesişme ve merkezi durumundadır.

1858’de kadar meydan yönetimsel olarak duvarlarla çevrili, kapalı konumda iken sonrası duvarın yıkılması ile günümüzdeki hale gelmiştir. Oval şekildeki meydan ağaçlar ile çevrili, havuzlar, güvercinler ve dinlenme – oturma alanları ile trafikten uzaktır.

Meydan çeşme ve heykelleri ile de ünlüdür. Meydana yerleştirilmiş değişik heykeller vardır. Bunlardan en bilineni Katalanyanın özgürlük hareketinde rol alan, 1933 de ölen eski başkanı anısına ayni isimle yapılan “Francesc Macia” heykelidir.

Meydanın La Rambla yönüne bakan bu heykel 1991 yılında Sagrada Familia’nın inşasında da görev alan Josep M. Subirachs tarafından yapılmıştır.Heykel tersine dönen merdiveni anımsatır.Katalonya’nın özgürlük yolunda devam eden siyasi süreci temsil eder ve önünde Macia’nın bronz bir büstü vardır.

Dikkati çeken diğer bir heykel bu meydandaki havuz içinde yer alan  orjinali 1928 – Joseph Clara’nın yaptığı bir kadın figürlü beyaz mermerden yapılı ikonik heykelidir.

Bu heykel “La Deessa o l’Enigma” (The Goddess of the Enigma/Enigma yada Tanrıça) ismini taşır ve bir havuzun ortasında bulunmaktadır. Havuz içindeki heykel 1982 yapımlı kopyadır.

Meydanın doğusunda “El Corte Ingles” ’in evi olan beyaz bir binada tüm İspanya’da şubeleri bulunan bir alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bunun tam krşsında, batı yönünde bir başka – elektronik ağırlıklı AVM olan Fnac El Trianglebulunur. Ayrıca meydan; Hard Rock Cafe, Apple Store, Desigual gibi moda ve alışveriş mağazalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Meydana RENFE trenleri ve havaalanı (AeroBus – tek yön : 5.90 / çift yön : 10.20  €) servislerinin yanı sıra, çok sayıda metro ve taxi-otobüs hattı çalışır.


 

Bu meydandan yönümüz güney ve sahil şeridine doğru, kentin eski mahallesinde gezeceğiz..

Önce meydanı kesen ve kalabalık bir insan akınının adeta canlandırdığı ünlü caddemiz..

 

+ Las Ramblas (La Rambla caddesi) ve Çevresi ..

Ulaşım: “L1-3-6-7, Catalunya”, “L3 – Liceu” ya da “L3- Drassanes” metro duraklarında inerek La Rambla Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

 

1.2 km uzunluğundaki La Rambla Caddesi Barselona’nın tam gün canlı-hareketli olabilen caddesidir. Boydan boya çınar ağaçları eşliğinde Port Vell (Eski Liman)’e kadar uzanan caddenin ortasında yayaların rahatça yürüyebilmesi için geniş bir yaya yolu ayrılmıştır. Bu yaya yolunun üzerinde çiçekçiler, pet shoplar, pandomim sanatçıları, büfeler, gazeteciler, elişi tezgahları, kafeler ve tapas barlar vs ler sıra sıra yerini almıştır. Barselona’nın Eski Şehir bölgesinden geçerek Plaça de Catalunya Meydanı’ nı limana bağlayan bu yol, şehrin tam kalbindedir.

Las Ramblas olarak da bilinen bu uzun bulvarın adı, Arapça “kurumuş nehir yatağı” anlamındaki “ramla” sözcüğünden gelir. Barcelona’ yı çevreleyen dağlardan gelen yağmur sularının denize aktığı bir su yatağı üzerinde kurulmuştur. Zamanla nehir yatağı dolunca bu binalar da yıkılmış ama adları Port Vell (Eski Liman) ile Plaça de Catalunya arasında yer alan uzun bulvarı oluşturan beş caddeyle yaşatılmıştır.

 

Cadde üzerinde neler göreceğiz ?

las_ramblasstr_mapsshow2

ramblamap

las_ramblasstr_mapsshow

Birbirinden orijinal kostümleri ile turistlerle fotoğraf çektiren sanatçılar, top cambazları, dansçılar ve daha birçok sokak eğlencesini La Rambla Caddesi üzerinde bulabilirsiniz. Cadde üzerinde birçok hediyelik eşya satan dükkan bulunuyor. Bu arada dünyanın her yanında artık görmeye alıştığımız pandomim sanatçıları dünyada ilk defa La Rambla’da ortaya çıkmıştır. Normalde Ramblayı ziyaret eden ya da dolaşan kalabalığın %90’ ı turistler ve satıcılardır. Yerel halk La Rambla’ya çok sık gelmez. La Rambla’ya gelen yerel çoğunluk genelde Boqueria’ dan alışveriş yapmak için gelir.

La Rambla’nın üst kısmından ya da başından aşağı doğru (sahil kesimine) yürüdüğünüzde sol tarafınızda Barrio Gotico bulunur. Yani Barselona’nın meşhur Gotik Mahallesi. Bu bölgede eski, dar, Gotik sokaklar birbirini takip eder. Tamamı Gotik olan binalar içinde en önemli yapı Barselona Katedrali’ dir.. Gerçek adı ile LA SEU.

La Rambla’nın deniz tarafındaki ucu olan Colomb heykeline ulaştığınızda, karşınızda Port Vell de diye adlandırılan Barselona marinası ile cadde sonlanmış olacaktır.Cadde güzergahında

Göreceklerimiz :

+ Font de Canaletes / Canaletes çeşmesi :  Katalonya Meydanı’ndan ‘dan La Rambla’nın girişine yakın sağ taraftki 19. yy dan kalma çeşme ince işlemeli ve dört kurnalıdır. Barcelona Futbol Kulübü taraftarlarının zaferlerini kutlamak için bu çeşmeye akın ederler. Popüler inanışa göre çeşmeden ise su içen bir yabancı bir gün tekrar Barselona’ya geri dönecektir.


 

+ Esglesia de Betlem:

lesglesia-de-betlemph

Adres : La Rambla, 107 –> Carrer del Carme, 2

Bölgenin en önemli kiliselerinden biridir.

 

+ Mercat de La Boqueria: La Rambla Caddesi’nin ortasında yer alan bu ünlü sebze-meyve pazarını gezmeden bölgeden kesinlikle ayrılmayın. Sant Josep Açık Hava Yiyecek Pazarı olarakda bilinmekte.

Adres: Ramblas 91, Barselona
Ulaşım: “L3-Liceu” metro durağında inerek pazara ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri: Pazartesi-Cumartesi 08.00-20.00, pazar : Kapalı!

 

La Rambla Bulvarı’nın ortalarında cadde üzerinde İspanya’nın en ilginç ve en büyük açık hava pazarı olan La Boqueria Sant Josep yer alır. 1217 yılında ilk inşa edildiği ve bugünkü halini aldığı 1914 yılına dek çoğunlukla et ve balık satışı yapılan bir market imiş. Bugün ise Katalan ve İspanyol mutfağının son derece zengin malzemelerine sahip olduğunu bilerek, özellikle kuzey Katalonya dağ mantarlarını tadmak amaçlı mutlaka gidilmesi gerek alandır.Yalnızca Barselona’nın değil, İspanya’nın da en ünlü pazarı olarak kabul edilen La Boqueria’da satılan birbirinden güzel sebze ve meyvelerden alabilirsiniz.

Özellikle uygun fiatlarıyla tropik meyveleri La Boqueria’da bulabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri kilo hesabı alabileceğiniz gibi özellikle turistler için yapılan ufak karışık meyve tabaklı sunumları da var. Üstelik pazardaki bazı satıcılar akşam saatlerinde elde kalan meyve sepetlerini daha ucuza verebiliyor.

 

+ Erotik Sanatlar Müzesi (Museu de’l Erotica)

barca_museudelerotica

Adres : Las Ramblas Bulvarı, 96 

Barcelona Erotik Sanatlar Müzesi, Antropoloji, arkeoloji, edebiyat, sanat ve tarih bilimleri açısından farklı kültürlerde cinselliğin algılanış biçimini gözler önüne seren dünyadaki ilk erotik müzedir.

 

+ Casa Bruno Quadros (Şemsiyeli Ev)

Adres : Las Ramblas Bulvarı, 82

Bruno Quadros Evi, 19. yy sonlarında, Katalan Modernisme akımının başladığı yıllarda Mimar Josep Vilaseca  yaptığı Şemsiyeli Ev (Bruno Quadros) binasında kullandığı dekorlu evin alt katı bir şemsiye dükkanı olarak kullanılmış, bina yapısında modern unsurların Uzak Doğu’nun oryantal öğeleriyle birleştiği sonucu ortaya çıkmıştır.

 

+ Miro Mozaiği (Mosaic de J.Miro)

mosaicde-j-miroph

Adres : Las Ramblas Bulvarı, 71-73

Liceu Metro İstasyonu ile Liceu Opera Binası arasında, orta kaldırıma işlenmiştir.Rüzgar Gülü (La Rosa de los Vientos) adındaki, binlerce insanın üzerinden yürüyerek geçtiği daire şeklindeki mozaik çalışması ünlü Katalan sanatçı Joan Miro’nun 1927 yılındaki bir çalışmasıdır.

 

+ Gran Teatre del Liceu:

gran_teatre_del_liceuphbarca

Adres: Ramblas 51-59, Barselona – web
Ulaşım: “Liceu” metro durağında inerek yapıya ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri: Her gün, Tam tur: 10.00 (1 saat 10 dakika), Hızlı tur: 11.30, 12.00, 13.00 (20 dakika)

Liceu ya da asıl adı ile Gran Teatre del Liceu, 1847 yılında Barselona’da inşa edilmiş opera binasıdır. Opera binası açıldığı yıldan bu yana Montserrat Caballe’den Jose Carreras’a kadar birinci sınıf sanatçılara ev sahipliği yapmış olan 150 yıldan daha uzun bir süredir İspanya’nın en önde gelen opera binası olmuştur.Opera binası 1861 ve 1994’teki yangınlardan sonra iki kez restore edilmiştir.La Scala’dan sonra Avrupa’nın ikinci büyük ve ikinci en iyi akustiğe sahip opera salonu olarak bilinir. Bugün Avrupa’daki en görkemli opera binalarından olan Gran Teatre del Liceu, yenilikçi programların yanı sıra, ülkenin yetiştirdiği “üç tenor”dan biri olan Jose Carreras ve Montserrat Caballe gibi ünlü isimlerin konserlerine ev sahipliği yapmaktadır.Gran Teatre del Liceu’ı dilerseniz rehberli turlar ile gezebilirsiniz.Tam karşısında dinleyicilerin tarihi buluşma noktası olan Cafe de’l Opera bulunur (La Rambla 74). Vaktiniz varsa bir kahve için burada mola verebilirsiniz

 

+ Plaça Reial / Kraliyet meydanı :

placa-realbarcaph

Adres : La Rambla 44 ( Carrer de Colom)

lasrabmlas_goticarea_maps

Liceu Tiyatrosu’nu geçtikten sonra, sahil istikametiyle solda La Rambla no.44 kenarında kısa bir ara sokak (Carre de Colom) sizi açılan kapısı ile Rambla’dan sonra geniş bir meydana çıkaracaktır.1848’de mimar Francesc Molina tarafından yapılmış meydanı aydınlatan sokak lambaları, Antoni Gaudi’nin bilinen ilk çalışmalarıdır. Royal Plaza olarak da anılan meydanda Kafe & rest.da oturabilirsiniz..Mekan kenarında bolca otel var.Akşamları hareketlidir. Ünlü Jamboree Caz Kulübü de buradadır (video).

 
+ Palau Güell – Guell Malikanesi :

Adres: Carrer Nou de la Rambla, 3-5 , Barselona – web

Ulaşım: “Liceu” metro durağında inerek bölgeye ulaşabilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri: Salı-Cumartesi 10.00-14.30
Giriş Ücretleri: 12 € (tam) –  9 € BCN card ve indirimli fiat..

Barselona’daki ünlü tarihi yapılardan olan Palau Güell, ünlü Mimar Antoni Gaudi tarafından 1886-1890 yılları arasında Katalan sanayici Eusebi Güell için yaptırılan sıra dışı neo klasik bir konaktır.

1886 yılında Güell, Gaudi’den kendisini diğer varlıklı komşulardan farklı kılacak bir malikâne tasarlamasını istemiştir ve sonuçta da ortaya Gaudi’nin bu erken dönem eserlerinden olan Güell Sarayı ortaya çıkmıştır.Dar bir sokakta yükselen bu gösterişli ama orantısız binada kullanılan malzemelerin kalitesine bakarak, Gaudi’nin Güell’in parasını özgürce kullandığı görülebilir. Taş yapı mermerle kaplıdır ve iç mekânın her tarafında yüksek kalite ahşap kullanılmıştır. Gaudi’nin erken dönem çalışmalarından biri olmasına rağmen meodernisme tarzının en gözalıcı örneklerindendir. Venedik saraylarını andıran ferforje dekorlu ön cephesi ile dikkat çeker.

 

+ Museo de Cera (Balmumu Müzesi) :

museo_decera_barcaph
Adres : La Rambla, Passatge de la Banca, 7. Giriş ücreti: 15 € 

Heykel Müzesi’nde dünyaca ünlü kişilere ait heykeller sizi bekliyor… müze La Rambla üzerindeki küçük bir pasajda, 19. Yüzyılda inşa edilmiş bir bina içinde yer almaktadır.

 

+ Kristof Kolomb Heykeli – Mirador de Colom :

Adres : Plaça Portal de la pau, 08001 Barcelona

Ulaşım : Metro L3 – Drassanes – Ziyaret Bilgileri: Mayıs-Ekim her gün 09.00-20.30, Kasım-Nisan her gün 10.00-18.30 – Giriş Ücretleri: Kuleye çıkış 3 €

 

Barselona’nın ünlü caddesi La Rambla’nın deniz tarafında en uçta bulunan Kristof Kolomb Heykeli, ünlü kaşifin 1492’de Amerika’ya yaptığı ilk seyahatinden Barselona’ya dönüşü simgelemektedir. 1888 Evrensel Sergi sırasında Katalonya donanma karargâhının dış kısmına dikilen heykel 60 metre uzunluktadır. Anıt 40 metre yükseklikteki dökme demir Korint sütunu üzerine oturtulan bir gözlem odası ve 7.2 m. boyundaki bronz bir Kolomb heykelinden oluşur. Bir elinde bir parşomen tomarı tutan Kolomb sağ eli ile Amerika kıtasını işaret etmektedir. Kaidesinde ise “Kolomb döneminde yeryüzü” konusu işlenmiştir. Anıt Kolomb’un Amerika kıtasını keşiften döndükten sonra yanındaki altı Karayip yerlisi ile ilk karaya çıktığı yere inşaa edilmiştir. 51 metredeki gözlem katına asansör ile çıkıp şehri 360 derece izleyebilirsini, bronz heykel Rafael Arche’ye aittir. Kaidesinin altında bir turizm informasyon bürosu vardır.


 

La Rambla’nın deniz tarafındaki ucundayızve  karşımızda Port Vell de diye adlandırılan Barselona marinası ile cadde sonlanmış olacaktır.

barca_portvellphs-3

 

Barselona’nın sahil kesimi gezisini şimdilik erteleyip, bizler La Rambla caddesinden ara sokaklardan girip Eski Şehri ve Gotic Mahalleyi geziyoruz…

Sonraki sayfada..

 
 
 
 

Önceki SayfaSonraki Sayfa

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir