Barselona, Genel Bilgiler

 
 
 

BARSELONA & KATALONYA

 
 

Kısaca Katalonya  ( Catalonia – Catalunya ) – Genel Bilgiler ; 

catalanbayrakarmaph

♦ ♦ Katalan Bayrağı (Senyera) – Sarı zeminde paralel yatay kırmızı çizgi ..
11. yüzyıldan bu yana kullanılmakta olan Katalan bayrağı Müslümanlarla savaşta yaralanan Frenk ve Roma Kralı Şarlman’ın kanayan parmaklarını Barcelona Kontu I. Wilfred (Kıllı Wilfred)’in altın kalkanı üzerine sürmesi ile sembolize olmuştur. Katalan devlet armasının üzerindeki “kraliyet tacı” ise tarihte bir dönem birleştikleri komşu Aragon Krallığı’dan miras kalmıştır.♦ ♦

 

Katalonya, (Katalanca: Catalunya; Fransızca: Catalogne; İspanyolca: Cataluña) İspanya’nın kuzey doğusunda bulunan bölge. 1932, 1979 Özerklik  ve 2006 Reformları ile Özerk bir bölge.. Parlamenter Monarşi himayesinde, Yarı-Demokratik Yönetim ile yönetilmekte..

İspanya’da 17 adet özerk yönetim vardır. Bask, Katalonya, Galisya bunlar arasında en önemlileridir.Franco döneminde kendi dilleri yasaklanmış. İç işlerinde tamamen bağımsız, dış işleri ile İspanya’ya bağlılar.

İber Yarımadası’nın kuzeyinde Fransa ve Andorra ile çevrilidir. Batı’da Katalonya Aragon bölgesi ile, güneybatıda Valencia ile sınırdır.Akdeniz boyunca 580 km sahili şeridi mevcut (+ plaj). Bölgenin 3 resmî dili vardır: İspanyolca, Katalanca ve Aranca..

Son yapılan referandum sonucunda (2006) Avrupa’nın en özerk bölgesi unvanını almıştır.

catalunyamaps1
 

Barselona (1,700,000 kişi ile en büyük)ve L’Hospitalet de Llobregat (270.000 kişi ile ikinci büyük) kentleri haricinde; Tarragona, Lleida, Girona, Manresa, Igualada, Terrassa ve Sabadell şehirleri de Katalunya’da bulunmaktadır..Bölge, İspanya’nın yaklaşık % 18 (= 7.500.000) nüfusuna sahiptir.

 

Tarih – Sosyal yapı : İber Yarımadası’nın kuzey batısında yerleşik olan Katalan milleti tarihte bağımsız bir kontuk ve krallık olarak varolmuş, zamanla yarımadası üzerindeki diğer komşu krallıklarla güç birliği yaparak günümüze dek varlığını sürdürmüştür. Bugünkü İspanya Krallığı’nın çekirdeğini oluşturan Kastilya Krallığı ile tarihte kesişen yolları bugün Katalanca dili konuşulan Katalonya’nın ancak özerk bir devlet olarak varolabilmesine sebep olmuştur.

Avrupa’nın Afrika’ya doğru bir uzantısı olan İber Yarımadası üzerindeki İspanya Krallığı Katalonya dahil 17 özerk bölgeden oluşmuştur.

politic_spaine_maps

Katalanlar: Kökleri Ön-Keltik, Fenike, Kartaca’lılara giden, Romalılar ve Vizigotlar ile de karışmış olan bu halk, kendilerini İspanyollardan ayrı bir ırk olarak görür. Katalanlar Katalonya dışında Balear Adaları ve Valensiya’da da yaşarlar.İspanyolca ile bir çok benzerlikleri olsa da İspanyolların bir çoğu Katalanca’yı anlayamaz. Katalonya’da İspanyolca ile birlikte Katalanca da resmi dildir. Halkın %95’i Katalanca’yı anlarken Katalanca okuma-yazma oranı % 47′ dir.

 
 

BARSELONA – BARCELONA

barcapanoph6

 

Bir bakışta Barselona :

İspanya’nın kuzeybatısında yer alan ve aynı zamanda Katalonya’nın başkenti olan Barselona, metropol şehir yaşamı, gece yaşamı, eğlenceli mekanları ve meşhur futbol takımı ile birlikte İspanya’nın dünyaca ünlü kültür, sanat, iş, tatil ve gezi şehirlerinden birisidir. Barselona, aynı zamanda Girona, Tarragona ve Lleida ile birlikte Katalonya bölgesinin bir eyaleti ve İspanya’nın ikinci en büyük şehri konumundadır.

Barselona’nın eski kenti olan ve aynı zamanda Gotik Mahalle olarak da adlandırılan “Barri Gotic” bölgesi, Barselona’nın gerçek kalbi ve en popüler merkezi konumundadır.

Barselona ve çevresi aynı zamanda bir açık hava müzesidir. Ciutat Vella isimli eski şehirde çok sayıda tarihi eser bulunmakla beraber, Barselona, özellikle Eixample bölgesinde 1900’ lü yıllarda yaşanan Modernizm akını yapıtları ile ünlüdür. Bunlardan UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Parc Güell, Palau Güell, Casa Mila (La Pedrera), Palau de la Musica Catalana ve Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, mutlaka görülmesi gerekli yapıtlardandır.

Barselona’da gezilecek yerler sınırsızdır. La Sagrada Familia Kilisesi, Las Ramblas Caddesi, Barri Gotic (Gotik Mahelle) bölgesi, Montjuïc Bölgesi, Gaudi’nin Eserleri, Picasso Müzesi, Tibidabo Lunapark, Park Güell, Barcelona Akvaryum ve La Boqueria Yiyecek Pazarı, Barselona’da gezip görülebilecek en iyi 10 yer arasındadır.

Barselona’da alışveriş imkanları çok çeşitlidir. Barselona’yı ziyaret edenler, alışveriş merkezleri ve tasarımcı mağazalarında dünya çapında ünlü markaları, pazarlarında en iyi sebze, meyve ve peynir çeşitlerini, taze balık ve çok iyi kalitede deniz ürünlerini, dünyanın en iyi şaraplarını sunan Penedès ve Priorat bölgelerinin şararplarını ve ünlü çikolata dükkanları, şeker üreticileri ve pastaneleri keşfedebilir ve buralardan dilediğince alışveriş yapabilirler.

Barselona’da yeme içme aktiviteleri sınırsızdır. Port Vell, Port Olímpic, La Ribera, El Born, Eixample, Gracia, Diagonal ve Tibidabo bölgeleri, Barselona’da yeme ve içme aktiviteleri için gidilebilecek en popüler yerlerdir. Barselona, asla uyumayan ve tüm hafta, 24 saat boyunca eğlence ve gece hayatı coşkusuna sahip bir şehir olarak tanımlanabilir.  Barselona’nın gece hayatı adına en popüler bölgesi Deniz Kenarı (Waterfront)’nın Port Vell ve Port Olímpic bölgeleridir. Barrí Gótic, La Ribera ve Plaça Real bölgeleri ise canlı müzik barları ile popülerdir.

 

Ne zaman gidilir ?
Öncelikle Barselona’ya yılın her ayında gidilebilir ama Barselona’nın en güzel ayı Eylül ayıdır. Hava çok sıcak olmaz. Şehir yaz tatili sonrasında tekrar hareket bulmuştur. Eylül ayı son haftası La Merce festivalidir(22-25/9/2016) – Detay için (web).

Eylül Barselona için özel bir aydır. Bundan başka nisan, mayıs ve haziran aylarını kesinlikle tavsiye edebilir. Aralık ayı Barselona gezisi için biraz soğuk olsa da, şehirdeki Noel heyecanını hissedip görmek çok keyif verir. Genel anlamda İlk Bahar ve Sonbahar ayları Şehir Gezisi yapmak için en ideal aylardır. Yaz aylarında Barselona biraz sıcak olur.

 

Kısaca İspanya Vize hatırlatması :

Vizenizin geçerlilik süresi ile izin verilen toplam kalış süresini birbiri ile karıştırmayın. Örneğin; vizeniz 1 yıl geçerli olabilirken 1 yıl için izin verilen toplam kalış süreniz 30 ya da 90 gün olabilir. İzin verilen toplam kalış süresini aşmanız halinde ülkeden çıkarken hem para cezasına hem de deportasyon işlemine maruz kalabilir, sonraki vize başvurularınızda reddedilebilirsiniz. Süreyi uzun süre aşmanız halinde ise kaçak duruma düşersiniz. Süreyi hastalık, kaza gibi elinizde olmayan sebeplerden dolayı aşmışsanız bunu kanıtlayan belgeleri ülkeden çıkarken ibraz etmelisiniz!.

Turistik işlemler- gerekli bilgiler (tekrar bilgisidir)

 

Turistik işlemler- gerekli bilgiler

    • İspanya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü < Adres  Çankaya Mahallesi, Prof. Dr Aziz Sancar Caddesi, Eski Abdullah Cevdet Sokak No:8, 06680 Çankaya/Ankara – Tel : +90 (312) 438 03 92 > web.1bilgi-web.2
    • Schengen Vizesi-Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon bilgisi için (bakın).
    • EUROASIA Global Vize Servisi ( eagvs ); İspanya vizesi işlemlerini yapacağınız bir merkezdir – web – bilgi
    • İstanbul Başkonsolosluğu – web – bilgi
    • İzmir Fahri Kons. – web – bilgi
    • Ayrıca; Antalya, İskenderun, Kocaeli, Nevşehir Fahri kons. vardır!
    • Vize İnformasyon – web – bilgi
    • Ayrıca Ankara için – BLS Vize İnternational vize merkezide vardır (web) ; İstanbul için – BLS Vize merkezi (web).
    • Tüm vize basvuruları için, lüften randevu alarak başvurunuz!..Telefonla vize sonuçları hakkında oturma vizeleri hariç, hiçbir bilgi verilmemektedir.
    • Schengen vizenizi İspanya’dan almak için en uzun kalacağınız ülkenin İspanya olması gerekmektedir. İki ülkede aynı sürelerde kalacaksanız ilk giriş yapacağınız ülkenin İspanya olması gerekmektedir.

      Turist vizesine başvurmanız için gidiş amacınızın tursitik olması, davet üzerine gitmemeniz gerekmektedir.

      Başvurunuza bireysel olarak gelmeniz gerekmektedir.

    • Turistik Vize Başvuru Bilgileri (buradan)
  • Vize ücreti, ( 2020) = 12 yaş – Erişkin : 107 $ / karşılığı TL, 6-12 yaş : 62 $ / karşılığı TL, 6 yaş altı – Vize Ücretsiz..Aracı aracı kurum : kişi başı 30 €  + SMS bilgilendirme 5 Tl. + Kurye bedeli 40-60 TL. + Form doldurma – 30 TL. ek bedel alacaktır!

Vize ile ilgili tüm bilgilere BLS yada EuroAsia’dan ulaşın..
 
 
 
Kısa Kısa Barselona notlarımız..
 
Turist İnfo – Noktaları

barca_touristinfo_pointas-map

    • Airport Terminals 1 & 2 – * Hergün : 08.30 – 20.30
    • Estació de Sants ( Plaça dels Països Catalans, 08014-Barcelona )
      Metro: L3, L5 (Sants Estació) ; Bus no. : 27, 32, 78, H10 ve V7.
      * Her gün : 08.00-20.00
    • Mirador de Colom ( Plaça del Portal de la Pau, 08002-Barcelona )
      Metro: L3 (Drassanes) ; Bus no. : 14, 59, 64, 91, 120, D20
      * Her gün : 08.30-20.30
    • Oficina Rambla-Liceu ( La Rambla, 51-59, 08002-Barcelona )
      Metro L3 (Liceu ) ; Bus no. : 14, 59 ve 91
      * Her gün 09.0 – 18.30 ( değişim gösterebilir!)
    • Plaça Sant Jaume ( Ciutat, 2 <Ajuntament de Barcelona> 08002 )
      Metro: L3 (Liceu), L4 (Jaume I) ; Bus no : 14, 17, 45, 59, 91, 120
      * Pazartesiden cumaya, saat 08.30 – 20.30 , Cumartesi : 09.00 – 19.00 , Pazar ve tatil günleri : saat 9.00 – 14.00
    • Oficina Catedral ( Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. COAC. Plaça Nova, 5 – Barcelona )
      Metro: L3 (Liceu), L4 (Jaume I) ; Bus no. : 14, 17, 45, 59, 91, 120
      * Pazartesi – Cumartesi : saaat 09.00 – 19.00
    • Oficina Rambla-Passatge Amadeu Bagués ( Rambla de les Flors, 88, 08002- Barcelona)
      * Her gün : saat 09.00 – 19.00
    • Plaça de Catalunya ( Plaça de Catalunya, 17-S, 08002 – Barcelona )
      Metro: L1, L3 (Catalunya) ; Bus no. : 16, 17, 24, 41, 42, 55 ve 58 ; Trains RENFE (Catalunya).
      * Her gün saat 08.30 – 21.00
    • Oficina Triangle ( Carrer de Pelai, 08002 – Barcelona) : Metro: L1, L3 (Catalunya) ;| Bus no. : 9, 14 ve 59 ; Trains RENFE (Catalunya) * Pazartesi – Cumartesi : saat 09.00 – 20.00

 
 

AKLINIZDA BULUNSUN ! :

• Barselona Havalimanı İçi Kayıp Eşya Bürosu (Lost and Found Office) Tel: +34 93 298 33 49

** Ben yaşadım, ilk sırada paylaşmak istedim!..

 

• Barcelona Şehir İçi Kayıp Eşya Bürosu; Ayuntamiento de Barcelona, Oficina de Troballes, Pl Carles Pi i Sunyer, 8-10, Tel: +34 9341320 26, +34 934132027

Şebeke suyu, tadı kötü de olsa içilebilir. Şehir içinde sık rastlayacağınız çeşme sularını da içebilirsiniz. Çeşme üzerinde “no-potable” ibaresi varsa bu su içilmez.

• Şehir içinde umumi tuvalet (aseos veya servicios) sayısı azdır. Tüm müzelerde ve El Corte Ingles mağazalarında ücretsiz tuvalet bulunur. Kafe ve restoranların tuvaletlerini su veya kahve gibi küçük bir alışveriş karşılığında kullanabilirsiniz.

 

• Çalışma Saatleri :

+ Müzeler; Bir bayram gününe denk gelmemiş ise genellikle pazartesi günlerine ilave olarak sıklık ile 25/12, 01/05, 24/06 ve 01/01 tarihlerinde kapalı olurlar. Açılış olma saatleri değişken olmakla birlikte genellikle 09:00-14:00 ile 16:00-20:00, pazar günleri 10:00-15:00’ dir. Tam saatler için ilgili müze bilgisine bakınız!.

+ Dükkan ve Mağazalar: Genellikle Pazartesi-Cumartesi arası 09:00-10:00 civarı açılıp, öğlen 14:00-14:30 gibi siesta molası verilir, 16:00-17:30 arası tekrar açılıp 20:00-21:30 gibi kapanırlar. Cumartesi günleri bazı dükkanlar öğlene dek hizmet verir. Pazar günleri ise bir iki büyük alışveriş merkezi ile turistik dükkanlar dışında her yer kapalıdır. Siesta eskisi gibi her alanda uygulanmıyor!..Ama hissettiriyor..♦♦ Siesta kavramı, günümüzde özellikle Meksika ile bütünleşmiş bir kavram olmakla birlikte bu kavramın geçmişi incelendiğinde siestanın aslında bir İspanyol adeti olduğu görülmektedir.
Siesta, öğle aralarında verilen küçük aralarda uyumaktır.♦ ♦

+ Restorantlar ve Yemek Saatleri: İspanyolların kahvaltı ve yemekleri bizden 1-2 saat ileridedir. Kahvaltı 09:00-11:00 arası, öğle yemeği 13:00-16:00 arası akşam yemekleri ise 21:00 – 24:00 arası yenir. Turistik olmayan pek çok restoran yemek saatleri dışında ve pazar günleri kapalıdır.

 
 

Bu uyarıları da aktaralım! (alıntıdır):

1- Fiyat-kalite oranı en kötü restoran ve kafeler La Rambla üzerindedir. Genellikle stratejileri daha büyük porsiyon ve fahiş fiyat şeklindedir.
2- Sık sık rastlayacağınız “Paellador” isimli enfes görünümlü paella reklamlarına aldanmayın. Bunlar mikrodalgada ısıtılarak verilen hazır ve lezzetsiz paella’lardır.
3- Paella genellikle en az iki kişilik hazırlanır, iyi bir paella sipariş üzerine pişirilir ve servis süresi en az 20-30 dakikadır.
4- Katalanlar kendilerini İspanyol olarak görmezler ve bu şekilde tanımlanmaktan hoşlanmazlar.
5- Boğa güreşi Katalan değil bir İspanyol geleneğidir ve Katalonya’da yasaklanmıştır.
6- Özellikle La Rambla’da bazı restoranlar siz istemeden masaya ekstra yiyecek getirise yemeden önce ücretli olup olmadığını sorun. KDV (IVA) oranı bazı restoranlarda menü fiyatlarına dahil edilmemiş olabilir.
7- Tramvaylarda içeride biletinizi işletmezseniz cezası vardır.
8- Tüm plajlarda üstsüz güneşlenmek, Marbella Plajı’nda ise çıplaklık serbesttir.
9- Normal yemek saatleri bize göre en az 1-2 saat daha geçtir. Restoranların çoğu yemek saatleri dışında servis vermez. Popüler restoranlarda, tatil akşamlarında rezervasyonsuz yer bulamayabilirsiniz.
10- Siesta denilen geleneksel öğleden sonra (14:30-17:30) molası eskisi kadar olmasada özellikle turistik olmayan yerlerde halen uygulanmaktadır.
11- Şehir içinde umumi tuvalet (aseos veya servicios) neredeyse yoktur. El Corte Ingles AVM’lerinde veya herhangi bir kafenin tuvaletini (tüketim karşılığı) kullanabilirsiniz.
12- Pazar ve bayram günlerinde turistik bölgeler ve belli AVM’ler dışında tüm mağaza ve dükkanlar kapalıdır.
13- La Rambla civarında meslek icra eden hayat kadınlarının çoğu cüzdan ve para yürütme konusunda ustadır.
14- Turistik dükkanlarda satılan Meksika şapkalarının İspanyol kültürüyle bir alakası yoktur.

 

Ayrıca;

* Hastalanırsanız ve seyahat sağlık sigortanız yoksa, acil bir durumda otel resepsiyonunuzdan (ücretsiz) doktor çağırmasını rica edebilirsiniz. Acil durumlarda turistler de dahil herkes için ilk tetkik ve ayakta tedavi ücretsizdir.

* Taksi yerine gece otobüsü (Nitbus) kullanın. Metro kapandıktan sonra haftanın yedi günü Katalonya Meyda’nından şehrin her yönüne standart ücrette belediye otobüsleri sabaha dek çalışır.

* Türkiye duty-free alanından alacağınız sigara fiyatı İspanya’nın yaklaşık yarısıdır.

* Şehir içi ulaşım için T-10, müze-müze gezeyim, hem de indirimli ulaşımdan faydalanayım diyorsanız Barcelona Card ile harcamalarınızı yarı yarıya azaltabilirsiniz. Barcelona Card’ınızı indirimli olarak da alabilirsiniz.

* Articeket Barcelona Kartı (= Tickets for Barcelona Museum Pass) ile 6 sanat müzesini 35 €’ ya gezebilirsiniz. Müzeşer; Katalan Milli Sanat Müzesi, Picasso Müzesi, Miro Müzesi, Antoni Tapies Müzesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi (MACPA) ve CCCB. Web bilgi – online satış

* Birçok müzenin ayın belli günleri ile yılın belli dönemlerinde ücretsiz girişi vardır. Ayrıca öğretmen, öğrenci ve yaş indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.

* Öğle saatlerinde pek çok restoran “menu del dia” adı altında 12-16 € arası doyurucu menüler çıkarır.Önerilen restoranlara için – bakın

* Tüm kafe, bar ve restoranlarda geçerli olmak üzere, barda oturursanız servis ücreti ödemez, masada oturusanız ekstra servis ücreti ödersiniz.

* Cerveceria adı altındaki birahanelerde içeceğiniz her bir içkinin yanında küçük bir tapas (meze) tabağı ücretsizdir.

* Hintli veya Pakistanlıların çalıştığı hediyelik eşya dükkanlarında pazarlık yapabilirsiniz..

 
 

Barselona’da neleri bedava’ya getiririz (Free Barcelona) ? :

     

  • Free Wi Fi ? : Barselona yerel yönetimin bazı bölgelerdeki uygulaması.. Bakın nerelerde ?

 
 

Tatil Günleri:

• Yeni Yıl: 1 Ocak
• İyi Cuma: 13 Nisan
• İşçi Bayramı: 1 Mayıs
• Meryem Ana Yortusu: 15 Ağustos
• Milli Bayram: 12 Ekim
• Azizler Günü: 1 Kasım
• Meryem Ana’nın Günahsızlığı Yortusu: 8 Aralık
• Noel: 25 Aralık
• 01 Ocak Yeni Yıl Günü
• 06 Ocak 12. Gün Bayramı (Diğer ismi ile 3 Kral Bayramı. 3 Kral’ın gelişi bir gün önce, 05 Ocak akşamı kortejlerle kutlanır)
• 03 Nisan Kutsal Cuma/Paskalya Cuması (Good Friday); İsanın çarmıha gerilişi ve Golgotha Dağı’na getirilişinin anıldığı gün.
• 06 Nisan Paskalya Pazartesisi (Easter Monday). Paskalya pazarından sonraki tatil günü.
• 01 Mayıs İşçi Bayramı.
• 01 Haziran Yerel tatil
• 24 Haziran Aziz John Günü, Yılın en uzun günüdür. Plaj partileriyle, akşam denize girerek, havai fişekler ve şenlik ateşleri ile kutlanır.
• 15 Ağustos Hz Meryemin cennete yükselişi (Assumption Day)
• 11 Eylül Katalan Milli Günü
• 24 Eylül La Merce Festivali, Barcelona’nın, tüm şehirler bayram havasında geçen en büyük en katılımlı ve en renkli bayramı
• 12 Ekim Kristof Kolomb Günü
• 06 Aralık Anayasa Günü
• 08 Aralık Hz Meryem’in Masumiyeti Günü, bugünden itibaren şehir Noel havasına girmeye başlar
• 25 Aralık Noel Günü, Hz İsa’nın Doğumu
• 26 Aralık Noel Ertesi Günü (Boxing Day) / Aziz Stefan Günü
 

 

DİĞER BİLGİLER :

• Türk Konsolosluğu – web : Adres: Passeig de Gracia, nº 7, 1ª, 08007, Barcelona Tel +34 93 317 92 31

• 24 saat açık olan bazı eczaneler:
Farmàcia Álvarez (93 302 11 24; Passeig de Gràcia 26), Farmàcia Clapés (93 301 28 43; La Rambla 98), Farmàcia Torres (93 453 92 20; Carrer d’Aribau 62)
Bir sağlık durumu ile ilgili başvurabileceğiniz acil bölümleri ise şunlardır:
• Vall d’hebron Hospital General: Genel ve acil durumlar için başvurulabilecek bir hastanedir. Adres: 119-129, Horta-Guinardo, 08035 Barcelona. Telefon: 93 274 61 00
• Centre Forum Hospital Del Mar: Llull 410, 08019 Barcelona adresinde bulunan bir psikiyatri hastanesidir. Telefon: 93 248 30 00 / Tel. 93 248 33 35/34
• Hospital de L’esperanca: Acil durumlar ve kazalar için yenilenmiş bir yerdir. Adres: Av Santuari Sant Josep de la Muntanya 12, 08024 Barcelona.
• Hospital de Sant Joan de Deu: Acil durum ve kazalar için tasarlanmış bir başka hastanedir. Adres: Passeig Sant Joan de Deu 2, 08950 Esplugues de Llobregat, Barcelona. Telefon: 93 253 21 00
• Hospital Universitari de Bellvitge: Barselona’nın en büyük hastanelerinden biridir ve tüm Katalonya bölgesine hizmet verir. Adres: Feixa Llarga, 08907 Hospitalet de Llobregat, Barcelona.
• Vall d’hebron Hospital Materno Infantil: Barselona’daki ana çocuk hastanesidir. Adres: Vall d’hebron 119-129, Horta-Guinardo, 08035 Barcelona.
 

 

Minik bir Gezi Planı (Barselona ):

Nereleri gezmeli?

Sagrada Familia Bazilikası, Park Guell, Poble Espanyol, La Rambla Caddesi ve Casa Mila olmazsa olmazlardan.Bunlar dışında ise şehrin turistik noktaları ise şunlar: Casa Batllo, Kristof Kolomb Heykeli, Port Vell, La Boqueria, Nou Camp Stadyumu, Barri Gothic, Picasso Müzesi, Aquarium Barcelona, Catalunya Meydanı, Espanyol Meydanı, MNAC, Tibidabo, Palau Guell, Barselona Katedrali, Passeig de Gracia, Montjuic Tepesi, Torre Agbar, Palau Musica Catalana, Hospital de Sant Pau, Barselona Hayvanat Bahçesi, El Poblenou, Maritime (Denizcilik) Müzesi, El Raval, Gran Teatre del Liceu, Fundacio Joan Miro, Pavellons Guell …

 

Ne yapmalı?

Şehri baştan sonra keşfetmenin en kolay ve ekonomik yolu hop on hop off yani istenilen durakta inilip binilebilen üstü açık turistik otobüsler. Gezi  bu otobüsleri kullanın (en azından bir günlük turu satın alın). Gaudi’nin muhteşem eserlerinden olan ve Barselona’nın en önemli noktalarından Sagrada Familia Bazilikası’nı ve Park Guell’i gezin. Eixample bölgesinde bulunan La Sagrada Familia, Barselona’nın turistik olarak en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Avrupa’nın en alışılmadık kilisesi olan Sagrada Familia, kendine has özellikleriyle kentin sembolü haline gelmiştir.Yapay bir İspanyol Köyü olan Poble Espanyol’da dolaşın.Tibidabo Lunapark’da eğlenceli bir gün geçirin, Barcelona Akvaryum‘u gezin, İspanyol ateşi olan Flamenko’yu yerinde izleyin. Dünyanın en önemli takımlarından olan F.C Barcelona’nın stadyumu Nou Camp’ı gezin. Lezzetli Tapas’ların tadına bakın. La Boqueria’dan sebze ve tropikal meyve alın (Pazar alanıdır).

Barselona’nın en güzel Art Nouveau binalarına sahip olan, modernist ve merkezi bölgesi olan Eixample’ı görmek, Barselona’nın en büyük eğlence alanı olan Montjuïc ve Kordon olarak da isimlendirilen Deniz Kenarı ve Liman Bölgesi (Waterfront), Port Vell, Barcelonata ve Port Olimpic ‘te  bulunmak hoş bir zaman geçirmenize sebep olacaktır.

Bu kadarmı? Tabiki değil..Barselona plajlarında deniz ve güneşin tadını çıkarmak, “chiringuito” isimli kumsaldaki barlarında içeceklerinizi yudumlamak ve çeşitli su sporları aktivitelerine katılmak, Barselona’da yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisidir.

Barselona müzeleri, kültür ve sanat severler için çok etkileyici ve güzel fırsatlar sunmaktadır. Picasso Müzesi, Barselona Çağdaş Sanat Müzesi ve Palau Güell, Barselona’nın en popüler müzeleridir.

Alışveriş merkezleri ve tasarımcı mağazalarında dünya çapında ünlü markaları, pazarlarında en iyi sebze, meyve ve peynir çeşitlerini, taze balık ve çok iyi kalitede deniz ürünlerini, dünyanın en iyi şaraplarını sunan Penedès ve Priorat bölgelerinin şaraplarını ve ünlü çikolata dükkanları, şeker üreticileri ve pastaneleri burada bulacaksınız.

 

Ne almalı?

Birbirinden kaliteli yelpazeler listenin ilk sırasında. Bunun dışında Gaudi tarzı kırık mozaiklerden yapılmış süslemeler, biblolar ve flamenko aksesuarları alınabilecek en güzel hediyelerden.

 

Ne yemeli ?

Bizdeki mezeleri andıran, minik minik porsiyonlarda sunulan Tapas’ların tadına bakabilirsiniz. Akdeniz şehri olan Barselona’da taze deniz ürünleri de bol miktarda var.Önerilmiş restoranlarda tabiki “paella“..İlerleyen sayfalarda daha fazla detayı bulacaksınız..

Artık Barselona’yı daha yakından tanıyalım….

 
 
 
booked.net
 
 

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir