Çekya (Çekoslavakya) Gezisi

 

PRAG, PRAHA

 
 

Orta Avrupa (Prag & Viyana & Budapeşte ve Bratislava) Gezisi için UYARI !

Ulaşım & konaklama ile şehirler arası transferlerdeki maliyetler göz önüne alındığında ; Bazı Tur operatörlerinin promosyon olarak düzenledikleri tur bedelleri, kendi başımıza yapılan seyahatlerden daha avantajlı olabilmektedir. Tur acentasına ödenen gezi bedeli ; 7 gecelik konaklama bedeline eşit olabilmektedir. Acentanın sağladığı uçak ulaşımı ve ara transferlerde cabasıdır.. Bunu göz önüne alınız

Ülkemizden Budapeşte ve Prag için düşük maliyetli uçuş bulmak genelde mümkündür.

Kara yada demir yolu ile bu kentlere ülkemizden yada Avrupa üzerinden ulaşım , gerek konforu gerek ise ulaşım zamanı açısından bir handikap olacaktır.

Bana göre uygun ücretli Orta Avrupa gezilerine tur aracılığı ile katılın ve size uyarsa kendiniz yada acenta aracılığı ile gezin derim..

7 gece konaklamalı İstanbul çıkışlı Orta Avrupa Gezileri ; Sık aralıklarla 300 – 350 € dolayında olabilmekte ! Bilgilerinize..

 

 PRAG GEZİ REHBERİ

Prag (Çekçe Praha), Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri. Geçmişte Çekoslovakya’nın da başkentiydi. Orta Bohemya’da Vltava Nehri’nin üzerinde yer alır ve 1.2 milyon nüfusu vardır. İş dünyası istatistiklerine göre bu sayıya ek olarak 300.000 kişi de resmi kaydı olmaksızın Prag’ta yaşamaktadır. Prag, geniş bir kitle tarafından dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilir. Prag “Altın Şehir”, “Doksanların Sol Bankası”, “Masal Şehri”, “Şehirlerin Anası” ve “Avrupa’nın Kalbi” gibi isimlerle de anılır.

Prag’ın bir özelliği de II. Dünya Savaşı’nda pek zarar görmemiş olmasıdır. Bu sayede birçok tarihi ev ve mekanı barındırır. Bu yerler arasında St. Vitus Katedrali de yer alır. Turizm alanında son yıllarda çok fazla rağbet görmektedir.1992’den beri Prag’ın tarihi merkezi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’ nun Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır (tr.wikipedia.org).

Ülkemizden yalnızca Prag odaklı turlar sıklık ile düzenlenmese de (az çok var!) daha çok Viyana ve Budapeşte yani orta avrupa turları ile kenti gezmek mümkün. Bunun dışında bireysel olarak da şehre ulaşabilirsiniz (ucuz prag uçak bileti mümkün – pegasus). Vltava Nehri’nin etrafına kurulu olan kent sahip olduğu birbirinden güzel mimari yapıları ile, masalımsı tam bir Orta Çağ kent havasına sahiptir. Soğuk havası, Kafka’sı, Köprüleri, Black Light Theatre adı ile bilinen özel sahneli kukla tiyatrosu, tahta kuklaları,  becherovka – baharatlı içkisi, Pilsener Çek biraları ile, son yıllarda Türkler tarafından da en çok tercih edilen şehirler arasında yer alan Prag her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

 

Kent Gezimiz : 2012, 2014 tarihlidir, bilgiler 2019 yılına günceldir!.

 

PRAG Gezisi

 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 

kırmızıcizgi2
 

Beni İzleyin !..

insss
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir