Amsterdam,Ulaşım-Toplu Taşıma Bilgileri.4

 
 
 

 

GVB TOPLU TAŞIMA BİLETLER/KARTLAR-TARİFELER

( 2019 yılına güncel )

 

 

 

Amsterdam’da tren’ler hariç diğer tüm ulaşım hizmetlerini, GVB – şirketi üstlenmiştir. Bu şirket mahalli  (belediye) idareye ait bir nakliyat şirketidir.

Ulaşımda her konu alternatif düşünülmüştür ve seçenekler fazladır. Şimdi ben sizlere çoğu turistik amaçlı beklentilerimiz açısından küçük bir yönlendirme yaparak biletler ve ücretleri hakkında kısa bilgi vereceğim.

Sizler, amacınıza ve beklentinize göre ulaşım için, öncelikle bütçenizi belirleyeceksiniz.

*  Amsterdam’ ı gezmek & görmek amaçlı geldiğimize göre mutlaka yürümeyi de göz önüne  alın.

Yürüme mesafeniz size bağlı olacaktır. Ulaşımda biletiniz olsa bile bazı alanlar çok yakın ve yürüme mesafesindedir. Hatta yürümek bazen (zamanlama açısından) avantajlı bile olur.

*  Öncelik ile  Amsterdam’daki ana hedefleri belirleyelim .

 

Amsterdam da alternatifler çok demiştik..  Ulaşım +  yanında pek çok atraksiyonlar + müzelere ücretsiz giriş gibi  kombinasyonlu seçenekler de vardır.

 

 

(2019) – GVB TARİFELER- BİLETLER

Kenti teorik olarak toplu taşımacılıkta geçmiş yıllarda onlarca bölgeye ayırmışlardı.Günümüzde bölgeler (zones) modifiye edilip, anlaşılması kolay hale getirilmiştir..

eski zone haritası :

example2

Toplu taşımacılıkta Amsterdam günümüzde (2019) ; transport bölgeleri ve kodlama olarak bölünmüştür.

(Bölgeler için bakınız)(açılacak haritada “bölgeleri haritada göster / toon zones op de kaart seçeneği işaretleyin ve renkli bölgeleri, bölge içi alanlarda maus ile noktasal alan belirleyip : o noktadaki ulaşım araçlarını görün).

Mesela Centrum – şehir merkezi; 5700 zone olarak, Amsterdam’ın merkezine ait bir kod / zone numarasıdır.Turistik amaçlı kent gezimizde ; Bizlerin ihtiyacını, 5700 bölgesi % 60 karşılarken, buraya komşu olan 5710-5711-5712-5713-5714-5715 bölgelerinin sınır alanlarıda geri kalan atraksiyon bölgelerini oluşturacaktır.Kent’te ilk rakamı 5 ile başlayan, 4 rakamlı onlarca bölge mevcut.

GVB ; kenti yaklaşık herbiri 4 km. çaplı ulaşım – yol haritasına bölmüştür. Biletlerde bu zone / kodlama rakamlarını gösterilmez!.Yani kent için max. 8 km lik bir çember gezi alanı, turizm açısından % 90 doyurucudur.

 transport – yol haritası (bilgi amaçlıdır!)

example2

 

Kentte Toplu Taşımayı inceleyelim :

A )   Schiphol –  Şehir merkezi için havaalanı transferi ;

Seçenekler ve tarifeler  daha önce incelenmişti (Havaalanı Ulaşım imkanları – Bakınız)…

  •  

B )  Şehir içi GVB  – ULAŞIM BİLET VE ÜCRETLERİ, 2019  ;

Amsterdam içinde toplu taşıma araçları ile seyahat etmek basit ve kullanışlıdır. Geniş yerel ağ GVB tarafından işletilmektedir ve kentin mahallelerini tren, tramvay, metro, otobüs ve feribot ile birbirine bağlamaktadır. GVB işletmesine ait biletler tüm araçlarda (tramvay – metro – otobüsler .. ) geçmektedir.Biletleri yıl için topluca alabilirsiniz. Üzerlerinde son geçerlilik tarihi yazılmıştır.

♦ Genel olarak ilgili yılın sonuna kadar geçerliliği vardır.  Ve ne zaman kullanmaya başlarsanız o gün ve saat itibariyle geçerlilik başlar (aktif olur)(günlük biletlerde bu süre 24 saat’tir!, yani gece yarısı saat 23.59 da sonlanmaz!).

♦ Biletler geçerli oldukları saat dilimlerine göre sınıflanır (saatlik, 1-2-3 .. 7 günlük..).. Saatlik bilet tramvay yada otobüslerden satın alınabilir (şoför-kondüktör).

♦ Günlük biletler tramvaylardan satın alınabilirken, otobüslerde bu seçenek bulunmamaktadır.

Biletler, ilk kullanımdan itibaren tüm ağ boyunca geçerlidir ve seçtiğiniz zaman diliminde seçtiğiniz kadar seyahate çıkmanıza olanak tanır.

♦ Nisan 2018 sonrası otobüs ve tramvaylarda nakit ödeme seçeneğinin kalkacağı ifade edilmiş (duyum öyle-teyid edin!)

GVB de : İndirim yaşı 4-11 ve 65 yaş sonrası olup, 3 yaş ve altı ücretsiz ulaşım imkanını sunar (12-64 yaş → tam bilet).

 

BİLET TÜRLERİ – TARİFELER (2019)

 

GVB 1-  hour ticket  ( 1 saatlik bilet )

Ücreti :  Tam bilet 3.20 €   olup, GVB- Metro/Otobüs/Tramvaylarında geçerken, trenlerde GEÇMEZ!. Check edildiği (ilk kullanıma başladığı) gün ve saatten itibaren geçerlidir. Night Bus-Gece otobüsleri / Connexxion & Arriva Bus  (otobüslerinde) sistemlerinde ve havaalanı trenlerinde  GEÇMEZ ! . Bir saat içinde farklı GVB  – araçlarına, mükerrer sayıda binebilirsiniz.

+ GVB 1 saat + Bisiklet → 5 € – tam

 

Bus Tram Metro (BTM) 1.5 hours / 1.5 saat’lik tekli bilet (Tam bilet  6.5 €)

GVB Otobüs-Tramvay – Metro sistemlerinde, Connexxion bus ve EBS otobüslerinde 1.5 saat geçerlidir.Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol, Amsterdam Weesp bölgeleri ve bunala arası bölge otobüslerinde geçer.Gece otobüslerinde geçerli değilidir.

 

GVB Günlük Biletler –  24/48/72/96..168 hour tickets ( 1-2-3-…günlük biletler / chipcard)

Unlimited GVB Day/Multi-Day tickets olarak adlandırılmıştır. Gece ve Gündüz geçerlilik saati kadar tüm araçlarda kullanılır.Günlük sınırsız taşıma hakkını verir. Gece  (Night bus)  GEÇER  !..Connexxion, Arriva ve EBS tarafından düzenlenen otobüslerde, Havaalanı treninde veya 397 havaalanı otobüsünde geçerli değildir..OV-chipkaart yada bilet olarak sunulur.Tramvaylarda yalnızca 1 günlük olanlar satılır!

24 hours (1 gün )  —   €  8 < GVB çocuk yalnızca  24 saat’liktir : 4 € >
48 hours (2 gün )  —  € 13.50
72 hours (3 gün )  —  € 19.00
96 hours (4 gün )  —  € 24.50
120 hours (5 gün ) —  € 29.50
144 hours (6 gün ) —  € 33.50
168 hours (7 gün)  —  € 36.50
 

  • İndirimli (4-11 yaş) çocuk biletleri →

1) Airport Express bus 397 (Connexxion/R-Net) : 1 €
2) Unlimited GVB Day/Multi-Day tickets : 1 günlük sınırsız bilet : 4 €
3) Waterland Day Ticket – 1 günlük Waterland bölge bileti : 3 €
4) NS Train Tickets- NS tren bileti, 1 günlük : 2.50 € bedellidir..

  • 4-11 yaş çocuk biletlerini şu noktalardan temin edin →

+ GVB Servis ve Bilet satışı – Stationsplein Merkez İstasyonu:
Pazartesiden cumaya 07:00 – 21:00
Cumartesi: 08: 00-21: 00
Pazar: 09: 00-21: 00

+ GVB Service & Biletleri, Station Zuid
Pazartesiden cumaya: 07: 00-21: 00
Cumartesi: 08: 00-21: 00
Pazar: 09: 00-21: 00

  • Tüm günlük (1-7 gün) biletleri bu adresten de alabilirsiniz..

 

GVB Night bus – Gece Otobüs bileti ( tek binişlik-1.5 saat geçerli → 4.5 € tam bilet, 12 gece binişlik → 34 € tam bilet).  Gece otobüsleri ile bağlantı dahil olmak üzere tüm GVB araçlarında geçer. Connexxion ve Arriva buslarda geçmez !

► Nightbus region ticket / gece otobüsü bölge biletleri ; 8  €  (Night network greater A’dam) olup, 2 saat tüm GVB – gece otobüslerinde  + Transferli olmak üzere Connexxion ve Arriva otobüslerinde de geçerlidir.

Not :  Gece otobüs biletlerini araç içinden de  temin edebilirsiniz.. 1 saatlik ve öğrenci biletleri , Gece otobüslerinde geçmez !

Her araca yaptığınız (Nigth bus, connexxion bus vs.) gece binişlerinde ; biletinizi biniş ve inişlerde, her araç için OK. – check – onay işlemini yaptırın..

 

GVB Season ticket  / Sezonluk Bilet  ;  Tüm bölgeler için ( ay – yıl )  .Turist olarak  3 – 5 günlük gezi için ne kadar düşünülür ? Zone → 5700 – 5710 – 5711 – 5712 – 5713 – 5714 – 5715 için geçerlidir.

  • aylık : 49 € , indirimli : 32 €

 

Airport Bus Tickets – Havaalanı Otobüs bileti :

Amsterdam Airport Express otobüsü 397 ile,  Schiphol ile Amsterdam’ın merkezindesayılan Elandsgracht arasında faaliyet göstermektedir. Amsterdam Merkez İstasyonu’na GİTMEZ! Tek kişilik ücret tam bilet : 5 €, çocuk (4-11 yaş) : 1 €.

 

Bisiklet Bileti : Trenlerde bisiklet işaretli Özel vagonlara konmak ve hafta içi mesai saati dışı, hafta sonları tam gün bisiklet transportu mümkündür.Günlük bisiklet bileti : 6.90 € dur.

 

GVB – Amsterdam Travel Ticket – Seyahat Kartı-Biletleri

Kentte toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmanıza olanak tanıyan bir diğer günlük kart olup, NS – Hollanda Ulusal Demiryolu tarafından satışa sunulmakta.

1 günlük (17 €), 2 gün (22.5 €) ve 3 gün (28 €) dur..Bilet, Amsterdam’da bulunan toplu taşıma operatörü GVB tarafından işletilen tüm tramvaylar, otobüsler (gece otobüsleri dahil), metro ve feribotlarda sınırsız seyahat için geçerlidir (2. sınıf).DİKKAT : Kart 24 saat geçerli olmayıp, takvim günü bazında geçerlidir.Ve alındığı günü ertesi güne bağlıyan gece yarısı saat 04.00 da sonlanır!.Örnek ile → gece 23.00 gibi aldığınız kart 5 saat sonra geçersiz kalacaktır.. her seyahat için check-in ve check-out yapmanız gerekmektedir.

Schiphol Havaalanı ile Amsterdam merkezi transferinde, NS-trenlerinde veya 397 Amsterdam Airport Express otobüsünde, Niteliner – N97 otobüsünde geçerlidir.

Amstel, Bijlmer ArenA, Merkez İstasyon, Holendrecht, Lelylaan, Muiderpoort, RAI, Sciencepark, Sloterdijk, Zuid, Duivendrecht için ücretsiz tren ulaşım hakkı alırsınız. Regional buses (Connexxion) otobüslerde ve şehir içi ulusal trenlerde de geçer. EBS otobüslerinde GEÇMEZ!.

 

Amsterdam & Region Travel Ticket / Amsterdam ve Bölge Seyahat Bileti

Amsterdam’dan 30 dakikadan kısa bir süre içinde, Haarlem, Zaanse Schans’taki görkemli yel değirmenleri, Keukenhof ve çevresindeki ünlü lale alanlarını, Edam ve Volendam gibi tarihi şehirleri, alışveriş imkanını bulacağınız ulaşım kartıdır..Araç giriş ve çıkışlarında kart ibrazı gerekir!.

1 günlük ( 19.50 € ), 2 günlük ( 28 € ), 3 günlük ( 36.50 € ) ve 4 günlük (45 € – 2019 yılı ikinci yarısında devrede olacak) ücretli bilettir. GVB – NS trenleri, tüm bölgesel otobüsleri (Connexxion, AllGo, EBS ve Arriva bus 858 Schiphol-Keukenhof servisi) ve tüm GVB Amsterdam; gece de dahil otobüsler, metro ve tramvaylarında, Amsterdam bölgesindeki NS trenlerinde geçer. Bu bilette takvim bazında geçer.04.00 saati bilet için geçerliliğin bittiği dilimdir!.Central, Amstel, Bijlmer-ArenA, Duivendrecht, Holendrecht, Lelylaan, Muiderpoort, RAI, Sciencepark, Sloterdijk ve  Zuid gibi çevre bölgeleri kapsar.

+ Bilet ve Ulaşım Güzergah Haritası

 

 ► Waterland Day Ticket web :

Amsterdamda iken , Edam, Volendam, Monnickendam ve Marken gibi tarihi Hollanda balıkçı köylerini ziyaret edin.Bölgeye hizmet veren tüm EBS otobüslerinde tüm gün (01.00’e kadar) geçerlidir. Gece otobüslerinde veya “Bizzliner” ekspres servislerinde geçerli değildir.

♦ Tam bilet : 10 €, 4-11 yaş : 3 € dur.

Otobüsler Amsterdam merkez istasyonundan kalkmaktadır → sahildeki IJ tarafına doğru ilerlemektedir.Waterland biletleri otobüste veya EBS standında satın alınabilir. Kart ilk check-in sırasında aktifleşir, her yolculuk için check-in ve check-out ile etkinleştirmeyi unutmayın!.

 

NS Train Tickets : NS tren biletleri,  detay için bakın (ing.)

 

 
I Amsterdam Card (2019)

Amsterdam’a özel indirim kartı 24, 48, 72, 96, 128 saat geçerliliğe sahip 5 farklı seçenekte sunuluyor.

Ücretleri de : 60, 80, 95/93*, 105 ve 115 €. ( * Online indirimli)

I Amsterdam Card ile neler yapılır?

  • Müze ve etkinlik noktalarına ücretiz ya da indirimli giriş
  • Ücretsiz kanal turu
  • Ücretsiz şehir içi ulaşımı (otobüs, metro, tramvay…)
  • Şehir genelinde birçok restoran, konser, araç kiralama vb gibi noktalarda indirim ya da sürpriz hediyeler
  • Detaylı şehir haritası sahibi olursunuz.

♦ Hangi kartı seçerseniz seçin, aynı indirimlerden  yararlanabilirsiniz. Ancak Schiphol Havalimanı’nda Amsterdam’a trenle gitmek veya GVB otobüsleri dışında Connexxion, Arriva ve EBS tarafından düzenlenen otobüs seferlerini kullanmak isterseniz, bu hakkı sadece 72 saatlik I Amsterdam Card’ı “Bölgesel Seyahat Bileti” ile birlikte satın alarak elde edebilirsiniz

♦ (kart havaalanı transferinde geçmez)(Ulusal demiryolu trenlerinde – NS- geçmez)… Normal ücretin 5 Euro kadar üzerinde bir bedelle satın alacağınız bu bilet sayesinde yalnızca Amsterdam havaalanı ile kent merkezi arası ulaşım için değil, tüm metropol alanı içerisindeki demir yolu, diğer araçlarda geçerli iken bu kart yine;  Connexxion, Arriva ve EBS’ye ait otobüslerde geçerli olmayacaktır!.

Bu kart toplu taşıma araçlarının yanı sıra kanal turlarında, Amsterdam’ın popüler cazibe merkezlerinde ve kültürel alanlarında sahiplerine cazip indirimler sunuyor.Kartın müzeler için olan kısmı, kentteki kültürel tesislerden veya eğlence programlarından herhangi birini ilk ziyaret ettiğiniz anda aktive oluyor. Toplu taşıma için olan kısmıysa yine aynı şekilde ilk kullanım anında otomatik olarak devreye giriyor. Kart, iki bölümünden herhangi birisi aktive olmadığı sürece satın alındığı yılın son gününe kadar geçerliliğini koruyor. İlk kullanımdan sonraysa kartın geçerliliği, kapsadığı süre ile kısıtlı kalıyor.

Şehrin en önemli müzelerinden olan Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi, Rembrandt Evi Müzesi‘ne ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca Amsterdam gezilecek yerler listelerindeki diğer önemli noktalardan ARTIS Royal Zoo, The National Maritime Museum, De Nieuwe Kerk, Houseboat Museum, Hermitage Amsterdam ve NEMO Science Museum yine bu kart sahiplerinin ücretsiz giriş yapabileceği noktalardan bazıları (Anne Frank Evinde geçmez!, Rijksmuseum’da indirim sağlar).Boom Chicago, Royal Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t Ij ve Hollanda Ulusal Opera ve Balesinde, Madame Tussauds Amsterdam ve Heineken Experience’de,  MacBike, A-Bike gibi bisiklet kiralamada, 30 dan fazla restoran ve cafelerde % 25 e kadar indirim sağlar..

Kartı olan gezginlerin ücretsiz gezebilecekleri alanlar sadece bunlarla sınırlı değil. Tarihi yönüyle öne çıkan Haarlem; Hollanda denince akla gelen ilk yapılar olan yel değirmenlerinin bulunduğu Zaanse Schans; enfes manzaralara sahip balıkçı kasabaları Volendam ve Markem; konuklarına Orta Çağ atmosferi yaşatan Muiden, Naarden, Laren gibi popüler yerleşimlere sınırsız ulaşım hakkında yararlanarak kolayca ulaşabilirsiniz. Futbol ile yakından ilgileniyorsanız, Amsterdam ArenA’da düzenlenen Ajax Stadyum Turu’na 18 Euro’luk ücreti ödemeden katılabilirsiniz.

Kartı Online  – buradan alın..
 
 
 
OV-chipkaart – 2019 (web )

Uzun süreli konaklamalarda Amsterdam şehir içi ulaşım araçlarını kullanacaklar için en uygun seçenektir.Yeniden kullanılabilir bir plastik akıllı karttır (Londra’nın Oyster Kartı gibi), “e-çantasına” seyahat kredisi ekleyebilir ve herhangi bir Hollanda toplu taşıma aracında seyahatlerde kullanabilirsiniz .

Kart isimli (Hollanda vatandaşlarına) ve Kart isimsiz (turistler) olmak üzere 2 tipi vardır.Havaalanından, Merkez tren garından, GVB merkezleri ve gazete bayilerinden temin edilir.Bazıları içinde kredi yüklü – dolmuş- durumdadır.

Ürün, otomatlardan veya gişelerden bakiye yüklenerek kullanılıyor.Kart 5 yıl geçerlidir.Kart bedeli ilk alışta 7.5 € dur (İsimsiz kartlarda iadesi YOK!). Kart’a en az 10 € yüklemek uygun olacaktır.En fazla 150 € yüklenebilir..Ve 6 hafta içinde fazla bakiyeniz karttan geri alınır.Süresi geçen kartın yenileme ücreti 7.5 € dur.

Hollanda’nın tamamında kullanılan OV-chipkaart  GVB dahil,  Hollanda da Ulusal Demir yollarında (NS) da geçerlidir.Kart kişiye özeldir. Ayni anda birden fazla kişi için kullanılmaz!.Kartınızı, üstünde “kaart hier” yazan veya chip logo görseli olan pembe okuyuculara göstermeniz gerekiyor. İnerken de aynısını yapıyorsunuz ki fazla tutar hesabınızdan düşmesin, çünkü ödediğiniz tutar gittiğiniz mesafeye göre değişiyor.

Kart alınan mesafeye göre bakiyesini düşer.Taksimetre gibi her 100 metrede bir atıyor. Yolculukta, 0.96 € açılış ile başlar → kilometre başına 0,162 €tutar tahsil edilir. Gidilen mesafe bedelini buradan öğrenebilirsiniz.

Tahminen; 10 km yol için yaklaşık 2.65 € tahsilat olacaktır ( 3.20 € olan 1 saatlik biletten ucuz!).

Tren seyahatlerinde standart tek ücret uygulanır (En az 20 € bakiye gerek)

Unutmayın bu kart 35 dk. içinde transferlere ek ücret almaz! ..Kartı ve dolum işlemini istasyonlardan, duraklardaki makinelerden, supermarketlerden, Primera gibi tobacco shoplardan alabiliyorsunuz..Dolum alanları marketlere kadar uzanmıştır..2 aydan fazla kalacaklar için önerilmiştir.İade durumlarında (ki depozito iadesi yok) , kalan bakiyeniz 30 € altında ise → 1 € hizmet bedeli ile nakit geri alım mümkün olurken, fazlası Hollandadaki bankaya yatacaktır!.Dolumlarda dikkat!

Bunu da bir köşede bulundurun : Zaanse Schans, Volendam ve Haarlem gibi Amsterdam şehir merkezinin dışında kalan turistik yerlere gitmeyi planladınız. Buralar için farklı bir ulaşım kartı mı almam gerekir mi?

Bu turistik yerlere gidebilmek için Amsterdam ve Çevresi Günlük Ulaşım kartı (Amsterdam & Region day card) almanız gerekiyor (bakın). Tramvay, metro ve otobüslerde geçerli bu 24 saatlik kartların fiyatı 18.50 €. Ulaşım kartınızı turizm bilgi merkezlerinden, Stationsplein CS, Station Bijlmer ArenA, Station Lelylaan, Station Zuid’teki GVB gişelerinden alabilirsiniz.

Evet saf ulaşımı göz önüne aldığımızda bu ücretlendirme tablosu ortaya çıkar. Varın kendinize göre bilet tipinizi belirleyin..

 

Holland Pas Card – 2019 , web  :

Evet , bu kart nedir ? Nerede ve nasıl kullanılır ? Bu karta dikkat !

Amsterdam için → Bana göre bu atraksiyon kartı ;  I amsterdam card ‘ın gölgesinde kalmış ve fazlaca gündemde tutulmayan, hatta  VVV Tourist danışma ofis görevlilerine bu kart talep edildiğinde ; I amsterdam card ‘ın  daha avantajlı olarak size ısrarla sunulduğunu, bizzat yaşamış biri olarak  bu kartı sizlere tanıtıma başlayayım.

Böyle bir ifademden ; I amsterdam Card’ ın uygun olmadığı, cazip olamayacağı anlamı kesinlikle çıkarılmamalıdır. Benim beklentilerime cevap vermesi, belkide bu kartı ön plana çıkartmaktadır.Eğer yalnızca Amsterdam şehir içi gezi planınız olacak ise ; Alınması gerekmeyebilir..

Holland Pass Card ;  Tüm Hollandad da geçerli olarak ; Bir şehir için tüm aktivitelerde, para ve zaman için tasarruftur. Kişiye özeldir ve alındığından (aktivasyon edilmesi ile) itibaren geçerlilik süresi 1 ay’dır.Toplu taşımacılıkta trenlerde, gezi turları, kanal gezilerinde  avantaj sağlar. Çocuklar için uygulaması yoktur!.Zaten müzelerin çoğu 18 yaş altı ücretsizdir!

Ulaşım :

Holland Pass ile birlikte, aşağıdaki indirimli tren biletlerini satın alabilirsiniz:

– Schiphol Havaalanı ↔ Amsterdam (4,30 €): Schiphol Havaalanı’ndan Amsterdam Merkez İstasyonu’na tek yolculuk (dönüşte de ayni bedel ile geçerli)

– Gündüz Tren Bileti : 54.80 € tutarlı olan bileti → 19 € ‘luk özel teklif ile alın. Günlük tren biletini bütün gün boyunca Hollanda genelinde seyahat etmek için kullanabilirsiniz (gidiş dönüş dahil). Holland Pass biletinizi ve tren biletini aynı işlem kapsamında satın almanız gerekir. İşleminizi tamamladıktan sonra tren bileti satın almak mümkün değildir (1 kart için  1 bilet hakkı var ve gün içi, saat 09.00-00.00 arası geçerli olacaktır).Tren biletinizi e-postanızda Holland Pass sipariş onayınızla birlikte kullanmak için bağlantılar alacaksınız. Lütfen, kişisel bilgileri doldurmanız gerektiğinden ve ayrıca bileti yazdırmanız gerektiğinden, Günlük Tren biletini seyahatinizden en az bir gün önce kendiniz kullanmanız gerektiğini unutmayın.

♦ 1 günlük seçenekli kartta → 1 altın kredinizi Hop On Hop Off ile takas etme şansınız var.

Holland Pass iki (gümüş ve altın seçenekli) kategoride→ 3, 4 veya 6 kredi sunar.Hangi aktivite kaç kredi ister inceleyin.

Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Giethoorn, Volendam, Haarlem, Utrecht .. ve daha fazla şehir seçeneği..

♦ Keukenhof (bahar ve yazları) turu → Buradan detaylı inceleyin

100′ ün üzerindeki aktiviteler için (atraksiyon-müze-geziler) ücretsiz girişi sağlar.. Utrecht, Lahey (Hague) ve Rotterdam gibi diğer büyük şehirler içinde, ayni kartla şehir içi ulaşımda erişim imkanını sağlanır ve Oradaki müze ve aktiviteler için  ayni imkanlarda kartımız geçerlidir (Verilen kitapçıkta detaylı anlatılır) .

The Van Gogh Museum, The Rijksmuseum, Madame Tussauds, Artis Royal Zoo, The Amsterdam Dungeon, Nemo, Madurodam ve  Keukenhof gibi turistlerin çoğunluğunun talep ettiği atraksiyon ve bazı ören yerlerine girişler ;  hem ücretsiz hem de, sıra beklemeden (skip the line → Madame Tussauds, Rijksmuseum ve Moco Müzesi’nde mevcuttur).Van Gogh Müzesi ve Heineken Experience için sıra beklemezsiniz ama ikisine rezervasyon yaptırmanız gerekecektir.Diğer müzelere rezervasyon gerekmez ama ücretsiz giriş için sırada olmak zorundasınız.

Kartımızla Ücretsiz  (ayrıca)  girebileceğiniz başka müzelerde vardır.Tüm aktiviteler için  →  Buraya bakın.

Yine bazı aktivitelerde-restoranlarda  % 50 ye kadar  indirim sağlar (bakın).

280 sayfalık Rehber kitabı, müze bilgileri, ilgi çekici yerleri, restoran – cafe & barların tanıtım ve adreslerini, Amsterdam şehir haritasıyla birlikte size 6 farklı dil  seçeneği ile sunar.

45-60-80 € olmak üzere 3 farklı satışı vardır (Küçük-Orta-Büyük/2019).Detaylar için web sayfasına bakın..

Nereden Temin edilir ? – Buralardan..

Schiphol dahil büyük merkezlerdeki  ” Travelex ” ofislerinden  , VVV Tourist İnfo bürolarından temin edilir. 

Kısaca bu kart için avantajı neler öne çıkartmakta?

Bu Kart 3 büyük müze (Risksmuzeum, Md. Tussauds, Van Gogh museum),   4 önemli atraksiyon (nisan-mayıs aylarının gözdesi Keukenhof – peyzaj harikası, Artis zoo, Amsterdam Dungeon, Madurodam aktivitelerinde) → SIRADA BEKLEMEDEN (bir bölümü ön rezervasyonlu) ÜCRETSİZ GİRİŞİ ; elinizdeki aktivasyon alanına uygun olan 1 bilet ( kupan )  karşılığında, geçerli olduğu yıl için, istenilen günde kullanmanızı sağlar. Bu özelliği de, pahalı müzelere beklemeden ve ücretsiz giriş hakkı tanıması ile tercih edilmesini destekler.

Kartın kullanımında  gün için  sınırınız yoktur. 1 adet ücretsiz aktivite kullanıldı ise, kalan diğer free aktiviteyi  başka bir alanda kullanabilirsiniz.. O bileti  istediğiniz aktivasyona, istediğiniz güne bırakın.. Yani bu kart sizi aceleye getirmez !

 

Old Holland Tour (Kart )( web ) : Amsterdam Merkez İstasyonu,  Edam, Volendam, Zaandam, Zaanse Schans, Monnickendam ve Broek için ücretsiz seyahat imkanı.Bu bölgeler arasındaki otobüs seferlerini sınırsız gün boyu kullanabilmenizi sağlayan hepsi bir arada bilettir. Fiyat: € 20 tam, 11 yaş altı : 3 €

 

Amsterdam Pass Card, 2019 – web :

Kentin önemli aktivite ve destinasyonlarında en az % 50 tasaruf ettiren bir kart. 50 den fazla aktivitede, şehir içi tekne ve otobüs gezilerinde (hop on hop off) ücretsiz giriş ve kullanım hakkı.Pek çok aktivitede % 50 leri aşan indirim..Tümü için bakınız.

Bilet seçenekleri :

  • 4-12 yaş (indirimli)
  • * online alımlardaki/promo.fiatı

1 günlük : tam → 64 / * 57 €, indirimli → 32/ *28 €

2 günlük :         84 / *75 € ,  42/ *37 €

3 günlük :         104/*93 € , 52/*46

5günlük:         134/*120, 67/*60

 

Museumkaart/Museumcard, 2019 – web :

Ulusal Müze Kartı (Museumkaart), Hollanda’daki 400 den fazla  müzelere (Amsterdamda 40 müze) sınırsız sayıda ücretsiz giriş imkanı sunmaktadır. 1 yıl geçerli kartı, ardaşık 31 günde kullanırsınız.2017 sonrası müze girişleri kısıtlanmış ve 31 gün içinde ancak 5 büyük müze için ücretsiz  girişi tanınmıştır. ‘Museumkaart’, yetişkinler için 64.90 € ve 18 yaşına kadar gençler için 32,45 € ‘dur.Toplu taşımada geçerli olmayan bu kartın bir avantajı; ayni müzeye sınırsız giriş hakkını tanımasıdır. ‘Museumkaart’, bu kartı kabul eden tüm müzelerde ve’ Amsterdams Uitburo ‘( Leidseplein ) dan temin edilebilir.Havaalanından temin imkanı yoktur.

Rijksmuseum, Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi, Amsterdam Hermitage, Anne Frank Evi, NEMO, Rembrandt Evi Müzesi gibi pekçok müzeye giriş imkanı tanırken, Madame Tussauds müzesinde geçerli değilidir (bunlardan en fazla 5 adet).

 

** Amsterdam için Kombine seçenekli diğer biletlere buradan ulaşın..

 
 
 

** Sonraki sayfa; Nereye, Nasıl Gideriz?..

 

 
 

Önceki Sayfa Sonraki Sayfa


Amsterdam- Ana klasöre dön

 
 
 
 
 
 


5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir