Dresden Gezisi.1

 
 

DRESDEN

 
 

Tur acentaları bazen Orta Avrupa gezilerinde ( Prag-Viyana-Budapeşte üçlemesinde) Dresden’i de turlarına dahil etmektedir.Bizler istersek doğrudan kente gidebiliriz.

* Prag bu kente 2-2,5 saat uzaklıkta olup, Prag Florance otobüs terminali ile Dresden ana tren istasyon karşısında bulunan otobüs terminalleri arasındaki karşılıklı otobüs seferleriyle yaklaşık 40 € ya çift yönlü ulaşım imkanını bulabilirsiniz.

Kentin Orta Avrupada ; Berlin’e 200 km. , Bonn’a 575 km. ,  Duesseldorf’a 629 km. , Frankfurt’a 469 km., Hamburg’a 502 km. , München’e 484 km. , Prag’a 152 km. , Salzburg’a 624 km.  , Stutgart’a 524 km. , Viyana’ya 461 km. , Leipzig’e yaklaşık 100 km. uzaklığı vardır.

old_city

Dresden, yaklaşık 2 saatlik yol ile (200 km), Berlin’in hemen güneyinde Çek Cumhuriyetine sınırda komşu olan Saksonya eyelatininin yani Doğu Almanya’nın bir kentidir. Elbe Nehri üzerindeki vadide, nehirin ikiye ayırarak kurulan Dresden şehri, yüzyıllar boyunca endüstri – kültürel ve sanatsal yapısı ile ile dikkat çeken (dünya miras listesinde idi) bir yer olmuştur. Yaklaşık 18 kilometre boyunca uzanan bu vadi, harika doğal manzaralar ile 18. ve 19. yüzyıllardan kalma yapılarla bezeli. 2004 yılında listede olan vadi; Üzerine çelik köprü yapılması nedeniyle 2009 da UNESCO tarafından kültür mirası listesinden çıkarılmıştır.

2. dünya savaşında; Rusların ilerlemesi amaçlı müttefik güçlerinin ( Amerika ve Kraliyet hava kuvvetlerince) 13-15 şubat 1945 te hava bombardımanı ile kentin % 75 i tahrip olmuş (yirmi bine yakın sivil-asker hayatını kaybetmiştir) yeniden yapılanma yakın tarihe kadar sürmüş ve bugünkü Dresden  yaratılmıştır.28.000 binanın 24.000 kadarının yıkıldığı söylenmekte!.Savaş sonrası komünist rejim etkisinde kalan kent, 1989 Berlin Duvarının kaldırılması ile yeniden şekillenmiş, eski yapılar restore edilerek günümüze kadar getirilmiştir.Günümüzde bile restorasyon çalışmaları devam etmektedir.Tarihinde bugünkü şehir yapısının belirlenmesinde önemli rol alan “Güçlü Ağustos ” olarak anılan  – August the Strong  kent için tarihi anlam içermektedir.1547 yılında, Saksonya düklüğü, yörede egemenliği ele geçirir. Özellikle, bu dönemde, Frederick Augusto zamanında: Avrupa’nın birçok yerinden, müzisyenler, mimarlar ve ressamlar, şehirde toplanırlar.Bir süre sonra: Prusyalılar tarafından, “Yedi yıl savaşları” sonucunda (1765-1763) şehir ele geçirilir. 1760 yılında, Friedrich Schiller: bu kuşatmayı betimleyen “Joy Ode” marşının şiirini yazar. Bu şiir, Bethoven’in 9’ncu Senfonisi ile bestelenir ve ortaya, günümüzdeki “Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi” nin marşı çıkar (video).1990 yılında, iki Almanya’nın birleşmesinin ardından, şehir, Almanya’nın: kültürel, siyasi, ekonomik ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir.Özellikle, Almanya içinde, Türk nüfusun en az olduğu şehirlerden biri olarak bilinir.

Kent : 500 binden fazla nüfusa (2011), 25 den fazla çeşmeye, 13 bin kültürel anıta, 56 galeri,  36 tiyatro – 44 müzeye, Elbe üzerinde yer alan 9 adet köprüye, yıllık 10 milyon dolayında turist ağırlayan konuma sahiptir..Yüzyıllar boyunca Saksonya krallarını ağırlayan kenti, farklı üsluplardan birçok anıt, tarihi bina ve köprü süslüyor.

drestenbomp

dresten1945

Almanya’nın Floransa’sı olarak da anılan bir kenttir. Kuleleri, katedralleri, sarayları ve gösterişli binalarıyla Elbe nehri merkezinde yer alan Dresden’de; Sanat Galerisi, Zwinger, Opera Binası Botanik Bahçesi, Hayvanat Bahçesi, Büyük Bahçe, Elbe Vadisi gezilecek yerler arasında yer almakta.

Şehirde toplam dokuz üniversite bulunuyor. 35.000 öğrenciye sahip Teknik Üniversite Almanya’nın en büyükleri arasındadır. Dresden, yüzde 60 orman ve yeşil alan ile Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biridir. Dresden çevresinde de, örneğin bahçeleriyle Pillnitz Şatosu veya dünyaca ünlü porselen şehri Meißen gibi çok sayıda keşfedilecek odak noktaları bulunuyor.Özellikle, Yeşil kubbe denilen yerde: Raphael’in “Sistine Madonna” ve eski kraliyet hazineleri koleksiyonu, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir.

Dresden’in en parlak dönemi 1806-1918 yılları arasında Saksonya Krallığı’nın başkenti olduğu dönemdir. Bugüne kadar ayakta kalmış muhteşem barok yapılar, güçlü August döneminin ihtişamını taşımaktadır. Dresdenliler de August’u minnetle andıklarından olacak şehrin merkezi noktalarına heybetli heykellerini yapmışlar.

Kış ayı kent gezisi için çok uygun görülmemekte.Bahar ve yazları ise gezinizi tadlandıracak olan Elbe’nin durumudur!.Zaman aralıkları ile alınan yağışa bağlı nehir taşmakta!.Buda su baskınlarına neden olmaktadır.Temmuz – ağustos çok sıcak olmamakla beraber uygun seçenek olabilmekte.12-15 mayıs tarih seçeneği ; Caz konserleri sunumu ile doyurucu olurken, 13-14 şubat ise 2.dünya savaşı yıl dönümü ile yapılan ırkçılık karşıtı gösterilere sahne olmakta, sıkıntılar yaşanabilmektedir!.

drestenhava

 

KENT GEZİSİ 

Gezginler kenti genelde bölgesel olarak  Altstadt ve Neustadt olmak üzere iki kısıma ayırmakta.

Şehirdeki gece hayatı genellikle “Neustadt” bölgesinde yoğunlaşmıştır. Bu bölge şehrin yeni kısmı kabul ediliyor. Buradaki yapılar kominizm döneminden kalma çok daireli apartmanlar. Hemen hepsinin altında marka giyim mağazaları var. Aralarına daha yeni binalar ve alışveriş merkezleri serpiştirilmiş. Biraz daha piyasa bir yerlere takılmak isterseniz, “Blumenau” bölgesi düşünülebilir (kuzey doğu). Tabii buralarda içilmesi gereken sıvı “dunkles bier” birasıdır.Eğlence düşünürseniz: şehirde, “hebedas” bölgesindeki “downtown” önerilebilir (web).

Gezi alanlarının büyük kısmını da Alstandt bölgesinde kalır.Şehir merkezi (Altstadt) tüm yıkıma rağmen, tarihi kimliğini korumuş. Yapılar, Saksonya Krallığının gücünü ortaya koyuyor.  Barok mimari örneği kilise ve saraylar, müzeler hep bu bölgede.Restore edilmiş barok kiliseler ve saraylar, Elbe ve  doğa, dünyanın en meşhur müzeleri ve doğu tarzı bir mimari yapıları burada bulacaksınız..

Haritalar

DresdenNeustadtmap

DresdenAltstadtmap

Konaklamada uygunluğu açısından Neustand bölgesi (özellikle de Lollis Homestay hostel) önerilmekte. Bölge; komünist rejim geçişi ile modern yapının bütünleştiği bir görünüm sunar. Buranın iç kısımlarında (Inner-Neustadt) Hauptsraße ve Königstraße caddelerinde yürüyerek alışverişin merkezinde zaman geçirilebilirsiniz.

Hauptsraße

Bölgenin dışında kalan alanlar ise ( Outer Neustadt ) barların, hareketliliğin, antikacı ve bit pazarı tarzı tezgahların, hostellerin bulunduğu turistik alan olup, kentin savaşta en az etkilenmiş kısmını oluşturmakta..

 
 

** Güncel : 23 mayıs 2022 sonrası satışa sunulan tüm Almanya’da sınırsız olarak toplu taşımada geçerli (01-06 / 31-08-2022 tarihleri arasında) kişi başı aylık 9 € bilet satışı mevcuttur! Bu alandan bilgi alınız.

 

Kent için önemli bilgiler 

 

Dresden’e geliş & Ulaşım  :

+ Uçak ile : Almanya’dan (Frankfurt, Düsseldorf, Munich, Cologne/Bonn, Stuttgart, Hamburg), İsviçre’den (Basle, Zurich), Great Britain’den  (London-Heathrow) ve  Rusya’dan (Moscow, Sheremetyevo) , Ülkemizden : haftanın belli gününde ; Pegasus ve SunExpres’ten vede AirBerlin&Lufthansa aktarmalı uçuşlar bulunmakta..

** THY : Leipzig’e uçmakta ( Leipzig/Halle, LEJ ).. Şehir merkezine 15 km olan uzaklığı ile ; 30 dk lık periotlarla kalkan trenle 20 dk da ulaşım mümkün ( 5 € )..Havalimanında 2 tren platformu bulunmakta. Bahnhof/Rail Station istikametiyle Platform 1’e geçin. Burası Leipzig şehir merkezinde yer alan Leipzig Hauptbahnhof’a gidiyor.

Fahrkarten olarak adlandırılan bilet makinelerinden Leipzig Hbf seçeneğini tıklayarak nakit veya kredi kartlı ile biletinizi alın.Bilet makinesinin yakınındaki cihazdan biletinizi onaylatmayı da sakın ihmal etmeyin.Leipzig Hauptbahnhof’tan yine trenle Dresde’e geçebilirsiniz Leipzig-Dresden arasındaki tren yolculuğu tarifeye göre yaklaşık bir veya bir buçuk saat sürüyor (15-20€). İlki sabah 4:15, sonuncusu gece 23:07’de olmak üzere Leipzig-Dresden trenleri günde 36 sefer yapıyor.

Leipzig, Almanya‘nın doğusunda bir şehir.Kültürel ve ticari etkinliklerin yoğun biçimde yaşandığı bir kent.Leipzig şehrinin Drallewatsch bölgesi leziz yemeklere, nefis kahveye ve şehir merkezinden eski pazar meydanına açılan kemerli dar yollarıyla sevilen bir sokak imiş.Avrupa’nın en eski kafelerinden biri olan Zum Arabischen Coffe Baum (Arap Kahve Ağacı) burada yer almakta ( bilgi için )..Kent hakkında detaylı bilgi için ( bakınız)..

+ Tren ile : Dresden de 2 adet intercity-tren istasyonu bulunmakta.Dresden ana / main station ve Dresden Neustadt istasyonu.. ICE ve EC/IC internatıonal trenler & Deutsche Bahn hattı ile de Budapeşt, Bratislava, Prag, Viyana  ve  Zurich üzerinden ulaşım mümkün.Büyük Britanya – Paris & Bürüksel –  Manş tüneli aracılığı ile Eurostar‘dan bilet bulmak zor değildir.** İnterRail bigi için ..

Prag-Dresden arasındaki tren yolculuğu yaklaşık 2 saat sürüyor (25€).Prag Hlavni Nadrazi tren istasyonundan kalkan trenler ile  Dresden Hauptbahnhofta gidilebilir.

+ Kara yolu ile : Otoyol / motorways A4 ile  (Cologne–Eisenach–Chemnitz), A 13 ile  (Rostock–Berlin) ve  A 17 ile de  (Prague) Dresden’e ulaşmak mümkün.Ayrıca : Berlin, Munih, Viyana ve Prag’dan –>  B6, B97, B170,  B172 , B173 ana kara yolu ile otobüs yolculuğu yapılmakta..

Berlin’den Dresden’e gitmenin en ucuz yolu ise yaklaşık 2,5 saat süren otobüs yolculuğu yapmak (15 €).

 

+ Dresden –  Hava alanı – DRS & ulaşım – transfer  ////  Terminal Haritası

Şehir merkezine ulaşım imkanı  ;

+ Tren ile

** Terminal altında zemin katta bulunan Hava alanı S Bahn ( S2 hattı ) durağından kentin iki önemli merkezi istasyonlarına 30 dk peritla çalışan hızlı ulaşım imkanı vardır ( 12 dk’da Dresden Neustadt ve 20 dk.da Dresden Central Station-Hauptbahnhof )( ayrıca hafta içinde :  Heidenau ve Pirna ulaşım imkanı ile )( pirna için yolculuk 47 dk. sürmekte).

Ücret : Tramvay ve otobüsler içinde geçerli olarak tek yön-tam 2.30 € dur.Gelen yolcu terminalinde Airport info desk’te ve bilet makinalarından temin edilir.

dresden_-_s-bahn_-_liniennetz

+ Otobüs ve Tramvay ile 

** Hava limanı terminal girişinin dışında bulunan Bus no 77 ile 80  ulaşım mümkün.

77 no.lu otobüs ile yaklaşık 7 dk.da “Infineon factory” e ulaşıp, transfer ile tramvay – Tram no.7 ile; şehir merkezli Albertplatz, Pirnaischer Platz ve Central Station (Hauptbahnhof) istasyonlarında inebilirsiniz.

80 no.lu otobüs ilede ; alandan  Omsewitz üzerindeki Elbe Park alışveriş merkezine ulaşın. Bunlardada ücret 2.30 € tek yöndür.

** Taxi ulaşımı yaklaşık 20 € dolayındadır..( diğer seçeneklere bakın )

 
 

▶ Konaklama : Kent her keseye hitap edecek seçenekleri sunar. Otel aramalarınızı aşağıdaki siteden yapabilirsiniz.

hotelscombinedlogo

 
 

Kent için Diğer Bilgiler:

Kent için turizm bilgi hattı ( Turist info / adres – Prager Straße 2b, 01069 Dresden ; p.tesi-c.tesi- saat 09-18)

dresdent.infomap

Dresden’de Şehir içi toplu taşımayı DVB ( Dresdner Verkehrsbetriebe ) şirketi sağlamaktadır.12 +1 Tramvay, 26 otobüs hattı ile ulaşım kolaydır.Ayrıca 4 nehir hattı, 2 telefirik hatlı ulaşımda mevcuttur.Gece yarısından sonra sınırlı (Night) ulaşım başlar.Her yere: otobüs, tren ve tramvayla gitmek mümkündür. Biletler: tramvay ve otobüs duraklarındaki servis noktalarından satın alınabilmektedir.

Dresden içinde yer aldığı,  yakın bölgeler ve Elbe nehri boyunca olan taşımacılığı üstlenmiş VVO işletmesine bağlı olarak, 21 bölgelik ücretlendirmede  Zone 10′ da yer alır (City centrum).

tickets-tarifzondresden

Genel – Ücretlendirme için–> bakınız

 

Dresden-Toplu Taşıma/Bilet ve Kartlar:

+ Dresden – Pas Card & City Card – ücretlendirme

+ Şehir merkezi Toplu taşıma Haritası.1

+ Dresden-Toplu Taşıma Haritası.2 (interaktif)

+ Toplu Taşıma Haritası.3 – City Centrum – 2016

+ Toplu Taşıma Haritası  ( S bahn – Bus – Tram )( 21 zone)(2016)

+ Otobus – Tramvay Hat haritası.1

+ Otobüs – Tramvay Hat haritası.2

+ Otobüs – Tramvay Hat haritası ( Turistik )

+ Tramvay ve Otobüs Güzergah & hat ve numaraları

 + Gece hattı

 

Suburban railways (S-Bahn) banliyö tren hattı S1 – 2 – 3 olmak üzere üç farklı güzergahta çalışır.

S1 – Meissen – Schöna via Pirna (Saxon Switzerland)
S2 – Dresden-Hauptbahnhof (city centre) –> Dresden Airport
S3 – Dresden-Hauptbahnhof (city centre) –> Tharandt via Freital

dresden-sbahnline

Kentte ayrıca Cable Cars / Schwebebahn  (funicular , web  ) hattıda mevcuttur.547 m. uzunluktaki, 2 yolcu kabinli  hat 94 m. kadar yüksekliğe çıkmakta vede Loscwitz ve Weiber Hirsch arasında uzanmakta ( Neustandt)..

5 farklı servisi ile Elbe’de Feribot hizmeti de yer almakta ( detay )..Saray Feribotu: Pilinitz ve Kleinzschachwitz arasında çalışmaktadır. Gündüz tekne turlarında görülecek yerler şunlardır : Elbe nehri üzerindeki 5 köprü, Blasewitz arasında herhangi bir durak olmaksızın yolculuk, Loschwitz ilçesine varış. Akşam turlarında ise, şehrin ışıklı silüeti, dünyaca ünlü “Canaletto Perspektif” Frauenkirche kilisesi görülebiliyor.

Ulaşım & Kart ve Biletler  – 2016 :

Dresden Aktivite Kartları ( Dresden welcome cards, City card, Regio card, Museums card, Tour cards ..)( tek kişi : 10 € dan ve family-aile –> “2 adult + 14 yaş altı 4 çocuk” olarak : 15 € dan başlayan, 1-2-3 günlük olarak sunulmakta)(kombine seçeneklerde var)

**müze kartı: 2 günlük olup ve tek kişi için –> 22 € bedelle sunulur ;

14 müzeye ücretsiz giriş hakkı tanır : Old Masters’ Picture Gallery, New Masters’ Picture Gallery, Museum of Mathematics and Physics, Porcelain Collection, Coin Cabinet, New Green Vault, Armoury in the Giants’ Hall, Turkish Chamber, Collection of Prints, Drawings and Photographs, Exhibition Hall, Lipsius Building Brühl Terrace, Sculpture Collection, Museum of Saxon Folk Art and Puppet Theatre Collection, Ethnographic Museum Dresden and the Master Caricaturists Picture Gallery

+ Dresden Welcome Cards ( hakkında – Turist haritası -ulaşım haritası – Guide )

Ulaşım + 14 müze & galeri ücretsiz!

(( Old Masters’ Picture Gallery, New Masters’ Picture Gallery, Museum of Mathematics and Physics, Porcelain Collection, Coin Cabinet, New Green Vault, Armoury in the Giants’ Hall, Turkish Chamber, Collection of Prints, Drawings and Photographs, Exhibition Hall, Lipsius Building Brühl Terrace, Sculpture Collection, Museum of Saxon Folk Art and Puppet Theatre Collection, Ethnographic Museum Dresden and the Master Caricaturists Picture Gallery ))..

 

Dresden Aktiviteler 

+ Kent Turizmi – Atraksiyonlar,Görülecekler

+ Görülecekler.2

+ Müzeler

+ Yeme & İçme 

+ Alış veriş

+ Park ve bahçeler

++ Dresden Top Atractionlar

++ Dresden – City Guıde (ing.)

 

DRESDEN’i Tanıyalım

Kenti gezmeden önce bir kaç harita bilgisini paylaşalım..

+ Bu linkten haritayı büyüterek,gezi alanları ve değişik atraksiyonları inceleyin..

Haritalar

dresdentouristmap1

dresdentouristmap2

dresdenatr.tour._map

dresdentouristmap3

    Dresden Top 10

dresden top10atrcmaps

 

Kısa kısa, DRESDEN…

Dresden’i tanımak için işe Brühl Terası’na çıkmakla başlanacağı söylenmekte (Brühlsche Terrasse).

Brühlsche_Terrasse_map

Brühl Terrace; Dresden için en popüler yerlerden biridir. Elbe Nehri üzerinde yer alan tarihi yapıların muhteşem manzarası ile birlikte bazı güzel mimari örneklerini de sunmakta.Augustus köprüsü başlangıcından doğu yönü ile, Elbe kıyısı boyunca Carola köprüsüne kadar olan şerit..

Elbe’nin güney kıyısında uzanan bu hat, kentin en ünlü manzara seyir noktası ve genellikle tıklım tıklım dolu olabilmekte. Buradan nehrin akışını, turistleri taşıyan tekneleri, kentin köprülerini ve heybetli yapılarını izlemek mümkün.Teras başlangıçta şehri korumak amaçlı yapılan surların bir parçası olarak, kral Augustus emri ile 1739-48 de teraslı bahçe olarak yapılmış.

Kısaca bura şehrin manzarasına hakim bir teras. Brühl terası Augustus köprüsünün girişinden itibaren başlıyor.

Ancak şehrin tarihi eserleriyle birlikte daha güzel bir manzarasını görmek isterseniz de Augustus köprüsü’nden   Brühl Terasının tam karşısına geçmeniz gerekmekte.Brühl terasının altında bir çok turistik lokanta ve cafe bulunuyor, ayrıca hediyelik eşya satan dükkanları da burada bulabilirsiniz. Brühl terası yaklaşık 500 metre uzunluğunda rönesans döneminden kalma askeri bir kalenin üzerine inşa edilmiş mekan.

Brühlsche Terrasseph2

Augustus köprüsünün hemen yanındaki 1814 yılında yapılmış merdivenlerden çıktığınızda; sabah, öğle, akşam ve gece olmak üzere 4 vakti sembolize eden heykeller görüyorsunuz (daytimes statues).

Steps to the Bruhl Terrace

Merdivenlerinden çıkınca ilk beliren dikkat çeken , büyük yapı eski Parlamento binasıdır (Ständehaus)(Oberlandesgericht)..

Ardından gelen daha küçükçe,çatısı yeşil bej-toprak renkli neo barok bina ise Sekundogenitur (1897).Hükümdar ailenin ikinci oğlunun yaşaması için inşa edilmiş bir mini saray.Günümüzde 60 bin üzerinde orjinal eseri barındıran Brühl Library – kütüphanesi..

Sekundogeniturph

Biraz daha ilerde bulunan gösterişli bina 1764 yılında kurulup, üzerinde altın melek işlemeli bir heykel bulunan, halk dilinde  ‘Lemon Squeezer’ – limon sıkacağı adıyla anılan cam kubbesi ile de dikkat çekiyor.Sanat Akademisi (Academy of Fine Arts)…Ön cephesini kaplayan heykelleri ve neredeyse şehrin her noktasından görünen kubbesi ile gerçekten çarpıcı bir bina akademi binası..

Dresden Academy of Fine Artsorg

Akademinin önündeki bronz heykel; J. Schilling yapımı olup, Semper Opera House mimarının onurlandırılma amaçlı dikilmiştir.

Semper memorial-dresden

Bitişiğinde ; 1884 yapımlı neo rönesans tarzlı yapıda heykel,para kolleksiyonları ve ressamlara ait kolleksiyonların sergilendiği galeri bulunmakta..Aslında bir kraliyet cephaneliği ve adını 1884 ve 1887 arasında, kendisinin ve ailesinin topladığı ganimetleri saklamak için uygun bir yer haline dönüştüren Kral Albert’dan alıyor.

Albertinum , web :

Dresden_Albertinumph

Altstadt, Tzschirnerpl. 2, 01067 Dresden

Burası, bir modern sanat müzesidir. Yenilenmiş haliyle, 2011 yılının Haziran ayında, kapılarını ziyaretçilerine açılmıştır.
Müze binası: kumtaşından yapılmıştır. Terasında: Saksonya kralı Albert’in anıtı bulunmaktadır.

Günümüzde, müzede sergilenen resim ve heykeller: yaklaşık 200 yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Kraliyet sarayı-Yeşil kubbe tamamlandıktan sonra, koleksiyonun buradaki parçaları geri taşınmış ve tüm bina: heykel koleksiyonlarına ve “Yeni Master” galerisine tahsis edilmiştir.

Müzenin yanıbaşında bulunan Brühl Garden‘de soluklanın..

Terastan bakınca tarihi Augustusbrücke  ve Carolabrücke köprülerini de görebiliyorsunuz. Köprü üzerlerinden rahatça yürüyerek karşı tarafa, şehrin Inner Neustadt kısmına ulaşabiliyorsunuz.

Bu arada, Brühl terasına, Frauenkirche / Our Lady Kilisesi’nin sokağından yürüyerek te ulaşabiliyorsunuz..

Frauenkirche

Frauenkirche Dresdenph2

Ama Dresden’in asıl etkileyici yüzü, terasın yanı başındaki Augustus brücke /Augustus Köprüsü’ nden vede nehrin karşı tarafından sergiliyor.

Dresden_Augustusbrückeph

Köprüden Güney’e-Alstandt’a bakış

dresdenpanaromicph

Köprü hakkında – Tarihi bilgi : Augustus Köprüsü (Almanca: Augustusbrücke, tam ad: Friedrich-August-Brücke), Almanya’nın Saksonya eyaletinin merkezi Dresden’de bulunan ve Elbe Nehri’nin üzerinde şehrin Altstadt (İnnere Altstadt, “iç eski şehir”) ile Neustadt (İnnere Neustadt, “iç yeni şehir”)’i birbirlerine bağlayan köprülerden biridir.İlk köprünün 1070 yılında yapıldığı aktarılmaktadır. İkinci köprü ise 1727 – 1731 yılları arasında Saksonya Düküve Polonya Kralı olan II. August döneminde Barok mimar Matthäus Daniel Pöppelmann tarafından tasarlanmış ve inşaat ustası Johann Gottfried Fehre yönetiminde inşa edilmiştir. Uzunluğu 402 metre olan köprünün üzerinde 17 kemer bulunmaktadır.

Bu terastan manzarayı gördükten sonra Elbe’nin güney kıyı alanını  yani eski şehir Altstadt’ı gezelim. Dresden’in merkezi diyebileceğimiz Tiyatro Meydanı’na uzanalım (Theaterplatz).

 

*** Sonraki sayfamızda Ünlü yapılar –  Dresden, Tiyatro Meydanı…

 
 
 
booked.net
 
 

Önceki Sayfa – Sonraki Sayfa

Dresden : Ana Klasöre dön

Almanya : Ana Klasöre dön

 

 
 
 

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir