Prag, Görülecek Yerler.1

 
 
 

PRAG – PRAHA – PRAGUE

 
 

Tarihi kenti gezmeye başlamadan önce Prag şehrini haritada ( topografik ve kadastro olarak ) tanımaya çalışalım.

Şehir yerel yönetim hizmetleriyle beraber kadastro yönünden ele alındığında 22 bölgeye ayrılmıştır.Bununla birlikte Prag gezisi denince gezinin daha kolay anlaşılabilir olması nedenleriyle kent genelde daha az sayıda bölgelere ayrılarak anlatılmaktadır.Aşağıdaki bilgi paylaşımı gezi açısından kafanızı karıştırmasın!

 

BÖLGELERİYLE PRAG ( Prague Districts Areas ) ;

Prague_districts

Pragtopograf

 

Şimdi yavaş yavaş kent’i daha yalın olarak ve anlaşılır halde tanıyalım..

Kentte toplu taşıma ağının ulaşabilirliği göz önüne alındığında , kent’i gezi amaçlı 10 farklı bölgeye ayıralım.

 
10 bölgesi ile Prag :
 
Prague 1 : Old Town, Josefov, Hradcany, Lesser Town, New Town
Prague 2 : Vinohrady, Vysehrad, New Town
Prague 3 : Zizkov, Vinohrady,
Prague 4 : Branik, Hodkovicky, Krc, Lhotka, Podoli, Michle, Nusle, Kunratice
Prague 5 : Smichov, Hlubocepy, Radlice, Kosire, Motol, Jinonice, Slivenec, Holyne
Prague 6 : Dejvice, Stresovice, Veleslavin, Vokovice, Ruzyne, Liboc, Brevnov
Prague 7 : Holesovice, Troja
Prague 8 : Liben, Karlin, Kobylisy, Bohnice, Cimice, Troja, Strizkov, Dablice
Prague 9 : Vysocany, Prosek, Strizkov, Hrdlorezi
Prague 10 : Vrsovice, Vinohrady, Strasnice, Malesice, Zabehlice, Bohdalec

prag_10_zone

———– Metro Line C      ———– Metro Line B      ———— Metro Line A

 

praha_mapy

prahadistrict_zon_10_map

 

Prag Merkez Haritası (map)

pragcitycentdistric

Üstteki haritalara göre : 1 , 2 , 3 ve (kısmen) 7 numaralı bölgeler, Prag şehir merkezini ( Centrum ) oluşturacaktır.

 
 
Kısaca merkezdeki bölgelere bakalım,
 

District – Bölge 1 / Prag 1 : Hradcany + Mala Strana + Stare Mesto ( = Prag kalesi ve Hradcany + Küçük Mahalle + Eski Şehir )

Stare Mesto (Old Town) ; Prag’ın turizm merkezi ve en çok ziyaret alan bölgesidir; 13. yüzyıldan kalma birçok tarihi binalar : Charles Köprüsü (Karlov Most), Eski Şehir Meydanı (Namesti Stare), Wenceslas Meydanı (Waclavske Namesti), Yahudi Mahallesi (Josefov) ve diğer birçok popüler turistik yerleri burada bulabilirsiniz.Alan şık butikler, restoranlar, modern gece hayatı ve modern alışveriş merkezleri, geniş alışveriş ve eğlence çeşitliliği ilede popülerdir.

Mala Strana : Burası kentin tarihi bölgesidir. Konumu itibariyle kentin yan – kıyı , küçük şehri olarak da adlandırılmaktadır.Charles köprüsü aracılığı ile bölge daha canlı eski şehire komşudur.Kampa adası güzel manzarası ile keyif çıkarılacak alanıdır.Elçiliklere ev sahipliği yapan bu alan sessiz ve kentin en seçkin bölgelerindendir.Turistik cafe restoranlar buradada vardır. Kente hakim olan Petrin Tower burada bulunur.

 

District – Bölge 2 / Prag 2 : Nove Mesto & Vysehrad ( = Yeni Şehir & Vysehrad )

Pek çok alana yürüme mesafesinde olan Wenceslas Meydanı ; Restoranların ,alışveriş mağazalarının bulunduğu bu yer ayni zamanda Hlavni Nadrazi ‘ ye (Prag Ana Tren İstasyonu) ev sahipliği yapar . Bölgenin büyük bir bahçe alanı olan Vysehrad park olarak Vlatava nehir kıyısında ,yüksek rakımda dinlenme alanıdır. Park Prag’ın 2 ve 4 bölgeleri arasında geçişi sağlar.. Park alanında kendi adıyla özdeş bir kale vardır.Şehir merkezine kolay bir erişim sağlamasa da iyi bir gezi ve dinlenme alanıdır.

 

District – Bölge 3 / Prag 3 : Zizkov

Zizkov; kentin biraz daha çevrede bulunan , öğrenci ve göçmen kesimin ikamet alanıdır. Mahlerovy sady (Mahler Gardens) park alanı buradadır..Bölgede ( Jiřího z Poděbrad Square ) bulunan Tv kulesi 360 derece kent panaromasını sağlar..kule 1985 -1992 yapımlı kulenin toplam yüksekliği 216 m. dir. 90 m.lik terastan kentin -Central Bohemia bölümünü izleyebilirsiniz..

 

District – Bölge 7 / Prag 7 : Letna

Letna kentin sakin ve popüler bir alanıdır. Barındırdığı Letna Park (Letenske Sady ) ,Prag’ın büyük parklarındandır.Eşsiz bir manzara ve iyi bir yürüyüş imkanını verir.Tepede var olan restoranlarında karınlarınız doyarken manzarada sizi büyüleyecekitr..Prag’ın futbol stadyumunu barındırır , merkeze olan rahat ulaşımı ile vazgeçilmez yerlerdendir. Holesovice – Letna bitişiğinde ve şehir merkezinin yakınında çalışma ( endüstriel ) ofislerinin yer aldığı bölgedir. Holesovice Nadrazi ; kentin 2. büyük uluslar arası tren terminali ve kent hayvanat bahçeside bölge 7 de bulunur..

 

PRAG ŞEHİR MERKEZİ VE TOPLU TAŞIMA AÇISINDAN KENT METRO AĞI →

pragcentrummetromps

** Prag için bölgelere göre toplu taşımada geçerli olacak zaman dilimleriyle ücretler için bakınız!..

 
 

Bu teorik bilgi paylaşımı sonrası PRAG’ı GEZMEYE BAŞLAYALIM ….

 
 

Prag Gezi Yol Haritası ( Genellikle tavsiye olunan , kaynak prague.fm )

İlk bakışta, peri masallarından çıkmış bir şehre benzeyen Prag, dolambaçlı sokakları, dar yolları ve sayısız kiliseleri ile anlaşılması biraz zor bir yermiş gibi görünebilir.Ancak şehir hakkında biraz bilgi sahibi olarak kolaylıkla yolunuzu bulabilirsiniz. Şehri hissetmek için en iyi yöntem doğal olarak, şehrin mahallelerinde bir yürüyüş yapmaktır. Ancak bunun için yeteri kadar zamanınız yoksa, başlangıç yapmak için bazı temel bilgiler aşağıdadır…

Prag mahalle haritaları

prahadistmap9

praha_5_zone

prahacentral_5_zonemap

 
Bu haritayı okuyacak olursak ;

1. Prag, düz ve dikey olarak akan Vltava Nehri ile fiziksel olarak ortadan ikiye ayrılmıştır. Şehir Merkezi’nde Yahudi Meydanı’nın hemen kuzeyinde nehrin keskin bir dönüş yaptığı bir nokta bulunmaktadır.

2. Şehir tarihsel olarak beş bağımsız kentten oluşmaktadır: Hradčany (Kale Bölgesi), Malá Strana (Lesser Town), Staré Město (Eski Şehir), Nové Město (Yeni Şehir) ve Josefov (Yahudi Meydanı) . Bunlardan her birisinin birbirine göre konumlarını ve nehrin ne tarafında yer aldığını öğrenirseniz şehir sizin için dolaşılması çok daha kolay bir yer haline gelir.

3. Dikkate değer ilk bölge, nehrin batı tarafındaki Hradčany bölgesidir. Yüzyıllardır kraliyet ailesine ev sahipliği yapmakta olan bölgenin merkezi, (şehre tepeden bakan bir tepenin üzerinde bulunduğundan) nehrin her iki tarafından da birçok yerden görülebilen Prag Kalesidir. Hradčany bölgesinin hemen altında, özellikle 17. ve 18. yüzyılda soylular tarafından inşa edilmiş olan Rönesans ve Barok stilde abartılı konakların yoğunlukla yer aldığı Malá Strana bulunmaktadır.

4. Nehrin hemen doğusunda Mala Strana ile Manes Köprüsü (ünlü Charles Köprüsünün bir üstünde) ile aracılığı ile doğrudan bağlantılı olan Yahudi Meydanı gelir, ki hemen yanında da Pařížská sokağı uzanır. Bunun hemen güneyinde iç kısımda Eski Şehir bulunur. Doğuda Revoluční, güeydoğuda Na Příkopě ve güneyde Národní Třída olmak üzere üç ticari sokaktan oluşan şehir merkezi Staroměstské náměstí (Eski Şehir Meydanı), güzel, pastel renkli Barok evlerle süslü bir orta çağ pazarıdır… ve Avrupa’daki en güzel şehir merkezlerinden birisidir.

5. Eski Şehir’in orta çağdan kalma duvarlarını doğuya veya güneye doğru geçtiğinizde Yeni Şehir’e varacaksınız. Aslında, ‘yeni’ bir nevi yanlış adlandırmadır – Prag’ın bu bölümü 14. Yüzyılda kurulmuştur ve sadece Eski Şehir ile kıyaslandığında yenidir – ancak bu bölge ; Václavské náměstí (Wenceslas Meydanı) ve Karlovo náměstí (Charles meydanı) gibi şehrin en çok ziyaret edilen yerlerine ev sahipliği yapmaktadır.

 

Mahalle mahalle PRAG ;

1800’lere kadar Prag, her biri korunaklı duvarlarla ayrılmış, dört ayrı meydanı olan, dört ayrı mahalleden oluşuyordu. Bu nedenle her bir mahalle, burada yaşayan insanların kişisel özelliklerinden kaynaklanan kendine özgü niteliklere sahipti. Bugün, Prag’ın muhteşem ihtişamı, tüm bu mahallelerin oluşturduğu eşsiz ruh içinde kendisini göstermeye devam etmektedir.

+ Hradèany (Kale Mahallesi) : Egemen sınıflar, Vltava Nehri’nin en dar yerindeki buruna ilk kalenin inşa edildiği 9 yüzyıldan bu yana Kale Tepesi’ni işgal etmiştir. Çeklerin Hıristiyanlıkla tanışmasından sonra bu tepe—doğu-batı ekseni boyunca uzanan—ideal bir ibadet yeri ve sonrasında da bir katedral (geleneklere göre mihrabın doğuya doğru inşa edilmesi gerektiğinden) olarak hizmet vermiştir. Son olarak da soylular kiliseyle rekabet içinde olan kral üzerinde nüfuz kazanabilmek için kaleye yakın olan yerlerde kendilerine özel saraylar inşa ettirmişlerdir. Bugün bile, burayı ziyaret edenler özenle hazırlanmış atlar tarafından çekilen bir arabayla bu mahallede gezinmeye can atıyorlar. Kale Mahallesi — Cumhurbaşkanlığı ve dış temsilciliklere de ev sahipliği yapar—görkemli binaları, yüksek sanat eserleri, birkaç birahanesi ve ticaret merkezleri ile karakterizedir.

+ Malá Strana (Küçük Mahalle) : Çok güzel barok tarzı bahçe ve sarayların bulunduğu bu mahalle, 1540’lı yıllarda tüccarların oturduğu yerlerin yanmasından sonra kurulmuştur. Buraya taşınan Avrupalı ve Çek soylular, bahçelerinin muhteşem tasarımları ile çok gurur duyuyorlardı. 1990’lı yıllara kadar ihmal edilen bu bahçeler daha sonra özenli bir şekilde restore edilmiştir. Bu bahçeler, sadece bazı eski asilzadelerin yakınlarına—Almanya, Polonya ve Amerikan Büyükelçiliği ve Çek Parlamentosu’nun—ve turistlere açıktır.

+ Staré Město (Eski Şehir) : Eski Şehir, Charles Köprüsü’yle Küçük Mahalle’ye bağlıdır. Uzun yıllardır çok hareketli bir ticaret merkezi olan bu bölge—esnaf, tüccar ve Jan Hus destekçileriyle dolu—onuncu yüzyıldan itibaren çok hızlı bir şekilde gelişmiştir. Jan Hus, Çek’lere özgü bir Katoliklik oluşturmak için çalışmalar yapan bir kilise reformcusuydu. Şehir surları modern yol haritasından takip edilebilir (halkalarla güçlendirilen duvarın sisteminin kalıntılarından bir parçası Barut Kulesi’dir ve bunun diğer yarısı nehir tarafındadır). Kıvrıma yakın olan bataklık alan—daha az ilgi çekici ve Yahudilere ayrılan—Yahudi yerleşim alanına dönüştürülmüştür (bugün Yahudi Mahallesi ya da Josefov olarak bilinmektedir).

+ Nové Mesto (Yeni Şehir) : Eski Şehir, Yeni Şehir’le çevrelenmiş—bir nehrin kıyısından diğerine doğru oluşan sınırla—ve Prag’ın sınırları içinde yer almaktadır. On dördüncü yüzyıl boyunca Kral, bu şehri genişletmiş ve Prag’ın bulunduğu alanın üç katına ulaştırmıştır. Wenceslas Meydanı, kalabalık işçi gruplarının bulunduğu bir at pazarı olarak kullanılmıştır. Bugün, Eski Şehir, Yeni Şehir’den bir “hendek” (Na Příkopě diye bilinen bir sokağı ifade eder) ile ayrılır. Oldukça kalabalık bir yer olan Na Příkopě’daki hediyelik eşya ve cam eşya dükkânlarını geride bıraktıktan sonra kendinizi şık dükkânlar ve alışveriş merkezlerinin olduğu bir kentte bulabilirsiniz.

 

Teorisi bitti, ŞİMDİ GEZİMİZE BAŞLAYALIM…

Prag gezisi için önerilen değişik gezi yol ve güzergahları vardır. Ben kentin ilk gezisinde , yaptığım araştırmalar ve önerilenlerle beraber, “Prag’ ı gezmeye nereden başlamalıyım ?” sorusunu kendime sormuştum.Size aktaracağımdan bir başlangıç noktası ile bu kenti gezdim. İlk kez bu kente gelenler için öncelikli olarak gezi başlangıç (Start) noktasının neresi olması gerektiği belirledim.Bu başlangıç nokta seçimi , kenti daha iyi tanımanıza yardımcı olacaktır.

Prag şehir merkezi engebeli bir arazide olmamakla birlikte ; Kente görüntüsü ile hakim olan ünlü yüksek rakımlı bir tepesi vardır ( Petrin Hill ). İşte bu alan Prag’ın çok büyük bir bölümünü 360 derece panaromik olarak gören , çok güzel manzaralar sunan bir yer olaması nedeniyle, gezimizin başlangıç noktası olacaktır.

Petrin tepesinde yer alan ” Observation Tower = Petrin Gözlem Kulesine ” çıktığınızda yaklaşık 320 m. lik rakımdan tüme yakın Prag, ayaklarınız altında olacaktır. Bu kenti önce buradan gözlemlerseniz , Prag geziniz daha anlaşılır ve daha kolay olacaktır..
 
Evet önce Prag’ın Mala Strana – Küçük Mahalle bölgesinde bulunan, Petrin Hill’i (Petrin tepesini) tanıyalım..
 

– Mala Strana (Lesser Town yada bildik adı ile Küçük mahalle) :

Praha-gezi-1-malastr-map1

 – Mala Strana , bölge ulaşımı ( Petrin Hill )

petrin-hillmaps

 

✓ Prag – Toplu Taşıma Araçları, Harita (2020)(Buradan)

 

Bölge Ulaşımı :

Adres : Lesser Town, Prague 1, Czech Republic. Araçlar : Metro → Malostranska (line A), Tramvay → Malostranska Namesti (tram no. 12-15-20-22-23), Bus → 194 (Malostranska) (2019)

+ Önemli Not : Prag toplu taşıma şirketi ( DPP ) yıl içinde seferleri ve güzergahları değiştirebilmektedir.Bu nedenle tüm toplu taşıma araçlarında ilgili yıl için güncel haritayı resmi web sitesinden indirin ( DPP resmi web ) …. Yine ayni adresten transport için güncel haberleri temin edin ( web )..

 

Bölgede hedefimiz Petrin Tepesi…

+ Petrin Tepesi nerededir ? nasıl gidilir ?

Tepe ; Prag’ın Lesser Town bölgesinde, Zahrada Park kompleksi içinde ( Kinského Zahrada ) yer almaktadır ( Park haritası ).

Park yaklaşık 22 hektarlık alanı ile ; Petrin gözlem kulesinide içine alan Petrín – Ruzovy Sad ( Rose garden ) bahçeleri ile birlikte anılır.Kule ; Küçük Şehir’in muhteşem manzarasını her yönüyle görmenize olanak sağlar ve bu noktadan görünürlüğün iyi olduğu bir günde Çek Cumhuriyeti’nin en yüksek noktası olan Snezka’yı bir an için yakalamanız mümkündür ( Prag’ın kuzey doğusunda bu dağ , 1605 m. yüksekliğe sahip – Snowy Mountain ismi ile de bilen ünlü bir dağ’dır ).

 

Petrin’e nasıl gidilir ?

ujezdtransportation_petrinhill

Kentin neresinde olursanız olun bu allana ulaşmak son derece kolay ve kısa sürede olacaktır. Petrin’e çıkmak için öncelikle kentin batı yakasında olan “ Újezd ” sokağında ayni isimle anılan istasyon noktasına tramvay ile ulaşmak olacaktır. Bu alana kentin toplu taşımacılığında önemli yeri olan tramvay sisteminin yaygın ağı ile siz kolayca ulaşırsınız ( tram no. 9-22-23-*(96-98) – * night line – hatları buradan geçecektir ).Şehirde bulunduğunuz alandan size yakın olan bu hatlı tramvaylara , Ujezd yönüne gidecek şekilde binin.Metro Line B – sarı hattın ; Karlovo Namesti ve Narodni Trida durakları bu tramvaylara biniş için en ideal bağlantı noktaları olacaktır..Yada Vlatava nehrinin hemen yanında yer alan şehir merkezli , ( National Theatre – Ulusal tiyatro ) Národní divadlo‘nun önünden geçen Vitezna caddesi boyunca ( batı yönünde ) Most Legi köprüsü üzerinden yürüyerek 5 – 10 dk. içinde bu alana ulaşın ( ulusal tiyatro’ya ulaşım : tram 9-22-23).

Ujezdstr

Újezd tramvay durakları, geldiğiniz tramvay hattına göre ; ya Vítězná sokağı üzerinde yada Újezd sokak üzerindedir ( yakın mesafeli )( Újezd ve Vítězná sokakları dikey kesişirler ).

Kuleye yada Petrin tepesine ulaşımda en uygun seçenek, Mala stranada Ujezd sokağında yer alan Funiküler’i ( Çekme Raylı sistem ) kullanmak olacaktır.

Tramvaydan ( Ujezd ) indikten sonra durak karşısında , Ujezd sokağı üzerinde büyük bir park alanının başladığı alanda , merdivenlere yerleştirilmiş 7 adet bronz heykelleri göreceksiniz ( The Memorial to the victims of Communism – Czech: Pomník obětem komunismu ).. Bunlar 1948-1989 arasındaki komünist dönemin kurbanları anısına yapılmış heykel dizisidir. Çek heykeltıraş Olbram Zoubek ve mimar Jan Kerel ve Zdeněk HÖLZEL’e ait çalışmadır ( 22 mayıs 2002 ). .

Memorial to the victims

arkaya doğru gittikçe kaybolan bu insan figürleri, komünist baskıyı anlatmaktadır ( detay için ).. Bu alandan , yönlü levhalar sizi kısa sürede Ujezd funikuler istasyonuna çıkarır.

Ujezd LD

Bu durak sürekli kalabalık – kuyruk oluşturan misafirler ile doludur.Funiküler raylı sisteme ait araç belli bir sayıda ve belirlenmiş periotlarla yolcu taşır.Kuyruk funiküler kabinine biniş kuyruğudur.Biletiniz dahi olsa sırada olmanız gerekir!.

 

Prag Funiküleri :

petrinfunicular

Funiküler hattı  : 3 kısa mesafeli istasyondan ibarettir.

+ Újezd ( tepenin alt kısmı ) ;

Ujezd LD

Nebozizek ( orta kısmı – restorant ) ;

Nebozizek_funicular

 + ve Petrin ( tepenin üst kısmı ) ;

petrin_funiculerstation

Raylı sistem yaklaşık 510 m. uzunlukta olup , 100 kişilik kabinli vagolarla yolculuk yaklaşık 3-4 dk. sürecektir. Ulaşım , 35 CZK tek yönlü bilet ücretine tabidir.. Diğer toplu taşıma bilet ve günlük kartlar burada geçerlidir ( bu biletlerin olması size biniş önceliğini tanımaz! )( güncel bilgi için bakınız )

Tepeye ulaşımda başka seçenek olarak bu alandan ; taxi yada 20 dk.lık dik tepeyi yürümeyi deneyebilirsiniz.. yürürken güzel bahçeler ve meyve ( elma ) ağaçlarına oldukça sık rastlayacaksınız..Artık Petrin tepesinde kentin zirvesindeyiz.

 

Bu alanı bir tanıyalım :

Zehrada kompleksinde neler var ?

 

Ruzovy Sad ( Rose garden ) :

Ruzovy Sad

Binlerce gül içeren bahçeler topluluğu Petrin tepesinde yer alır.. 6 hektarlık bu bahçeler topluluğu hem dinlenme , hemde 320 m. tepeden Prag’ı panaromik olarak görme alanıdır..

 

Bahçe yerleşim haritası

Ruzovy Sadmaps

 
 

Bu alanda görebileceklerimiz – Petrin tepesinden  ;

petrinhilshow1

+ Kostel sv. Vavřince / Church of Lawrence : Yapımı 12. yy a kadar uzanan barok yapıda kiliseyi , Petrin gözlem kulesinin hemen dibinde görebiliriz..

Church_of_Lawrence

+ Zrcadlove Bludiste / Mirror Maze / Mirror Labyrinth / Aynalı labirent : Kilisenin karşısında yer alan bu ilginç , minyatür kale biçimindeki yapıda ” kahkaha salonu” adı verilen labirent şeklindeki aynalardan ibarettir.. Çocuklar için eğlenceli olabilir.. Tam : 70 , indirmli : 30 CZK, 2012..

Mirror_Maze

+ Stefanikova Hvezdarna / Gözlem evi – Rasathane : Hafta sonları tam gün ,diğer günler öğleden sonra astronamik konularda ilginiz varsa ziyaret edebilirsiniz..

Stefanikova Hvezdarna

Park alanı çok geniştir istediğiniz kadar zaman ayırıp , cafeterya’dan faydalanabilir , park alanında oturabilirsiniz.

 
 

+ Petrin Gözlem Kulesi ( Petrin Lookout Tower , Petřínská rozhledna)( web ) ;

petrintower

Adres : Lesser Town, Prague 5 , Czech Republic

Petrin Tepesi’nde bulunan ve yapı olarak Paris’teki Eyfel Kulesi’nin benzeri olan bir gözlem kulesidir. 60 metre yüksekliğe sahip çelik kule ; 1891 yılında yapılmış , ilk yapıldığı zamanlarda gözlem kulesi ve yayın kulesi olarak kullanılmışsa da günümüzde turistik amaca hizmet etmektedir. 299 adet dar alanlı merdivenleri tırmanarak zirveye ulaşırsınız..Bulutsuz bir hava koşullarında kule , Prag manzarasını mükemmel olarak 360 dereceden sizlere sunacaktır. Uygun zamanda 10 km. lik mesafeler dahi seçilebilmektedir.. kentten 150 km. uzaklıkta yer alan Snezka dağı rahatlıkla seçilebilir… Yüksek rakımda bulunan kule ; su – deniz seviyesinden yaklaşık 320 m. yüksekliktedir.

Petrin kulesine çıkın , Prag’ı panaromik olarak görün.. Bolca fotoğraf çekin…kule dibinde yer alan satıcılardan hediyelik eşya alabilirisiniz.. Atıştırma ve karın doyurabilirsiniz..İsterseniz bankta oturun dinlenin, yada gezin..

 

Petrin Tower’dan Prag manzarası

petrintower_prahapanaroma

 

Petrin kulesi, ziyaret saatleri

openpetrin

12 – 30 mart ve 15 ekim – 2 kasım arasında Funiküler hizmet dışıdır ?

Kule giriş ücreti, 2019 : tam 150 CZK, Öğr. 80, aile : 350 CZK dır..

Gezinizin dönüşünde ; Tepe zirvesinde yer alan Nebozizek Restaurant’ı manzara ve lezzet sunumu ile size bir mola zamanı oluşturur.. buranın cafe bölümüde vardır.. fiatlar uygun … Çay – kahve , kola , bira  : 35 – 50 czk …

 

Tadına doyamayacağınız yerli Çek birası..

beer_krusovice

Bolca fotoğraf çekin…restoranda konaklamadan çekim de yapabilirsiniz.. Burası Fenikülerin toplam 3 durağından 2. istasyonudur ( ara istasyon )..Petrin tepesinden dönüş için aldığınız bilet , restoran konaklamasından sonraki feniküler içinde geçerlidir.. Restorant Nebozizek’ ten..

 

PETRİN’den MANZARALAR (Fotoğraflar) :

+ Prag panaromik manzara.1

+ Petrin Tower’den Mala Strana

+ Petrin Hill’den Hradcany ( Castle hill )

+ Petrin Hill’den Karluv Most ( Charles Bridge )

+ Petrin hill’denStrahov Monastery

+ Petrin Hill’den Prag

+ Petrin Hill ve Hradcany & Mala Strana

 
 

Gezi başlangıcımız olan bu yüksek rakımlı tepeden, tüm Prag ayaklarımız altında olacaktır.. Kuş bakışı olarak Prag için yol haritası hafızamızda belirlenmiş olacaktır..Dolayısı ile hem haritaları hem de Prag’ ı daha kolay keşfedersiniz.

 
 

HARİTA ve DÖKÜMANLAR :

 

** Sizlere yardımcı olacak Prag Şehir merkezi haritası hazırladım.

– Prag Centrum – Önemli yerler haritası & Toplu ulaşım seçenekleri ile birlikte – ☟

Prag_cetrum_maximap

Not : haritamız 2014 yılı ulaşım hatlarını için güncel idi! Seyahatinize ait traihte ulaşım-DPP resmi web site haritasından günün tramvay hatlarını öğrenin..Tramvay hat ve güzergahları değişmiş olabilir?! (Haritamızda tramvay 22 ve 14, 17 gibi)

 

✓ Prag uydu haritası – bakınız

** Açılan sayfadaki haritayı uydu konumuna alıp, tam pencere görünümünde yavaşça büyütün!.Bir süre sonra görüntünüz 3 D olacaktır!

 

✓ Prag Cadde & Sokak Yol Haritası

 


2020 – Prag Metro & Tramvay Hat Haritası

 

Petrin tepesini ve panaromik Prag manzarasını gördükten sonra geldiğimiz yoldan ve tepeden inerek kenti gezmeye başlayacağız…

Bulunduğumuz bölge yani Újezd sokağı, Prag’ın Lesser Town (Mala Strana)(Küçük Mahalle) semtinde bulunmaktadır.Bu nedenle ilk Prag gezi alanımız bu yöreler olacaktır.

 

* Sonraki sayfada : Mala Strana ( Lesser Town ) & Hradcany – Castle / Küçük Mahalle ve Hradcany – Kale Bölgesi gezi alanlarını bulacaksınız..

 
 
 
 

Önceki Sayfa – Sonraki Sayfa

Prag  ; Ana Klasöre dön

 
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir