Londra’ya Özel Mekan ve Pazarlar

 
 
 

LONDRA PAZARLARI – 2024

 
 
 

◘ Pazarlara ulaşımda araç hatlarını, pazar kurulum günleri, pazar fiatları gibi rakamsal güncel değerleri lütfen ilgili “web” alanlarından araştırın!

 
 

Londra’yı özel yapan konulardanbirisi de atmosferi ile insanları etkileyen sokak pazarları açısından zengin olmasıdır.Londra’da her hafta sonu sokak pazarlarına rastlamak mümkündür. Bazen yerel lezzetler tatmak, bazen de el sanatlarını sergileyenleri görmek,hediyelikler almak ve gezmek için sokaklar her kesime hitap eder.

Londra aslında tam bir pazar cennetidir.En ünlü pazarı ise Julia Roberts, Hugh Grant’ın oynadığı Notting Hill filmini izleyenlerin hatırlayacağı “Portobello Road” üzerinde kurulu olan ve ayni isimli pazar alanıdır..

İngiltere’nin başkenti Londra bir bakıma  dünyanın en çok ziyaret edilen bit pazarlarının da sahibidir.Pazar turları esnasında antikalar, el yapımı hediyelikler, vintage ürünler, ikinci el kitaplar, plaklar, kıyafetler, mobilyalar, dünya mutfağına ait yiyecekler bulabileceğiniz bu pazarlarda uygun fiyatlı ürünler ve pazarlık yapma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Londra’da onlarca hatta belki 100’ün üzerinde pazar var! Şehrin hemen her bölgesinde farklı pazarlar kuruluyor, hepsi de farklı günlerde ve hareketli.. Alışverişe çıkanlar için orta markalar ile kelepirlerin fiyatları üzerinden pazarlık etme şansı bulunmakta.

 
 

Londra’da pazar alanları ;

marketslondonregıonmap

***

london-market-reg.mapmap

Semt pazarlarının bir kısmı haftanın hergünü, bazıları ise sadece belli günler açık.Gitmeden önce bilgi edinmekte fayda var. Genelde Pazar günleri Londra’da için çarşı pazar günüdür; farklı bir gün geçirmek, alışveriş yapmak, yerel insanları görmek, sağın solun fotoğrafını çekmek için  uygun olacaktır.Pazar günleri pazarlar daha kalabalıktır.Ve bu pazarlar her keseye hitap ederler.

londonstreetbazar

 

Şimdi sayıları onlarca olan bu pazar ve mekanların önemlilerine bakalım..

Alttaki Resme tıklayın..!

london_markets_maps

 

Harita-pazarlar için açıklamalar :

 

+ Camden Lock
Sanat ve el sanatları, takı, vintage giyim, gıda..pazarı.Gün içi : saat 10-18 arası

+ Stables Market
Yiyecek,içecek,moda,el sanatları..Gün içi : saat 10-18 arası

+ Chapel Market
Yöresel pazar alanı..meyve,sebze,ev eşyaları ve giyim..Salı-cumartesi : saat 09-18, pazar: 08-16 arası

+ Camden Passage
Antikalar,süs eşyaları – biblolar, kitaplar..Çarşamba ve cumartesileri..

+ Columbia Road
Bahçe bitkileri,çiçekler ve süslemeler..Pazarları saat 08-15 arası

+ Brick Lane
Pazar alanında sergi alanı olan ve eserlerini pazarlayanlar..Pazar günleri saat:08-15..

+ Spitalfields
Antika, vintage kıyafet, Sanat ve moda ..Günlük saat 10 sonrası..

+ UpMarket
Hanbury Sokağı – kapalı alanda ; Giyim, moda ve aksesuarları, müzik ve el sanatları..Pazar : saat 10-17

+ Petticoat Lane
Middlesex Street‘te indirimli giysiler, Asya kumaşları ve deri ürünleri..pazartesi-cuma : saat 10-16, pazar:08-15 arası

+ Bermondsey Market
Bermondsey Square(meydanı)’da , antikalar,gümüşler,süs eşyalar,kişisel sergiler.Cuma:saat 06-14

+ Borough Market
Borough High Street’te demiryolu altında bulunan gıda ve gurme pazarıdır.Pazartesi-çarşamba: saat 10-15 , perşembe saat 11-17 , cuma saat 12-18, cumartesi saat 08-17 arası..

+ Brixton Market
Brixton Road üzerinde, karayip egzotiğine özel , yiyecekler, baharatlar, idirimli fiatlar ile müzikal alet ve eserler,giyisiler..pazartesi-cuma : saat 08-18(çarşamba:08-15)..

+ Covent Garden Apple Market
Market salonunda; pazartesileri antikalar olmak üzere,haftanın yedi günü sanat ve el sanatları ürünleri..saat: 09.30-18.00

+ Jubilee Market
Covent Garden Piazza’da.Pazartesileri,antika ve kolleksiyon ürünleri,hafta sonları,hediyelikler,el sanatlar.. günlük : saat 09.30-18.00 arası..

+ Piccadilly Market
St. James’s kilise meydanında/Piccadilly…pazartesileri sat :11-17 de gıda tezgahları,salı günleri saat : 11-18 antika ürünleri,çarşamba-cumartesileri de saat 11-18 arası sanat ve el sanatları..

+ Gray’s Antique Market
Davies Street üzerinde kapalı alanda; uzman antikacılar..pazartesi-cuma : saat 10-18,cumartesi saat:11-17 arası..

+ Bayswater Road
Sıklık ile, resim,takı,mücevher ve biblo-heykel tarzı dekoratifleri bulursunuz.Pazar: saat 10-18

+ Shepherd’s Bush
Bölgesel ve yöreye özgü,gıda ve giyisiler..pazartesi’den cumartesiye saat :09 sonrası..

+ Portobello Road
Dünyaca ünlü pazar alanı..Antikalar, kişisel el sanatı eserler,takılar,ikinci el giyisiler,deri ürünleri,çantalar vs..pazar : saat 08-16 , pazartei-cuma : bir bölümü açık! , perşembe : saat 09-13 arası ziyaret edebilirsiniz..

+ Church Street Market
Meyve ve sebze, giysi, ev eşyaları ve kişisel teagahlarda el sanatları ,ı antika pazarı..Pazartesi-cumartesi saat :08-18

++ Best market (antika)?
Bermondsey Market, Camden Passage, Brick Lane Market ve Portobello Road

++ Best market (moda-kıyafet)
Camden Lock Market, Petticoat Lane, Brixton Market ve Portobello Road

++ Best market (sanat&el sanatları)
Covent Garden Market, Camden Lock ve Bayswater

++ Best market (egzotik gıdalar-yaşam)
Brixton Market ve Shepherd’s Bush Market
 

 

Önemli ve bilinen bu pazarlardan birkaçına gidelim..

 
+ Covent Garden – web 1 , web 2 :

coventgardenlondonmap1

En yakın metro – Covent Garden durağıdır.
 

Bu alana mutlaka gidin.1960’lara kadar sebze meyve pazar alanı imiş,sonra pazar taşınınca zama ile bu günkü halini almış.Sabah saatleri çok hareketli olmasa da ilerleyen saatle canlanıp,oldukça şenleniyor.

Londra’nın West End bölgesinde Covent Garden meydanı(Covent Garden market piazza);  alışveriş, tiyatro, restoranlar, barlar, tarih ve kültürün birleşme adresini oluşturur.Londra’nın merkezinde yer alan mekan, Soho,Thames nehri ve Trafalgar meydanına yürüme mesafesinde.. Covent Garden Market ile Londra’da  New Covent Garden market’i birbirine karıştırmayın..!(diğeri nehirin güneyinde Battersea park yakınlarında lokalizedir ve meyve-sebze-çiçek pazarıdır).Bu meydan ve yakın çevresinde;London Transport  museum,The Royal Opera House,Covent Garden Market görülecek yerlerdir.Meydan ayni zamanda iyi bir sokak tiyatro alanıdır. Burberry ve Apple Store Covent Garden’de yer alan mağazaları ile vede St Martin’s Courtyard, Seven Dials ve Neal’s Yard bu bölgede yer almış marka ve mağazalardır.

Covent Garden sadece alışveriş yapabileceğiniz bir yer olmanın çok ötesinde bir alandır..Hafta sonları çok kalabalık ve eğlenceli bir yer. İnsanlar kendi ürettikleri ürünleri satıyor.Tüm gün müzikle dolup taşan bu güzel mekana gelmişken ikinci kat seviyesinde bulunan Punch & Judy adlı pub’a uğramayı unutmayın! Müzikal ve tiyatro sahnelerinin bulunduğu Covent Garden ayni zamanda gösteri öncesi vakit geçirmek için ideal adres.Küçük bir alanda her gün kurulan bu pazarda fazla bir ürün yok. Ama ucuz olmayan  el işçiliğinden kumaş ve ahşap objelere kadar ıvır zıvır pekçok şey var.

Market alanı ; Apple market olarakta anılmakta..

Alışveriş için mağazaları gezerken bir yandan da sokak sanatçılarını izleyebilir, publardan birinde bir içki molası verebilir, akşam sahne alacak müzikallerden birisine bilet alabilir ya da kaldırımlara oturup renkli meydanda olup biteni izleyebilirsiniz. Covent Garden Market’ in içinde yer alan küçük küçük mağazalardan, tezgâhlardan ya da Market dışında, bölge içerisinde yer alan onlarca mağazadan çok farklı ve güzel şeyler satın alabilirsiniz. Covent Garden’a gitmişken Monmouth Coffee Housea mutlaka uğrayın (27 Monmouth St, London).

Meydandaki kilise; St. Paul’s ..

Pazar içinde, alt katlarda yada meydanda ; bir İspanyol yemeği olan paellayı tadın.

london-peallaph

Covent Garden – Yerleşim planı buradan –  yada ; buradan
 
 
+ Camden Town web :

camdentownmarket-maps

Eğer daha alternatif bir şeyler almak, farklı insanlar görmek ve dünya mutfaklarından çeşitli yemekler denemek istiyorsanız o zaman yolunuz kesinlikle Londra’nın kuzeyinde bulunan eski ama canlı mekanı olan Camden Town’ a düşmelidir. Burada birçok ikinci el mağazası (en bilinen özelliktir), parti kıyafetleri satan dükkânlar, eski plaklar bulabileceğiniz mağazalar, antikalar, el sanatları, kitaplar, teypler, mevsimlik giysiler, Orta Doğu tekstilleri, el oymaları ve Hindistan mücevheratları , ünlü pub alanları  yer almaktadır.… Caddelerinde acaip kişilerin dolaştığı, gerekli-gereksiz, genelde iyi kalitede olmayan ama çok ucuz, sürüyle kıyafetin ve ıvır zıvırın satıldığı, eski plakların yine çok ucuza bulunabileceği, geceleri uyuşturucu!? satanların kol gezdiği alternatif bir eğlence mekanı olarak lanse edilmiş marjinal bir yaşam alanı.!Burada High street üzerinde bulunan bir sürü ikinci el giysi pazarı (vintage) sıralanmakta..Burası, Londra’nın ve Londra hayvanat bahçesinin kuzey yönündedir.

Bölgede Ragent’s su kanalı bulunmakta,burada su seviyesi dengesi için yapılmış setleri göreceksiniz( Camden Lock),kanalda su taxileri ile ulaşım sağlanmakta ( Little venice’ye )..Kanal boyunca yürüme yolu ile de ulaşım mümkün.
Camden Market (orjinal adı ile Buck street market olarak bilinir) ise bölgenin içinden geçen kanalın üzerinde kurulmuş birkaç pazar alanından ibaret yerdir.Camden High Street&Chalk Farm Road’un dar sokak alanı, 200 üzerinde tezgah ile doludur.. Vintaj ürünlerin yanısıra ,ayakkabı,takı ve aksesuar malzemeleri,yemek alanları ile de tanınmakta ( tüm günler – 9.30-18.00). Burada da Dünya Mutfaklarını bir arada bulmak mümkün( adres:Camden High Street-London, ulaşım: Mornington Crescent ve Camden Town –  Northern metro hattı).

camdentownmaps

 

Kanalın hemen yanından başlayan Camden Lock Market (Camden Kanal Havuzu Pazarı), 1970’lerde kurulmuş bir pazar ve sinemaya ait posterler, ikinci el giyisileer, tütsü çeşitleri ve eski eşyalar satan dükkanlarıyla, el sanatları ve müzikal alanı ile  göz doldurur(haftanın  7 günü açık).

Inverness Street Market ; Meyve tezgahları,ayakkabı ve hediyelik eşyalar ..18 Inverness Street..Camden Town, Underground

Camden Stables Market (Camden Ahır Pazarı), eskiden atlar için yapılmış bir ahır alanı imiş.Antikalar, giyim yiyecek..Chalk Farm Road

Market alanı ayni zamanda amatör ve profesyonel müzik için bölgenin merkezi sayılır..Her sokakta sanatçıları ve konserleri görmek mümkün..Kısacası; bölge kültürel karmaşalığın yaşandığı, renk ve kokuların birbirine karıştığı turistik bir merkez..

Bölge Ulaşımı : Metroyu kullanmak isterseniz Camden’a en yakın semt olan Mornington Crescent’ta inmenizi tavsiye edilmekte.Camden Town, Mornington Crescent, Chalk Farm-Üç durakta metro<northern>hattı üzerinde; yada biraz daha doğu uçta – Camden Road (underground hattı) ile ulaşım mümkün..(Camden Town istasyonu yaz aylarında Pazar günleri belirli bir saatten sonra kapatıldığı için alternatif istasyonları tercih etmeniz önerilmekte?!)..

Sıklık ile tüm alanlar Cumartesi-Pazar 09:30-18:00 arası, dükkanların belirli bir kısmı da Salı’ dan Pazar’ a 10:00-18:00 arası açık.

 
 

+ Borough Market –  web :

boroughmarket-londonmap1

 Borough High Street- Borough,London-SE1 9DE ; Ulaşım : tube-London Bridge (jubilee ve northern)

London Bridge – metro istasyonundan çıkın, the Shard’ı – cam gökdeleni arkanıza alıp, sağ yöde ilerleyin 200-300 m. sonra pazar alanındasınız..
Londra’nın Southwark ilçesinde bulunan Borough Market Londra’nın en büyük gıda pazarlarından birisidir. Borough Market’de dünya mutfağından farklı yiyecekler bulunmaktadır. Fiyatlar nispeten yüksek olsada iyi kalitedeki gıda ürünleri barındırması ve ulaşımın kolay olması nedeni ile haftasonu binlerce kişi ziyaret etmektedir. Toptan satışlar için hal, hafta içi sabaha karşı saat 02 ila 08 arası olmaktadır. Perakende satış ise Perşembe günleri saat 11-17 arası, Cuma 12-18 arası ve Cumartesi günü 8-17 arası yapılmaktadır.Borough Market’in geçmişi 13. yy’a kadar dayanır.1755 de parlamento tarafından kapatılan Borough Market, bölge halkının kendi aralarında dönemin parası ila 6000£ toplaması sonrasında, şu anki konumunda kurulmuştur. Borough Market, ünlü Southwark Katedrali’ nin hemen güneyinde yer almaktadır.
foto
London Bridge den ulaşım için güneye doğru yürümelisiniz. Borough Market’de 130-150 civarı tezgah bulunmaktadır.Pastane ürünlerinden çiftçilerin getirdiği meyve sebzeye kadar farklı birçok yiyecekle karşılaşacaksınız.Arada geçen trenlerin sesleriyle mükemmel kokuların birleştiği bu pazarda, anladığınız üzere daha çok yiyecek çeşitliliğinden bahsedebiliriz. Çiftçilerin getirdiği sebze ve meyveler, butik pastane ürünleri, organik süt ürünleri satanlar ve tabii ki çok geniş bir yelpazede dünya mutfaklarından örnekler var. Burada bir ara ; Fish shop&cafe olan “ Applebee’s ” te zaman geçirmek mümkün..


 
 

+ Portobello Market –  web :
Portobello Road,72 Tavistock Road-London,W11 1AN
portobellomarketbazaarroutemaps

 

Ulaşım ;
Not : aşağıda anlatılan yol tariflerinede “Westway” ana yolu , arkamızda kalacaktır..!
+ Ladbroke Grove metro istasyonu çıkışı ile durak isimli caddeye girin –> solunuzda Cafe Nero olacak –> Lancaster road’a yönlenip doğu yönü ile portobello road’a –> buradan da Tavistock road ile Pazar alanına ulaşın (500 m., 7 dk yürüme).
+ Westbourne Park metro durağından çıkış ile ; Grean western road –> ilk sağ’dan Travistoc road ile pazar alanına ulaşın ( 500 m.,7 dk. yürüme ).
+ Notting Hill Gate ( tube- Circle ve Cantral line ) : Bu ulaşım biraz uzaktır.Güneyde kalan bu duraktan, Kensington park road (cadde) –>kuzey yönünde – Kensington park garden alanından hemen bitişikteki Portobello road’a –> oradan da kuzey yönünde yürümeye devamla yaklaşık 1.5 km ( 20 dk. yürüme ile) pazar alanına ulaşabileceksiniz ( uzun yol..!)..! ** Aşağıdaki otobüsler pazarın içinde veya yakınında durmaktadır: 7,12, 23, 27, 28, 31, 52, 70, 94, 328 & 452.

 

Pazarda park alanları :
Portobello Road kavşak yakınında-  Lancaster Road bölgesi
216 Portobello Road alanı &  Westbourne Park Road bölgeleri
Ziyaret : Mevsim ve hava durumuna göre değişim gösterir.Yazlar : tezgah açılımı saat :08-09, kapanış : saat :17-18 ; Kışlar : açılış – saat 09-10 , kapanış : saat:16-17

 
Portobello Road & Market ziyaret saat ve günleri :

09.00 -18.00 : Pazartesi – Çarşamba
09.00 -13.00 : Perşembe
09.00 -19.00 : Cuma (antika) – Cumartesi (ana pazar kurulum günüdür!)
Pazar – Kapalı..! (mağazalar ve kafeler haftanın 7 günü açıktır).

 

Portobella pazar alanı, çalışma gün ve tezgah çeşitleri


 

Genel bilgiler :
Notting Hill filminden sonra ünü artan Notting Hill’ de yer alan “Portobello Road Market” çok büyük bir bitpazarı olarak da anılır (Richard Curtis’in yönettiği film, 1999 yılında Julia Roberts ve Hugh Grant başrolü ile  gişe rekorları kırmıştı).
Pazar, Portobello adını, 1793 yılında İngiliz amirali Edward Vernon’un koloni savaşları sırasında günümüz Panama’sında bulunan ve gümüş ithalatı ile geçinen Puerto Bello adlı kasabayı ele geçirmesi ve bu başarısını anımsatması amacıyla ülkede bulunan bir sokağa bu güzel kasabanın adını vermek istemesiyle almıştır.Günümüzde ise Portobello, hem pazarı hem de farklı kültürlerden topluluklara ev sahipliği yapması nedeni ile Londra merkezin batısındaki popüler noktalarından biri halini almıştır.Aslında birbirine geçmiş dört pazarın biraraya gelmesiyle oluşan Portobello Road Market’ta iki binin üzerinde stand bulunmakta ve Notting Hill metro istasyonuna yakın olan girişinde antikadan mücevhere, dünyanın değişik yerlerinden gelen bozuk paralardan tablolara, gümüş takımlarından sadece kolleksiyoncuların ilgisini çekebilecek antik malzemelere kadar, diğer pazarlarda bulamayacağınız türde eşyalara yer verilmektedir.
Cumartesi günü buraya giderek antika parçalar, eski plaklar, farklı giysiler ve çok ucuza kitaplar satın almanız mümkündür. Ayrıca Notting Hill’de yer alan mağazaları ve kurulan tezgâhlardaki ürünleri de incelemeniz yararınıza olacaktır.. Eğer bölge olarak oralarda iseniz ; Notting Hill Gate Metro İstasyonu’ndan çıktığınızda isterseniz okları isterseniz kalabalığı takip ederek Portobello Market’e kolayca ulaşabilirsiniz. Özellikle antika fincan satan dükkanları ile dikkat çeken Portobello Market, Londra turlarında turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir.Satılan ürünler diğer pazarlardan farklı olduğu için doğal olarak zaman zaman biraz daha pahalı bir pazar burası ama çok uygun fiyatlı güzel parçalar bulmanız da mümkün. Hiçbir şey almasanız bile görmeniz gereken yerlerden biri olduğu unutmayın.Yol güzergahında ayaküstü atıştaracağınız ucuz market zincirlerinden birşeyler alabilirsiniz.
En önemlisi ise Portobello Road – yol’un yarısından fazla mesafede  karşınıza çıkacak dünyaca ünlü Hummingbird Bakery’ de Kırmızı kekiyle -“CupCake” ün salmış favorilerdendir..( adres :133 Portobello Rd, London W11 2DY)..ayni alanda Electric cinemada girilmesede görülecek alan olabilir (191 Portobello Road-London,W11 2ED)

 

Pazar Yerleşimi :

Portobello Road (güney) antikalar..
Pazarın alanının ortası – Gıda, moda, aksesuar, ev eşyaları..
Portobello Green , Portobello roud (kuzey) vintage giyim ve aksesuarları, Koleksiyon, kişisel sergiler..
Golborne Road kişisel sergiler, mobilya, gıda..

 

+ Portobello pazarı için nerede neler var A-Z’ye ( web – ing.)

 
 Günlere göre özel seçenekler :

 

+ Cuma : Pazarın en hareketli , 2. kalabalık günlerindendir.
 
+ Cumartesi : Tüm sokak alanı canlı ve hareketli
  ** Westbourne Grove Portobello Road ve Kensington Park Road arasındaki alanlar : antika tezgahları , diğer alanlar cuma günü gibi..
+ Pazar : Portobello Green , süs eşyaları ,vintage giyim , kişisel sergiler..Çoğu kafe ve dükkalnalra açık..
+ Hafta içi : Portobello Road ve  Elgin Crescent , Westway  arası ; meyve -sebze,ev eşyaları, giyim, kişisel sergiler..Golborne Road bölgesi : soğuk sıcak yemekler, sebzeler, meyve pazarı ( perşembe günü saat 13 suları pazar kapanır – yarım gün..!)

 

* Antika için : Portobello Road ve Chepstow Villas ile  Westbourne Grove arasında; Yanlızca pazar günleri saat : 07-16 arası açık..Notting Hill ve bu bölgede cafe ve restoranlar haftanın yedi günü genelde açıktır..

BU arada Notting Hill’de bulunmuşken ;  Nathing Hill Kitapevini ziyaret etmek gerekebilir (13 Blenheim Cres, London W11 2EE )(ünlü filme özel mekan! burası)..Yine ayni alanda ; yemek kitap evinide göreceksiniz (dünya mutfakları, ünlü şef yemek tarif kitapları.. Buralar Electric cinema alanına çok yakın..
Bu arada pazardan hesaplı yada pazarlık ile iyi bir antika almak hiçte kolay değil..!

 
 

+ Brick Lane Market web :
Adres : 91 Brick Lane, London E1 6QR, Ulaşım : Tube: Aldgate East, Shoreditch High Street (overground)
Brick-Lane-Market-maps

 

Brick Lane Market sadece Pazar günleri ve 08.00’den 14.00’e kadar açık..Burada,  her şey ama her şey var! Fakat Londra vintage cenneti burası denmekte.Sanat öğrencileri sık sık fotoğraf çekmek için buraya gelirmiş. Diğer pazarlara göre daha az turist çekmekte olan bir yer… Brick Lane Pazarının bir ucu yukarıda çiçek pazarına dayanırken diğer tarafı neredeyse metro istasyonuna kadar gidiyor.Pazarın içinde bit pazarı, Vintaj Ürünler ve Yemek bölümü olmak üzere çeşitli bölümler var. Bir de meşhur Konteynır çarşısı varmış.
Vintage sevenlerin istedikleri her şeyi bulabilecekleri rengarenk bir pazar olan Brick Lane Pazarı Londra’nın doğu yakasındadır. Kıyafetler, takılar, eski mobilyalar, hediyeliklerle dolu ilginç bir mekan.Özellikle ikinci el plak arayanlar için ideal bir pazar.Yemek bölümü de olan Brick Lane Pazarı’nda dünya mutfaklarından örnekler bulabilirsiniz.

 
 

+ Colombia Road Çiçek Pazarı  – web ;

colombiaflowermarketlondonph

Columbia Road- London, E2 7RG ; Ulaşım : Hoxton (overground), Tube/Rail: Old Street

Brick Lane Pazarına ulaşmak için gidilen en yakın Metro istasyonu Schoredicht High Street durağında indikten sonra , kuzey yönde 20 dk. lık bir yürüyüşle Colombia Road Flower Marketi bulursunuz. Dar bir sokakta yer almakta..

 
 

Bermondsey Antik market web :

Bermondsey-Square-Antiques-Marketph

bermondsey-Antiques-Market-mpas

Bermondsey Square, London SE1 3UH ; Ulaşım : London Bridge – tube / 10 dk yürüme mesafeli , Borough – tube/ 15 dk. yürüme mesafeli…

Burada her Cuma, satıcılar şafaktan önce kendi tezgahlarını kurarlar. Bu gelenek ile Bermondsey Antik Pazarı, Londra’nın en temel antika pazarlarından biri olma özelliğine sahiptir. Ciddi koleksiyoncular için kutsal ve oldukça fazla önemli bir yer olan pazarda, sabah saat 9’dan önce buraya gelenler için satıcılarla pazarlık payı da mevcut. Bermondsey Market, türkçesi ise Bermondsey Pazarı’nda antik eşyaları çok ucuz fiyatlara satın alabilirsiniz.
Koleksiyoncuların uğrak yeri olan pazar Cuma günleri şafak sökmeden önce Bermondsey Square’de kurulur, akşama kadar devam eder. Londra’nın temel antika pazarlarından biridir. Londra turlarına katılan antika severler için biçilmiş kaftan olan Bermondsey Antika Pazarı’na sabah dokuzdan önce gitmeleri pazarlık yapabilme ve istediklerini bulabilmeleri bakımından büyük önem taşır.
 

 

+ Old Spitalfields Pazarı web :

Ol-Spitalfieldsmarkph

Old-SpitalfieldsMarket-map

Adres: Horner Square, Spitalfields, London E1 6EW, Ulaşım : Tube-Liverpool Street Station / Train: Liverpool Street Station ve  Shoreditch High Street , Bus : 8, 26, 35, 47, 48, 67, 78, 135

 

Bu pazar 1876 yılından bu yana kuruluyor! Liverpool street durağında inip biraz yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstü kapalı olduğu için hava yağmurluysa bile güzel güzel gezebilirsiniz…
Liverpool Street metro durağında inerek ulaşabileceğiniz alanda bulunur. Burası daha küçük ama çok hoş giyim ürünleri bulabileceğiniz bir yer. Pazartesi’den Çarşamba’ya kadar ve Cumartesi günleri sadece butiklerin açık olduğu, tezgahların kurulmadığı bu pazarın en yoğun günü tüm butiklerin ve tezgahların açık olduğu Pazar günü. Perşembe antika&vintage ve Cuma ise giyim&sanat günü.
Vintage severler için Old Spitalfields Market’ın ziyaret edilmesi gereken günü ise Perşembe. bu günde kurulan ikinci el pazarı’na vintage elbiseler, takılar ve daha bir sürü şey var! Spitalfiels Market aynı zamanda sene boyunca bir sürü etkinlik düzenliyor.. Marketin yerleşim planı için..

Buranın hemen doğu kanadında bir pazar alanı daha var ( Brick Lane Marketweb91 Brick Lane, London E1 6QR )..Sokak tezgahlarında,kelepir fiata antikalar,süs eşyaları,giysiler  .. cumartesi : saat 11-18 , pazar: saat 10-17 arası ziyarete açıktır..

 
 

+ Alfies Antique Market web :

Alfie Antique-marketlon.map

13-25 Church Street,Marylebone,London –  NW8 8DT

Ziyaret : salı – cumartesi : saat 10-18 – Ulaşım : Marylebone, Underground

Dekoratif antik ürünlerin 5 katlı binada sunulduğu market alanıdır.

 
 

Broadway Market Hackney web :

The Broadway- Hackney,London- E8 4QJ ,  en yakın ulaşım : London Fields durağı-(overground , sonra yürüme mesafeli) yada bus :236 -394
Londra merkezin kuzeydoğu bölgesinde yer alır..Eski binalarda cafe & barlar,müzik mağazaları, gıda alanları,çiçekler, el sanatları – antika , çiftlik & sağlık ürünlerini ( organik ) barındırır..yanlız cumartesileri : saat 07.30 – 19.00 arası açılmakta..

Ve diğerleri…

Billingsgate Fish Marketweb ;
Trafalgar Way, Isle of Dogs, E14
Yaklaşık 60 işletmede hayal edemeyeceğiniz kadar çeşit ve tazelikte balık ve yenilebilen deniz ürünleri satılmakta. Avrupanın en büyük balık marketi..Salı- Cumartesi günleri saat: 08.30 – 17.00
 +  Charing Cross Collector’s Fair
Villiers St. WC2
Popüler antikalar ve ikinci el satan bir pazardır. Nadide parçalar bulmak ve satın almak için mükemmeldir. Cumartesi günleri saat: 08 – 17
+ Gray’s Antique Marketweb :
58 Davies Street & 1-7 Davies Mews, Mayfair W1
Alanında ün yapmış bir antika marketidir.Çok çeşitli depo mallarını, özellikle mücevheratı 100 civarında bayi kanalıyla satar.
Pazartesi- Cuma günleri saat:10 a.m- 6 p.m , cumartesi : saat 11-17 arası açık
+ Leadenhall Market –  web :
Whittington Ave, EC3
Etkileyici, demir eşyaları ve açık cepheli dükkanlarıyla
Victoria zamanından kalma kapalı bir pazardır. Yemekten anlayan ve damak tadına düşkün olan insanlar için tercih edilebilecek iyi bir mekandır.
Haftaiçi saat : 07-16
New Covent Garden Marketweb :
Nine Elms Lane, Battersea, SW8
Toptan satın alınabilecek meyve ve çiçek pazarıdır.
Pazartesi- Cuma -saat :11-15 , Cumartesi :10-16 arası açık


 
 

+ Greenwich Market  – web :
Greenwich Marketph3
GreenwichMarket_londonmaps1
Greenwichpublictransmap
Greenwich High Road- London, SE10 9HZ , Ulaşım : Tren – Rail : Greenwich ;

Greenwich ; London Bridge tren istasyonuna sadece 8 dakika, DLR ile Bank istasyonuna ise 20 dakika uzaklıktadır. Ziyaretçiler nehir teknesi, Docklands Hafif Demiryolu (DLR), tren, metro, otobüs ve hatta teleferik gibi çeşitli seyahat seçenekleri arasından bir seçim yapabilirler. En hızlı seçenek, Charing Cross istasyonundan sadece 17 dakika ve London Bridge’den de 10 dakika kadar süreli Southeastern tren servisi olacaktır. Tren istasyonundan Greenwich şehir merkezine yürüyüş on dakikadan kısa sürmektedir. Bu yolculuk için Zone 1-2 Travelcard geçerlidir.

Jubilee hattı (metro) O2′ nin bulunduğu North Greenwich’e kadar uzanır, buradan kısa bir otobüs yolculuğuyla (188) şehir merkezine gidebilir ya da Canary Wharf’ ta inip DLR’ ye binebilirsiniz.

129, 177, 188, 199, 286 ve 386 numaralı otobüsler Greenwich şehir merkezine gitmektedir. Ayrıca ; Tower of London, Charing Cross ve Westminster iskelerinden ,Greenwich Pier’e kadar bot- nehir taşımacılığı da var.

 
 
Çok çeşit el sanatları, giyim eşyaları, farklı ülkelerin yemekleri, değişik waffle çeşitleri, çantalar, takılar, incik boncuk çeşitleri.. “Greenwich Market” 1700 yılından beri düzenli olarak kurulan, elişi, antika ve kitapların satıldığı bir pazar alanı.Greenwich Market; şehrin açık hava pazar kültürünü kusursuz yaşayan en iyi adreslerden birisi.Trinity College öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bazı klasik müzik çalışmaları kulaklarınıza kadar gelebilir!  El yapımı parçalar ve çok çeşitli antikaları bulabileceğiniz bir pazardır.Salı-pazar ve resmi tatil günleri : saat 10.00-17.30 , Cuma ; 10.00-19.30 arası ziyarete açık..   Çoğu mağazalar, kafeler, barlar ve restoranlar haftanın 7 günü açıktır.

**Buralarda iken yakın alanda çocuklar için bir eğlence merkezi bulunmakta..Orayada gitmeniz uygun olacaktır.
Maritime Museum’ın çocuklar için yeni açtığı AHOY isimli galeriye yönlerini çevirmeleri.
Bulması gayet kolay; galerinin hemen girişinde bir deniz feneri bulunuyor. İçeride bebekler ve iki üç yaşa uygun, yumuşak malzemeden yapılmış bölümler de var. Galerinin kendisi, iyi tasarlanmış bir gemi şeklinde. 5 ve 6 yaşlarında bir çocuk, neredeyse tüm sergileri  gezip oyunlara katılabiliyor; galeri genel olarak 4-7 yaş arasını hedefliyor. En sevilen noktalar korsan kabini ve kömürle çalışan eski tip makine dairesi. Galeri çok büyük olmadığı için  kalabalık günlerde biri dışarı çıktığında diğer çocuğu alma gibi bir sistem geliştirmişler. Çocukların içeriyi keşif ve oynama süreleriyse aşağı yukarı 45 dakika.
Adres : The AHOY Centre, Borthwick Street, Deptford, London, SE8 3JY ,

 
 

+ Southbank Centre Market web :
Adres : Royal Festival Hall,Belvedere Road,Southbank Centre Square,Southwark,London SE1 8XX,UK
Ulaşım : Tube- Waterloo

 

Southbank-Centre-Marketph
Southbank-Centre-Marketmaps

 

Cuma – Pazar ve resmi tatillerde kurulmakta.Yöresel gıda satışı ve gıda festivalleri ile noel pazar alanı olarak hizmette..

 

 
 
 
 

– Londra ; Ana Klasöre dön –

 
 
 
 

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir