Barselona Gezisi.5

 
 
 
 

BARSELONA GEZİSİ – 5

 
 
 

BARSELONA – HARİTALAR

 
 

  • Barselona Metro Haritası (2020)

  • Barselona Raylı sistemler (Metro-Tram – Rail – suburban) Haritası (2020)

  • Barselona “HopOn-Hop Off” otobüs Yol güzergah haritası **

barcatoristichoponof_fullmaps

  • Barselona Şehir merkezi (sokak-cadde) yol haritası

centrum_barcastreetmap4

  • Barcelona Centrum Map

  • Aşağıdaki harita, tarafımdan yeniden düzenlenmiştir. İşinize yarayacak bir gezi haritasıdır.

barcelona_city_touristic_plano_maps2
 
 

◇  El Raval ve Sants-Montjuïc Mahalleleri :

barca_elraval_sants_monjuic_areas_maps
 

El Raval : Daha önce Barri Xines (Çin Mahallesi) olarak da bilinenen El Raval bölgesi, Eski şehiri (Ciutat Vella ) oluşturan son gezi mahallemiz olacaktır.

La Rambla caddesinden sahile inerken caddenin  sağ tarafında kalan alandır..Kabaca Avinguda del Paral·lel ile ünlü La Rambla arasındaki bölge “El Raval” olarak bilinir. La Rambla’ nın diğer tarafına kıyasla binalar daha yeni inşaa edilmiş olmakla beraber, daha bakımsızdır. Kısa bir süre öncesine kadar Barselona’ nın belli bir kesimine hitap eden, bir azınlığı barındıran, hatta kentin tekin olmayan bir mahallesi imiş buralar.Bugün ise gençlerin, sabahları görmek istemeyenlerin (gece hayatı), Pakistan göçmenlerinin mahallesi konumunda.

1800’ lerde El Raval bölgesi kenti besleyen pazarlardan oluşurken, alanın büyük bir kısmı henüz inşa edilmemişti. 1850’ den sonra Sanayi Devrimi rehberliğinde El Raval ; kırsal alandan gelen işçiler için yapılan kiralık konut blokları ve tekstil fabrikalarıyla hızla dolmuştur. Barselona zamanında El Raval’ da odaklanan bir yeraltı dünyasına sahip olmuştur. Günümüzde alanın büyük bir kısmı inanılmaz bir biçimde değişmişse de hala endüstriyel bir niteliğe sahiptir ama devam eden sanayi baskısı, mobilya ya da inşaat malzemeleri satan eski moda ufak atölyelerden oluşuyor. Eski kiracı konutlarının pek çoğu halen ayakta olmasına karşın, pek çoğu da yıkılmıştır. Bu konutların en iyi koşullara sahip olanlarını modernize etme yönünde giderek artan bir eğilim olmasına karşın, pek çoğu eski tesisatlaraa, kötü ve yetersiz su ve alt yapı sistemine sahiptir. Ancak, son yıllarda hızla yenilenen bir mahalle konumuna da gelmiştir. İnternet uyarısı ile ; özellikle Carrer d’En Robador ve Carrer de Sant Ramon sokaklarında dikkatli gezmeniz önerilmekte!..

Katalonya Meydanı’ na yakın olan üst kısımları (mahallenin kuzeyi), Modern Sanat Müzesi çevresi, eski plakçılar ve alternatif butikleri ile daha bohem bir kimliğe sahip olan Carrer Taller sokağı ve çevresi gün içinde keyifle zaman geçirilebilecek tursitlerden arınmış bir bölgedir. Ancak güney kısmı bu değişime uzak kalmış durumda..

Els Tres Tombs’da (Ronda de Sant Antoni, 2) tapas alabilirsiniz; La Rambla del Raval’ daki devasa kedi heykelinin yanında poz verebilirsiniz (El Gato de Botero).

el-gato-de-boteroph_barca

Fernando kedisi : bu semtin en ilginç sanat eseridir. Bronzdan yapılan heykel Los Angeles, New York, Tokyo gibi dünyanın bir çok önemli şehrinde de sergilendikten sonra Kolombiyalı dünyaca ünlü ressam-heykeltraş Fernando Botero tarafından Barselona şehrine hediye edilmiştir. Botero, tasarladığı abartılı şişkin formlu insan ve hayvan figürleri ile tanınmaktadır. Caddede ; Palmiye ağaçları, yol boyunca sıralanan bir çok restoran ve Cafe bulunur. Barselona’ nın görülebilecek tarihi bölgelerinin başında gelir

El Raval ; kültür-sanat merkezi, dükkanlar, alanlarında heykel, resim, fotoğraflar ile canlanmış bir mekan görünümünde. Yöreye özel mobilyaları aslında tasarım harikası, ancak oldukça da pahalıdır..El Raval, bir AVM ve marka butiklerin mekanı değil. Buradaki her mağazanın bir stili, kendine öz karakteri var.

Çağdaş Sanatlar Müzesi (Museu d’art Contemporani – MACPA) : Plaça del Angels, 1 (Rambla’nın üst tarafında) 1995′ te açılan müze 1950′ lerden bugüne Katalan ve İspanyol modern sanat örneklerini barındırmakta.

 

Mahallenin sahil kesimi, Port Vell Liman bölgesi (Plaça de les Drassanes & World Trade Center Barcelona – Tersana,Liman bölgesi)  ile iç içedir.


 

Kristof Kolomb Heykeli (Mirador Colom) ve buraya yakın mesafede, Plaça de les Drassanes meydanındaki “Museu Marítim de Barcelona” – Denizcilik müzesi bulunur (web).

mus_maritime_barca_ph

Adres: Avinguda de les Drassanes, Barselona- Ulaşım: “Drassanes” metro durağında inerek müzeye ulaşabilirsiniz.- Ziyaret Bilgileri: Her gün 10.00-20.00. Resmi tatillerde kapalıdır.

Ramblas caddesinin sonlandığı meydanda yer alan Museu Maritim, Barselona’ nın ünlü denizcilik müzesidir. Şehrin köklü denizcilik tarihi 13. yüzyılda inşa edilen Drassanes Reials’ta (Kraliyet Tersaneleri) sergilenir. Barselona’ yı önemli bir deniz gücü haline getiren büyük kadırgalar, bugün denizcilik müzesinin yer aldığı Drassanes’te (tersaneler) inşa edilmiştir.

Haritalar, çeşitli şemalar, pusulalar, resimler, gemi modelleri, gemi başı süsleri ve Barselona’nın geçmiş uzun yolculuklarının diğer sayısız hazineleri geniş, kiliseye benzeyen taş kubbeli salonlarda yer alır. Museu Maritim’ deki en dikkat çekici eser, Osmanlılarla yapılan İnebahtı Deniz Savaşı’nda (1571) Avusturyalı Don Juan’ın komuta ettiği kraliyet kalyonun birebir ölçülerdeki replikasıdır.

Müze giriş biletine restore edilmiş 1918 tarihli ahşap bir gemi olan Pailebot Santa Eulalia’ya yapılacak ziyaret de dâhildir.

Barselona’nın Sahil kesimi, Port Vell- Eski Liman ve Barselonetta gezi alanları daha sonra aktarılacaktır.

Biz şimdi bulunduğumuz bölgeden rahatlıkla gözüken Montjuic mahalle ve adı ile anılan tepe gezisine yöneliyoruz..

Montjuic’ a kentten ulaşım alternatifleri çoktur (az sonra).

 

◇  Sants & Montjuïc Mahalleleri

Montjuıc mahallesini, El Raval’dan ayıran Av. del Paral.el caddesi sınırı ile, batıda Plç. Espanya, güneyde Montjuıc tepesinin başlangıç etekleri, doğusunu da liman bölgesinin ucunda bulunan Dünya Ticaret Merkezinin oluşturduğu ücgenimsi alan ; Montjuıc’ın “Poble Sec Barrio” bölgesini oluşturur.

Hareketli olan Paral.el caddesinde yer alan 2 metro durağı ile cadde ve yakın çevresi daha canlı olmak üzere, bu bölge restoran, otel ve barların konumlandığı yerdir.

 


  Parc de Montjuïc – video :

 monjuic_maps_reg_ph

monjuic_maps_reg_ph2

Address: Sants, Barcelona, Spain

 

Montjuic Tepesi (park) Ulaşımı – 2020 yılı : 

  • Bus Turistic ile : Kentin değişik noktalarını ring yapan bu gezi otobüsü (kırmızı hat) ile rahatça tepeye ulaşabilirsini (Parc de Montjuıc, Poble Espanyol, MNAC.. durakları)

barca_bustur_montju_routmaps

  • Metro L2-3 ile yada Bus no. 21 – 88, D 20, H14 – V11 ile “Paral·lel” durağına gelip, buradan raylı sistem Funiculer (de Montjuıc) ile tepeye ulaşabilirsiniz (Parc de Montjuıc/Teleferic de Montjuıc)(metro bileti Funiculer için de geçerli!). Ayrıca şehir içinden; Bus no. 55-150 ile “Av Miramar-Estació del Funicular” durağında inip tepede olursunuz. 150 numara Montjuıc Kalesine kadar gitmekte!.

monjuictransports_maps2

Bus 150 Güzergah

  • Teleferik ulaşımı : Funiculer durağı yakınında bulunan ve Kale’ye giden yada ; Vell Limanından (Barceloneta) kalkış ile doğrudan tepeye giden çekici kabinler ile (Teleferic de Montjuıc) ulaşımı sağlayabilirsiniz.

barca_cables_carsph-2

Port Vell‘de (Barceloneta) kalkış durağı “Torre de Sant Sebastian” olan Cable car/Teleferic del Porto olarak da bilinen teleferiğin yerel halkın verdiği diğer adı “Transbordador Aeri del Port” dır (ayni isimli kule durağından hareket ile kalkar) ve Port of Barcelona limanındaki Dünya Ticaret merkezi – World Trade Center önündeki “Torre de Jaume I” kule durağı sonrası tepedeki son durağı olan “Jardins Mossen-Montjuıc Hill” de yolu sonlanır (5 * Miramar Hotel önü).

cablecarbarca_ph7

Yüksek rakımı (70 m.) ve daha uzun mesafesi ile (10 dk.) kırmızı beyaz kabinler havadan kent için daha güzel manzarayı sunar (Port Cable Car – web).(Tek yön : 11 €, çift yön : 16.50 € olup diğer günlük kartlar geçmez, kışın  saat 11.00 -18.00, yazın 10.30 -20.00 arası , 15 dk aralıklarla çalışır).

barca_cables_carsph-1

Bir başka teleferik sistemideTelefèric de Montjuïc – Montjuic cable car” dır. Gümüş renkli 8 kişilik yenilenmiş kabinlerin tepenin ortasındaki ; Parc Montjuïc durağı kalkış istasyonu olup, Metro – Paral.lel durağından kalkışlı Funiculerin tepedeki sondurak noktasıdır.Bu istasyondan Fundació Miró, MNAC, Poble Espanyol gibi Montjuïc tepesi Kültürel gezi alanlarına ulaşabilirsiniz. Sonraki durak ; Montjuïc Castle olup, 1640 yapımlı eski askeri kaleye götüren durak olacaktır.Daha aşağıdaki son durak Mirador de l’Alcalde’dir.. buradan Barselona Limanı’ nın olağanüstü manzaralı güzel bir peyzajlı teras ziyaretini yapabilirsiniz. Parc Montjuıc durağına ; L2-3 Metro hattı, Paral.lel durağından iniş ile → Funiculer bağlantısı ile, Barcelona Bus Turistic (Telefèric de Montjuic durak inişi) ile, Bus no.55 – 150 ile (Av Miramar-Estació del Funicular) ulaşmanız mümkündür.

750 m lik yolu 8 dk. da 85 m. yükseklikten kat eder.Tek yön tam bileti 8.90 €, gidiş dönüş :13.5  € dur / indirimli 4-12 yaş : tek yön 7.10 €, çift yön : 9.70 €..Mevsime göre saat 10 – 18 (21) arası çalışır (web bilgi).. Yukardan Barselona’nın sahil şeridinin benzersiz manzaralarını yakalayın.Online bilet(% 10 ind.) : buradan  yada  buradan


 

Füniküler de Montjuïc :

funicularbarcaph

Metro L2-3 ün Parall.el durağından, tepenin ortasındaki Montjuıc Cable Car’a kadar çalışır (Parc de montjuıc – Avinguda Miramar). Buralar; Barselona Olimpiyat stadyumu, Barselona Olimpik yüzme havuzları ve Miró vakıf müzesi gibi yerlere oldukça yakındır. Yaklaşık 400 yolcuyu 2 dk. da ulaştırmakta. Hafta içi saat 07.30 – 20.00, hafta sonu saat 09.00-21.00 arası hizmet verir. TMB toplu taşıma kartları ve biletleri burada geçerlidir (bilgi).Single ticket/tek yön bileti – 2.40 € , T10 – 10 binişlik bilet (11.35 €, zone 1), günlük biletler (travel card & Hola BCN)(2 günlük tam : 16.30, 3 günlük tam : 23.70 €)..

 
 

  Montjuic tepesi Barselona’nın güney batısında, sahilin hemen üstünde (210 m.) yükselen bir tepe. Oldukça geniş alana yayılmış olan Montjuïc’ te spor tesisleri ve parkın yanı sıra (Olimpiyat Alanı ), Palau Nacional, Poble Espanyol ve Montjuic kalesi, Joan Miro Müzesi de bulunmakta.

parcdemontjuic_maps4ph

Montjuic kalesi ve civarını dolaşmak için en mantıklı yol sahilden ve fünikülerin üst ucundan gelen teleferik ulaşımı yada Bus Turistik seyahat otobüsü ile olur. Teleferikle hem doyumsuz bir Barselona manzarası izliyorsunuz hem de zahmetsizce tepeye kadar çıkıyorsunuz.Fünikülerden indikten sonra bahçeli alanlardan geçerek Mirador denen sahilin görüldüğü seyir terasına çıkın.

miramar_de_montjuicph6

Buradan sonra ağaçlar arasındaki merdivenlerden Montjuïc kalesine doğru tırmanmaya devam edebilir, eğer biletiniz varsa bus turistic yada 150 numaralı otobüs ile buraya ulaşabilirsiniz..Dört köşeden oluşan kalenin her köşesinden Barselona’nın manzarası gözler önünde..

Montjuïc, aynı zamanda Barselona’da gece hayatı olarak da popüler bölgelerdendir. Üzerinde bulunan tarihi Musevi mezarlıkları sebebi ile Romalılar tarafından Mont Jois olarak adlandırılmış olan bu tepe zamanla Montjuic (Yahudi Tepesi) ismini almıştır.

Avrupa’nın en iyi Romanesk sanat koleksiyonunun bulunduğu yapılar Palau Nacional çevresinde konumlanmıştır. Plaça d’Espanya’dan Montjuïc’e gelirken, Venedik’teki San Marco’nun çan kulesi örnek alınarak yapılmış sütunların arasından geçilir. Poble Espanyol İspanya’ nın geleneksel mimarisini yansıtırken, Fundació Joan Miró tamamen modern tarzdadır. Birçok binanın kopyasının yer aldığı bir köy olan Poble Espanyol görülmeye değerdir. Burada, aynı zamanda çeşitli mağazalar, kafeler, barlak ve bir de çocuk tiyatrosu, atölyeler yer almaktadır.Plaça d’Espanya’ da gezilecek görülecek yerler olarak; meydanda yer alan çeşme ve heykeller dikkati çekmektedir. Bununla birlikte 1899 yılında Font i Carreras tarafından yapılan arena (Arenas de Barcelona)(Gran Via de les Corts Catalanes) ise, Katalanların boğa güreşi yapmamaları sebebiyle sadece müzik etkinliklerinde kullanılmaktadır.

Montjuıc Bölgesini geziyoruz..Gezimize Plaça Espanya‘ dan başlıyoruz..Aşağıdaki haritaya göre gezi alanlarını rakamsal sıra ile  anlatalım..Daha öncede belirttiğimiz gibi sizler dilediğiniz gibi Montjuıc tepesine gelebilir, gezi rotanızı belirleyebilirsiniz!..

sants_montjuicares_dist_maps3

 

◇  İlk durağımız Metro L1-3-8, R 5 – 6- 50 – 60 Renfe bölgesel trenler ile “Plaza Espanya” durağına geliyoruz.

placa_de_espanya_aresph_maps
 
 

1- Parque de Joan Miró (L3 metro -Tarragona, Bus: 27 -30 – 109)

jh_miro_anitph
Ünlü Katalan sanatçı Joan Miro‘nun 22 m. yükseklikteki  en büyük ve en ünlü eseri olan “Dona i Ocell – Kadın ve Kuş Anıtı, İspanya Meydanı’ nına yakın bir mesafeli (Las Arenas AVM’nin arkasına doğru 300 m. mesafede, Carrer de Tarragona üzerinde) Parc de Joan Miro’da yer alır.

 

2- Plaça d’Espanya – Plaça de Espanya – İspanya meydanı 

(Plaça Espanya-L1/L3 // Tren (FGC): L8, S33, S4, S8, R5, R6 Estacio Espanya // Bus : 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150, 165, D20, H12, H16, V7 ; Aerobus

Montjuic Tepesi’nin eteğinde bulunan meydan ; 1715 yılına dek halka açık idamların yerine getirildiği, zamanının uğursuz meydanı sayılan “İspanya Meydanı” bugün şehrin en önemli ikinci meydanıdır. Bugünkü halini 1929 Dünya Ticaret Fuarı açılışı amaçlı ile almış Plaça de Espanya’ nın yakın çevresinde Barcelona Fuar Alanı (Fira de Barcelona), oteller, müzeler ve bir büyük alışveriş merkezi vardır.

1928 yılında meydanın ortasında durmakta olan 4 ionik sütun Katalan bayrağının dört kırmızı çizgisini sembolize etmesi sebebi ile Franco ve İspanya Merkezi Hükümeti tarafından yıktırılmıştır. Bugün bu sütunlar Katalan Milli Sarayı’nın önünde durmaktadır.

Meydanın ortasında bulunan üç cepheli, havuzlu “Tanrılara Adanmış İspanya Anıtı” 1927 yılında Antoni Gaudi’nin beraber çalıştığı meslektaşı Josep Maria Jujol tarafından, heykeller ise Miguel Blay Fabregas tarafından yapılmıştır (Statues Of a Monument). Anıttaki üç kadın figürü İspanya’yı çevreleyen üç denizi (Akdeniz, Atlas Okyanusu ve Kantabriya Denizi) simgeler.

Venedik kuleleri-The Venetian Tower : Barcelona Fuar Alanı’na ve Katalan Milli Sarayı’na giden bulvarın iki başında 47 m. lik kırmızı tuğlalardan inşaa edilmiş olan 2 adet çan kulesi – Venedik Kuleleri bulunur. Kuleler Mimar Nicolau Maria Rubió i Tudurí tarafından Venedik San Marco Katedadrali’nin çan kulelerinden esinlenerek yapılmıştır. Bulvar, Palau Nacional’ın önündeki özel ışık ve müzikli gösterilerin düzenlendiği Font Magica çeşmesinde son bulur.

Plaça de Espanya Meydanı’ nın bir köşesinde, bugün bir alışveriş merkezi olarak kullanılan “Las Arenas Boğa Güreşi Arenası” yer alır (Centre Comercial Arenas de Barcelona). Bu gözalıcı boğa güreşi arenası 1960’ lı yıllardan bu yana amacına uygun biçimde kullanılmamıştır. Katalonya’da boğa güreşleri düzenlenmesi de yasaktır.

plc_espa_las_arenasphs

Plaça d’Espanya’nın arkasında sıra sıra dizili dik merdivenler, fıskiyeler ve havuz ve etkileyici Palau Nacional (ulusal meydan) ve National Art Museum of Catalonia/Katalan Ulusal Sanat Müzesi – MNAC’a çıkaran yürüyen merdivenler vardır.

 
3- Fuente Mágica de Montjuic – Magic Fountain of Montjuïc , web :

barca_plc_espannya_areas_photos-1

Katalan Ulusal Sanat Müzesi’nin (MNAC) ön cephesie bakan La Font Màgica, yani Büyülü Çeşme, 1929 yılında inşaa edilmiş olan bir ses, ışık ve su gösterisi sunabilen çeşmedir. İlk gösterisini 19 Mayıs 1929’da Dünya Ticaret Fuarı’nın açılışı sırasında yapmıştır.
Tasarımcı Carles Buigas fuardan bir yıl önce bu projesinden bahsettiğinde kimse 1 yıl içinde bitirebileceğine inanmamıştı. Fakat 3000 işçinin gayretleri sonucunda proje bir yıldan az bir sürede tamamlanmıştır.

La Font Màgica da gösteri, etkileyicilikte bir renk, hareket, ses ve ışıkla birlikte yapılan bir su akrobasisi gösterisidir. Klasik müziğin usta yorumları ile birlikte bir gecenizi bu çeşmeye ayırın! (Pl. Carles Buïgas) -Ücretsiz – Su, fıskiyeye yönlendirildiğinde 15 metre yüksekliğe kadar ulaşabilir. Muhteşem ışık gösterilerinin finalinde, genellikle Freddie Mercury ve Montserrat Caballe’nin söylediği Barselona Marşı ile sona erer.

La Font Magica Gösteri Saatleri: 20 Şubat-30 Mart arası; Cuma, Cumartesi 19:00-21:00. 31 Mart-25 Ekim; Perşembe-Pazar 21:00-23:30. 26 Ekim-4 Ocak Arası; cumartesi pazar, 25, 26 Aralık ve 1, 5 Ocak günleri. 7 Ocak-19 Şubat arası kapalı. Gösteri her 30 dk.lık periotlar ile sunulmakta..

 

4- Pabellón Mies van Der Rohe – Barcelona Pavilion (web) :

barcelona-pavilionph8
Address: Plaça de Address – Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7 – 
Metro: Espanya (L1, L3), Espanya (FGC L93, 933, 94, R5, R6) – Daily: 10-20.00

1929 Dünya Ticaret Fuarı için Almanya’ nın pavilyonunu inşaa etmiş olan Miles van der Rohe, dünya modernist mimarisinin ilk temsilcilerinden biridir. Fuardan sonra kaldırılan pavilyon 80’li yıllarda bire bir inşaa edilerek yerine konulmuştur. Giriş ücreti 5 €.
Tasarımı van der Rohe tarafından beyaz deriden yapılan oturma üniteleri dünyada “Barselona Sandalyesi” olarak tanınır ve kopyaları tüm dünyada özellikle resepsiyon alanlarında yaygın biçimde kullanılmaktadır.Bina, Büyülü Çeşmeye ön cephesinden bakılınca, çeşmenin sağ yanında kalmaktadır.

 

5- CaixaForum , museum – modern sanat müzesi
Address: Plaça de Carles Buïgas, 10, 08004 Barcelona, Spain

Caixa Forum Barcelona, İspanya’nın en büyük bankalarından olan La Caixa’nın İspanya’nın başka şehirlerinde de benzerlerini oluşturduğu sanat galerilerinden biridir. Çoğunluğu ücretsiz olan sanat ve kültür etkinliklerinin şehrin kültür hayatında önemli bir yeri vardır. Giriş ücretsiz.Galeri, Montjuic’in dibindeki eski Casamarona tekstil fabrikasında (1911) yer almaktadır. Sergi salonları, dış yapısına dokunulmadan, orijinal kiriş, sütun, tuğla işi ve mazgallarla, eski fabrika binalarında şekillendirilmiştir.Çağdaş sanat koleksiyonu, 1980’lerden günümüze kadar olan döneme odaklanmış olup, çalışmalar sanatın her çeşidinden harika bir değişen sergi programıyla, kısmi rotasyon ile gösteriliyor.

 
6- Poble Espanyol – İspanyol Köyü (web) :

pabloesp_barcapanph
Address: Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona, Spain

Açık : Pazartesi saat 09-20 // Salı, çarşamba, perşembe ve pazar günleri → 09 – 23.59 // cuma ; 09-03 // Cumartesi : 09-04 arası..** 9 Ocak – 6 Şubat arası, pazartesiden perşembeye, saat 18: 00’de kapanacaktır!. 15, 25, 26 Aralık ve 1 Ocak günleri galeri ve müzeleri kapalı!..

Online Bilet ( web1 *) ( web2) (web3) (web4) (web5)

 

Bilet seçenekleri – 2020 :

Not : 2020 yılı 2. yarısı Covit 19 pandemi nedenli tam biletler % 50 indirimli sunulmakta !

    • Köy gezisi (Tam bilet 12.60 €, 4-12 yaş :6.30 €, 4 yaş altı ; Free, 12-18 yaş : 10.50 €) – Online aldığınız bilet seçtiğiniz tarihten itibaren 2 hafta içinde yalnızca bir gün için geçerlidir!
    • Köy Gezisi – Aile paketi ( 2 erişkin + 2 çocuk < 4-12 yaş> )(42 €) / online % 10 indirimli
    • Köy Gezisi +  MNAC müzesi (26 € tam )(online İndirim % 10)
    • Gece Köy Gezisi ( saat 20.00 sonrası – 7 € tam ) / online % 10 indirimli
    • Barcelona Card sahibi olanlara % 25 , Barcelona Bus Turistic biletlilere de % 20 indirim var!
    • Tüm bilet seçenekleri – buradan
    • Pablo Espanya içinde yer alan “Tablao De Carmen flamenko” gösterisine bilet alanlar, köyü ücretsiz gezebilmekte (bilgi).Yemek seçeneği ve oturma konumu  ile 30-100 € tam bilet..
  • Yaz mevsimi giriş ücretleri 1-2 € daha fazla olabilmekte!

barca_pabloesp_maps4-1

barca_pabloesp_maps4-2

barca_pabloesp_maps4-3

İspanyol Köyü (Katalanca; Poble Espanyol, İspanyolca Pueblo Espanol), ünlü Katalan mimar Josep Puig i Cadafalch tarafından 1929 Dünya Ticaret Fuarı için İspanya Pavilyonu olarak tasarlanmıştır. İspanya’nın 116 tipik yapısından oluşan bu küçük köy, İspanya’nın farklı bölgelerine has tipi yapıları, kültür ve yaşam tarzından izler barındıran, o bölgeye has alışveriş yapabileceğiniz bir açık hava müzesidir.
Binalar 42.000 m2’lk alan üzerinde olup gerçek boyutlarında inşaa edilmiştir. 1920’li yıllarda dört mimar tarafından yıllarca yapılan seyahatler ve özenli çalışmalar sonucu ortaya çıkan bu komplekste İspanya’nın geleneksel yapıları bir araya getirilirken tipik bir İspanyol Köyü duygusunu yakalayabilmek için belli estetik kriterler uygulanmış. Bir Aragon kilisesi ile Endülüs meydanını yan yana görebilir ve tüm İspanya ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

Kompleks içinde çevre sokaklar ve ara yollarda oyma, dokuma, çömlek işi ve diğer el sanatlarıyla uğraşılan kırka yakın atölye yer almakta ayrıca bir kaç kafe, restoran ve bir de flamenko tablaosu mevcuttur.Elde yapılmış cam ve seramik işleriyle Toledo kakmaları ve Katalan işi bez sandaletleri (espardenyes) bulunabilir. Köy meydanındaki kilise ; “Torre da İglesia” – Outra
Ana giriş binası olan Torres de Avila, tasarımcı Alfredo Arribas ve Javier Mariscal tarafından bir gece kulübü haline getirilmiştir.Restoranlarda ortalama olarak bir spagetti 9-10 Euro civarında.

Önerim; Burayı mutlaka görün !..


 
 
** Gezimiz devam ediyor, sonraki sayfada..

 
 
 

Önceki SayfaSonraki Sayfa

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir