Barselona Müzeleri

 
 
 

BARSELONA MÜZELERİ

 
 
 

Barselona müzeleri denince sıklıkla akla ilk gelenler, Picasso ve S.Dali’ye ait olanlardır. Bu şehirde yer alan tarihi yapılar, müzeler ve dünyaca ünlü bir mimar olan Gaudi’ ye ait eserler başlı başına birer müzedirler..

Kentte tercihinize göre Müzelere ücret ödemeden de girebilme seçenekleri olduğunu hatırlatalım (Özellikle pek çok müze her ayın ilk pazar günü ve pazar-tatil günleri, öğleden sonraları ücretsiz giriş imkanını sunacaktır!).. Kombine bilet ve kartlar alarak birçok müzeyi görebilirsiniz (Ulaşım + free atraction)..

Bunlardan birisi : Barcelona Card‘ tır. Bu şekilde, the Museo Nacional d’Art de Catalunya, Fundacio Joan Miro, Museo d’Art Contemporani gibi Barselona’ nın ünlü müzelerine, ücretsiz girme ve en önemlisi, kapıda oluşan sıraları atlama şansınız olabilir. Yani size çeşitli müzelerde vede bazı restoranlarda indirim de sağlayacaktır (Camp Nou, Casa Batllo, Gaudi Müzesi, Erotik Müze, vs..).Ayrıca yanında ulaşımın da dahil olduğu kombine kart türüdür.

Articeket Barcelona Kartı /Barcelona Museum Pass ile de ;  6 sanat müzesini 35 €‘ ya gezebilirsiniz (normalde bu müzlere giriş 2020 yılı için toplamda 65 € dur!). Müzeler  Katalan Milli Sanat Müzesi, Picasso Müzesi, Miro Müzesi, Antoni Tapies Müzesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi (MACPA) ve CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Barselona),.

 

Barcelona Pass Card’ ta benzeri değişik atraksiyonlarla birlikte bazı müzelere  giriş imkanlarını sağlamaktadır..

 

Barselona’da Sanat alanları ve Müzeler için atraksiyon ve biletleri online olarak buradan temin edebilirsiniz.

 

Barselona için önemli bazı müzeler aşağıda verilmiştir..

Barselona’ya yaklaşık 140 km. mesafade olan Salvador Dali‘ ye ait müze; Girona kentinde –  Figueres Kasabasında yer almakta ve yol, ulaşım aracınıza bağlı olarak 1,5-2 saat sürmektedir. Dali Müzesi detaylı olarak sonra anlatılacaktır!..

picassomuseumph4
 

✔  Barselona Müzeleri – genel

✔  Barselona – A/Z Müzeler Listesi

✔  Barselona Müzeler – Online Bilet ve Ücretler

✔  Barselona – Müze + Atraksiyonlar (Kombine biletler)

  Barselona Müze Pass – Müze kart.1 ,  Barselona Müzekart.2

  Barcelona Card – Museum&Atraction -İndirimler

 

Önemli Müze ve Sanat Merkezleri

• Picasso MüzesiMuseu Picasso – El Born

El Born semtinde bulunan ve Barselona’ nın popüler müzelerinden birisi olan ve ünlü ressam Picasso’nun eserleri başta olmak üzere 3.500′ ün üzerinde sanat eserinin sergilendiği Picasso Müzesi, Barselona seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).

• Barselona Çağdaş Sanat Müzesi (MACBA) Museu d’Art Contemponari de Barcelona – Raval

Raval semtinde bulunan ve 20. yy.’ ın ikinci yarısına ait ünlü ressamların eserlerinin sergilendiği Barselona Çağdaş Sanat Müzesi, Barselona gezinizde mutlaka görmeniz gereken müzelerden birisidir.

• Palau Güell – Carrer Nou de la Rambla

Carrer Nou de la Rambla caddesi üzerinde bulunan ve sıradışı gösterişli mimarisi ile dikkati çeken bir Gaudi tasarımı Palau Güell, Gaudi’ nin ölmeden önce bitirdiği tek eseri konumunda ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

• Casa Mila (La Pedrera) – Eixample

Eixample bölgesinde bulunan ve yine bir Gaudi eseri olan Casa Mila, gösterişli çatı tasarımı ile ünlü bir yapıttır. Gaudi’nin en avangard eseridir.

• Barselona Tarih Müzesi / Museu d’Historia de la Ciutat – Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) – Barri Gotic

Barri Gotic bölgesinde bulunan Barselona Tarih Müzesi’nde, Barselona’daki taihi kazılarda çıkartılan arkeolojik eserler ve kalıntılar sergilenmektedir.
Adres: Plaça del Rei, Gothic Quarter, Ulaşım: Metro – L3 (Catalunya, Liceu) – L4 (Jaume I) – L1 (Catalunya)…Açılış saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-19.00; Pazar 10.00-15.00 saatleri arası açık, Pazartesi kapalı.

• Katalonya Ulusal Sanat Müzesi (MNAC)Museu Nacional d’Art de Catalunya – Montjuïc

Montjuïc bölgesinde bulunan Katalonya Ulusal Sanat Müzesi’nde, Katalan sanatının en güzel örnekleri sergilenmektedir (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).
Adres: Palau Nacional, Parc de Montjuïc

• Frederic Mares MüzesiMuseu Frederic Mares – Plaça de Sant Iu

Plaça de Sant Iu’da bulunan Frederic Mares Müzesi’nde, İspanya’nın ortaçağ dönemine ait heykeller, oyuncak ve seramik objeler sergilenmektedir.
Adres: Plaça de Sant Iu, 5-6, 08002. Açılış saatleri: Salı-Pazar 10.00-19.00 saatleri arası açık, Pazartesi kapalı

• Joan Miro Vakfı MüzesiFundacio Joan Miro – Montjuïc

Montjuïc bölgesinde bulunan Joan Miro Vakfı Müzesi’nde, ünlü sürrealist ressam Joan Miró’nun dünya çağında ünlü eserleri sergilenmektedir.
Adres: Parc de Montjuïc, s/n, 08038 – Açılış saatleri: Salı-Pazar 10.00-19.00 (Pazar 14.30’a kadar) saatleri arası açık, Pazartesi kapalı

• Barselona Denizcilik Müzesi Museu Maritim – Barri Gotic

Barri Gotic bölgesinde bulunan Barselona Denizcilik Müzesi’ nde, kalyonlardan gemi modellerine, gemicilik figürleri ve objelerine kadar çok çeşitli denizcilik eserlerisergilenmektedir.
Adres: Av. de les Drassanes – Ulaşım: Metro – Drassanes – Açılış saatleri: her gün 10.00-20.00 saatleri arası açık

• Barselona Çikolata Müzesi (Museu de la Xocolata) – El Born

Çikolatanın tarihi ve yapım aşamalarının anlatıldığı ve El Born semtinde bulunan Barselona Çikolata Müzesi’nde, Barselona’nın ünlü yerlerinin çikolata heykelleri sergilenmektedir.
Adres: Carrer del Comerç, 36, 08003 – Ulaşım: Metro – Arc de Triomf veya Juame 1 – Açılış saatleri: her gün 10.00-20.00 (Pazar 15.00’a kadar) saatleri arası açık

 Gaudi Müzesi  Casa Museu Gaudi 

 Barselona Bal Mumu Müzesi –  Museu de Cera

 Barselona  Futbol Müzesi – FC Barcelona President Nunez Museum –  (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).

 Barselona  Arkeoloji Müzesi – MAC – Museu Arqueologic de Catalunya

 Barselona Tekstil ve Moda Müzesi – Museu Textil d’indumenteria

 Askeri Müze –  Museu Militar  (yada buradan)

• Casa Botllo – web

Şehrin merkezinde bulunan bir bina. İspanyol mimar Antoni Gaudí’nin baş yapıtlarından biri. Günümüzdeki tasarım, daha önceden yapılmış evin 1904 yılında tekrar tasarlanması ile oluştu. Bizzat Gaudi binayı restore etti. Gaudi’nin asistanları Domènec Sugrañes i Gras, Josep Canaleta ve Joan Rubió da bu yenilemeye katkıda bulundu. Binanın yerel ismi Casa dels ossos (Kemiklerin Evi) olarak bilinir (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).

• Park Güell – web
1900-1914 tarihleri arasında, Güell ailesinin soyluluk göstergesi olarak yaptırılmıştır. Park, 1923’ten sonra halka açılmıştır.
Ana girişte taştan yapılmış, mantarları anımsatan kubbe biçimli çatıları olan iki yapı bulunuyor. Yapıların birinde ilginç bir kule var. Park alanındaki yapıların çoğu, canlı renkleri içeren seramik parçaların bir araya getirilmesiyle yapılan mozaikle kaplı. Parkın girişindeki merdivenli yol, sütunlarla süslenmiş büyük meydana kadar uzanıyor. Büyük meydan, aslında Barcelona’yı ve denizi gören çok güzel bir balkon. Burada dalga görünümünde, mozaik kaplı banklar bulunuyor. (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).

• MEAM – Museu Europeu d’Art Modern  
Picasso müzesi yakınında yer alan sanat müzesi..

 Museum of Modernism – MMBCN – tüm ihtişamı ile Katalan Modernizmi

 Mapfre Foundation – web ( Çağdaş Sanat Fotoğrafçılık Sergileri..)

 Foundation Antoni Tàpies – web :  Ressam Antoni Tàpies’e ait hayat ve eserlerinin sergilendiği bir müze..

 Pavillon Mies van der Rohe – web  : Ludwig Mies van der Rohe tarafından tasarlanan Barselona Alman – Sergi salonu (1929 dan günümüze)..

 
 

Barselona – Best Gaudí (Web) / Barselona ve  Antoni Gaudí :

 

  • Sagrada Familia – Gaudi’nin Barselonadaki baş yapıtı – web bilgi

Eixample semtinde bulunan ve dünyaca meşhur İspanyol mimar Gaudi’nin en önemli ve bitirilememiş bir eseri olan La Sagrada Familia Kilisesi, aynı zamanda Barselona’nın turistik olarak en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir (detayları ile Gezi bölümünde anlatılmıştır).

  • Casa Batlló – Sanatçının ejderha ve maske cepheli ünlü eseri  – web bilgi

Passeig de Gràcia’da bulunan Casa Batllo, seramik, taş ve demirden gösterişli mimarisi ile ünlü bir yapıttır. Gaudi’nin en avangard eseridir.

  • Park Güell – Kentin merkezindeki yeşil bir vaha..- web bilgi

Barselona’nın Gracia bölgesinde bulunan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak gösterilen Park Güell, Barselona’nın en eğlenceli ve renkli parkıdır.

Eixample semtinde bulunan Casa Mila, gösterişli çatı tasarımı ile ünlü bir yapıttır.

  • Palau Güell – Raval’da ortaçağ sarayı – web bilgi

Carrer Nou de la Rambla caddesi üzerinde bulunan ve sıradışı gösterişli mimarisi ile dikkati çeken Palau Güell, Gaudi’nin ölmeden önce bitirdiği tek eseri konumunda ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

  • Gaudi Experience – Sanatçının 4D sanat gösteri salonu – web bilgi
  • Museum Casa Gaudi – Güell Park’ta Gaudis evi – web bilgi
  • Torre Bellesguard – Sanatçının başka bir eseri – web bilgi
  • Pavilion Güell – Sanatçının Güell ailesi için yaptığı çalışma.. – web bilgi
  • Diocese Museum – İspanya’da orta çağ eseri – web bilgi

 
 
 
 

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir