Barselona – Alışveriş, Pazarlar

 
 
 

Alışverişe özel ip uçları – bilgiler :

 
 

  • İndirimler (sales veya rebajas);

İki büyük indirim dönemi vardır. Kış indirimi Ocağın 2. haftasından Şubat sonuna dek, yaz indirimi Temmuz ortasından Ağustos sonuna dek sürer. İndirimler başlarda % 20-50 arasında iken sonlarda % 70’lere kadar iner.

  • Kdv Muafiyeti (Tax Free) :

İspanya’da barınma, yiyecek gibi kalemler %7, diğer ürünler %16 vergi oranına tabidir. Eğer AB vatandaşı değilseniz ve tek seferde 90.15 Euro’luk bir harcama yaptıysanız ve aldığınız şeyleri 3 ay içerisinde ülkeden çıkarıyorsanız %16 KDV’yi geri alabilirsiniz (Pratikte bu oran %10,50 civarındadır). Bunun için alışveriş esnasında vergi iadesi için gerekli belgeyi almalı ve İspanya’dan ayrılırken bunu gerekli formla birlikte gümrük memuruna sunmalısınız. Bunun için ayrıca pasaport ve biniş kartınızı göstermenize gerek vardır. Vergi iadesini havaalanı dışında şehir merkezinde iki noktada daha yapmanız mümkündür. Plaça de Catalunya’da yer alan turizm danışma merkezinde 09:30 – 21:00 arasında ve Barselona merkezi turizm danışma noktasında Pazartesi – Cumartesi, 15:00 – 20:00 arasında vergi iadesi işleminizi yapabilirsiniz.

 

  • 👉 Ne alınır ?

Başta Katalan ve İspanyol kültürüne ait bir çok hediyelik alternatifinin bulunduğu şehirde deri ceket, kemer, ayakkabı, çanta, cüzdan gibi kaliteli giyim eşyaları alabilirsiniz. Gaudi stilinin yansıtıldığı tabak, kupa, mum ve süs eşyaları en çok dikkat çekenler hediyeler arasında. Bunun dışında Katalan kültürünün önemli lezzetleri de şehirde alabilecekleriniz arasında yer alıyor.

bazarbarcaph3

  • Gaudi Tarzı Süsler:

Ünlü mimarın eserlerinde kullandığı sıradışı üslup Barselona’da satılan hediyelik eşyalara da yansımış durumda. Yapılarında özellikle kırık, rengarenk mozaikler kullanan Gaudi’nin tarzını andıran onlarca orijinal hediyelik bulabilirsiniz. Birbirinden renkli mumluklar, kül tabakları, magnetler, dekoratif süsler, kupalar ve süs tabaklar gerçekten çok orijinal. Aynı tarzda flamenko yapan kız bibloları ve boğa figürleri de gerçekten çok başarılı. Gaudi tarzı süsleri şehrin birçok noktasında hediyelikçilerde bulabilirsiniz.Dikkatimizi çeken ise bu tarzda en çok hediyelik eşyanın Park Guell‘e yakın hediyelikçilerde satılıyor olması.

  • Katalan Eşekli Hediyeler:

İspanya denince birçoğumuzun aklına boğa güreşleri gelir. Ülke çağında çok popüler olan bu etkinlik hediyeliklere de yansımış olsa da bu noktada bir dipnot düşmek gerekir. Boğalar ve matadorlar ülkenin simgesi olsa da Barselona ve Katalanların simgesi boğa değil eşektir. Zaten şehirdeki hediyelikçileri gezerken dikkatinizi bu eşek simgeli eşyalar çekecektir.

  • F.C Barcelona Taraftar Ürünleri:

Barselona’ya seyahat konusunda birçoğumuzun bilgisi kısıtlı olsa da özellikle erkek gezginlerin F.C Barcelona Futbol Takımı hakkındaki ilgi ve bilgisi göz ardı edilemez. Dünyanın en büyük ve ünlü futbol takımına ev sahipliği yapan şehirde taraftar ürünü alabileceğiniz yüzlerce yer var. Dilerseniz taraftar ürünlerini, futbol takımının maçlarını oynadığı ve müze&stadyum turlarının düzenlendiği Nou Camp Stadyumu‘ndan ve lisanslı ürün satan taraftar mağazalarından, dilerseniz de hediyelikçilerden satın alabilirsiniz.Eğer biraz daha anlamlı bir hediye isterseniz Nou Camp Stadyumu‘nda alacağınız orijinal formaya kendi isminizi ve numaranızı yazdırabilirsiniz.

  • Flamenko Süsler:

Flamenko da tıpkı boğa güreşi gibi birebir Barselona kültürü olmasa da şehirde flamenko göserisi izleyebileceğiniz birçok yer var. Hatta bize göre Barselona’dan flamenko gösterisi izlemeden dönmeyin de, gerçekten çok keyif verici. Ülkenin bu popüler dansına ait bir çok hediyelik eşyayı çoğu dükkanda bulabilirsiniz. Flamenko kıyafetleri, ayakkabıları, ele takılan aksesuarlar, flamenko dansı yapan kız ya da erkek bibloları vb ne ararsanız bulmak mümkün.

  • Porro :

porraspaine

Porro Barselona’da satılan özel tasarım bir şarap bardağı. Şarap konulan bölmesi dışında ince, minik bir bölümü daha bulunan bardağı özel bir tutuş ile kullanıyorsunuz. Başlangıçta kullanımı kolay değil!.Kırılma risklerine dikkat!

  • Tasarım Süs Ürünleri:

Barselona’da yer alan özel tasarım süs satan mağazalara uğrayabilirsiniz. Önerilen; “Carre dels boters 4, Barcelona” adresinde yer alan Art Montfalcon adlı dükkan. Burası şehrin en ünlü caddesi La Rambla‘dan 5-10 dakikalık bir yürüme mesafesinde yer alan büyük ve çok orijinal eşyalar satan bir dükkan (web).

  • Giyim :

Eğer gezi boyunca kıyafet alışveriş yapmak isterseniz şehrin dünyaca ünlü markası Desigual‘a göz atabilirsiniz. Şehir genelinde birçok mağazası bulunan markayı dünya genelinde görmek mümkün olsa da markanın doğum yeri burası. Tarz olarak bizce çok güzel. Bunun dışında Barselona’dan deri, kemer, bel çantası, deri ayakkabılar vb alabilirsiniz.Plaça de Catalunya, 9, 08002 – Barcelona, mağazanın merkezi konumlu bir adresidir..

 
Özetleyecek isek ;

    • Anavatanı Barselona olan, buradan dünyaya yayılmış olan espadriller; en iyi yapan yer Gotik Mahalle’de ki La Manuel Alpargatera (web).
    • Katalanların dünyaca ünlü Lladro porselen bibloları.
    • Kaliteli deriden imal el işleri, çanta ve ayakkabılar
    • Endülüs kültürüne has yelpazeler, kastanyetler ve şallar
    • Toledo‘ya has, Müslüman Emevilerden miras, çelik üzerine altın işlemeli damasquino’lar
    • Mayorka Adası’na has yapay inciler
    • Yine müslümanlardan kalma, İspanya’ya özgü “azulejos” adı verilen renkli seramik elişleri
    • Turron adı verilen nugat veya helva tarzı tatlılar (özellikle portakallı ve karamelli olanları)
    • Peynir derseniz Manchego peyniri en ünlü İspanyol peyniridir..
    • Sangria içkisi. Pahalısını almanıza gerek yok, sangrialar en kötü şaraptan yapıldığı söylenmekte!..Sangria, meyveli bir şarap kokteylidir. Tipik olarak içinde kırmızı şarap, meyve parçaları, şeker veya bal gibi bir tatlandırıcı ve rom ya da votka gibi kuvvetli bir içki bulunur.

 
 
En Popüler ve Kaliteli İspanyol ve Katalan Markaları

* Mango (Tekstil)
* Stradivarius (Tekstil)
* Massimo Dutti (Tekstil)
* Zara (Tekstil)
* Desigual (Tekstil)
* Beshka (Tekstil)
* Custo Barcelona (Tekstil)
* Pull & Bear (Tekstil)
* Carrera y Carrera (Mücevherat)
* Springfield (Tekstil)
* Adolfo Dominguez (giyim)
* Leowe (Tekstil)
* Women’secret (Bayan İç Giyim)
* Chupa Chups (lolipop)
* Lladro (porselen)
* Oysho (Bayan İç Giyim)
 

Barselona her ne kadar Avrupa’nın en gözde turizm noktalarından biri olsa da pek çok hediyelik satanlar ve birçok mağaza pazar günleri kapalı oluyor. Bu nedenle alışverişinizi pazar gününe bırakmamanız tavsiye edilmekte. İhtiyacınız olursa La Rambla‘daki tek tük hediyelik mağazalar ve Ciutat Vella‘daki bazı dükkanlar pazar günleri de açık olabiliyor.

 

Şehrin her köşesinde birçok alışveriş yapılabilecek cadde ve sokak bulunsa da bunlardan önemli olanları;

  • Port Vell – La Rambla – El Raval – La Ribera – Plaça de Catalunya – Bari Gotic – Montjuic cadde ve bölgeleri, Barselona’nın hem tarihi mirasının yer aldığı hem de alışveriş yapılabilecek yerlerin yoğunlukta olduğu kısımlardır. Burada görülebilecek turistik yerlerde şunlardır: Església de Santa Maria del Mar, Palau de la Música Catalana, Reials Drassanes, Mirador de Colom, Gran Teatre del Liceu, església de Sant Pau del Camp i Palau, Güell, Katedral, esglesia de Santa Maria del Pi, plaça de Sant Jaume ve plaça del Rei.
  • Eixample – Modernisme – Güell,  alışveriş için gidilebilecek diğer bölgelerdendir. Şehrin en sıra dışı mağazaları burada bulunabilir. The Bulevard Rosa bölgenin en popüler alışveriş merkezlerindendir. Bu bölgede ayrıca turistik alanlardan : Casa Amatller, Casa Batlló, Casa Milà (“La Pedrera”), Temple Expiatori de la Sagrada Família, Park Güell, L’Auditori ve Teatre Nacional de Catalunya görülebilir.
  • Diagonal – Pedralbes, iş ve alışveriş dünyası konusunda seçenekler sunan iki yerdir. Diagonal caddesi, Passeig de Gracia ile Plaça de Francesc Macia arasında, Pedralbes ise L’Illa Diagonal ile Pedralbes Merkezi ve El Corte Ingles arasında bulunmaktadır. Diagonal ya da Pedralbes’e geldiğinizde Torres Trade, Palau Reial de Pedralbes, Monestir de Pedralbes, Camp Nou ve Palau de Congressos de Catalunya gibi yerleri de göreceksiniz.

 

Barselona alışveriş merkezleri – AVM seçenekleri yönünden de zengindir. Birçok Avrupa kentinde olduğu gibi Barselona’da da dünyaca ünlü markaları ve yerel markaları bir arada bulabileceğiniz alışveriş merkezleri mevcut.

+ Arenas Commercial Centre Barcelona: 2011 yılında açılan bu alışveriş merkezi 10 bin metre üzerine kurulmuştur. İçerisinde mağazalar, restoranlar ve sinema bulunmaktadır. Ayrıca bu alışveriş merkezine geldiğinizde Museum of Rock de görülebilir. Adres: Gran Via de les Corts Catalanes, 373-38, Metro L1 ve L3 : Plaça Espanya, Otobüs: 9, 13, 27, 30, 50, 56, 57, 65, 79, 91, 109, 157, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 22:00. Alışveriş merkezi içerisindeki restoranlar için Pazartesi – Perşembe 10:00 – 00:30, Cuma – Pazar 10:00 – 03:00

+ Bulevard Rosa: Eixample’ın ortasında bulunan bu alışveriş merkezinde yüzden fazla mağaza bulunmaktadır. moda giyim ürünlerinden, oyuncak, ayakkabı, bijuteri çeşitlerine aranılan şeyler burada bulunabilir. Adres: Paseo de Gracia, 51, Metro: L3, Passeig de Gracia, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 22:00

+ Centro Comercial Diagonal Mar: Diagonal Sokağı’nın başında bulunan bu alışveriş merkezi alışveriş yapabileceğiniz, sinemaya gidebileceğiniz, bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir yerdir. Adres: Avinguda Diagonal, 3, Metro: Maresme, Forum, Selva de Mar, Besós-Mar, Otobüs: 7, 36, 41, 43, 141, N-6, N-8., Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 22:00 – web

+ Centro Comercial GRAN VIA 2: 2002 yılında açılan bu alışveriş merkezi Barselona Ticaret Merkezi’nin yanında bulunmaktadır. Aire, Benetton, Blanco, Carrefour, Caroll, Celio, H&M, Lacoste, Levi’s, Nike, Zara gibi markaların mağazalarını burada bulabilirsiniz. 180’den fazla mağazanın yanı sıra dinlenip yemek yiyecebileceğiniz 20 kadar restoran da vardır. Adres: Avinguda Gran Via, 75-97, Metro & Otobüs: FGC: Ildefons Cerdà ya da Europa/Fira, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 22:00 – web

+ El Corte Ingles: İspanya’nın en büyük zincirlerinden biridir. İspanyol kültürünün sembolü olarak bile görülmektedir. Ev eşyası, giyim, parfümeri, süpermarket, kütüphane gibi hizmetleri mevcuttur..Kentte oldukça yaygın bulunmakta, Plaza Catalunya birden fazla var. Fiyat konusunda çok ucuz olmasa da alışveriş anlamında aradığınız her şeyi El Corte Ingles’te bulabilirsiniz.Adres: Plaça de Catalunya, 14, Metro: Plaça de Catalunya, Ziyaret Zamanı: 10:00 – 22:00 – web

el-corte-ingles-barcelona-plaza-catalunyaph

+ El Triangle: Plaça Catalunya’nın köşesinde yer alan küçük bir alışveriş merkezidir. İçerisinde 15 kadar mağaza bulunur.Adres: Plaça Catalunya, 1, Metro: L1 (Pça. Catalunya, Urquinaona, Pelai), Otobüs: 9, 14, 16, 17, 22, 24, 28, 38, 41, 42, 47, 55, 58, 59, 62, 66, 67, 68, 91, 141 – web

+ L’illa Shopping Center: Şehrin iş hayatının en yoğun olduğu yerlerden birinde yer alan bu alışveriş merkezi oldukça popüler bir yerdir. Ünlü giyim mağazalarının yanı sıra bir yiyecek marketi, süpermarket, restoranlar, kuaför, bir otel ve birçok ofis de bu binada bulunmaktadır. Adres: Avinguda Diagonal, 545-565, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 21:30

+ La Maquinista: La Maquinista bir açık hava alışveriş merkezidir. Katalonya’daki en büyük merkezdir. Demirden yapılan bu komplekste 200 üzerinde mağaza vardır. Alain Afflelou, Blue Spirit, Coronel Tapioca,decimas, Foot Locker, Douglas, ideas, Intersport, Naturcenter, Sephora, Yves Rocher, Swarovsky gibi ünlü markaları burada bulabilirsiniz. Adres: Paseo de Potosí, 2, Metro :Barceloneta &  Otobüs: 11, 42, 60, 73, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 21:30 – web

+ Moll d’Espanya – Maremagnum: La Rambla’nın devamında yer alan bir alışveriş merkezidir. Mağazaların yanı sıra ilginç lezzetlerin tadılabileceği restoranları ile de ilgi toplamaktadır. Adres: Moll d’Espanya, Metro: L3 / Otobüs: 19, 40, Ziyaret Zamanı: Her gün 10:00 – 22:00, restoranlar 01:00’e kadar açıktır.

+ Passeig de Gracia: Aynı adı taşıyan caddenin tamamı alışveriş yapılabilecek yerlerle doludur. Bu ünlü caddede Adolfo Dominguez, Loewe, Chanel, Yves-Saint-Laurent, Hermès, Laurel, Zegna, Max Mara, Escada ve Armand Bassi gibi markaların mağazalarını bulabilirsiniz. Adres: Passeig de Gracia, Metro: L2, L3 ve L5, Passeig de Gracia, Diagonal, Otobüs: 7, 16, 17, 22, 24, 28

+ Pedralbes Centre: Alışveriş seçeneklerinin yanı sıra sunduğu sosyal etkinlikler nedeniyle de tercih edilen bir alışveriş merkezidir. Sanat sergileri, çocuklara yönelik aktiviteler, moda gösterileri gibi organizasyonlar ile ziyaretçi çekmektedir. Adres: Avinguda Diagonal, 609 – 615, Metro: L3, Maria Cristina, Otobüs: 7, 28, 29, 33, 66, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cumartesi 10:00 – 21:00

+ La Roca Outlet Merkezi yüzden fazla marka seçeneği ve yıl boyunca devam eden yaklaşık %60 civarındaki indirim ile Barselona’da alışveriş için tercih edilebilecek adreslerdendir. Şehir merkezine 40 dakika mesafede bulunmaktadır. Katalan tarzı bir köyde yer alan bu outlet merkezi turizm danışma merkezi, restoranları ve çocuk oyun alanı ile de hizmet vermektedir.

la-roca-outletbarcaph

 

La Roca Village Outlet e Nasıl Gidilir?

La Roca Village’e gitmek için iki yolunuz var. Araba kiralayabilirsiniz. Araç ile La Roca yönüne gitmeniz gerekli.Ya da La Roca Village Shopping Express Otobüsü ile şehir merkezindeki farklı noktalardan binerek direk Outlet’e gidebilirsiniz.
++ La Roca Village Shopping Express Bus için TheBarselona özel indirim kodu ile online %10 indirimli bilet alabilirsiniz.
Bunun için “bu linkte” gelen promotional code alanına “BL2” yazmanız gerekli olacaktır.
* (Promotional Code): BL2

 

+ Barselonada, ayrıca : Burberry Outlet Shop’u ziyaret edin..

Burberry Outlet Shop, Calle Valencia 636 Numarada bulunur. Metro ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kırmızı hat L1 ile “Clot” durağında inip Valencia Caddesi yönüne çıktığınızda 2-3 dakika yürüme mesafesindedir.

 

*** Barselona için A-Z’ ye alışveriş (Tıkla)


 
 
Barselona Sokak Pazarları

barcastreetbazarph

Uyarı ile başlayalım: İspanya’nın en popüler pazarı ise Madrid’te bulunan El Rastro’dur. Madrid’e uğradığınızda El Rastro’yu mutlaka ziyaret edin.Barselona’da ise Escriba dükkanını mutlaka ziyaret etmenizi ve nefis şekerlemelerini denemenizi tavsiye edilmekte..Barselona’nın en popüler bitpazarı ise Encants Vells’dir ve Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri kurulmaktadır.Mercat dels Encants : Adres , Avinguda Meridiana 69 – Barcelona, Ulaşım :L1 metro Glòries / tarmvay :T4-5-6

Sadece yiyecek içecek satışı yapılmayan Barselona pazarlarında giyim, antika, 2. el kitap, CD, hediyelik gibi ürün seçenekleri mevcuttur. Bir şey satın almayacaksanız bile pazar ortamını görmek için mutlaka bir pazara gitmelisiniz.

 

+ La Boqueria Market (Pazarı): Boqueria, Akdeniz lezzetlerini tanımak, tatmak ve satın almak için oldukça uygun bir yerdir. Sebze, meyve, balık, deniz ürünleri satışı yapılmaktadır. Bu pazarın tarihi 13. yüzyıla kadar dayanmaktadır.La Bouqeira markette başta peynir, meyve, sebze, zeytinyağı ürünleri olmak üzere hemen hemen her çeşit gıda ürünlerini bulabilirler. La Boqueria ile birlikte ayrıca Plaça del Pi pazarında peynir, bal ve şeker popüler ürünlerdendir. Adres: Rambla, 85 – 89, Ziyaret Zamanı: Pazar günleri hariç her gün 08:00 – 20:30, Metro: Catalunya – web

+ Mercat de la Concepcio: 1888 yılında Barselona şehir merkezinde inşa edilmiş bir pazar yeridir. Günümüzde Barselona’nın çiçek marketi olarak bilinen bu yer Pazar günleri hariç her gün 24 saat boyunca açıktır. Çiçek ve tohum çeşitlerinin yanı sıra sebze, et ve balık satışı da yapılmaktadır. Adres: Carrer d’Arago, 311, Ziyaret Zamanı (Yiyecek Pazarı İçin): Pazartesi 08:00 – 15:00, Salı – Cuma 08:00 – 20:00, Cumartesi 08:00 – 15:00, Metro 3. ya da 4. hat, Passeig de Gracia

+ Mercat de Sant Antoni: Boqueria’ya benzer fakat ondan daha büyük ve daha sakindir. Sebze, meyve, balık ve deniz ürünleri satışı yapılmaktadır. Pazar günleri pazarın kurulduğu binanın hemen dışında 08:30 – 14:30 saatleri arasında kurulan ve eski kitap, bozuk para, pul, kart gibi eşyaların satışının yapıldığı başka bir pazar da bulunmaktadır. Adres: Carrer del Comte d’Urgell, 1, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Perşembe 07:00 – 14:30 / 17:00 – 20:30, Cuma – Cumartesi 07:00 – 20:30, Metro: 2. hat Sant Antoni, Otobüs: 20, 24, 37, 41, 55, 141

+ Mercat dels Encants: Barselona’nın en ünlü ve en büyük bit pazarıdır. Değerli antika eşyaların yanı sıra işe yarayabilecek ev eşyalarını da burada bulmak mümkündür. Cumartesi günleri en yoğun zamanını yaşar. Antika açık artırmaları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 07:00 – 09:00 arasında düzenlenir. Adres: C. Dos de Maig, 186, Ziyaret Zamanı: Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi 07:00 – 17:00, Metro: 2. hat ile Enacnts, 1. hat ile Glories, Otobüs: 18, 33, 34, 43, 51, 54, 56, 62, 92, 544

+ Mercat del Ninot: Catalonia Meydanı yakınında bulunan bu pazarda sebze, meyve, balık, et ve şarküteri ürünleri satılmaktadır. Adres: Mallorca, 135, Ziyaret Zamanı: Pazartesi – Cuma 08:00 – 21:00, Cumartesi 08:00 – 15:00, Metro: 5. hat ile Hospital Clinic / Otobüs L6 i 7 FGC Provença

+ Mercat Gotic: Ağustos ayı dışında her Perşembe günü kurulan bu pazar antika ve ikinci el eşya satışının yapıldığı bir yerdir. Adres: Avinguda de la Catedral, 6, Ziyaret Zamanı: Her Perşembe 09:00 – 21:00, Metro: 4. hat ile Jaume I

+ Mercat Santa Caterina: Barselona’da inşa edilen en son pazardır. 2005 yılında yapılan bu modern pazar yerinde sebze, meyve, balık, çiçek satışı yapılmaktadır. Adres: Francesc Cambo, 16, Ziyaret Zamanı: Pazartesi 07:30 – 14:00, Salı – Çarşamba 07:30 – 15:30, Perşembe – Cuma 07:30 – 20:30, Cumartesi 07:30 – 15:30, Metro: 4. hat ile Jaume I

+ Plaça del Pi: Bu küçük meydanda yerel ve doğal ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bal, peynir gibi ürünlerin en tazesini burada bulabilirsiniz. Adres: Pl. del Pi, Bari Gotic, Ziyaret Zamanı: Cuma – Pazar 08:00 – 20:00 (Ayın 1. ve 2. haftaları), Metro: Catalunya, Liceu

+ Sarria: Sarria kent meydanında kurulan bu pazarda antika ve ikinci el eşyalar satılmaktadır. Pazarın kurulduğu yer de civarı da gezilip görülmeye değerdir. Adres: Pl. de Sarria, Sarria, Ziyaret Zamanı: Perşembe 09:00 – 15:00, Metro: Sarria, Reina Elisenda

 

Barselona’da alışveriş yapılabilecek bölgelere baktığımızda; eski mağazaların bulunduğu Passeig de Gràcia, seçme antikaların ve butiklerin bulunduğu Barri Gòtic, modanın merkezi El Born ve popüler semt pazarları ve müzelerin bulunduğu El Raval bölgeleri başta gelir.

Ayrıca, Paris tarzı Els Encants bitpazarı ve Sant Cugat antika fuarına da mutlaka gidin.

 

Xocoa çikolata dükkanı (web), Barselona’da çikolata denilince ilk akla gelen yerdir ve eğlenceli şekilli çikolataları ile popülerdir. Escriba Pastisseries’de ünlülerin gerçek boyuttaki çikolata modelleri ve mükemmel biçimde oyulmuş kekleri bulunur.Ulaşım : Liceu metro

Popüler bir şekerleme dükkanı olan Cacao Sampaka (Web), bitki, baharat ve çiçek tatlarının yanı sıra, hamsi, siyah zeytin ve mavi peynir gibi ürünler sunmaktadır.Antiga Casa Mauri, Turron (bademli tatlı) isimli geleneksel İspanyol tatlı seçenekleri denenmeye değerdir. Yumurta sarısından yapılan bir tatlı olan yema ve mazapan isimli acıbadem kurabiyesi de yine İspanya’da şekerleme ve tatlı adına tadılabiliecek ürünlerdendir.

 

Barselona’da Rambla de Catalunya’nın yakınında bulunan Bopan’a uğrayıp kendine özgü ve farklı ekmek çeşitlerinden alabilirsiniz.

 

Barselona’da şarap tatmak ve almak için İspanya’nın en büyük şarap evi Lavinia’ya mutlaka gitmenizi tavsiye edilmekte. Bunun yanısıra, El Born’da bulunan Vila Viniteca‘da popüler İspanyol ve Katalan şarapları satılmaktadır. Barselona’da meşhur Katalan şampanyası cava’dan da bir şişe almadan Barselona’dan ayrılmamanız tembih edilmekte!. Tur bileti için / buradan

 

Barselona’da Sanat ev Antika Dükkanları :

Passeig de Gràcia 55-57′ de bulunan Bulevard dels Antiquaris Antika Merkezi, Barselona’da sanat ve antika üzerine en popüler olan merkezlerden birisidir. Ziyaretçiler burada, bozuk paralardan teneke trampetlere ve 19.yüzyıl şamdanlarına kadar yetmişin üzerinde çok güzel antika ve sanat dükkanlarını ziyaret edebilirler.

Barri Gòtic’de bulunan Carrer del Call Alışveriş Merkezi’nde ise ziyaretçiler antika danteller, bebekler ve mobilyalar satan L’Arca de L’Avia gibi popüler dükkanları ziyaret edebilirler. Heritage isimli mağazada ise ziyaretçiler, yarı değerli taşlı mücevherler ve antika ipek bulabilirler. Bununla birlikte, Carrer de la Palla’da bulunan Artur Ramon isimli mağazada ise 18. ve 19. yüzyıldan kalma seramikler ve 14.yüzyıl tabloları satılmaktadır.

 

Barselona’daki popüler sanat galerileri ise, Sala Parés isimli geçmiş ve günümüz Katalan sanatçılarının eserlerini sergileyen sanat galerisi ile Picasso, Dalí ve Miró gibi büyük İspanyol ustaların baskı, taşbaskı ve poster gibi ürünlerini sergileyen Boutique Galería Picasso‘ dur.

Barselona için merak edilenler , sonraki sayfalarda..

 
 
 
 

Barselona – Ana Sayfa

 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir