Madrid Gezisi- 2

 
 
 

MADRİD’ i GEZİYORUZ

 
 

 

Madrid Gezi Haritaları- 2020 yılı ( hatırlatmalar )

 
Madrid-Atraksiyon Turist haritası. 1 (+ metro)

madridgezi_maine1

Madrid-Atraksiyon Turist haritası. 2  (+ metro)

madridmapsimageph

Madrid-Atraksiyon Turist haritası. 3  (+ metro)

Madrid-Metro & Turist haritası

Madrid – Metro/Tramvay Ulaşım haritası


 

Madrid için kolay rotalı ve yürüme mesafeli gezi güzergah haritamızı City Tur Bus (hop on hop off)  haritasını referans alalım, diğer haritalar da yanınızda bulunsun. (Madrid Bus Touristic için detay isterseniz)

Pdf  formatlı bize klavuz olacakGezi Haritamız” Buradan indirin

 

Haritamızda 2 farklı gezi – yol güzergahı belirlenmiştir.. Araçlar trafik durumuna göre 10-15 dk. lık zaman dilimli hareket edecektir.

Mavi renkli tarihi Madrid güzergahı (1↔21 numaralı) rota  : kentin güney batı gezi bölgelerini kapsayacaktır (yol haritasına bakın)

Tarihi Madrid Gezi haritası


 

Yeşil renkli Modern Madrid güzergahı  ise (1-16 numaralı) rota : kentin kuzey doğu ve güney doğu gezi bölgelerini içerecektir (yol haritasına bakın).

Modern Madrid Gezi haritası


 

Otobüsler, ilgili duraklarda kısa zamanlı durarak gün içi sürekli ring yapmaktadır, birinden inip diğerine geçiş yapabilirsiniz.İsteğinize bağlı güzergah otobüslerini değiştirmekte elinizdedir (mavi güzergahtan yeşil güzergaha yada tersini).

Madrid gezimizi  bir başka haritada işleyip, kentin turistik bölgelerine (Zona) göre gezi güzergahlarını şematize edelim..

 
Gezi Haritamız (Bölgesel)

madrid_zone_tourist_atraction_maps2

Bu haritada 16 farklı bölge (zone) görülecektir ve her turistik bölge, değişik renkler ile belirlenmiştir (Rrincesa, Conde Duque, Chamberi, Malasana, Chueca, Salesas, Salamanca, Retrio, Sol, La Latina… gibi).. Harita incelendiğinde gezi güzergahı “City Tuor” da olduğu gibi,yine mavi ve yeşil olmak üzere iki ayrı bölümde olmuştur. Ve her iki gezimizin başlangıç noktası (start)  Sol Meydanı dır!..Şehirin kalbi Sol meydanı ve Opera bölgesidir ve kent bu bölgeden yürüyerek rahatlıkla gezilebilir..Bölgesel haritada yer alan yeşil güzergahtaki – 1 ve 2 no.lu yönler; altrenatif gezi rotası içindir!.Bu harita kafanızı karıştırmasın, gezileri biz klavuz haritamız rotasında yapacağız.

 

Gezimize klavuz haritamızdakiMavi Gezi Güzergahı ile başlıyoruz..

Not : Yazılarımızda geçecek olan renkli numaralı gezi alanları, “Klavuz Haritamızdaki” rakamlardır!

 

Başlangıç noktamız “SOL Meydanı” (Kılavuz haritada ; mavi 17, yeşil 15 numaralı güzergah noktası).

 
 

+ Puerta del Sol – Güneş Kapısı (Sol meydanı)

squaresolmaps1

plaza-desol_p_alcalamaps

Adres : Plaza de la Puerta del Sol, 28013 – Madrid

Ulaşım : Metro Line 1-2-3 (Sol) ,  Cercanias  C3-C4  (Sol),  Bus : No. 3-51-N16-N26 (Sol)(N:gece hattı)

 

Puerta del Sol, Madrid’in en ünlü meydanıdır. Madrid gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Yarı daire şeklindeki bu alan günümüzdeki görünümünü 19. yüzyılın ortalarında edinmiştir. Madrid’in en merkezi noktalarından olan Puerta del Sol’da bir çok kafe, restoran, otel, bar bulunurken turistik, kültürel, sosyal, siyasi aktiviteler için toplanma mekanı olarak görülmektedir.

Sol, Madrid’in en önemli ikinci meydanı olan Mayor Meydanı ile en büyük caddesi Gran Via‘ nın arasında olup her ikisine de bir kaç dakika yürüme mesafesindedir. Buraya gelmenin en kolay yolu meydanın ortasındaki Sol Metro İstasyonu’ nunda inmektir. Puerta del Sol aynı zamanda tarihsel olarak İspanya’nın sıfır noktası sayılır. Eski Madrid’i gezmeye başlayacaksanız başlangıç noktanız olarak burayı belirleyebilirsiniz. Şehrin birçok yerinden buraya ulaşım da kolaydır. Tramvayların çıkış noktası, ilk metro istasyonu olması gibi özellikleriyle de şehrin önemli bir noktasında olduğunuz anlaşılabilir.

Meydan 18. Yüzyıl’da Madrid’in En İyi Belediye Başkanı Ünvanını taşıyan III. Carlos tarafından inşaa ettirilmiştir. Meydanın ortasında III. Carlos’un bir Heykeli’ ni görebilirsiniz. Ortaçağda Madrid’ i çevreleyen surların güneye açılan kapısı da aynı ismi taşıyordu ve kapının üzerinde bu ismi simgeleyen parlayan bir güneş figürü vardı. Bugünkü meydan, surlar yıkıldıktan sonra bu tarihi kapıya atıfta bulunarak yarım daire ve parlayan bir güneş biçiminde tasarlanmıştır. Meydandan Gran Via’ya doğru çıkan sokaklar da bu güneşin ışınlarını simgeler.Özellikle Gran Via’ya çıkacak ara sokaklarda 3-5 € ya günlük giyisi ve ayakkabı tarzı satış yapan mağazlara rastlarsınız, buralardan alınan ürünlerde öyle kaliteyi fazla aramayın! ama..

Meydanın ortasında iki yerden Sol metro İstasyonu’na giriş çıkış yapılabilir.

Bugünkü halini 18. Yüzyılda alan meydanın etrafı 18. ve 19. Yüzyıllardan kalma binalarla çevrilidir. Bu yapılar içinde en önemli olan 1768’de inşaa edilmiş olan Kraliyet Merkez Postanesi (Real Casa de Correos ve saat kulesi) olarak kullanılmış olan binadır. Otonomi Binası’nın kulesindeki dört taraflı saat İspanya’nın en ünlüsü yılbaşı saatidir. Her yılbaşı gecesi insanlar Sol Meydanı’nda toplanır, bu saate bakarak, 12′ ye 12 saniye kala, her saniyede bir üzüm yiyerek yeni yılın gelişini kutlarlar. Bu olay her sene tüm İspanyol televizyonlarından canlı yayınlanır.

Ortaçağda, İspanya’nın her yanından gönderilen postalar kraliyet merkez postanesine gelir ülkeye buradan dağıtılırdı.Günümüzde bina, Madrid Otonomi Yönetim Binası’dır ve önünde Madrid Belediyesi’nin  7 yıldızlı lacivert bayrağı dalgalanır. Bayrak; Madrid şehrinin ve Madrid Belediyesi’nin simgelerinden birisi lacivert üzerine 7 yıldızdır. Yedi yıldızın simge olarak seçilmesinin sebebi Küçük Ayı Takım Yıldızı’nın en büyük 7 yıldızının Madrid’ ten çok iyi gözlemlenebilmesidir.

Saat kulesinin alt kısmındaki plakada yazılı olan “kilometre cero”, sıfır noktası ile şehir merkezini göstermektedir.Meydandaki Madrid Otonomi Binası önünde kaldırıma işlenmiş olan “O Noktası Plakası” Sol Meydanı’nı inşaa ettiren dönemin  kralı III. Carlos tarafından yaptırılmıştır. Plaka üzerinde İspanya’nın dört yanına giden yolları görebilirsiniz.

Yine bu meydan üstünde Madrid’in en büyük El Corte Ingles Mağazaları, bir Apple Mağazası (Alcala Caddesi yakınında) ile Madrid’in en ünlü ve en eski pastanelerinden “Pasteleria Mallorquina” (Calle Malor tarafı) ilginizi çekebilir.

 

Tio Pepe Reklam Panosu : 1960’lardan bu yana Sol Meydanı’ ndaki Apple Mağazası’nın olduğu binanın tepesinde, yıllar boyu meydanın sembolü olmuştur. Tio Pepe Endülüs’te üretilen ünlü bir şeri (jerez) içkisi markasıdır.

tipo_pepe_luminoso-puerta_del_sol

Apple firması 2014′ te binayı satın aldığında bu reklam panosunu kaldırmak istemiştir, fakat Madridliler direniş göstererek buna karşı çıkmışlardır Sonunda orta yol bulunarak reklam panosu meydana bakan başka bir binanın tepesine yerleştirilmiştir.

Madrid şehir sembollerinden biri olan çilek ağacında yeşillik yiyen ayı heykeli El Oso y El Madrano (Ayı ve kocayemiş ağacı) heykeli de bu meydanda bulunmaktadır.

Meydanın tanıklık ettiği önemli olaylardan bazıları 1812 Anayasası’nın ilanı, 1873’te Birinci Cumhuriyet’in ilanı, devlet başkanı Franco’nun düşmanlarını meydanda yer alan bir binaya hapsetmiş olmasıdır.

 

Meydandan kareler..

Sol meydanından sonra yönümüzü doğuya çevirelim, kılavuz haritamızdaki yeşil 14 numaralı gezi alanımıza gidiyoruz..Ağaca tırmanan ayı heykelinin yanındaki ” Calle de Alcala ” caddesine giriyoruz..500 m. kadar yürüyelim, bu cadde bizi Madrid’in ünlü “Calle Gran Via” caddesine çıkaracaktır.

 

Bu alanda haritamızdaki 18 numarada bulunan yapımız  “Círculo de Bellas Artes” Sanat Galerisidir.; Calle de Alcalá, 42, 28014 Madrid adresinde karşımıza çıkacaktır (web ).

circulo-de-bellas-artes-madrid

Ulaşım : Banco de España (L2 metro), Sevilla (L2 metro) /  Bus no. : 1, 2, 3, 5, 9, 10, 14, 15, 20, 27, 34, 37, 45, 46, 51, 52, 53, 74, 146, 150

Buradan batı yönü ile ünlü Gran Via caddesine geçelim (Kılavuz harita 6 no’lu bölgedeyiz ve cadde boyunca 7 – 8 – 9  no.lu güzergahta yol alıyoruz)..

 

+ Calle Gran Via Avenue

calle_gran_via_str-madridmap

Adres : Calle Gran Vía, 28013 – Madrid

Ulaşım : Callao (metro L3, L5), Gran Vía (metro L1, L5), Plaza de España (metro L2, L3, L10), Santo Domingo (metro L2) –  Madrid Sol (Cercanias – local train) – Bus No. : 1, 2, 46, 74, 146.


 

Madrid’in ünlü ve işlek caddesi olan Gran Via ; Plaza de Alcala & Plaza de Cibales meydanları  ile Plaza de Espana arasında yer alır. Şehrin en önemli ve kalbinin attığı yerlerinden olan caddede yüzlerce otel, kafe, restoran, bar ve mağaza bulunmaktadır. Birçok kitap ve filmde de ismen kullanılan bu cadde, büyük ölçüde 20. yüzyılda inşa edilmiştir.
Madrid’in en büyük ve en merkezi caddesi olan Gran Via (Büyük Cadde) aynı zamanda İspanya’nın Broadway’i olarak bilinir. Bir ucu Alcala Caddesi’nden başlayıp diğer ucu Plaza de Espana (İspanya Meydanı)’ya dek uzanan Gran Via bir tepenin üzerine kurulduğu için biraz yokuşludur. Gran Via Madrid’in can damarıdır; üzerinde İspanya’nın en ihtişamlı art deco, neo klasik ve mudejar yapıları, büyük alışveriş merkezleri, mağazalar, butikler, restaurantlar, tapas barlar, sinemalar, tiyatrolar ve iki metro istasyonu (Metro Gran Via ve Metro Callao) bulunur. Ayrıca Prado Bulvarı (Passeo del Prado), Madrid’in en marjinal ve bohem eğlence bölgeleri Chueca ve Malasana, trafiğe kapalı genç alışveriş caddesi Fuencarral ile Madrid’in kalbi Puerta del Sol (Sol Meydanı) Gran Via üzerinde veya yakınındadır..
Üç dönemde inşa edilen Gran Via, tarihi içerisinde birkaç kez isim değişikliği yaşamıştır. Sivil Savaş döneminde diktatör Franco tarafından “Avenida de Jose Antonio” olarak isimlendirilen cadde, günümüzdeki adını 1981 yılında Lord Mayor tarafından demokrasinin gelişi şerefine verilmiştir. Caddenin inşasında modernizmden neorokokoya kadar birçok mimari tarz kullanılmıştır.

 

Cadde üzerinde neler var ? ;

madrid_c_granviastreet_maps-ph

+ Gran Via Shopping (web) // Gran Via – Video

 

Bölgede görülebilecek en önemli yerlerden bazıları :

 

  • Calle de Alcala kavşağında bulunan Edificio Metropolis (Calle de Alcalá, 42, 28014 – Madrid , web ) ;

madrid_c_granvia_strph-1

metropolis-building-madrid

Akademik Neo-klasik tarz olarak adlandırılan Fransız Beaux Art mimari tarzındaki “Metropolis” binası Gran Via’nın Alcala Caddesi ile kesiştiği başlangıç noktasındadır. 1911 yılında bir sigorta şirketi tarafından inşaa ettirilmiştir. Kubbesi 24 ayar 30.000 altın yaldız levha ile kaplıdır. Tepesindeki “Nike” heykeli 1975 yılında konulmuştur. Bugün iş merkezidir.

 

  • Calle Caballero de Gracia köşesinde olan Edificio Grassy ;

edificio_grassy_gran_via

Metropolis Binası’nın yakınında Gran Via 1 numaradaki bu yapı 1917 yılında üçgen bir arsaya inşaa edilmiştir.Yakındaki Metropolis binası ile özellikle benzer mimari tarzda olması istenmiştir ve Metropolisle birlikte bu iki yapı Gran Via üzerinde daha sonra yara yapılacak olan binalara örnek teşkil etmiştir. Bina ortada bir avlu ile birleşen, birbirinden bağımsız iki bloktan oluşur.

 

  • Kentin sinema&tiyatro mabedi olarak kabul edilen Plaza del Callao ; 

Barları, restoranları, hareketliliği ve sinema salonları, ünlü marka mağazaları ile Madrid’in önemli buluşma noktasıdır ( Metro line 3-5 – Callao).Meydanın hemen yanı başında, numara 2 de yer alan Madrid’ in büyük mağazası olarak “El Corte Inglés” te nefes almak ve 9. kattaki cafe bar-restoranı ile ihtiyacınızı görüp, dinlenebilirsiniz. Meydana açılan “Preciados” caddesi sizi doğrudan Sol meydanına çıkarır.

 

Manhattan gökdelenlerine benzetilen “Edificio Telefonica” binası, Gran Via 28 numarada yerini almaktadır.

telecom_madrid_bulding

Dünyanın en büyük telecominikasyon firmaları arasında olan İspanyol Devleti Telefon ve İnternet Şirketi Telefonica S.A.’nın merkez binasıdır.Amerikan gökdelen mimari duygusunu yansıtması ve Avrupa’nın ilk gökdeleni olmasıdır. Amerikadaki gökdelenlerden farklı olarak binanın ön cephesinde İspanya’ya has bir süsleme tarzı olan Churrigueresque ile İspanyol Barok öğeler kullanılmış olmasıdır. 89 metre yükseklikte olup, yüksek tavanlı 15 kata sahiptir.

Gran Via caddesi, 1950′ lerden kalma şehrin en yüksek binaları olan “Madrid Tower” ve “Spain Building” ikilisine ev sahipliği yapan ve kentin en büyük meydanlarından birisi olan “Plaza de España” meydanında sonlanacaktır ( harita güzergah no. 9 ).

 
 

+ Plaza de Espana

plaza-de-espanamapsph3

Adres : Plazade España, 28008 – Madrid
Ulaşım : Plaza de España (L2, L3, L10) ; Bus : 3, 44, 46, 74, 75, 133, 138, C1 ve  148.

plaza-de-espanapanaromphotos-2

 

Plaza de Espana, Madrid’in en büyük ve ünlü meydanlarındandır. İspanyol diktatörü Franco’nun ülkeyi modernleştirme çalışmasının bir ürünü olan bu meydan, zaman zaman festival ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Gran Via’nın batı ucunda yer alan Plaza de Espana, Madrid’in Plaza Mayor ve Sol Meydanlarından sonra en büyük üçüncü meydanıdır. Bu meydan Don Kişot / Cervantes Anıtı sebebi ile turistlerin Madrid’te mutlaka uğradıkları noktalardan biridir. Meydanda mimari açıdan değerli iki de gökdelen vardır. Plaza de Espana’ya ulaşmanın en kolay yolu meydanın ortasındaki Metro Plaza de Espana’da inmektir.

Yukarıdaki fotoğrafta : Solda 1953 yılında inşaa edilen Torre de Madrid (Madrid Kulesi), bittiğinde 142 metre ve 36 katı ile dünyanın en yüksek betonarme gökdeleni idi. THY Madrid ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtım Ofisi Torre de Madrid’in içindedir. Sağda neo barok tarzında inşaa edilmiş 25 katlı, 117 metre yükseklikteki Edificio Espana (İspanya Binası, 1953) İspanyol mimarisinin en ikonik örneklerinden birini teşkil etmektedir. Bu yapı Franco döneminde İspanya’nın zenginliğini sembolize ediyordu.

Plaza de Espana’nın ortasında Don Kişot’un yazarı Miguel de Cervantes Saavedra’nın bir anıtı bulunmaktadır. Rafael Martinez Zapatero ve Pedro Muguruza tarafından tasarlanan bu heykel şehrin sembollerinden olmuştur. Cervantes’in heykelinin karşısında bronzdan yapılma Don Kişot ve Sancho Panza heykelleri vardır. Don Kişot heykelinin yanında karakterin iki aşkını betimleyen Aldonza Lorenzo ve Dulcinea del Toboso bulunmaktadır.1605’te yazılmış olan iki ciltlik Don Kişot romanı dünyanın en önemli 100 edebiyatçısı tarafından dünyanın en iyi romanı seçilmiştir. Aynı zamanda bir çok araştırmacıya göre dünyanın ilk romanıdır. Anıtın ön planında bronzdan yapılan solda Don Kişot atı Rosinante’nin üstünde ve yanında eşeğe binmiş yaveri Sancho Panza ana figrlerdir. Arka planda Miguel Cervantes’in taştan yontulmuş heykeli kitabın kahramanlarına bakar. İki yanda ise Don Kişot’un hayalinde yarattığı, aslında varolmayan fakat bulmak için uğruna türlü maceralara girdiği güzel Tabasolu Dulcinea’nın heykelleri vardır.

Espanya Meydanın hemen kuzeyinde, Calle de la Princesa (cadde) üzerinde bulunan kentin “Casa de Alba” sı – Alba evi olarak bilinen,  18. yy dan kalma büyük ve eski bir binada tarihsel arşiv ve sanat kolleksiyonlarına ev sahipliği yapan neo klasik “Liria Sarayı” nı görürsünüz (Liria Palace). 20. yy da yenilenen saray, Kraliyet sarayının bir kardeşi misali ; Christoph Amberger, Tiziano, Louis-Michel van Loo, Mengs, Goya, Federico de Madrazo, Joaquín Sorolla ve Daniel Vázquez Díaz gibi sanatçılara  ait Alba dük ve düşes  porteleri ve eserlerine ev sahipliği yapar (video)(web).

Cuma günleri, saat 10  – 11 – 12 de ücretsiz ziyaret mümkündür.

Adres :  CallePrincesa 20 , 2028008 – Madrid – Ulaşım : Plaza de España (metro L2, L3, L10), Ventura Rodríguez (metroL3) ; Bus no.: 3, 44, 46, 74, 75, 133, 138, C1

 

Buranın hemen yanıbaşında (Calle Conde Duque, 9, 28015 Madrid) ; “Museo Municipal de Arte Contemporáneo” mezesini (web bilgi) ve eskiden askeri kışla olan yüksekçe duvarlara sahip, yolda uzayıp giden tarihi yapısı ile günümüzde kültür merkezi amaçla kullanılan “Centro Cultural Conde Duque” binasını görebilirsiniz (web).

centro-cultural-conde-duque

 

Buradan gezi alanımızı güneye çevireceğiz..İlk durak haritamızdaki 10 numaralı alan ” Debod Tapınağı” ..

+ Templo de Debod 

templodedebotmapsmadrid

Adres : CalleFerraz, 128008 – Madrid

Ulaşım : Plaza de España (L2, L3, L10), Príncipe Pío (L6, L10, R), Ventura Rodríguez (L3) ; Cercanias (Madrid-Príncipe Pío) ; Bus no. : 25, 33, 39, 46, 74, 75 ve 148.

Ziyaret Gün ve Saatleri: Salı – Cuma 09:45 – 13:30, 16:15 – 18:00, Cumartesi ve Pazar 10:00 – 13:45 arasında ziyaret edilebilir (park alanı hergün açıktır). Giriş ücretsizdir..

 

Debod Tapınağı, Madrid’in Princesa turistik bölgesinde  yer alan ve MS 4. yüzyılda inşa edilmiş bir tapınaktır. Mısır döneminde Adijalamani tarafından yapılan ibadethane Aswan Barajı’nın sularının yükselmesinin ardından korunabilmesi için İspanya’ya armağan edilmiştir.

Madrid’in ortasında bulunan bu tapınak, 1968 yılında burada yeniden inşa edilmiştir. İçerisinde Antik Mısır ile ilgili eserler görülebilir. Tapınak, yaşam ve bereket sembolü men’in betimlendiği kabartmalar mutlaka görülmelidir. Debod’un etrafında Parque del Oeste’nin bahçeleri bulunmaktadır. Bu bölümde şehir manzarası oldukça büyüleyicidir.

Tepeden batı yönü ile bakıldığında karşı alanda görülen bölgenin adı “Casa De Campo” dur.

 
Templo de Debod’tan manzaralar..

 Not : Tapınağın hemen batı yönünde, özellikle İspanyol sanatına ilgi duyanlar için ve de Goya eserlerini sevenler : bu bölgedeki, La Ermita de San Antonio de la Florida Şapel’ine mutlaka uğramalılar (salı-pazar : saat 09.30-20.00, free) (web.1web.2 )ulaşım : Príncipe Pío (metro L6, L10, R  – adres:GlorietaSan Antonio de la Florida, 528008 ). Çünkü: 18.yüzyılda yapılmış  şapelin kubbesinde, Goya’nın en iyi şekilde korunmuş freskleri görülüyor. Sanatçının mezarı da, burada. Şapelin hemen yanında ise, şehrin en sevilen ve gözde restoranlarından biri olan “Casa Mingo” bulunuyor.

 

Kısaca bu bölgede başka neler var?

Debod Tapınağı’na yakın Calle de la Princesa caddesinin kuzey ucunda, Moncloa bölgesi bulunuyor. Bu bölgenin en büyük özelliği, Madrid Üniversitesinin burada olması. Ayrıca:Hava Kuvvetleri karargahı yanısıra General Franco döneminde, 1939 yılında yapılan şehrin en büyük zafer takı da burada bulununmakta (Arco de la Victoria) .İspanya Başbakanının ikamet alanıda bu bölgede..

Plaza De Moncloa (Arco de la Victoria, Faro de Moncloa, Mus.of Americas) ;

plaza-de-moncloa-faro-de-moncloa

Meydanda, “Faro de Moncloa” ismi ile anılan   100 m . üzerindeki yüksekliği ile iletişim kulesini burada görün. Mimar Salvador Perez Arroyo tarafından 1992 yılında yapılmıştır. Kuleye, cam asansörle çıkılıyor. Gözlem güvertesinden, şehrin manzarası, muhteşem.
Kulenin yanıbaşında ; Museum of the Americas var (bilgi)..Müze Kolomb öncesi Amerika dönemine ait arkeolojik, sanatsal ve antropolojik eserlerin sergilendiği bir müzedir. 1941 yılında kurulmuştur ve Avenida los Reyes Católicos üzerinde 6 numaradadır.Orta ve Güney Amerika sanat eserleri sergileniyor.Maya uygarlığından, günümüze kalan 4 yazılı örnekten biri olan ve 56 ağaç kabuğu sayfadan ibaret “Madrid Kodeksi” burada.

Adres : Av. de los Reyes Católicos, 6, 28040 Madrid
Ulaşım : Moncloa (L3, L6) ; Bus no . : 1, 12, 44, 46, 62, 82, 83, 132, 133,138,  161, 162, C1- web bilgi , Ücret : 3 €

 

Casa de Campo ;

Madrid’in güneybatısında yer alan büyük bir parktır. Manzaneras nehrinin sağ kıyısındadır. 17,5 kilometre karelik bir alanı kaplayan park, kurulduğu dönemlerde soyluların av arazisi olarak kullanılmaktaydı. 16. yüzyılda kurulsa da ancak 1931 yılında halka açılmıştır.Günümüzde İspanyolların ve turistlerin temiz hava alıp gezmek için geldikleri bir yerdir. Çeşitli hayvan ve bitki çeşitliliğinin zenginleştirdiği parkta piknik yapmak da mümkündür.
Park içerisinde görmeniz gereken yerler arasında tüm kıtalardan hayvanlara ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi – Madrid Zoo Aquarium (web)(7-64 yaş 24 (online :21.60 €)(3-7 yaş : 19.50 €) – online bilet) ile akvaryum ve yunus tankı, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken eğlence parkı – Parque de atracciones de Madrid (web) bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 80.000 metre karelik göl’ü ve teleferik’i de görmeye değerdir.Buradaki teleferik, binenleri: Paseo bölgesinden alıp: çam ağaçları, fundalıklar,dereler ve çimlerle kaplı bölgenin üzerinden geçirerek, Jabali denilen yere kadar götürüyor.

Park, kent merkezine yakın olması nedeniyle her zaman ziyaretçisi olan bir yerdir. Fakat hava karardıktan sonra güvenlik nedeniyle ziyaret edilmemesi tavsiye edilir.
Adres: Avenida de Portugal, Madrid

Ulaşım: Batan, Casa de Campo *  (metro 5 yada 10), Lago metro istasyonlarından, yada Bus 33 ile  buraya ulaşabilirsiniz.

Ziyaret Gün ve Saatleri: Park, Eylül – Paskalya Cumartesi, Pazar öğleden sonra, Paskalya – Eylül her gün öğleden sonra; teleferik, Cumartesi, Pazar ve resmi tatiller öğle – gün batımı; hayvanat bahçesi & akvaryum her gün 11:00 – gün batımı arasında ziyarete açıktır.

 

Debod tapınağının hemen kuzeyinde bulunan Teleferik hattı (Teleférico, Madrid’s Cable Car) için Ulaşım : Argüelles (metro L3, L4, L6), Batán (metro L10), Lago (metro L10)  ; Bus no. : 21, 33, 62, 74

Park del Oueste’de başlayıp Casa de Campo’da sona eren bir teleferik hattı olup ; Madrid’in önemli turistik bölgelerinden birisi olan bu hat Parque del Oeste, Príncipe Pío metro istasyonu, Manzanares nehri gibi yerlerin üzerinden geçer.

Ücret – tek yön : 4.5 ; çift yön : 6  € , 4-12 yaş & + 65 : tek yön 4 € / Çift yön :5 €..3 yaş altı free.  Yolculuk Argüelles metro istasyonuna yakın başlar ve  2.5 km mesafe – 40 m. yükseklik ile Manzanares nehri üzerinden geçilerek, Casa de Campo park alanında sonlanır (web). Teleferik ulaşımı + zoo ( yada parque de atrac. ) seçenekleride  mevcut! –bakınız!

Casa de campo da ayrıca ; Madrid Arena (Kapalı Basketbol) stadı yer almakta.

 
 
 
** Gezi devamı sonraki sayfada..

 
 
 

Önceki SayfaSonraki Sayfa

Madrid : Ana Klasöre dön

 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir