İspanya hakkında.2 (genel)

 
 
 

İSPANYA – SPANİA

(Bilgiler 2020 yılına günceldir)

 
 
 

En iyi Tema Parkları (kaynak : spainist.com)  :

tibidabo-t

portaventura-t

 

İspanya tatilinizde çocuklarınızla birlikte ailecek yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden birisi de, eğlence ve tema parklarında güzel bir gün geçirmektir. İspanya tema parkları dünya çapında meşhurdur. İspanya Eğlence ve Tema Parkları; tematik mekanlarda sunulan çok güzel aktiviteleri, eğlenceli mekanları, oyun parkları, kafe ve restoranları ile hem büyükler hem de çocuklar için İspanya tatilinizde yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisidir.

 

+ Warner Bros Movie World – Madrid

Warner Bros Movie World, İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunmakta olup ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır. Avrupa’nın en büyük tema parkı olan Warner Bros Movie World, aynı zamanda çok fantastik ve görülmeye değerdir.

+ Universal Port Aventura – Tarragona, Costa Dorada

Universal Port Aventura, İspanya’nın güneyi Costa Dorada sahil şeridinde, meşhur Tarragona tatil beldesinde bulunmakta olup ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır. Port Aventura, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük ikinci tema parkıdır.

+ Tibidabo Eğlence Parkı – Barselona

Tibidabo Eğlence Parkı, İspanya’nın popüler gezi şehri Barselona’da bulunmakta olup ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır. Muhteşem Barselona manzarası eşliğinde Tibidabo’da eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

+ Terra Mitica – Benidorm, Costa Blanca

Eski dünya temalı Terra Mitica, İspanya’nın güneyi Costa Blanca sahil şeridinde, meşhur Benidorm tatil beldesinde bulunmakta olup ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

+ Bioparc Valencia – Valencia

Bioparc Valencia, İspanya’nın batısında popüler gezi şehri Valencia’da bulunmakta olup, hayvanat bahçesi ve botanik alanı ile ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

+ Sioux City – San Agustin, Gran Canaria

Sioux City, İspanya’nın Kanarya Adalarından Gran Canaria Adasının popüler tail beldesi San Agustin’de bulunmakta olup, vahşi batı teması ile ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

 
 

+ Jungle Park – Las Aguilas, Tenerife

Jungle Park, İspanya’nın Kanarya Adalarından Tenerife’nin Las Aguilas kasabasında bulunmakta olup, hayvanat bahçesi ve botanik alanı ile ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

+ Isla Magica – Sevilla

Isla Magica, İspanya’nın güneyinde popüler kültür şehri Sevilla’da bulunmakta olup ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

+ Katmandu Park – Magaluf, Mayorka

Katmandu Park, İspanya’nın Balear Adalarından Mayorka Adasının güney-doğusundaki popüler tail beldesi Magaluf’da bulunmakta olup, The House, 4D Cinema, The Asylum, Desperados, Expedition Golf ve Tequila Vile isimli tema alanları ile ziyaretçilerine çok sayıda su aktiviteleri sunmaktadır.

+ Rancho Texas Park – Puerto del Carmen, Lanzarote

+ Rancho Texas Park, İspanya’nın Kanarya Adalarından Lanzarote Adasının popüler tail beldesi Puerto del Carmen’de bulunmakta olup, vahşi batı teması ile ziyaretçilerine çok sayıda eğlence aktiviteleri sunmaktadır.

 

ispanyageneralmaps

 
 
 

+ İspanyada Alış Veriş – Semt Pazarları

shopping-tips-spain

*** 01 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında İspanyadaysanız, genel indirim günlerinden yararlanabilirsiniz. %80′ e varan indirimlerle karşılaşmanız mümkün.

 

İspanya’da yılda iki sefer genel indirim uygulanır. Bu indirimler Ocak ve Temmuz aylarının ikinci haftasının ilk gününde başlar.Bu indirimlere İspanyollar ve tüm turistler çok fazla ilgi gösterirler. İndirim süresince tüm mağazalar çok yoğundur.

Barselona yakınlarındaysanız alışveriş için La Roca Village Outlet‘ e gidebilirsiniz..Buraya kendiniz imkanlar ile gidebilirken, Barselona merkezli gidiş dönüş lüx otobüs ile de ulaşmanız mümkün olacaktır ( 20 € –  buradan online hizmet satın alın )( Şehir merkezinin kuuzey doğusunda – 45 km – 40 dk yol süresi var ).
Eğer ünlü İspanyol ve Katalan markalarını takip ediyorsanız, bu markaları çok daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir şehirdir Barselona.

Barselona alışveriş için çok pratik ve farklı çeşitler sunar. Avrupanın çoğu yerinden turistler hafta sonu Barselonaya alışveriş için gelirler.. Passeo de Gracia, Rambla Catalunya, Portal del Angel Caddeleri alışveriş için turistlerin çok yoğun ilgi gösterdikleri yerlerin başında gelir.Bunların dışında Diagonal caddesi üzerinde de birçok dükkan ve mağaza bulunur.

 
 

Önemli İspanyol mağaza – avm’ ler :

 

+ El Corte Ingles: Barselona’da Şehir Merkezinde farklı yerlerde bulabileceğiniz en büyük alışveriş merkezidir (Madrid’te de mevcut). İçinde makyaj malzemelerinden, hediyelik eşyaya hemen hemen tüm markaları bulabilirsiniz. Nerde, nasıl ulaşırım diye düşünmeye gerek yok, Plaza Catalunya birden fazla var. Fiyat konusunda çok ucuz olmasa da alışveriş anlamında aradığınız her şeyi El Corte Ingles’te bulabilirsiniz (resmi web)

 

+ La Roca Village Outlet:
“İspanya’nın en iyi outlet alışveriş merkezi.”- saat 10.00 – 21.00 arası açık.

A-Z Mağazalar –> bakınız

** Hangi markalar ?

Desıgual, Tous, Camper, Lupo, Munıch, Armanı, Dıesel, Gant, Guess, Nıke, Asıcs, Burberry, Calvın Kleın, Guccı, Hugo Boss, Lacoste, La Perla, Max Mara, Mont Blanc, Replay, Superdry, Tag Heuer, Tımberland, Ermenegıldo Zegna ve …

Nasıl Gidilir?
La Roca Village’e gitmek için iki yolunuz var. Araba kiralayabilirsiniz. Araç ile La Roca yönüne gitmeniz gerekli.Ya da La Roca Village Shopping Express Otobüsü ile şehir merkezindeki farklı noktalardan binerek direk Outlet’e gidebilirsiniz.
La Roca Village Shopping Express Bus için TheBarselona özel indirim kodu ile online %10 indirimli bilet alabilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linkte açılan sayfa altında (solda) “promotional code” alanına BL2 yazmanız gerekli.

Kupon linki –> tıklayın!
 
 

+ Burberry Outlet Shop

Burberry Outlet Shop, Barselona – Calle Valencia 636 Numarada bulunur. Metro ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kırmızı metro hat L1 yada mor L2 ile ile Clot durağında inip Valencia Caddesi yönüne çıktığınızda 2-3 dakika yürüme mesafesindedir.

 
 

+ İspanya’ dan neler alınabilir? – Hediyelikler :

Gitar, geleneksel İspanyol yelpazesi, Madrid’e özgü Lladro porselen ürünleri ve Mayorka incisi İspanya’da alınabilecek en popüler ürünlerdendir.

İspanya aynı zamanda derin bir el sanatları mirasına sahiptir. İspanya’nın hemen hemen her yerinde çömlek ve seramik ürünleri satın alabilirsiniz. Seramik ürünlerin revaçta olduğu yerler arasında Andalusya, Katalonya’daki El Bisbal, Valencia yakınındaki Paterna ve Manises ve Castilla-La Mancha’daki Talavera de la Reina başta gelmektedir.

Deri eşyalar da aynı zamanda popüler alışveriş ürünlerindendir. Bunların yanısıra, tarihi kent Toledo’ya özgü metal eşyalar ve kılıçlar da İspanya ziyaretinizde satın alabileceğiniz ürünler arasındadır.

Madrid ve Barselona başta olmak üzere tüm büyük şehirlerde Antonio Miro, Lydia Delgado, Josep font, Adolfo Dominguez ve Loewe gibi başlıca İspanyol markalarının butikleri bulunmaktadır. Yine Zara, Mango ve Massimo Dutti gibi mağazalar da makul fiyatlı moda alışverişleri için idealdir.

İspanya’nın en ünlü ayakkabı üreticisi olan Camper’in bulunduğu Mayorka adası da, Espadrille isimli geleneksel İspanyol ayakkabısı satın almak için çok idealdir.

Dikkat ! : İspanya’da küçük mağazalar öğle vaktinde kapanır ve genellikle Pazartesi ve Cumartesi arasında 10.00-14.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında açıktır. Noel dönemi ve indirimlerin dışında Pazar günleri ve resmi tatillerde bütün dükkânlar kapalıdır.

 
 

İspanya’nın semt pazarları da oldukça eğlenceli ve görülmeye değer.

barcelona-pazari

Türkiye’deki semt pazarlarını aratmayan cinsten. İspanya’nın hemen hemen her şehrinde en az bir tane sebze ve meyve ürünleri pazarı bulunmaktadır ve aynı zamanda kaliteli yerel peynirler, sucuklar ve diğer yiyecekler de satılmaktadır. Büyük şehirlerdeki semt pazarları, dükkanların açılış saatlerine uymakta, ancak küçük şehir ve köylerdeki pazarlar sadece sabahları veya haftanın sadece belirli günlerinde açılmaktadır.

İspanya’nın semt pazarlarına ilave olarak; antika eşyalar ve el sanatı ürünleri satan özel pazarlar da İspanya’da meşhurdur ve bunlara Mercadillo yani bit pazarları adı verilir.

 

İspanya’nın en popüler pazarı ise Madrid’te bulunan El Rastro‘dur. Madrid’e uğradığınızda El Rastro’yu mutlaka ziyaret edin.

 

İspanya, aynı zamanda dünya şarap üretiminde İtalya’dan sonra ikinci sırada gelmektedir. İspanya’daki popüler şarap bölgeleri Penedes (kırmızı, beyaz ve cava), Priorat (kırmızı), Rias Baixas (beyaz), Ribera del Duero (kırmızı), Rioja (kırmızı) ve Toro’dur (beyaz).

 

Jerez bölgesinin Sherry isimli içkisi de İspanya’ya özeldir.

 

Barselona’dan 50 km uzaklıkta bir bölge düşünün. Alabildiğince üzüm bağı. Yüzlerce büyüklü küçüklü şarap üreticisi. Katalan şarabı dediğimizde aklımıza ilk gelen yer (Penedes şarapları). Eğer şarap tutkunu iseniz veya yolunuz düşer ise Vilafranca del Penedes’i ziyaret etmeniz tavsiye edilmekte. Penedes şaraplarını tüm restoranlarda ve süpermarketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.Penedes şarabı denilince de akla ilk TORRES gelir.

tour-penedes-torres

İspanya’nın sayılı üreticilerinden Torres şarapları şu an dünyanın her ülkesinde bulabilirsiniz. Pahalı ya da ucuz, herhangi bir Torres şişesi size şarap keyfini tattırmaya yetecektir ( web ).

Torres tercihleri: Atrium Cabarnet Suavignon ve Gran Coronas..

 

İspanya’nın kuzeyindeki Rioja bölgesi şarapları ile o kadar ünlüdür ki Rioja artık bir markadır. Restoranlarda çoğu insan Rioja ister.

riojaswine

Rioja şarapları tadını topraktan alır. Fıçıda bekleyen şaraplar daha da tatlanır. Onlara Reserva denilir.Şaraplar dinlendirilme süreçlerine göre dört kategoride değerlendirilir. Bunlar Genç, Crianza, Reserva ve Gran Reserva’dır. Temel olarak genç şarap dinlendirilmeden direk tüketilen şaraptır. Bunun aksine Gran Reserva, iki yıl fıçıda üç yıl da şişede bekletilir ve olgunlaşır, tat bulur.Rioja olarak kesinlikle tavsiye edilen şaraplar, Marques de Cáceres Reserva ve Viña Real Gran Reserva’dır.

 

İspanya, yiyecek alışverişi için de çok uygundur. İspanya’da çok güzel zeytin ve zeytinyağı bulabilirsiniz. Ayrıca çikolata dükkanları da özellikle büyük şehirlerde çok popülerdir. Barselona’da bulunuyorsanız Escriba dükkanını mutlaka ziyaret etmenizi ve nefis şekerlemelerini denemenizi tavsiye ediyorlar.

İspanya’da alışveriş merkez ve marketler zincirinde; El Corte Ingles İspanya’nın en büyük mağazalar zinciridir. Carrefour ve Hipercor ise diğer popüler hipermarketlerdir. Bunlara ilave olarak; Centros comerciales  isimli alışveriş merkezleri de Amerikan tarzıyla İspanya’da popülerlik kazanmıştır.

 
 
 
+ İspanya – Araç Kiralama:

car-rental-spain2

İspanya’da araç kiralamak aslında çok kolay ve pratiktir. Özellikle Barselona ve Madrid, Malaga, Valencia, Sevilla gibi şehirlerde Havaalanından şehir merkezine kadar bir çok noktada araba alıp farklı noktalarda bırakabilirsiniz. Bu yöntem pratik olmasının yanında ekonomik oluşu ile İspanyayı ziyaret eden birçok turistin de tercihi.

Barselona da Araç kiralamak maliyet olarak çok da ekonomik. İstediğiniz aracın özelliklerine göre günlük 25-30 € gibi fiyatlara araç bulabilirsiniz.

Özellikle son zamanlarda Low Cost (Ucuz) araç kiralama şirketleri çok uygun fiyat sözü ile reklam yapmaktalar. Bunları internette görebilirsiniz. İlk etapta cazip gelen bu fiyatlar araç kiralama anında yükseliyor. Bunlar boş depo istemek, sigorta gibi görünmeyen maliyetler şeklinde araç kiralama anında önünüze çıkıyor.

Araç Sigortası Kasko: Kiralayacağınız araç için farklı firmalarda farklı sigorta seçenekleri mevcut.Standard sigorta normalde 1000 € gibi bir fiyattan sonraki hasarları karşılayabilir. Ya da camlarda oluşabilecek hasar kapsam dışı olabilir. Bu nedenle ilk gelen fiyat yanıltıcıdır. Full Kasko günlük ekstra 10-15 € gibi tutar. Ve aracınızı full kaskolu kiralamanızı tavsiye ederim. Diğer durumda İspanya’da oluşabilecek en ufak kaza hatta çizikte bile ilk 1000 € yu bulan tutarlar önünüze çıkabilir!
Araba Kiralama şirketleri –> Hertz, Avis, EuropeCar.

Low Cost Olanlar –> Pepe Car ve Gold Car.

Web – 1    — Web – 2
 
 
 
 
En İyi İspanya Beldeleri
 
** Benidorm – Costa Blanca

Benidorm, Costa Blanca’nın en popüler tatil beldelerinden birisi ve en önemlisi konumundadır. Benidorm, muhteşem denizi, koyları ve plajları, tema parkları, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları ve güzel konaklama imkanları dünya çapında bir tatil beldesidir. Her yıl yüzbinlerce turist Benidorm’a akın etmektedir.

** Playa del Ingles – Gran Canaria, Kanarya Adaları

Playa del Ingles, Gran Canaria’nın güneyinde yer almakta ve Maspalomas ile birlikte Gran Canaria’nın en popüler ve canlı tatil beldelerinden birisi ve en önemlisi konumundadır. Playa del Ingles, muhteşem denizi, kum tepeleri ve güzel plajları, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları ve güzel konaklama imkanları dünya çapında bir tatil beldesidir.

** Magaluf – Mayorka, Balear Adaları

Magaluf, Mayorka’nın güney batı kıyısında, Palma körfezinin batısında yer alan popüler bir tatil beldesidir. Magaluf’ta çok sayıda kaliteli otel ve apart otel bulunmaktadır. Magaluf, güzel plajı, su sporları aktiviteleri, eğlence ve tema parkları, canlu gece hayatı aktiviteleri, gece kulüpleri, alışveriş imkanları ve restoranlarıyla tatilcilere çok sayıda güzel tatil aktiviteleri sunmaktadır.

** San Antonio – Ibiza, Balear Adaları

Sant Antoni de Portmany olarak da bilinen San Antonio, Ibiza’nın kuzey batısında yer alan popüler bir tatil beldesidir. San Antonio Ibiza, özellikle İngiliz turistler tarafından tercih edilen bir tatil beldesidir. Beldede çok sayıda kaliteli otel ve apart otel bulunmaktadır. Restoranlar, barlar ve kafeler günün her saati doludur.

**Alcudia – Mayorka, Balear Adaları

Alcudia, Mayorka’nın kuzey doğu kıyısında yer alan popüler bir tatil beldesidir. Alcudia’da çok sayıda kaliteli otel ve apart otel bulunmaktadır. Restoranlar, barlar ve kafeler günün her saati doludur.

** Playa d’en Bossa – Ibiza, Balear Adaları

Playa d’en Bossa, Ibiza’nın güneyinde yer alan popüler bir tatil beldesidir. Playa d’en Bossa, 2 km.lik altın sarısı plajı ve denizi ile her yıl yüzbinlerce turisti ağırlamaktadır. Beldede çok sayıda kaliteli otel ve apart otel bulunmaktadır. Restoranlar, barlar ve kafeler günün her saati doludur.

** Torremolinos – Costa del Sol

Torremolinos, Costa del Sol’ün en popüler tatil beldelerinden birisi ve en önemlisi konumundadır. Torremolinos, muhteşem denizi, plajlı, eğlenceli tatil aktiviteleri, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları ve güzel konaklama imkanları dünya çapında bir tatil beldesidir.

** Es Pujols – Formentera, Balear Adaları

Es Pujols, Formentera’nın en popüler tatil beldesidir ve Formentera’nın kuzey ucunda, kalp şeklinde bir koyda yer almaktadır. Formentera’nın büyük oranda otelleri, restoranları ve gece aktiviteleri Es Pujol’da toplanmıştır.

** Corralejo – Fuerteventura, Kanarya Adaları

Corralejo, Fuerteventura’nın kuzeyinde yer almakta ve güneydeki Jandia yarımadası ile birlikte en popüler tatil beldelerinden birisi ve en önemlisi konumundadır. Corralejo, muhteşem denizi, beyaz koyları ve plajları, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları ve güzel konaklama imkanları dünya çapında bir tatil beldesidir.

** Puerto del Carmen – Lanzarote, Kanarya Adaları
Puerto del Carmen, Lanzarote’nin güneyinde yer alan ve adanın en popüler tatil beldelerinden birisi konumundadır. Puerto del Carmen, güzel plajları, güzel eğlence ve aktiviteleri, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları ve güzel konaklama imkanları dünya çapında bir tatil beldesidir.
 

 

+ İspanya Sahil Şeridi 

İspanya, tarihi, kültürü, sanatı, gastromisi, şehirleri, denizi ve tatil beldeleriyle meşhurdur. Tatilciler için İspanya’nın costas adı verilen sahilleri, İspanya anakarasından çok uzaklarda, Cebelitarık boğazını geçip Atlantik Okyanusu’na geçildiğinde, Kuzey Afrika’da Fas’ın Atlantik Kıyıları’nın yaklaşık 100 km. açıklarında yer alan Kanarya Adaları ve İspanya anakarasının batısında yer alan Balear Adaları, muhteşem kumsalları ve renkli eğlence ve gece hayatıyla her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

 

◘ İspanya’nın önemli tatil adaları ve sahillleri

 

Mayorka – İbiza – Minorka – Formentera..

Akdeniz’de bu dört İspanyol adası yazın ispanya tatili yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerdendir.Balear Adaları Barselona’dan uçakla sadece 35 dakika uçuş mesafesindedir.

 

Balear Adalarına Nasıl gidilir? Ibiza, Mallorca ve Menorca da Havaalanı bulunur. Özellikle yazın Madrid ve Barselona’dan bir çok uçuş bulabilirsiniz. Barselona’dan feribot seferleri de olsa da  tercih 30 dakikalık bir uçuş. Bu konuda Vueling ve Ryan Air uçuşları oldukça ekonomiktir.

Balear Adaları Nasıl gezilir? Bu dört adayı aynı anda gezmek zor. Tavsiye edilen Ibiza ve Formentera yı birlikte gezmektir. Zaten bu iki ada kardeş ada olarak da bilinir. Ibiza dan Formentera ya günübirlik geziyi düşünün. Ibiza da konaklamak hem en mantıklısı hem de en ucuzu. Zaten Formentera da çok fazla otel bulunmadığı için haziran ayı itibarı ile tüm oteller tüm sezon için dolmuş oluyormuş!. Mallorca ve Menorca için yine Barselona’dan uçak ile ulaşabilirsiniz.

Ne zaman gidilir? Temmuz ve Ağustos aylarında kesinlikle gitmeyin derler. İnanılmaz kalabalık ve fiyatlar normalin üzerindeymiş. Tüm bu dört ada için benim favori zaman haziran ayı imiş.Fiyatlar sizi şaşırtabilir. Barselona’dan daha ucuz, otel ve yemek imkanları son derece de iyi imiş!..

 

• MALLORCA: Adını hep duyduğumuz bu meşhur ada 700.000 nüfusu ile aslında bir şehir. Mallorca nın tamamına yakınında Almanlar ikamet etmekteymiş. Bu nedenle her yerde Almanca konuşuluyor. Tüm bu hali ile İspanya bayrağı dalgalanan bir alman adası izlenimini veriyor.Ancak Mallorca çok fazla şehir havası bulundurduğu için tercihler sıklıkla Menorca Adasıdır.

• MENORCA: İspanya’da güzel bir deniz tatili düşünüyorsanız Menorca Adasında gerçekten inanılmaz plajlar var. Menorca küçük bir ada. Bir uçtan diğer uca araba ile 30 dakika sürüyor. Menorca nın güneyindeki plajlar tropik adalarda gördüğümüz o resimleri hatırlatıyor. Kuzeyi ise daha taşlık ve kayalık.

• IBIZA: Parti ve eğlence buradaymış. Ibiza bu yönü ile herkesin dilinde olsada, Ibiza ya gidip inanılmaz sakin ve güzel bir tatil de yapmak da mümkün. Ibiza aynı Menorca gibi muazzam plajların olduğu bir yer. Bu yönü ile Ibiza deniz tatili için çok doğru bir tercih. Eğer Ibiza ya giderseniz mutlaka araba ya da motor kiralayıp çevredeki plajları gezin. Şehir merkezindeki plajların çok fazla bir artısı yok ancak Ibiza nın çevresi mükemmel.

 
 

+ İspanya ve Eğlence 

İspanya’da gece hayatı oldukça hareketli ve renklidir. İspanya’da dünya çapında sayısız disko, kulüp, flamenko tablao, canlı müzik bar ve cafeleri, karaoke ve dans barları bulunmaktadır. İspanya’da gece hayatı diğer bir çok ülkeye göre daha geç saatlerde başlamaktadır. Gece saat 11 bile erkendir. Akşam yemekleri genellikle akşam 9-10 saatleri arasındadır. Gecenin ilk bölümü genellikle barlarda başlar ve sonrasında da, yerel halkın rahatsız olmaması için şehir dışına kurulan gece kulüpleri ve diskolara geçilir. Barselona, Madrid ve Sevilla, İspanya’da şehir merkezli gece hayatının en popüler merkezlerindendir. Bununla birlikte Ibiza, Mayorka, Costa del Sol gibi popüler tatil beldelerinde eğlence ve gece hayatı sabahlara kadar sürmektedir.

 

Flamenko; şarkı, müzik ve dansı birleştiren geleneksel bir sanat biçimidir ve Andalusya’da doğmuştur. Sevilla, İspanya’da Flamenko denilince ilk akla gelen şehirlerden birisidir. Sevilla’ya gelip de bir Flamenko barında Flamenko gösterisi izlemeden Sevilla’dan ayrılmayın. Tablao kelimesi, ispanyolca flamenko kulüp demektir ve Sevilla’da çok sayıda popüler tablao bulabilirsiniz.

Klasik müzik, opera ve bale gösterileri denildiğinde ise İspanya’daki en popüler mekanlar, Madrid’de bulunan Auditorio Nacional de Mùsica, Valencia’da bulunan Palau de la Musica, Barselona’da bulunan Teatro de la Maestranza ve Gran Teatre del Liceu’dur.

Film festivallerine ; San Sebastian Uluslararası Film Festivali ve Kasım ve Aralık aylarında düzenlenen Sitges Film Festivali görülmeye değer.

İspanya’nın ünlü geleneksel sporu olan boğa güreşlerini sevenler için ; Madrid, Sevilla, Valencia, Bilbao ve Zaragoza en iyi boğa güreşi arenalarına sahiptir.

 

** İspanya bilgileri devamı sonraki sayfamızda…

 
 

 
 
 
 
 

Önceki SayfaSonraki Sayfa

– İspanya ; Ana Klasöre dön –
 
 
 

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir