Macaristan Gezisi

 
 
 

Orta Avrupa (Prag & Viyana & Budapeşte ve Bratislava) Gezisi için UYARI !

Ulaşım & konaklama ile şehirler arası transferlerdeki maliyetler göz önüne alındığında ; Bazı Tur operatörlerinin promosyon olarak düzenledikleri tur bedelleri , kendi başımıza yapılan seyahatlerden daha avantajlı olabilmektedir. Tur acentasına ödenen gezi bedeli ; 7 gecelik konaklama bedeline eşit olabilmektedir. Acentanın sağladığı uçak ulaşımı ve ara transferlerde cabasıdır.. Bunu göz önüne alınız…

Ülkemizden Budapeşte ve Prag için düşük maliyetli uçuş bulmak genelde mümkündür.

Kara yada demir yolu ile bu kentlere ülkemizden yada Avrupa üzerinden ulaşım , gerek konforu gerek ise ulaşım zamanı açısından bir handikap olacaktır.

Bana göre uygun ücretli Orta Avrupa gezilerine tur aracılığı ile katılın ve kendiniz gezin derim..

7 gece konaklamalı İstanbul çıkışlı Orta Avrupa Gezileri ; Sık aralıklarla 300 – 350 € dolayında olabilmekte ! Bilgilerinize..

 

 

Budapeşte, Macaristan’ın başkentidir. Aslında Tuna nehrinin iki yakasındaki Budin (Buda) ve Peşte’nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesiyle oluşmuş şehirdir.

Eski yıllarda Tuna nehri Budin’i ve Peşte’ yi ayırmıştı. İki şehri birbirine bağlaması için Chain Köprüsü inşa edilmeye başlamıştı. Bu köprü iki şehri birbirine bağlayacaktı. 17 Kasım 1873 yılında köprünün inşa edilmesiyle iki şehir bağlandı ve şehrin adı Budapeşte oldu.

Budapeşte, Macaristan’ın politik, kültürel, ticari, endüstri ve ihracat merkezidir. Berlin’den sonra Orta Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olup, Macaristan nüfusunun beşte biri, 2017 yılı sayımına göre 1.750.000 kişi Budapeşte’de yaşamlarını sürdürmektedir (tr.wikipedia.org).

Budapeşte coğrafi konumu, tarihî eserleri ve diğer çekicilikleri ile Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir. Şehir Tuna’nın batı yakasında Buda (Budin) ve doğu yakasında Peşte şeklinde iki bölüme ayrılmıştır.

Kültür, tarih ve sanatla harmanlanmış hareketli şehir yaşantısı sayesinde her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistlere ev sahipliği yapıyor.Avrupa Birliği’ne girmiş olmasına rağmen henüz avroya geçmemiş olan Budapeşte’de halen Macaristan’ın kendi para birimi olan Forint kullanılıyor.Zira hayat nice Avrupa kentine göre daha ucuz. Konaklamadan yeme içmeye kadar her şeyi çok ekonomik olarak sağlayabilmek mümkün.

 

Kent gezimiz, 2012 tarihlidir..Bilgiler 2019 yılına günceldir..

 
 

BUDAPEŞTE Gezisi

 
 
 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
kırmızıcizgi2
 

Beni İzleyin !..

insss
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir