Avusturya Gezisi

 

VİYANA GEZİ REHBERİ

 

Avusturya’nın en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin dokuz eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğü olan başkent Viyana (Almanca: Wien) ile Avusturya’ yı tanıyalım. Kent yaklaşık 1.800.000 kişilik nüfusuyla (2014) ülkenin en kalabalık kentidir, çevre ilçeleriyle birlikte Viyana’da yaklaşık iki milyon insan yaşar, ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir. Nüfus bakımından Viyana Avrupa Birliği’nin en büyük onuncu kentidir. Birleşmiş Milletler bürosuyla Viyana Birleşmiş Milletlerin dört resmi merkez temsilciliğinden birine sahiptir. Kentte bulunan diğer önemli uluslararası kuruluşlar OPEC, AGİT ve Uluslararası Atom Enerjisi Örgütü’dür (IAEA).

Yüzyıllar boyu Habsburg hanedanının yerleşim yeri olan kent, bu süre boyunca Avrupa’nın kültürel ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kent Londra, New York ve Paris’ten sonra iki milyon nüfusuyla dünyanın en büyük dördüncü kentiyken, I. Dünya Savaşı sonrasında nüfusunun dörtte birini kaybetmiştir.Habsburglar 400 yıl boyunca Avrupa politikasına yön vermiştir. Viyana’nın dört bir yanında hanedanın bıraktığı gözalıcı mirastan örnekler görülebilir (tr.wikipedia.org) .

Gayet güzel bir şekilde muhafaza edilmiş tarihi binalar, Saraylar, şehrin kalbinde yer alan ihtişamlı müzeler ve mükemmel bir opera binası, heybetli bir katedral ve günün en yoğun saatinde bile boş olduğunu görebileceğiniz sakin, düzenli sokaklar.Viyana denilince akla gelenlerden bir tanesi doğal olarak klasik müzik, pek çok klasik müzik etkinliği yıl boyunca yapılıyor ama en yoğun dönem Wiener Ball Season olarak adlandırılan ve Aralık sonunda başlayıp Mart ayına kadar süren dönemdir..Kahve – Schnitzel ve pastalarıda unutmayalım..

 

 

VİYANA Gezisi

We are visiting Vienna

Kent Gezimiz : 2012 tarihlidir. Bilgiler 2019-20 yılına günceldir!..

 
 

Avusturya’ nın bir başka şirin kenti de Salzburg’ dur.

 
 

SALZBURG Gezisi

We are visiting Salzburg

Kent Gezimiz : mayıs 2023 tarihlidir.

 
 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 

kırmızıcizgi2
 

Beni İzleyin !..

insss
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir