İngiltere Gezisi

 

LONDRA GEZİ REHBERİ

 
 

Londra, İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ların başkentidir. O (sıfır) derece meridyeninin geçtiği “Greenwich”  kasabası Londra yakınlarındadır.

Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir. Yaklaşık 8.5 milyonluk nüfusuyla -2014- AB’nin 2. kalabalık kentidir. Bağlı yerleşim birimleri ile birlikte (Greater London) nüfusu 12-15 milyondur. Km²’ye 4.573 kişi düşmektedir. Avrupa’da en fazla beyaz ırk harici insanın yaşadığı şehirdir. 300’den fazla farklı dil konuşulmaktadır.Uluslararası turizmin kesişme noktasıdır. Dünyanın en kalabalık hava trafiği Londra hava trafiğidir ( tr.wikipedia.org ).

Batı Avrupa’nın ve Avrupa Birliği`nin en büyük şehridir. Diğer bazı avrupa kentleri gibi Londra’da bir nehir üstüne kurulmuştur (Thames Nehri)…Sanat, finans, turizm, eğlence, moda, sağlık, medya ve eğitim konularında Londra önemli bir merkezdir.İngiltere’nin zaman dilimi başlangıç meridyeni Greenwich’in buradan geçmesi ile ; GMT/UTC +00:00′ dır.Tüm dünyaki saatler Londra’daki Greenwich’e olan uzaklıklarına göre belirlenir ( GMT : Greenwich Mean Time – Greenwich ortalama zamanı, UTC :  Universal Time Coordinated – Eş güdümlü evrensel zaman ).Burada bulunan rasathanenin üzerinde bulunduğu kabul edilen meridyen, başlangıç meridyeni (0°) kabul edilir.

Kent, kırmızı iki katlı otobüsleri, kırmızı telefon kulübeleri, kalabalık metrosu, büyük park alanları, ünlü pubları, London Eye – Big Ben – Tower Bridge gibi ünlü simgeleri, yağmur ve şemsiyeleri, her ırk ve cinsten yaşayanları ile kozmopolit kültürel yapısı, tersten akan trafiği, dil aksanları, insanları ile bolca özür dileme gibi kibarlıkları?, raylı sistemlerde peronlardaki uyarıcı “Mind the gap” ları, pazar alanları, pahalılığı!, ücretsiz olan bazı müzeleri  ve yürüyerek gezilebilir şehir olması özellikleriyle göze çarpmaktadır….

Kent Gezimiz : 2015 tarihli, bilgiler 2018-19 yılına günceldir!..

 
 
 

LONDRA’yı Geziyoruz

 
 

ANA Sayfa’ ya dön –

 
 
 

kırmızıcizgi2

 

Beni İzleyin !..

insss
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir